Cadence Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers

Advertisements

Cadence Placement Papers
Cadence Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers. Aspirants who want to get selected in the reputed company Cadence must read this entire article clearly. Candidates who are interested in shaping their career Cadence company must learn and practice the Cadence Placement Papers and interview questions. To crack the Cadence written test and selection process in an easy manner, job aspirants have to prepare well by using the provided Cadence Sample Papers and Cadence Test Pattern.



Latest Cadence Placement Papers

In this article, we have provided latest Cadence placement papers which we have collected from various sources. Job seekers have to prepare Cadence Placement Papers and Cadence Model Papers to crack the exam. Before going to start your preparation you should always check current vacancies, Syllabus and Test Pattern. So that candidate can crack the test easily. To guide the contenders we are providing Aptitude, Reasoning and English Test Papers with solutions. With the help of these practice papers, candidates can get an idea how to perform well in the Cadence Recruitment Process.

You Can Also Check: Interview Questions

This is the right place for job seekers to gather all the prescribed data to practice for latest job Recruitment. Compared to the past years this year and upcoming years, there is a vast competition for job opportunities. Who had the wish to work across India must utilize this excellent chance and can enhance their career. For the sake of the aspirants, we have uploaded Cadence Placement Papers in PDF format. You can download them for offline preparation. To know latest updates regarding Cadence Placement Papers bookmark this page All India Jobs for further valuable updates.

Cadence Aptitude Test Placement Papers

This section deals with Aptitude Test Papers. We have updated important questions along with detailed solutions. We suggest the contenders just refer the provided sample placement papers for reference purpose only. 

1. If '245' means—'Art and Talent' in a certain code language, '316' means— 'Callous to Generous', '147' means— 'Callous and Polite' then what is the code used for 'to'?

A. Only 3
B. Only 1
C. 3 or 6
D. Only 6

Ans. C

Solution:
Callous - 1 and - 4 so 3 or 6 is used to code 'to'

2. In a certain code language '579' means—'Kanchan is soft-spoken', '694' means—”˜Soft-spoken beautiful pure', '473' means—”˜Ganga is pure', then what is the code used for 'Kanchan'?
A. 7
B. 5
C. 9
D. cannot be determined

Ans. B

Solution: 
9 -soft spoken, 7- is So, Kanchan is - 5


3. Read the following information carefully and answer the questions given below :
(1)A, B, C, D and E are five friends.
(2)B is elder to E, but not as tall as C.
(3)C is younger to A, and is taller to D and E.
(4)A is taller to D, But younger to E.
(5)D is elder to A but is shorter in the group.
Who among the following is the eldest?


A. AB
B. C
C. cannot be determined

D. None

Ans. C

Solution: 
In terms of age, we have : E < B, C < A , A < E, A < D So, we have : C < A < E < B, A < D In terms of height, we have : B < C, D < C, E < C, D < A Either B or D is the eldest.

4. Which of the following pairs of students is elder to D?

A. BA
B. BC
C. BE
D. None of these

Ans. D

Solution: 
It cannot be determined

5. Which of the following statements is correct about B?
1) B is not the tallest
2) B is shorter to E
3)When they are asked to stand in ascending order with respect to their heights, B is in the middle


A. Only (1) is correct
B. Only (1) and (3) are correct
C. All are correct
D. All are incorrect

Ans. A

Solution: 
B is shorter than C. So, B is not the tallest

6. If F, another friend is taller than C, how many of them will be between F and E according to their height?

A. One
B. Two
C. Three
D. none of these

Ans. D

Solution: 
Since no definite order of height can be obtained, so it cannot be determined for sure how many persons lie between F and E.

7. If a selection is to be made among them who would be relatively older and also taller, who among them should be chosen?


