Ciena Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers

Advertisements

Ciena Placement Papers


Ciena Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers. Good News for the aspirants who are eagerly searching for Ciena Placement Papers. In this article, we have updated Ciena Placement Papers, Ciena Test Pattern along with Ciena Sample Papers. By preparing according to the Ciena Model Papers contenders will get an idea and find out how much you score before you appear for your Interview and written test.



Latest Ciena Placement Papers

Job seekers who want to get placed in the reputed company have to practice Ciena Placement Papers. Before going to start your preparation you should always check Ciena Syllabus and Pattern of the exam. Sometimes companies may change their exam pattern and syllabus. It is highly appreciable if candidates can check the official website to avoid further complications. To help the candidates we are providing Ciena Placement Papers in PDF Format. Interested people can download them for offline preparation.

You Can Also Check: Interview Question

By making a planner learn and practice the placement papers and interview questions answers of Ciena. This will help them to analyze in which area they are weak and have to spend more time to achieve their goal of clearing the written exam and further move to next rounds. In this post, we have arranged Aptitude, Reasoning and English model papers along with solutions to crack the Ciena Recruitment. For more updates book mark this page All India Jobs.



Ciena Aptitude Test Placement Papers

In this section, we have uploaded Ciena Aptitude Test Question and Answers with detailed explanation. Before going to attend for the Ciena Recruitment candidates should refer the provided sample questions to get the best result.


1. Find the odd man out of the group in the following questions: A. fish     B. cow      C. sheep     D. man

A. A
B. B
C. C
D. D


Ans. D


2. A. steel     B. bronze    C. iron     D. wood

A. A
B. B
C. C
D. D

Ans. D

3. A.apple:jam     B. leamon:citrus     C.orange:squash    D. tomato:pury
A. A
B. B
C. C
D. D

Ans. B

Solution:
In all other pairs, the second one is the form in which the first is preserved.

4. A. Farmer:plough      B. butcher:chopper     C. author: book       D. jockey:tack

A. A
B. B
C. C
D. D

Ans. C

Solution: 
In all other pairs ,second on is the tool used by first one

5. A. cow:calf      B. dog: bitch    C. lion:cub     D. tortoise:turtle    E. insect:larva



A. A

B. B
C. C
D. D
E. E

Ans. B

Solution: In all other pairs second onis young of the first

6. A .Cow:fodder      B. crow:carrion  C. poultry:farm  D. vulture:prey



A. A

B. B
C. C
D. D

Ans. C

Solution: 
In all other pairs ,second is the food over which the first feeds.

7. A.fish:pisciculture      B. birds:horticulture     C. bees:apiculture     D. slikworm:sericulture



A. A

B. B
C. C
D. D

Ans. B

Solution: 
In all other pairs, the second  one the name given to the artifical rearing of the first.

8. Arrange the words given below in a meaningful sequence.
1. Key      2. Door     3. Lock    4. Room     5. Switch on

A. 5, 1, 2, 4, 3
B. 4, 2, 1, 5, 3
C. 1, 3, 2, 4, 5
D. 1, 2, 3, 5, 4

Ans. C

Solution: The correct order is : Key Lock Door Room Switch on 1 3 2 4 5

9. 1. Word     2. Paragraph    3. Sentence     4. Letters      5. Phrase



A. 4, 1, 5, 2, 3

B. 4, 1, 3, 5, 2
C. 4, 2, 5, 1, 3
D. 4, 1, 5, 3, 2

Ans. D

Solution: 
The correct order is : Letters Word Phrase Sentence Paragraph 4 1 5 3 2

10. 1. Police    2. Punishment    3. Crime    4. Judge    5. Judgement



A. 1, 2, 4, 3, 5

B. 5, 4, 3, 2, 1

C. 3, 1, 4, 5, 2
D. 3, 1, 2, 4, 5

Ans. C

Solution: 
Crime Police Judge Judgement Punishment 3 1 4 5 2


11. Find the grammatical error in the following sentence: Sixty miles / area / good distance / No error. A            B             C                   D


A. A

B. B

C. C
D. D

Ans. D

12. They have been / very close friends / until they quarrelled / No error.


A                                 B                               C                       D

A. A

B. B
C. C
D. D

Ans. A

Solution: 
'They had been'

