BPL Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers

BPL Placement Papers
BPL Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers. Good News for the aspirants who are eagerly searching for BPL Placement Papers. In this article, we have updated BPL Placement Papers, BPL Test Pattern along with BPL Sample Papers. By preparing according to the BPL Model Papers contenders will get an idea and find out how much you score before you appear for your Interview and written test.

Latest BPL Placement Papers


Job seekers who want to get placed in the reputed company have to practice BPL Placement Papers. Before going to start your preparation you should always check BPL Syllabus and Pattern of the exam. Sometimes companies may change their exam pattern and syllabus. It is highly appreciable if candidates can check the official website to avoid further complications. To help the candidates we are providing BPL Placement Papers in PDF Format. Interested people can download them for offline preparation.

You Can Also Check: BPL Recruitment

By making a planner learn and practice the placement papers and interview questions of BPL. This will help them to analyze in which area they are weak and have to spend more time to achieve their goal of clearing the written exam and further move to next rounds. In this post, we have arranged Aptitude, Reasoning and English model papers along with solutions to crack the BPL Recruitment. For more updates bookmark this page All India Jobs.


BPL Aptitude Test Placement Papers

In this section, we have uploaded BPL Aptitude Test Question and Answers with detailed explanation. Before going to attend for the BPL Recruitment candidates should refer the provided sample questions to get the best result.

1. void main()
{
int a = 10, b =20;
char x = 1, y = 0;
if(a,b,x,y)
{
printf("Freshers World");
}
}

What is the output?

A. res is printed
B. freshers world is printed
C. Compiler Error
D. Nothing is printed

Ans. D


2. What is x in the following program?
#include int main()
{
typedef char (*(*arrfptr[3])())[10];
arrfptr x;
return 0;
}

A. x is a pointer
B. x is an array of three pointer
C. x is an array of three function pointers
D. Error in x declaration

Ans. C

3. main()
{
char throught[2][30] ={ "Don't walk in front of me..",'i am not follow"};
printf("%c%c,*(thought[0]9),*(*(thought 0)5));
}

What is the output of this program ?

A. kk
B. int**array2 = (int**)malloc(nrows*sizeof(int*));Don't walk in front of me
C. i may not follow
D. k

Ans. D

4. What will be the output of the program ?
#include
int main()
{
int k=1;
printf("%d == 1 is" "%s\n", k, k==1?"TRUE":"FALSE");
return 0;
}

A. k == 1 is TRUE
B. 1 == 1 is TRUE
C. 1 == 1 is FALSE
D. K == 1 is FALSE

Ans. B

5. main()
{
int i=5;
printf("%d",i = ++i==6);
}

A. 5
B. 1
C. 6
D. compiler error

Ans. B

6. Which files will get closed through the fclose() in the following program?
#include
int main()
{
FILE *fs, *ft, *fp;
fp = fopen("A.C", "r");
fs = fopen("B.C", "r");
ft = fopen("C.C", "r");
fclose(fp, fs, ft);
return 0;
}


A. "A.C" "B.C" "C.C"
B. "B.C" "C.C"
C. "A.C"
D. Error in fclose()

Ans. D

7. void main()
{
printf("sizeof(void *) = %d \n",sizeof(void*));
printf("sizeof(int *) = %d \n",sizeof(int*));
printf("sizeof(double*) = %d \n",sizeof(double*));
printf("sizeof(struct unknown *) = %d \n",sizeof(struct unknown*));
}

A. no out put
B. compiler error
C. sizeof(void *) = 2 sizeof(int *) = 2 sizeof(double *) = 2 sizeof(struct unknown *) = 2
D. syntax error

Ans. C

8. Which of the following statements are correct about the program below?
#include
int main()
{
int size, i;
scanf("%d", &size);
int arr[size];
for(i=1; i<=size; i++)
{
scanf("%d", arr[i]);
printf("%d", arr[i]);
}
return 0;
}


A. The code is erroneous since the subscript for array used in for loop is in the range 1 to size.
B. The code is erroneous since the values of array are getting scanned through the loop.
C. The code is erroneous since the statement declaring array is invalid.
D. The code is correct and runs successfully.