A. A
B. B
C. C
D. D

Ans. B

Solution: 
A and C are youngest so they cannot be selected. D is shorter than two persons A and C. B is shorter than C only and is also relatively order. So, B will be selected. E is younger than B

8. In each of the questions consists of a question and two statements marked I and II given below it. You have to decide whether the data provided in the statements are sufficient to answer the question. Read both the statements and give answer

(A) If the data in statement I alone are sufficient to answer the question, while the data in statement II alone are not sufficient to answer the question.
(B) If the data in statements I alone are not sufficient to answer the question, while the data in statement II alone are sufficient to answer the question.
(C) If the data either in statement I or in statement II alone are sufficient to answer the question.
(D) If the data even in both the statements I and II together are not sufficient to answer the question.
(E) If the data in both statements I and II together are needed to answer the question.

What does 'Ne' stands for in the code language?
I. 'Na Ni Nok Ne' means 'I will tell you' and 'Ni Nok Ne Nam' means 'he will tell you' in that code language.
II. 'Ni Ne Mo Nam' means 'will he call you' and 'Ne Mok Sac Ni' means 'how will you go' in that code language.


A. A
B. B
C. C
D. D

Ans. D

9. Who amongst P, Q, R, S, T and U is the tallest? I. P is taller that R and T but not as tall as U, who is taller than Q and S. II. R is the third in height in the ascending order and not as tall as U, P and Q, Q being taller than P but not the tallest.

A. A
B. B
C. C
D. D

Ans. C

10. Who among A, B, C, D, E & F read the book last? I. F, who gave the book to B after reading, was third to read the same. II. C, who read the book after A, was the third person to read the book before it reached E.

A. A
B. B
C. C
D. D

Ans. D

11. consist of five statements followed by options consisting of three statements put together in a specific order. Choose the option which indicates a valid argument, i.e. where the third statement is a conclusion drawn from the preceding two statements.

A. All software companies employ knowledge workers.
B. Tara Tech employs knowledge workers.
C. Tara Tech is a software company.
D. Some software companies employ knowledge workers.
E. Tara Tech employs only knowledge workers.


A. ABC
B. ACB
C. CDB
D. ACE

Ans. B

12. A. Traffic congestion increases carbon monoxide in the environment.
B. Increase in carbon monoxide is hazardous to health.
C. Traffic congestion is hazardous to health.
D. Some traffic congestion does not cause increased carbon monoxide.
E. Some traffic congestion is not hazardous to health.


A. CBA
B. BDE
C. CDE
D. BAC

Ans. D

13. A team is to be selected from five men A, B, C, D and E and six women L, M, N, O, P and Q where A, B and N are lecturers; C, D, L, M and O are engineers and the rest are doctors. The team should be selected subject to the following conditions:

i. B cannot go with N or D.
ii. C and P have to be together.
iii. A, L and Q have to be together.
iv. D and L cannot go together.
v.  E and M have to be together.
vi. C cannot go with M.

If the team consists of one lecturer, two engineers, three doctors and C does not go with P, the members of the team are:


A. BELMPQ
B. ACELPQ
C. AELMPQ
D. ACEMPQ

Ans. C

Solution: 
Lectures - A B N Engineers - C D L M O Doctors - E P Q C C cannot go with M & P So the possible combination is AELMPQ


14. If the team consists of one lecturer, three engineers, and one male doctor, the members of the team are:

A. ADLMQ
B. DEMNO
C. DELMN
D. ALMOQ

Ans. B

Solution: 
from the option only this combination is possible. E is the only male Doctor and D & L cannot go tother.

15. If the team consists of two male lecturers, two lady engineers, and one doctor, the members of the team are:

A. ABLOQ
B. ABLMQ
C. ANLOQ
D. ABLOP

Ans. A

Solution: 
Male lectures - A B Lady Engineers - L O Doctor - Q


16. If the team consists of two lecturers, two engineers, two doctors and not more than three ladies, the members of the team can be:

A. ABELPQ
B. ABCLPQ
C. ABCLMQ
D. ABELNQ

Ans. B

Solution: 
Only this option satisfy above conditions

17. If the team consists of one male lecturer, one male engineer, one lady engineer and two doctors, the members of the team are:


A. BCMEQ
B. ADLEQ
C. ACLPQ
D. BCMEP

Ans. C

Solution: 
Only this option satisfy above conditions

18. In each of the following questions, there is a certain relationship between two given words on one side of : : and one word is given on another side of : :while another word is to be found from the given alternatives, having the same relation with this word as the words of the given pair bear. Choose the correct alternative. ErraErrata:ks : : flaws:?