13. Two-thirds of the book / were / rubbish / No error.                                            A                                  B          C             D
A. A
B. B
C. C
D. D

Ans. B

Solution: 
was

14. The conductor asked the passenger / why hadn't he purchased a ticket / in advance to board the bus / No error.                                                A                                                        B                                        C                                       D

A. A
B. B
C. C
D. D

Ans. C

Solution: in advance before boarding the bus

15. No sooner did I open the door / when the rain, heavy and stormy, rushed in / making us shiver from head to foot / No sooner.
      A                                                 B                                                                                           C                                                     D

A. A
B. B
C. C
D. D


Ans. B

Solution: than the rain, heavy and stormy, rushed in

16. When the dentist came in / my tooth was stopped aching / out of fear that I might lose my tooth/ No error.                                 A                                      B                                     C                                                                  D
A. A
B. B
C. C
D. D

Ans. B

Solution: my tooth stopped aching

17. You must / remember me / to post this letter / No error.                                   A               B                        C                      D

A. A
B. B
C. C
D. D

Ans. B

Solution: 
remined me


18. If a man diligently seeks to come into the contact / with the best that has been thought and said in this world / he will become simple and unselfish . A
A. A
B. B
C. C
D. NO ERROR


Ans. A

Solution: If a man diligently seeks to come into contact

19. It is the duty of every citizen to do his utmost / to defend the hardly-won / freedom of the country / No error. A                                           B                                  C                                         D

A. A
B. B
C. C
D. D

Ans. B

Solution: 
to defend the hard-won

20. The serial which appeared quite interesting initially / turned out to be boring / in its latter parts / No error.
                                       A                                                   B                                   C                 D

A. A
B. B
C. C
D. D


Ans. C

Solution: 
towards the end





21. A fast typist can type some matter in 2 hours and a slow typist can type the same in 3 hours. If both type jointly, in how much time will they finish ?


A. 1 hour
B. 1 hour 12 min
C. 1 hour 15 min
D. None of these

Ans. B

Solution: 
The fast typist's work done in 1 hr = 1/2 The slow typist's work done in 1 hr = 1/3 If they work jointly, work done in 1 hr = 1/2+1/3 = 5/6 So, the work will be completed in 6/5 hours. i.e., 1+1/5 hours = 1hr 12 min

22. Today is 4.11.09. Keeping that figure 41109 in mind, i have arrived at the following sequence: 2, 1, 9, 5, _ Which of the following four numbers can fill the dash?

A. 7
B. 56
C. 4563
D. 262145


Ans. D

Solution: 
14 + 1 = 2 11 + 0 = 1 01 + 9 = 9 90 + 4 = 5 So next is 49 + 1 = 262145

23. If one-seventh of a number exceeds its eleventh part by 100 then the number is
A. 770
B. 1100
C. 1825
D. 1925

Ans. D

Solution: 
Let the number be x. Then X/7 - x/11 =100 11x-7x = 7700 x=1925.

24. The ratio of Rita's age to her mother's age is 3:8. The difference of their ages is 35 years. The ratio of their ages after 4 years will be:

A. 7:12
B. 5:12
C. 38:43
D. 42:47

Ans. B

Solution: Let their ages be 3x and 8x 8x - 3x =35 x =7 Their present ages are 21 and 56 years. Ratio of their ages after 4 years are 25:60 = 5:12

25. If 1.5x=0.04y then the value of (y-x)/(y+x) is

A. 730/77
B. 73/77
C. 7.3/77
D. None of these

Ans. B

Solution:  
x /y = 0.04/1.5 = 2/75 So (y-x)/(y+x) = (1 - x/y)/(1 + x/y) = (1 - 2/75)/ (1 + 2/75) = 73/77.


26. A man can row 5 kmph in still water. If the river is running at 1kmph, it takes him 75 minutes to row to a place and back. How far is the place ?

A. 3km
B. 2.5 km
C. 4 km
D. 5 km

Ans. A

Solution: Speed downstream = (5+1)km/hr = 6 km/hr Speed upstream = (5-1)km/hr = 4 km/hr Let the required distance be x km x/6 + x/4 = 75/60 2x+3x = 15 x = 3km

27. 729 ml of a mixture contains milk and water in ratio 7:2. How much of the water is to be added to get a new mixture containing half milk and half water?