Ans. C

9. # include 
char *somefun1()
{
char temp[] ="string";
return temp;
}
char * somefun2()
{
char temp[] = { 's','t','r','i','n','g'};
return temp;
}
int main()
{
puts (somefun1());
puts(somefun2());
}

A. syntax error
B. some garbage value
C. compiler error
D. no out put

Ans. B

10. What will be the output of the program?
#include
int fun(int(*)());
int main()
{
fun(main);
printf("Hi\n");
return 0;
}
int fun(int (*p)())
{
printf("Hello ");
return 0;
}


A. Infinite loop
B. Hi
C. Hello Hi
D. Error

Ans. C

11. main()
{
int a = 10,*j;
void *k;
j = k =&a;
j++;
k++;
printf("\n %u %u",j,k);
}

A. compiler error
B. syntax error
C. memory address
D. noo out put

Ans. A

Solution: 
cannot increment a void pointer

12. What will be the output of the program?
#include
int i;
int fun1(int);
int fun2(int);
int main()
{
extern int j;
int i=3;
fun1(i);
printf("%d,", i);
fun2(i);
printf("%d", i);
return 0;
}
int fun1(int j)
{
printf("%d,", ++j);
return 0;
}
int fun2(int i)
{
printf("%d,", ++i);
return 0;
}
int j=1;

A. 3, 4, 4, 3
B. 4, 3, 4, 3
C. 3, 3, 4, 4
D. 3, 4, 3, 4

Ans. B

13. main()
{
int i =3;
for(; i ++ = 0;)
printf("%d",i);
}

A. compiler error
B. syntax error
C. some garbage value
D. no out put

Ans. A

Solution: 
Lvalue required in function main

14. Point out the error in the program
#include
int main()
{
int f(int);
int b;
b = f(20);
printf("%d\n", b);
return 0;
}
int f(int a)
{
a > 20? return(10): return(20);
}

A. Error: Prototype declaration
B. No error
C. Error: return statement cannot be used with conditional operators
D. None of above

Ans. C

Solution: 
In a ternary operator, we cannot use the return statement. The ternary operator requires expressions but not code.

15. What will be output of following c program?

#define max
int main()
{
printf("%d",max);
return 0;
}

A. 0
B. null
C. Garbage
D. Compilation error

Ans. D

16. What will be the output of the program?
#include
int i;
int fun();
int main()
{
while(i)
{
fun();
main();
}
printf("Hello\n");
return 0;
}
int fun()
{
printf("Hi");
}

A. Hello
B. Hi Hello
C. No output
D. Infinite loop

Ans. A

17. What will be output of following c program?
void main()
{
int i;
for(i=0;i<5;i++)
{
int x=0;
printf("%d",x);
x++;
}
}

A. 01234
B. 001234
C. 0000
D. Infinite loop

Ans. C

18. What will be the output of the program?
#include
int main()
{
int x, y, z;
x=y=z=1;
z = ++x || ++y && ++z;
printf("x=%d, y=%d, z=%d\n", x, y, z);
return 0;
}

A. x=2, y=1, z=1
B. x=2, y=2, z=1
C. x=2, y=2, z=2
D. error

Ans. A

19. What will be output of following c program?
long fu(int);
char vect[]={1,2,3,4,5};
void main()
{
int i=1; i=fu(++i)+ ++vect[++i]+ ++i+fu(i++);
printf("%d",i);
}
long fu(int x)
{
return x*3;
}

A. 31
B. 32
C. 33
D. 34

Ans. D

20. What will be the output of the program?
#include
int main()
{
unsigned int i = 65536;
while(i != 0)
printf("%d",++i);
printf("\n");
return 0;
}

A. Infinite loop
B. 0 1 2 ... 65535
C. 0 1 2 ... 32767 - 32766 -32765 -1 0
D. No output

Ans. D

21. Point out the error, if any in the while loop.
#include
int main()
{
int i=1;
while()
{
printf("%d\n", i++);
if(i>10)
break;
}
return 0;
}

A. There should be a condition in the while loop
B. There should be at least a semicolon in the while
C. The while loop should be replaced with for loop.
D. No error

Ans. A

22. What will be output of following c program?
void main()
{
int num,a=10;
num=a--- -a--;
printf("%d %d",num,a);
}

A. 0 8
B. 0 10
C. 20 8
D. -1 10

Ans. C

23. What will be output of following c program? 
float avg(float,float,float);
void main()
{
float p=1,q=2,r=-2,a;
a=avg(p,(q=4,r=-12,q),r);
printf("%f",a);
}
float avg(float x,float y,float z)
{
return (x+y+z)/3;
}