A. Manuscripts
B. Metals
C. Speech
D. Charter

Ans. B

19. Planet : Orbit : : Projectile : ?

A. Trajectory
B. Track
C. Milky way
D. Path

Ans. A

20. Appraiser : Building : : Critic : ?


A. Book
B. Masterpiece
C. Judge
D. Gold

Ans. A


21. Find the missing number : 1, 6, 15, ...... 45, 66, 91


A. 35
B. 26
C. 36
D. 28

Ans. D

Solution: 
The pattern is +5, +9, +13, +21, +25 :. Missing number = 15 +13 = 28

22. Find out the wrong term : 56, 72, 90, 110, 132, 150

A. 72
B. 110
C. 150
D. 132

Ans. C

Solution: 
The numbers are 7 * 8, 8 * 9, 9 *10 ..... 12*13 So 150 is wrong and must be replaced by 156

23. Find the missing letters : a b -- a a -- c a a b -- c -- a b b -- c

A. bbcaa
B. bcbca
C. cabac
D. cbbac

Ans.D

Solution: The series is abc/aabc/aabbc/aabbcc

24. Directions : In each of the following questions, a statement is given, followed by two conclusions. Give answer

(a) if only conclusion I follows

(b) if only conclusion II follows

(c)  if either I or two follows

(d) if neither I nor II follows

(e) if both I and II follow.

Statement : Modern man influances his destiny by the choice he makes unlike in the past

Conclusions : I. Earlier there were less options available to man.

                     II. There was no desire in the past to influance the destiny.


A. A
B. B
C. C
D. D

Ans. A

Solution: 
Clearly, I directly follows from the statement while second cannot be deducted from it.


25. Statement: Smoking is one of those human weaknesses which tend to test the will power of the smoker to the edge. Conclusions: I. It is very difficult for the smokers to give up smoking even if they want to do so. II. Human beings have other weaknesses as well

A. A
B. B
C. C
D. D
E. E

Ans. E

Solution: 
The statement mentions that a very strong will power is required to give up smoking and so it is very difficult. So, I follows. Also, it is mentioned that smoking is one of the human weaknesses. this means that there are other human weaknesses as well. So, II also follows.

26. A, B, C, D, and E are sitting on a bench. A is sitting next to B, C is sitting next to D, D is not sitting with E who is on the left end of the bench. C is on the second position from the right. A is to the right of B and E. A and C are sitting together. In which position A is sitting ?

A. Between B and D
B. Between B and C
C. Between E and D
D. Between C and E

Ans. B

Solution: 
E B A C D Therefore, A is sitting in between B and C.

27. P, Q, R, S, T, U, V and W are sitting round the circle and are facing the centre:
P is second to the right of T who is the neighbour of R and V.
S is not the neighbour of P.
V is the neighbour of U.
Q is not between S and W. W is not between U and S.
Which two of the following are not neighbours ?


A. RV
B. UV
C. RP
D. QW

Ans. A



Advertisements



Cadence Reasoning Test Sample Papers

In this session, we are discussed about Reasoning test sample papers. This session deals with verbal logic reasoning test. Verbal logic always consists of series of questions. Practice this Reasoning sample papers before going to attend for the Cadence Online written test.

1. If * stands for 'addition', / stands for 'subtraction', + stands for 'multiplication', and - stands for 'division', then 20 * 8 / 8 - 4 + 2 = ?

A. 80 
B. 25 
C. 24 
D. 5

Answer: Option C

Solution:
Using the correct symbols, we have: Given expression = 20 + 8 - 8 / 4 * 2 = 20 + 8 - 2 * 2 = 20 + 8 - 4 = 24.