A. 79 ml
B. 81 ml
C. 72 ml
D. 91 ml

Ans. B

Solution: Milk = (729 *(7/9)) = 567 Water = (729-567)= 162ml Let water to be added be x ml 567/(162+x) = 7/3 1701 = 1134 + 7x x = 81ml

28. If log 0.317=0.3332 and log 0.318=0.3364 then find log 0.319 ?

A. 0.3396
B. 0.3369
C. 0.3368
D. 0.3338

Ans. A

Solution: log 0.317=0.3332 and log 0.318=0.3364, then log 0.319=log0.318+(log(0.318-0.317)) = 0.3396

29. If Thursday was the day after the day before yesterday five days ago, what is the least number of days ago when Sunday was three days before the day after tomorrow ?

A. Two days ago
B. Three days ago
C. Four days ago
D. Five days ago

Ans. A

Solution: 
"the day after the day before yesterday" = yesterday So, "Thursday was the day after the day before yesterday five days ago" Implies, Five days ago.."Thursday = yesterday" So, Five days ago, "Today = Friday" five days ago, it was Friday today is Wednesday! "three days before the day after tomorrow" = yesterday So, 'x' days ago.."Sunday = yesterday" x days ago, "Today = Monday" x days ago, it was Monday Given that today is Wednesday, x = 2 Hence, option 1

30. A tap can fill the tank in 15 minutes and another can empty it in 8 minutes. If the tank is already half full and both the taps are opened together, the tank will be:

A. filled in 12 min
B. emptied in 12 min
C. filled in 8 min
D. emptied in 8 min

Ans. D

Solution: Rate of waste pipe being more the tank will be emptied when both taps are opened. Net emptying work done in 1min =(1/8 -1/16)= 1/16 So full tank will be emptied in 16 min Half tank will be emptied in 8 minutes.

Advertisements




Ciena Reasoning Test Sample Papers

This article deals with Reasoning questions. Who are must interested to get best result in Ciena Recruitment must follow the questions which are provided in this session.


1. Statement:
Cooperative social relationships contribute to develop individual potentialities.
Assumptions:
I. Every society desires to prosper.
II. Individuals desire to develop their potential.
III. It is possible to create and maintain cooperative environment in a society.

A. Only II and III 
B. Only II and I 
C. Only I and III 
D. Only II

Answer: Option A

2. Statement:
The government's efforts to curtail drug abuse is unable to achieve any result, mainly because the people who are involved in this are closely related to high profile people in the society.
Which of the following is a course of action that can be initiated to reduce drug menace?

A. The government should provide more support to the enforcement authority in bringing such people to books. 
B. The government should ask the drug peddlers to not to sell drugs to high profile people. 
C. The government should declare consumption of drugs as illegal. 
D. The Prime Minister should call for meeting of all high profile people in the society to discuss the matter.

Answer: Option A

Solution:
The statement brings out the reasons behind the government's failure to curtail drug menace.
As the people involved are high profile people, it is possible that the efforts of the enforcement authority do not run smoothly. Choice (1) states that the government should increase its support to the enforcement authority. This would help them to perform their duty properly. Hence, (1) is proper course of action.
Choice (2) is meaningless as the government does not support selling of drugs at all.
Choice (3) is based on the assumption that drug abuse is not declared illegal. Hence, (3) is not a proper course of action.
It is meaningless to have meeting with those who are actually involved in illegal activity to discuss about such activity. Hence, (4) is not a proper course of action.
Hence, Choice (1) is proper course of action.

3. Cause: It is found that the computer of one of the top officials in the Prime Minister's office is hacked.
Which of the following can be a possible effect of the above cause?

A. The government may stop providing computers to top officials. 
B. The government may order immediate change of security features on all computers used by top officials. 
C. the government may ask all top officials to stop using computers for any government related work. 
D. The government may ask all the top officials to take a back up of all the data in their computers immediately.

Answer: Option B

Solution:
The hacking of computers of a top official may raises security concerns because the top official may be dealing with such issues which need to be held under strict secrecy.
Choice (a) and (c) may not take place because without computers the storage and recovery of data becomes difficult and time consuming.
Choice (b) may take place, because government may first safe guard the computers of other top officials from being hacked.
Loss of data is not the matter here. The problem is that the data is being accessed by unauthorised persons. Hence (d) is not a possible effect.
Since there is no information that hacking is done with the knowledge of the official concerned (e) is not a possible effect.
Hence, (b) is a possible cause.