A. 0.111111
B. 1.000000
C. -0.777777
D. -1.000000

Ans. B

24. How many times "Freshersworld" is get printed?
#include
int main()
{
int x;
for(x=-1; x<=10; x++)
{
if(x < 5)
continue;
else break;
printf("Freshersworld");
}
return 0; }


A. Infinite times
B. 11 times
C. 0 times
D. 10 times

Ans. C

25. What will be output of following c program?
struct myStruct
{
int a;
char b;
}
*ptr;
int main()
{
struct myStruct ms={400,'A'};
printf("%d %d",ptr->a,ptr->b);
return 0;
}

A. 400 A
B. 400 65
C. 400 97
D. 0 0

Ans. D

26. What will be the output of the program?
#include
int main()
{
int i;
i = scanf("%d %d", &i, &i);
printf("%d\n", i);
return 0;
}

A. 1
B. 2
C. Garbage value
D. Error: cannot assign scanf to variable

Ans. B

Solution: 
scanf() returns the number of variables to which you are provding the input. i = scanf("%d %d", &i, &i); Here Scanf() returns 2. So i = 2. printf("%d\n", i); Here it prints 2.

27. What will be output of following c program? 
int main()
{
float x;
x=(int)1.1,(float)2.2,(int)3.3 ,5.4;
printf("%f",x);
return 0;
}

A. 1.000000
B. 5.400000
C. 2.200000
D. 3.300000

Ans. A

28. Point out the correct statement which correctly allocates memory dynamically for 2D array following program?
int main()
{
int *p, i, j;
/* Add statement here */
for(i=0; i<3; i++)
{
for(j=0; j<4; j++)
{
p[i*4+j] = i;
printf("%d", p[i*4+j]);
}
}
return 0;
}


A. p = (int*) malloc(3, 4);
B. p = (int*) malloc(3*sizeof(int));
C. p = malloc(3*4*sizeof(int));
D. p = (int*) malloc(3*4*sizeof(int));


Ans. D

29. What will be output if you will compile and execute the following c code?
void main()
{
int i=320;
char *ptr=(char *)&i;
printf("%d",*ptr);
}

A. 320
B. 1
C. 64
D. Compiler error

Ans. A

30. What will be the output of the program?
#include
int main()
{
char *s;
char *fun();
s = fun();
printf("%s\n", s);
return 0;
}
char *fun()
{
char buffer[30];
strcpy(buffer, "RAM");
return (buffer);
}

A. 0xffff
B. Garbage value
C. 0xffee
D. Error

Ans. B






BPL Reasoning Test Sample Papers


Here we are providing BPL Reasoning test papers. Candidates are suggested practice these test papers before appearing for the written exam. By practicing more sample papers aspirants can easily get success and score good marks. 

1. If + means /, * means -, / means * and - means +, then 8 + 6 * 4 / 3 - 4 = ?

A. -12 
B. -20 / 3
C. 12
D. 20 / 3
E. None of these

Answer: Option B

Solution:
Using the correct symbols, we have: Given expression = 8 / 6 - 4 * 3 + 4 = 4 / 3 - 4 * 3 + 4 = 4 / 3 - 12 + 4 = - 20 / 3

2. 121 : 169 :: 361 : __

A. 529 
B. 400
C. 484
D. 576
E. 256

Answer: Option A

Solution:
121 : 169 :: 361 : __
(11)2 : (13)2 :: (19)2 : __
The given numbers are squares of consecutive prime numbers. Hence, the prime number next to 19 is 23 and
(23)2 = 529.

3. Cause: It is found that the computer of one of the top officials in the Prime Minister's office is hacked.
Which of the following can be a possible effect of the above cause?

A. The government may stop providing computers to top officials. 
B. The government may order immediate change of security features on all computers used by top officials. C. the government may ask all top officials to stop using computers for any government related work.
D. The government may ask all the top officials to take a back up of all the data in their computers immediately.
E. The official concerned may be arrested.

Answer: Option B

Solution:
The hacking of computers of a top official may raises security concerns because the top official may be dealing with such issues which need to be held under strict secrecy.
Choice (a) and (c) may not take place because without computers the storage and recovery of data becomes difficult and time consuming.
Choice (b) may take place, because the government may first safe guard the computers of other top officials from being hacked.
Loss of data is not the matter here. The problem is that the data is being accessed by unauthorized persons. Hence (d) is not a possible effect.
Since there is no information that hacking is done with the knowledge of the official concerned (e) is not a possible effect.
Hence, (b) is a possible cause.