2. 196 : 256 :: 324 : __

A. 361 
B. 400 
C. 411 
D. 484 
E. 529

Answer: Option B

3. Cause: The forest department has found several deadly tiger traps in the forests which fall under Maharashtra tiger reserve. These traps are usually laid by African nomads.
Which of the following can be a possible effect of the above cause?

A. The local people and the officials may be alerted of movements of African nationals who look different by their wears and traits. 
B. A fencing may be constructed all around the reserve. 
C. all the tigers from the reserve may be shifted to zoos. 
D. The government may send army personnel to comb the place to find if there are more such traps. 
E. The government may take up the matter with the governments of African nations.

Answer: Option A

Solution:
Since the traps are identified as the ones laid by Africa nomads, it becomes easy to catch them because they look different from the local people. By alerting the local people and the Forest department officials the culprits can be caught. This is a possible effect. Hence, (a) is a possible effect.
Constructing a fence around the reserve is not practically possible. Hence, (b) is not a possible effect.
Catching the tigers in open forests and shifting them to zoos is not practically possible. Hence, (c) is not a possible effect.
Armed personnel are not required to search for traps. Hence, (d) is not a possible effect.
There are many African nations. Since the nationality of the people who laid these traps is not known choice (e) is not a possible effect.
Hence, (a) is a possible effect.


4. Study the following information carefully and answer the given questions: 
A word and number arrangement machine when given an input line of words and numbers rearranges them following a particular rule in each step. The following is an illustration of input and rearrangement:
Input: 25 280 345 36 93 147 550
Step I: 550 280 345 36 93 147 25
Step II: 550 345 280 36 93 147 25
Step III: 550 345 280 147 93 36 25
This is the final arrangement and step III is the last step for this input.

Which of the following is the last step for the following input?
Input: 145 227 900 49 116 243 356

A. 900 356 243 227 49 145 116 
B. 900 356 243 227 145 116 49 
C. 900 356 227 243 145 116 49 
D. 900 356 243 227 116 145 49 
E. None of these

Answer: Option B

Solution:
Numbers are getting arranged in descending order.
The largest of the given number interchanges its place with the first number. IN case the largest number is already arranged, the second largest is interchanged with the number next to the largest number, and so on until the numbers are arranged in descending order.
The series which is in strictly descending order will be the answer.

5. Should there be a law to punish parents who get their minor children married?
Arguments:
I. Yes, a minor girl is physiologically not prepared to conceive a baby.
II. No, this has been a custom prevailing since many centuries.

A. if only argument I is strong. 
B. if only argument II is strong. 
C. if either I or II is strong. 
D. if neither I nor II is strong. 
E. If both I and II are strong.

Answer: Option A

Solution:
Statement I explains a valid reason to go against such marriages because it is wrong to encourage anything that jeopardises the health of a person. Hence, (I) is a strong argument.
Statement II is not a valid argument because a custom being followed since a long time does not necessary make it good. Only I is strong.

6. Arrange the given words in alphabetical order and tick the one that comes in the middle?

A. Plane 
B. Plain 
C. Plenty 
D. Player 
E. Place

Answer: Option A

Solution:
Place, Plain, Plane, Player, Plenty

7. Studies last year concluded coffee drinking had little, if any, effect on the risk of pancreatic or kidney cancer. A study of 59,000 women in Sweden found no link between caffeine and kidney cancer. Another review suggested that those who drink coffee have half the risk of pancreatic cancer.
Which of the following statements, if true, would weaken the conclusion drawn above?

A. The study is done in cold countries only, countries in arid and semi-arid regions are not considered under this study. 
B. Indians drink more coffee than the Swedish do. 
C. The caffeine content is different in different varieties of coffee. 
D. Intake of 15 ml to 30 mi of milk per day offsets the negative effects of caffeine. The study did not consider the milk intake. 
E. None of these

Answer: Option D

Solution:
The statement does not indicate, whether the results would be different in the samples and from arid and semi-arid region. Hence, (a) does not weaken the argument. It is not known whether any samples taken for study include Indians nor does the passage give information regarding the vulnerability of Indians to cancer. Hence, (b) does not weaken the argument. From the passage it cannot be known whether the persons considered for this study drank similar type of coffee or different types coffee. Hence, (c) does not weaken the argument. The passage states that coffee does not after a person's vulnerability to cancer. While the statement says that milk offsets the negative effects of coffee. It also states that these studies did not consider this fact. It is possible that the negative effect of coffee is not evident because theses people consume milk. Choice (d) weakens the argument.