4. The number of instances where judges have made unwanted remarks in open courts against other constitutional/ statutory bodies or persons who were not before them is increasing. There is a need to bring such behaviour of judges within the purview of judicial standards.
Which of the following is an assumption implicit in the above passage?

A. There is a set of judicial standards which the judges are expected to follow. 
B. Till now no one has set any standards for judges. 
C. It is not desirable for the judges to pass such comments on other constitutional/ statutory bodies in their absence. 
D. Freedom of expression cannot be exercised while in official capacity.

Answer: Option C

Solution:
The passage states that the behaviour of the judges such as commenting on other constitutional/ statutory bodies or persons should be brought under judicial standards. This indicates that there are certain standards already existing. Hence, (A) can be inferred from the passage.
Choice (B) contradicts the information given in the passage.
The first sentence in the passage states that the number of instances is increasing. This statement does not mention whether it is a good sign or not. The latter statement wants this behaviour to be brought under judicial statements. From this it is clear that the assumption involved is that such behaviour is not desirable. Hence, (C) is the assumption implicit in the passage.
The passage is referring to passing particular kind of comments but it is not against every kind of comment. Hence, (D) cannot be concluded.
Choice (C) is the assumption.

5. Study the following information carefully and answer the given questions: 
A word and number arrangement machine when given an input line of words and numbers rearranges them following a particular rule in each step. The following is an illustration of input and rearrangement:
Input: 25 280 345 36 93 147 550
Step I: 550 280 345 36 93 147 25
Step II: 550 345 280 36 93 147 25
Step III: 550 345 280 147 93 36 25
This is the final arrangement and step III is the last step for this input.

Following is the step II for an input. What will be the first step for the input?
Step II: 595 438 28 142 38 65 289

A. 595 28 438 142 38 65 289 
B. 595 438 142 28 38 65 289 
C. 595 28 142 438 38 65 289 
D. Cannot be determined

Answer: Option D

Solution:
Numbers are getting arranged in descending order.
The largest of the given number interchanges its place with the first number. IN case the largest number is already arranged, the second largest is interchanged with the number next to the largest number, and so on until the numbers are arranged in descending order.This step cannot be determined

6. In the following questions, the symbols +, ×, =, ÷ and - are used with following meanings:
'P+Q' means 'P is greater than Q'.
'P×Q' means 'P is either greater than or equal to Q'.
'P=Q' means 'P is equal to Q'.
'P÷Q' means 'P is smaller than Q'.
'P-Q' means 'P is either smaller than or equal to Q'.

Statements: S × Q, R + T, R - S
Conclusions: I. S + T   II. Q = T

A. if only conclusion I is true. 
B. if only conclusion II is true. 
C. if either conclusion I or II is true. 
D. if neither conclusion I nor II is true.

Answer: Option A

Solution:
S = Q -- (i); R > T -- (ii); R = S -- (iii)
From (ii) and (iii), we get D = S = R > T => No relationship between Q and T can be determined. Hence II is not true. But S > T. Hence, I is true.

7. Statement:
Should the habit of late coming in educational institutions be checked?
Arguments:
I. No. Until affects the work.
II. Yes. Discipline must be maintained..

A. If only argument I is strong 
B. If only argument II is strong 
C. If either I or II is strong 
D. If neither I nor II is strong

Answer: Option B

Solution:
I is not strong because instead of giving a reason, it adds a further clause. II is strong because discipline plays a major role in an educational institution.