4. Study the following information carefully and answer the given questions: 
A word and number arrangement machine when given an input line of words and numbers rearranges them following a particular rule in each step. The following is an illustration of input and rearrangement:
Input: 25 280 345 36 93 147 550
Step I: 550 280 345 36 93 147 25
Step II: 550 345 280 36 93 147 25
Step III: 550 345 280 147 93 36 25
This is the final arrangement and step III is the last step for this input.

Following is the step II for an input. What will be the first step for the input?
Step II: 595 438 28 142 38 65 289

A. 595 28 438 142 38 65 289 
B. 595 438 142 28 38 65 289
C. 595 28 142 438 38 65 289
D. Cannot be determined
E. None of these

Answer: Option D

Solution:
Numbers are getting arranged in descending order.
The largest of the given number interchanges its place with the first number. IN case the largest number is already arranged, the second largest is interchanged with the number next to the largest number, and so on until the numbers are arranged in descending order. This step cannot be determined

5. Are there any good politicians left in this world?
Arguments:
I. Yes, so many poor people are sustaining themselves and improving economically.
II. No, there is nothing in this world which is completely good or completely bad.

A. if only argument I is strong. 
B. if only argument II is strong.
C. if either I or II is strong.
D. if neither I nor II is strong.
E. if both I and II are strong.

Answer: Option D

Solution:
Just because some poor people are improving economically, we cannot conclude that there are good politicians. Any reason could be ascribed to such an improvement. Statement II is very vague and is not giving any reasons for the argument that it proposes. Hence, both the statements are weak arguments.

6. Arrange the given words in alphabetical order and tick the one that comes in the middle ?

A. Sound 
B. Socks
C. Shock
D. Snooker
E. Sharp

Answer: Option D

Solution:
Sharp, Shock, Snooker, Socks, Sound

7. When the tourist boat capsized, the crime branch arrested the forest department's ticket collector, Prakashan, based on the allegation that he did not check the tickets properly. But could Prakashan, who works on daily wages be the real culprit? 
Which of the following is not what the passage is intended to indicate?

A. Prakashan may not be the real culprit. 
B. Prakashan has not checked the tickets properly.
C. Prakashan may not be the main person behind the mishap.
D. The police have behaved irresponsibly.
E. None of these

Answer: Option C

Solution:
The passage raises the question, whether the Prakashan is the culprit or not. It indicates that the passage intends to say that Prakashan may not be the real culprit. Hence, (a) is not the answer. The statement clearly indicated about the short comings on the part of Prakashan. Hence, (b) is not the answer. The passage does not intend to say that Prakashan may be the main person. It is clear when he raises the question. Hence, (c) is the answer. The passage believes that Prakashan has a hand in the incident. The passage does not find fault with arresting Prakashan. It intends to say that there can be some other people also behind the mishap. Hence, (d) is not the answer.

8. If the letters in the word "POLICY" are arranged in alphabetical order, then how many letters remain in same place?

A. 4 
B. 1
C. 5
D. 3
E. 2

Answer: Option E

Solution:
The given word is:
P    O    L    I    C    Y
Alphabetical order:
C    I    L    O    P    Y
Two letters remain in the same position.

9. What will come in the place of question (?) mark in the following series?
GPW, GPUW, GIPUW, GIPSUW?

A. GIHPSUW 
B. GIPQSUW
C. GIKPSUW
D. GIJPSUV
E. None of these

Answer: Option C

10. EIGHTY: GIEYTH:: OUTPUT:?

A. TUOTUP 
B. TUOUTP
C. UTOPTU
D. UOTUPT

Answer: Option A

Solution:
The first three letters and the last three letters of the first group are separately reversed in order to obtain the second group.

11. What should come in the place of question-mark (?) in the following series?
ATTRIBUTION,  TTRIBUTIO,   RIBUTIO,  IBUTI ?