8. If the digits in the number "298490721" are arranged in descending order, then how many digits remain in same place?

A. 2 
B. 4 
C. 6 
D. 5 
E. 1

Answer: Option B

Solution:
The given number is:
2   9   8   4   9   0   7   2   1
Descending order of digit is:
9   9   8   7   6   4   2   2   1
Four digits remain in the same position.

9. If it is possible to make a meaningful word with the second, the fourth, the seventh and the eight letters of the word CONTROVERSIAL which of the following will be the first letter of the word? If more than one such word can be made, given 'M' as the answer. If no such word can be made, give 'X' as the answer.

A. X 
B. V 
C. M 
D. T 
E. None of these

Answer: Option C

Solution:
The respective letters are O, T, V and E. 
The words that can be formed are VOTE AND VETO.

10. BUCKET : ACTVBDJLKDFSU : : BONUS: ?

A. ACMNMOTURT 
B. SUNOB 
C. ACNPMOTVRT 
D. ACMNMOTURT

Answer: Option C
Solution:
Each letter of the first group is replaced by the two letters one come after it and one that comes before it in the second group.

11. Which of the following with come in place of the question mark (?) in the following letter series based on their position in English alphabet?
UPI ? ODP MBQ IAW

A. TIJ 
B. SIK 
C. SHJ 
D. THK 
E. SHO

Answer: Option C
Solution:
    -2    -4     -2     -4 
U ? S ? O ? M ? I 
    P ? H ? D ? B ? A 
       -8     -4      -2      -1 
         I ? J ? P ? Q ? W 
            +1   +6   +1    +6 
Hence SHJ

12. The image of a knitter as an older woman sitting in a comfortable, old-fashioned living room with a basket of yarn at her feet and a bun in her hair is one of the past. As knitting continues to become more popular and increasingly trendy, it is much more difficult to describe the average knitter. Knitters today might be 18, 28, 40, or 65. They might live in a big urban center and take classes in a knitting shop that doubles as a cafe or they may gather in suburban coffee shops to support one another in knitting and other aspects of life. They could be college roommates knitting in their dorm room or two senior citizens knitting in a church hall. Even men are getting in the act. It would be incredibly difficult to come up with an accurate profile of a contemporary knitter to replace that image of the old woman with the basket of yarn! This paragraph best supports the statement that

A. people are returning to knitting in an attempt to reconnect with simpler times. 
B. knitting is now more of a group activity, as opposed to an individual hobby. 
C. creating an accurate profile of a particular type of person depends on the people in this group having traits and characteristics in common. 
D. today’s knitters are much less accomplished than knitters of the past. 
E. young people are turning to knitting in record numbers.

Answer: Option C

Solution:
The statement that it is difficult to create an accurate profile of a contemporary knitter comes immediately after a discussion about how different today’s knitters are from one another and from knitters of the past. Choices a and d are not supported by the paragraph. Although the paragraph does discuss knitting done in group settings, it does not specifically say that more of today’s knitting is done in groups; therefore, choice b is incorrect. Young people may be turning to knitting in record numbers, but again, that statement is not verified by the information provided in the paragraph, so choice e must be ruled out as well.

13. Statement:
Should seniority be the only criterion for the promotion?
Arguments:
I. No. All the senior employees are not interested in promotion.
II. Yes. Otherwise senior employees feel humiliated.

