Verifone Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers

Advertisements

Verifone Placement Papers

Verifone Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers. Are you going to appear for the Verifone Placement Test? Then you must check this article to get an idea about Verifone Test Pattern and Syllabus. Practice the Verifone Placement Papers according to the syllabus by managing the time. See how much you prepared for the Verifone Recruitment Drive. Here you can find the collection of Verifone Placement Papers PDF. Go through the complete article to know more.

Latest Verifone Placement Papers


Individuals who want to crack the Verifone Placement Test have to be prepared for the competition. Here we have provided you the largest collection of placement papers with answers and interview pattern of Verifone Company. The model papers of the company are similar to actual exam pattern of Verifone Company. Explore the careers available at Verifone by practicing Verifone Placement Papers to strengthen your skills and qualifying in the placement test.

You Can Also Check: Interview Questions

In this section, candidates can get an idea about the question asked on Verifone Placement Papers. Candidates can prepare for the sample questions on Verifone Placement Papers Aptitude, Reasoning And Verbal Ability. Go through the complete article below you can find a link to download Verifone Placement Papers PDF. Download the PDF copies of Verifone Placement Papers and prepare well even in offline. Visit our website All India Jobs regularly for latest updates on job opportunities, admit cards, interview questions and more.


Verifone Aptitude Test Sample Papers

Have a shot at these sample on Quantitative Aptitude for Verifone Recruitment and get an accurate anatomy of your performance in the test. If you score badly then no need to worry. Come back again prepared and attempt these sample questions multiple times until your performance improves.

1. Read the comprehension and answer the questions that follow:
Soft bodied animals like caterpillars often fall a prey to voracious hunters like birds or reptiles. Despite having no means to 'actively' defend themselves, with weapons like claws or jaws, they have nevertheless, evolved other equally effective deterrents. A particular species of the caterpillar lives at an altitude of 2.500 meters in the Himalayas. It uses prominent color to inform would-be predators of its in edibility. In the event that an inexperienced or adventurous bird did eat the caterpillar, it would probably vomit it soon after, and subsequently, desist from attacking similar species in future. Though this would do the unfortunate victim no good, the species benefits. A rare example of the martyr among animals. The expression "others equally effective deterrents" mean

A. preventive weapons which have equal effect on others
B. mechanism which scares everyone equally well
C. preventive equipment which it is as effective as something that has been already mentioned in the passage
D. deterrents that are as powerful as those the caterpillars have

Ans. B

2. Caterpillars cannot defend themselves because

A. are passive animals
B. are lazy
C. cannot acquire weapons
D. have no claws or jaws

Ans. A

3. The Himalayan caterpillar uses prominent colors to

A. warn the predator
B. attack the predator
C. reveal itself
D. defend itself

Ans. A

4. Experienced birds do not attack the Himalayan caterpillars because they are

A. repulsive
B. very aggressive
C. inedible
D. diseased

Ans. C

5. Read the comprehension and answer the questions that follow:
It is to progress in the human sciences that we must look to undo the evils which have resulted from a knowledge of physical world hastily and superficially acquired by population unconscious of the changes in themselves that the new knowledge has imperative. The road to a happier world than any known in the past lies open before us if atavistic destructive passions can be kept in leash while the necessary adaptations are made. Fears are inevitable in time, but hopes are equally rational and far more likely to bear good fruit. We must learn to think rather less of the dangers to be avoided than of the good that will lie within our grasp if we can believe in it and let it dominate our thoughts. Science, whatever unpleasant consequences it may have, by the way, is by its very nature a liberator, a liberator of bondage to physical nature and in time to come, a liberator from the weight of destructive passions. We are on the threshold of utter disaster or unprecedentedly glorious achievement. No previous age has been fraught with problems so momentous, and it is to science that we must look to for a happy future.
What does science liberate s from? It liberates us from

A. fears and destructive passions
B. slavery to physical nature and from passions
C. bondage to physical nature
D. idealistic hopes of glorious future

Ans. B

6. To carve out a bright future man should

A. analyze dangers that lie ahead
B. try to avoid dangers
C. overcome fear and dangers
D. cultivate a positive outlook

Ans. D

7. Fears and hopes according to the author

A. are closely linked with the life of modern man
B. can bear fruit
C. can yield good results
D. are irrational

Ans. A

8. In the context of this passage, a martyr is one who dies

A. without putting up resistance
B. without any gain to oneself
C. while defending one's homeland
D. to save others

Ans. D

9. Fill in the blank with the appropriate word. If she ___________ about his financial situation, she would have helped him out.