A. BUT 
B. UTI
C. UT
D. IBU
E. None of these

Answer: Option B

Solution:
ATTRIBUTION => TTRIBUTIO
T T RIBUTIO => RIBUTIO
R IBUTIO => IBUTI
I B UTI => UTI

12. Originating in the 1920s, the Pyramid scheme is one of the oldest con games going. Honest people are often pulled in, thinking the scheme is a legitimate investment enterprise. The first customer to “fall for” the Pyramid scheme will actually make big money and will therefore persuade friends and relatives to join also. The chain then continues with the con artist who originated the scheme pocketing, rather than investing, the money. Finally, the pyramid collapses, but by that time, the scam artist will usually have moved out of town, leaving no forwarding address. This paragraph best supports the statement that

A. it is fairly easy to spot a Pyramid scheme in the making. 
B. the first customer of a Pyramid scheme is the most gullible.
C. the people who set up Pyramid schemes are able to fool honest people.
D. the Pyramid scheme had its heyday in the 1920s, but it’s making a comeback.
E. the Pyramid scheme got its name from its structure.

Answer: Option C

Solution:
The fact that the Pyramid scheme is set up by a con artist suggests that the honest people who invest have been fooled. Choices a and b are contradicted in the passage. The paragraph says that the Pyramid scheme originated in the 1920s, but does not say it had its heyday then; thus, choice d is incorrect. Choice e is a fact, but it is not mentioned in the passage.

13. Statement:
Should the habit of late coming in educational institutions be checked?
Arguments:
I. No. Until affects the work.
II. Yes. Discipline must be maintained.

A. If only argument I is strong 
B. If only argument II is strong
C. If either I or II is strong
D. If neither I nor II is strong
E. If both I and II are strong

Answer: Option B

Solution:
I is not strong because instead of giving a reason, it adds a further clause. II is strong because discipline plays a major role in an educational institution.

14. Zachary has invited his three buddies over to watch the basketball game on his wide-screen television. They are all hungry, but no one wants to leave to get food. Just as they are arguing about who should make the food run, a commercial comes on for a local pizzeria that delivers. The phone number flashes on the screen briefly and they all try to remember it. By the time Zachary grabs a pen and paper, each of them recollects a different number. Which of the numbers is most likely the telephone number of the pizzeria?

A. 995-9266 
B. 995-9336
C. 995-9268
D. 995-8266

Answer: Option A

Solution:
All of the men agree that the first three numbers are 995. Three of them agree that the fourth number is 9. Three agree that the fifth number is 2. Three agree that the sixth number is 6; three others agree that the seventh number is also 6. Choice a is the best choice because it is made up of the numbers that most of the men agree they saw.

15. Choose out the odd one.

A. Ink 
B. Paper
C. Pen
D. Pencil
E. Sharpener

Answer: Option E

Solution:
All except sharpener are used for writing.





BPL English Test Model Papers

In this session, we are discussed about English test model papers. Practice this English sample papers before going to attend for the Online written test. Practice hard to ace the test in an easy manner.

1. You will have finished this work by tomorrow.

A. This work will be finished by tomorrow. 
B. This work will finished tomorrow.
C. This work will have been finished by tomorrow.
D. This work will have been finished tomorrow.

Answer: Option C

2. One who lives among strangers.

A. alien 
B. rustic
C. stoic
D. recluse

Answer: Option A

3. WHOLESOME

A. unhealthy 
B. hygienic
C. irrelevant
D. surrounding
E. area

Answer: Option A

Solution:
Wholesome (healthy, salubrious) and unhealthy are antonyms.

4. The goal of any company is to have its product name become ______constantly at the forefront of the consumer’s mind.

A. garrulous 
B. unctuous
C. tremulous
D. ubiquitous
E. portentous

Answer: Option D

Solution:
Ubiquitous (adj.) means being present everywhere.

5. The new principal is a well-read man. He can also speak many languages.
(A) Inspite of being a well -read man .....
(B) Besides being a well-read man .....
(C) The new principal is not only a well-read man

A. A and B 
B. Only B
C. B and C
D. Only C
E. All the three

Answer: Option C

Solution:
A part from being a well-read man, the new principal can speak many languages, this meaning is conveyed using 'besides' and '... not only ... but also ...'

6. It is dangerous to enter -------- the enemy’s camp.

A. in 
B. on
C. by
D. into

Answer: Option D

7. I am angry ----- my sister.

A. for 
B. to
C. at
D. with

Answer: Option D

8. ALACRITY

A. boredom 
B. vexation
C. promptness
D. wit
E. cleverness

Answer: Option C

Solution:
Alacrity means (brisk eagerness or enthusiasm) or promptness.