A. If only argument I is strong 
B. If only argument II is strong 
C. If either I or II is strong 
D. If neither I nor II is strong 
E. If both I and II are strong

Answer: Option D

Solution:
I is not strong because the question of criterion arises only when the employee is really for promotion. II is not strong because a blind submission to such a feeling will do no good to the organisation. The effort should be to take measures that make employees feel that they are being cared for even though not promoted.

14. The neighborhood block association has received many complaints about people knocking on doors and soliciting money for an unknown charity organization even though door-to-door solicitation is prohibited by local laws. Three residents have provided descriptions of individuals who have come to their door asking for money.
Solicitor #1 is a white male, 20–25 years old, 5'9", 145 pounds, with very short brown hair. He was wearing a dark blue suit and carrying a brown leather briefcase.
Solicitor #2 is a white male, 25–30 years old, 6'2", 200 pounds, with a shaved-head. He was wearing a red T-shirt and jeans.
Solicitor #3 is a white male, approximately 23 years old, 5'10", slight build, with short brown hair. He was wearing a blue suit.
Three days after the block association meeting, a resident noticed a man knocking on doors in the neighborhood and phoned the police to report the illegal activity. This solicitor was described as follows:
Solicitor #4 is a white male, 22 years old, 140 pounds, about 5'10", with short brown hair. He was carrying a briefcase and wearing a dark suit.
Based on this description, which of the three solicitations was also likely carried out by Solicitor #4?

A. #1, #2, and #3 
B. #1, but not #2 and #3 
C. #1 and #3, but not #2 
D. #1 and #2, but not #3

Answer: Option C

Solution:
The solicitor described as #2 has a shaved head and is much taller and heavier than the solicitors described as #1 and #3. Therefore, choices a and d, which include #2, can be ruled out. Solicitors #1, #3, and #4 have such similar descriptions that the correct answer is clearly choice c.

15. Choose out the odd one.

A. Dog 
B. Lion 
C. Jackal 
D. Tiger

Answer: Option A


Advertisements



Cadence English Test Model Papers

In this section, we have provided English Test Question and Answers with detailed explanation. Before going to attend for the Cadence Recruitment candidates should refer the provided sample questions to get the best result.

1. Do you imitate others?

A. Have others been imitated by you? 
B. Were others being imitated by you? 
C. Are others being imitated by you? 
D. Are others imitated by you?

Answer: Option D


2. The place where clothes was washed.

A. kit 
B. wardrobe 
C. laundry 
D. mortuary

Answer: Option C

3. WILY

A. twisted 
B. cunning 
C. irrational 
D. guileless 
E. crooked

Answer: Option D

Solution:
The words wily (cunning) and guileless are antonyms.

4. Our cottage by the sea offers many days of relaxation with warm sunshine and soothing ______.

A. zephyrs 
B. dervishes 
C. stanchions 
D. ebbs 
E. torques

Answer: Option A

Solution:
A zephyr is a soft, gentle breeze; a breeze that blows from the west.

5. You wish to succeed in life. You must work hard.
(A) Unless you work hard .....
(B) In order to succeed in life .....
(C) Although you have to succeed .....

A. Only B 
B. A and C 
C. A and B 
D. Only A 
E. None of these

Answer: Option A

Solution:
The condition for being successful in life is to work hard, this is conveyed by B.

6. Take this medicine and you will get rid -------- the bad cold

A. of 
B. over 
C. at 
D. from

Answer: Option A

7. What are you looking -----

A. on 
B. against 
C. for 
D. in

Answer: Option C

8. ALTRUISM

A. misery 
B. indifference 
C. veracity 
D. generosity
E. selfishness

Answer: Option D

Solution:
Generosity (munificence, large-hoartodness) and altruism are synonyms.

9.  It is surprising to note that his latest publication has attracted very little public attention because generally his writings are prone to _____.
(A) fracas
(B) denials
(C) tributes
(D) defects
(E) controversies
(F) disputation

A. A and D 
B. A and B 
C. C and D 
D. A and E 
E. E and F

Answer: Option E

Solution:
His writings attract attention as they are prone to 'controversies' or 'disputations'.