8. Statements: 
All mobiles are tablets 
All tablets are smart phones 
All smart phones are laptops 
All Laptops is computers 

Conclusions: 
I. Some tablets are laptops 
II. Some laptops are not tablets

A. Statement 1 is true 
B. Statement 2 is true 
C. Statement 3 is true 
D. Statement 4 is true

Answer: Option A

9. Read the passage and answer the following question:

In India the asbestos industry is growing and employs more than 15,000 people in 75 units which are spread over several states like Gujarat, Madhya Pradesh, Maharashtra, Andhra Pradesh etc. Surprisingly, advanced countries are banning cancer causing asbestos products, but multinational companies are from those countries which are setting up units in developing countries like India. One reason is lack of awareness in the society and indifference of the government machinery of these countries. Prolonged exposure to asbestos dust and fibres can cause lung cancer but most workers in India are too afraid to protest for fear of losing jobs. Some of these factories are operating in Mumbai. Quite a few factories in India are not known to take adequate precautions to protect workers from asbestos dust. The government is taking several steps to provide medical inspection of workers. In fact it has amended factories act to extend the provision to even those factories employing less than 10 workers. The asbestos industry offers better salaries in India as compared to other hazardous industries.

A. If the inference is definitely true 
B. If the inference is probably true 
C. If the data are inadequate 
D. If the inference is probably false

Answer: Option C

Solution:
Nothing is given about the salaries to these employees.

10. Statement:
The management of school 'M' has decided to give free breakfast from next academic year to all the students in its primary section through its canteen even though they will not get any government grant.
Courses of action:
I. The school will have to admit many poor students who will seek admission for the next academic year.
II. The canteen facilities and utensils will have to be checked and new purchases to be made to equip it properly.
III. Funds will have to be raised to support the scheme for years to come.

A. Only either I or II 
B. Only II and III 
C. Only I 
D. None of these

Answer: Option B

11. Choose out the odd one.

A. Ink 
B. Paper 
C. Pen 
D. Pencil
E. Sharpener

Answer: Option E

Solution:
All except sharpener are used for writing.

12. Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group?

A. 126 
B. 122 
C. 65 
D. 50

Answer: Option A

13. What should come in the place of question-mark (?) in the following series?
ATTRIBUTION,  TTRIBUTIO,   RIBUTIO,  IBUTI ?

A. BUT 
B. UTI 
C. UT 
D. IBU

Answer: Option B

14. If ‘KAMAL’ is written as ‘21413’ , then ‘MAHAL’ can be written as

A. 48113 
B. 41813 
C. 41831 
D. 38141

Answer: Option B

15. Pointing to women in the picture, Rajiv said,”Her mother has only one grand child whose mother is my wife, How is the woman in the picture related to Rajiv?

A. Cousin 
B. Wife 
C. Sister 
D. Data inadequate

Answer: Option B

Solution:
Rajiv’s wife child, Rajiv’s child. The woman’s mother is the grand mother. Rajiv’s chils so the woman is rajiv’s wife.


Advertisements



Ciena English Test Model Papers

In this session, we are discussed about English test model papers. Practice this English sample papers before going to attend for the Online written test. Practice hard to ace the test in easy manner.


1. ALACRITY

A. boredom 
B. vexation 
C. promptness 
D. wit

Answer: Option B

Solution:
Desolate (miserable, forsake) and dejected are synonyms.

2.  WHOLESOME

A. unhealthy 
B. hygienic 
C. irrelevant 
D. surrounding

Answer: Option A

Solution:
Wholesome (healthy, salubrious) and unhealthy are antonyms.

3. He is used ________ such hardships.

A. at 
B. in 
C. to 
D. for

Answer: Option C

4. The goal of any company is to have its product name become ______constantly at the forefront of the consumer’s mind.

A. garrulous 
B. unctuous 
C. tremulous 
D. ubiquitous

Answer: Option D

5. We have warned you.

A. You have been warned. 
B. We have you warned. 
C. Warned you have been. 
D. Have you been warned.

Answer: Option A

Solution:
You have been warned.

6. Choose the correct spelt word out of the given alternatives.

A. Overlapped 
B. Overleped 
C. Overelaped 
D. Overlaped

Answer: Option A

7. No stronger (a) / a figure than his (b) / prescribed in the history (c) / No error (d)

A. no stronger 
B. a figure than his 
C. prescribed in the history 
D. no error

Answer: Option C

8. Choose the best word in the given passage.

A. when 
B. since 
C. as 
D. even though

Answer: Option D

9. Commencement of words with the same letter

A. Rhyme 
B. Alliteration 
C. Pun 
D. Oxymoron

Answer: Option B

10. Reading books
(P) is a habit
(Q) but also enlarges the mind
(R) because it not only increases knowledge
(S) which must be cultivated by everybody

A. PQSR 
B. SRPQ 
C. PSRQ 
D. PQRS

Answer: Option C

11. The watchman waved his cane. In the nick of time the barking dog ran away.
a) As soon as the barking -----------
b) Hardly was the watchman -----------
c) No sooner does the watchman -----------

A. Only A 
B. Only B 
C. Only C 
D. A , B & D
E. None of these

Answer: Option E

12. To be in stitches

A. to destroy something violently 
B. to put in extra work 
C. to use the needle and the thread 
D. to laugh a lot

Answer: Option D

Solution:
'To be in stitches' is an informal expression which is used when one is 'laughing a lot'.