9. A person should be _____ for what he is and not for what community or religion he belongs to.
(A) respected
(B) admired
(C) considered
(D) honoured
(E) valued
(F) revered

A. A and E 
B. D and E
C. B and C
D. D and F
E. C and D

Answer: Option A

Solution:
A person is not 'admired' or 'honoured' for merely 'belonging to' a religion or community. 'Consider' is illogical. Hence respected or valued.

10. Commencement of words with the same letter

A. Rhyme 
B. Alliteration
C. Pun
D. Oxymoron

Answer: Option B

Solution:
Alliteration

11. ----- Pandiyan Express is very popular

A. a 
B. an
C. no article
D. the

Answer: Option D

12. Plants help in reducing atmospheric pollution. They also help in cooling the surroundings.
(A) Besides reducing .....
(B) Apart from reducing .....
(C) Plants not only help in cooling but .....

A. Only A 
B. Only B
C. Only C
D. None of these
E. All the three

Answer: Option E

Solution:
All the three sentences convey the correct meaning.

13. Choose the best word in the given passage.

A. when 
B. since
C. as
D. even though
E. neither

Answer: Option D

14. No stronger (a) / a figure than his (b) / prescribed in the history (c) / No error (d)

A. no stronger 
B. a figure than his
C. prescribed in the history
D. no error

Answer: Option C

15. Success is achieved not by mere dreaming, anticipating and planning but by executing your plan of action.

A. achieved not merely by dreaming 
B. attained not by merely dreaming
C. attained merely not by dreaming
D. attained not by dreaming merely
E. No correction required

Answer: Option A

Solution:
Choices (B), (C) and (D) are incorrect due to the inappropriate positioning of the adverbs.


BPL Placement Paper Syllabus

Quantitative Aptitude Syllabus
  • Probability
  • Permutations & Combinations
  • Algebra
  • Averages
  • Time Speed & Distance
  • Time & Work
  • Profit & Loss
  • Ratio & Proportion
  • Simple & Compound Interest
  • Percentage
  • Number Series
  • Mixtures & Alligations
  • Simplification
  • Number System
  • Heights and Distances
  • Geometry & Mensuration
  • Data Sufficiency
  • Logarithms
  • Progressions
  • LCM and HCL
  • Pipes and Cisterns
  • Partnership
  • Boats and Streams
  • Areas, Volumes
Reasoning Syllabus
  • Number Series
  • Letter Series
  • Analogies
  • Puzzles
  • Syllogisms
  • Binary Logic
  • Clocks & Calendars
  • Cubes & Dice
  • Classification 
  • Blood Relations
  • Coding-Decoding
  • Data Sufficiency
  • Seating Arrangement
  • Venn Diagrams
  • Problem Solving
  • Coded Inequalities
  • Double Lineup
  • Logical Deductions
  • Routes & Networks
  • Grouping & Selections
  • Evaluating Course of Action
  • Statements and Conclusions
  • Mathematical and Computer Operations
  • Critical Reasoning
  • Inferences
  • Situation Reaction Test
  • Decision Making
  • Symbols and Notations
  • Direction Sense Test
  • Logical Sequence Of Words
  • Assertion and Reason
  • Verification of Truth of the Statement
  • Statements and Assumptions
  • Data Interpretation
Verbal Ability Syllabus
  • Synonyms
  • Antonyms
  • Sentence Completion
  • Spelling Test
  • Passage Completion
  • Sentence Arrangement
  • Idioms and Phrases
  • Para Completion
  • Error Correction (Underlined Part)
  • Fill in the blanks
  • Synonyms
  • Prepositions
  • Active and Passive Voice
  • Spotting Errors
  • Substitution
  • Transformation
  • Sentence Improvement
  • Joining Sentences
  • Error Correction (Phrase in Bold)
  • Articles
  • Gerunds
  • Identify the Errors
  • Plural Forms
  • Odd Words
  • Prepositions
  • Suffix
  • Tense
  • Adjectives
  • Homophones
  • Identify the Sentences
  • Nouns
  • Prefix
  • Sentence Pattern
  • Tag Questions
Download BPL Placement Papers PDF: Click Here

Dear viewers, the BPL placement papers and syllabus provided here are just for information purpose only. Sometimes companies may change their syllabus and exam pattern according to their rules. So Please check official BPL company website for the latest BPL syllabus.