10. Will those happy days be ever forgotten by us?

A. Will we ever forget those happy days? 
B. Shall we ever forgot these happy days? 
C. Would we forge these happy days? 
D. Ever shall we forget those happy days?

Answer: Option A

Solution:
Will we ever forget those happy days?

11. It is ------ absurd story

A. an 
B. a 
C. the 
D. no article

Answer: Option B

12. It was raining heavily. Hence, only few people attended the meeting.
(A) Since it was raining .....
(B) Because it was .....
(C) Therefore few people .....

A. Only B 
B. B and C 
C. Only C 
D. A and B 
E. All the three

Answer: Option D

Solution:
A is correct because the word 'since' suggests a reason. 'As' and 'because' are also used to suggest reason.

13. Choose the best word in the given passage.

A. high 
B. varying 
C. no 
D. almost 
E. total

Answer: Option B

14. To examine one’s own thoughts and feelings.

A. Meditation 
B. Retrospection 
C. Reflection 
D. Introspection

Answer: Option D

Solution:
Introspection

15. The employees hope that the management would concede their demands.

A. would concede to their 
B. will concede to its 
C. will concede to their 
D. will concede with their 
E. No correction required

Answer: Option C

Solution:
When 'hope' is in the present tense, it is followed by 'will' and not 'would'. 'Concede' is always followed by 'to' and not 'with'. Employees is a plural noun indicated by the preposition 'their'. Hence the correction is 'the management will concede to their demands'.

Cadence Placement Paper Syllabus

Quantitative Aptitude Syllabus
  • Probability
  • Permutations & Combinations
  • Algebra
  • Averages
  • Time Speed & Distance
  • Time & Work
  • Profit & Loss
  • Ratio & Proportion
  • Simple & Compound Interest
  • Percentage
  • Number Series
  • Mixtures & Alligations
  • Simplification
  • Number System
  • Heights and Distances
  • Geometry & Mensuration
  • Data Sufficiency
  • Logarithms
  • Progressions
  • LCM and HCL
  • Pipes and Cisterns
  • Partnership
  • Boats and Streams
  • Areas, Volumes
Reasoning Syllabus
  • Number Series
  • Letter Series
  • Analogies
  • Puzzles
  • Syllogisms
  • Binary Logic
  • Clocks & Calendars
  • Cubes & Dice
  • Classification 
  • Blood Relations
  • Coding-Decoding
  • Data Sufficiency
  • Seating Arrangement
  • Venn Diagrams
  • Problem Solving
  • Coded Inequalities
  • Double Lineup
  • Logical Deductions
  • Routes & Networks
  • Grouping & Selections
  • Evaluating Course of Action
  • Statements and Conclusions
  • Mathematical and Computer Operations
  • Critical Reasoning
  • Inferences
  • Situation Reaction Test
  • Decision Making
  • Symbols and Notations
  • Direction Sense Test
  • Logical Sequence Of Words
  • Assertion and Reason
  • Verification of Truth of the Statement
  • Statements and Assumptions
  • Data Interpretation
Verbal Ability Syllabus
  • Synonyms
  • Antonyms
  • Sentence Completion
  • Spelling Test
  • Passage Completion
  • Sentence Arrangement
  • Idioms and Phrases
  • Para Completion
  • Error Correction (Underlined Part)
  • Fill in the blanks
  • Synonyms
  • Prepositions
  • Active and Passive Voice
  • Spotting Errors
  • Substitution
  • Transformation
  • Sentence Improvement
  • Joining Sentences
  • Error Correction (Phrase in Bold)
  • Articles
  • Gerunds
  • Identify the Errors
  • Plural Forms
  • Odd Words
  • Prepositions
  • Suffix
  • Tense
  • Adjectives
  • Homophones
  • Identify the Sentences
  • Nouns
  • Prefix
  • Sentence Pattern
  • Tag Questions
Download Cadence Placement Papers PDF Download: Click Here


We hope the provided Cadence placement papers information is just for reference purpose only. Sometimes companies may change their syllabus and exam pattern. So Please check official company website for the Cadence latest syllabus.