13. My copy is as good or better than yours.

A. as good as or 
B. as good as 
C. as good and better 
D. none

Answer: Option B

14. In every field there is pressure to perform. ---- After all in every failure there is a lesson to be learnt.
(A) Parents and teachers should guard against putting unnecessary pressures on children.
(B) But instead of succumbing to pressures one has to be motivated to perform better.
(C) Failure is a stepping-stone to success.

A. Only C 
B. A and B 
C. Only A 
D. Only B

Answer: Option D

Solution:
Statement A is not a direct continuation of the first sentence. Only B expresses an alternative for the idea expressed in the first sentence. And the second sentence explains statement B. Statement C is abrupt and 

does not present the flow of thought.

15. Plants help in reducing atmospheric pollution. They also help in cooling the surroundings.
(A) Besides reducing .....
(B) Apart from reducing .....
(C) Plants not only help in cooling but .....

A. Only A 
B. Only B 
C. Only C 
D. None of these 
E. All the three 

Answer: Option E

Solution:
All the three sentences convey the correct meaning.

Ciena Placement Paper Syllabus

Quantitative Aptitude Syllabus
  • Probability
  • Permutations & Combinations
  • Algebra
  • Averages
  • Time Speed & Distance
  • Time & Work
  • Profit & Loss
  • Ratio & Proportion
  • Simple & Compound Interest
  • Percentage
  • Number Series
  • Mixtures & Alligations
  • Simplification
  • Number System
  • Heights and Distances
  • Geometry & Mensuration
  • Data Sufficiency
  • Logarithms
  • Progressions
  • LCM and HCL
  • Pipes and Cisterns
  • Partnership
  • Boats and Streams
  • Areas, Volumes
Reasoning Syllabus
  • Number Series
  • Letter Series
  • Analogies
  • Puzzles
  • Syllogisms
  • Binary Logic
  • Clocks & Calendars
  • Cubes & Dice
  • Classification 
  • Blood Relations
  • Coding-Decoding
  • Data Sufficiency
  • Seating Arrangement
  • Venn Diagrams
  • Problem Solving
  • Coded Inequalities
  • Double Lineup
  • Logical Deductions
  • Routes & Networks
  • Grouping & Selections
  • Evaluating Course of Action
  • Statements and Conclusions
  • Mathematical and Computer Operations
  • Critical Reasoning
  • Inferences
  • Situation Reaction Test
  • Decision Making
  • Symbols and Notations
  • Direction Sense Test
  • Logical Sequence Of Words
  • Assertion and Reason
  • Verification of Truth of the Statement
  • Statements and Assumptions
  • Data Interpretation
Verbal Ability Syllabus
  • Synonyms
  • Antonyms
  • Sentence Completion
  • Spelling Test
  • Passage Completion
  • Sentence Arrangement
  • Idioms and Phrases
  • Para Completion
  • Error Correction (Underlined Part)
  • Fill in the blanks
  • Synonyms
  • Prepositions
  • Active and Passive Voice
  • Spotting Errors
  • Substitution
  • Transformation
  • Sentence Improvement
  • Joining Sentences
  • Error Correction (Phrase in Bold)
  • Articles
  • Gerunds
  • Identify the Errors
  • Plural Forms
  • Odd Words
  • Prepositions
  • Suffix
  • Tense
  • Adjectives
  • Homophones
  • Identify the Sentences
  • Nouns
  • Prefix
  • Sentence Pattern
  • Tag Questions
Download Ciena Placement Papers PDF: Click Here

Dear readers, the syllabus and Ciena placement papers provided here are just for information purpose only. Sometimes companies may change their syllabus and exam pattern. So Please check official company website for the latest syllabus.