A. knew
B. had been knowing
C. had known
D. have known

Ans. C

10. The sun ______ at 9 last night.

A. sat
B. setted
C. set
D. was setting

Ans. C

11. By the time she arrives, we ________________ our homework.

A. finish
B. will have finished
C. will finish
D. were finished

Ans. B

12. He made his children ______ their homework every afternoon.

A. do
B. to do
C. studied
D. to study

Ans. B

13. I'll ______________ their cat while they are away on holiday.

A. be looking into
B. be looking at
C. be looking after
D. be looking over

Ans. C

14. We ____________ tennis every day when we were young.

A. use to play
B. would play
C. were playing
D. were used to play

Ans. B

15. She _________________ lunch by the time we arrived.

A. had finished
B. finished
C. have finished
D. finishing

Ans. A

16. That room _______________ for a meeting today.

A. is used
B. is being used
C. used
D. is using

Ans. B

17. Despite ______________ hard, he failed the exam.

A. he studied
B. he has studied
C. studying
D. study

Ans. C

18. When I stopped __________ to Mary, she was picking some flowers in her garden.

A. speaking
B. speak
C. to speak
D. spoke

Ans. C

19. If man's bestial yearning is controlled

A. If man's bestial yearning is controlled
B. the future will be brighter than the present
C. the present will be brighter than the future
D. the present will become tolerable

Ans. B

20. Select the alternative that logically follows the two given statements.
a. All hamburgers are meals.
b. Some cows are hamburgers.

A. All meals are cows
B. At least some meals are cows
C. No cows are meals
D. Some cows are no meals

Ans. B

21. a. All cities have houses.
b. All countries have cities.

A. All houses have countries
B. All countries have houses
C. Not all houses have countries
D. No valid conclusion possible

Ans. B

22. a. All kitchens have cabinets.
b. All cabinets have shelves.

A. At least some kitchens have shelves
B. All shelves have kitchens
C. All kitchens have shelves
D. No valid conclusion possible

Ans. C

23. a. All dogs are brown.
b. All Bull Dogs are brown

A. At least some dogs are Bull Dogs
B. Some dogs are Bull Dogs
C. All Bull Dogs are dogs
D. No valid conclusion possible

Ans. D

24. a. No horses are mollusks.
b. All crabs are horses.

A. No crabs are mollusk's
B. Some horses are no crabs
C. No mollusk's are horses
D. No valid conclusion possible

Ans. D

25. Which of the following most closely resembles the reasoning given in this argument? Every successful mechanic uses cast-iron wrenches. Some mechanics use wrenches made of something besides cast iron. So some mechanics are not successful.

A. All valid syllogisms are incapable of surprising you. Some syllogisms are not at all able to surprise you. So some syllogisms are not valid.
B. Everything worth doing is worth doing right. Everything boring is not worth doing right. So boring things are not worth doing.
C. Every good bicycle has hand brakes. Some messengers' bikes are not good bicycles. So some messengers' bikes don't have hand brakes.
D. A tape recorder is a sophisticated piece of equipment. Some home appliances are unsophisticated pieces of equipment. Therefore, some home appliances are not tape recorders

Ans. D

26. Read the following information given below and answer the questions that follow: For getting selected as a Marketing Manager in a company, the candidate must: I. Be a graduate with at least 50% marks. II. Have secured at least 40% marks in the Written Test. III. Not be less than 24 years and more then 29 years as on October 10, 1997. IV. Should have work experience of at least two years as an officer. However, if a candidate: V. Fulfills all other criteria except at (IV) above but has a diploma in Marketing Management, his/her case is to be referred to the General Manager, Marketing. VI. Fulfills all other criteria except at (III) above but has worked as Marketing Officer at least for three years, his/her case is to be referred to the Director, Marketing. Based on the above criteria and the information given each of the questions 16 to18, you have to take the decision with regard to each case. You are not to assume anything. These cases are given to you as on October 10, 1997.
Amit Khanna, born on June 5, 1973, has done his post-graduation in Marketing Management with first class. He has secured 50% marks in the written Test. He has been working in an organization as a Marketing Officer for the last four years.

A. If the candidate is not to be appointed
B. If the candidate is to be referred to the Director, Marketing.
C. If the data given are not sufficient to take the decision
D. If the candidate is be referred to the General Manager, Marketing

Ans. C

27. Rohit Verma has been working in an organisation as Officer for the least ten years. His date of birth is February 17, 1964, He has secured 60% marks in the Degree Examination And 40% marks in the Written Test.

A. If the candidate is not to be appointed
B. If the candidate is to be referred to the Director, Marketing.
C. If the data given are not sufficient to take the decision
D. If the candidate is be referred to the General Manager, Marketing

Ans. B

28. Manju Sharma is a first class graduate and has done a diploma in Marketing Management. She has secured 50% marks in the written Test. She was 23 years old as on September 5, 1996.

A. If the candidate is not to be appointed
B. If the candidate is to be referred to the Director, Marketing.
C. If the data given are not sufficient to take the decision
D. If the candidate is be referred to the General Manager, Marketing

Ans. D

29. The five items: A, B, C, D and E are pushed in a stack,one after the other starting from A. The stack is popped four times and each element is inserted in a queue. Then two elements are deleted from the queue and pushed back on the stack. Now one item is popped from the stack. The popped item is.

A. A
B. B
C. C
D. D

Ans. D

30. If Sand is coded as Brick, Brick as House, House as Temple, Temple as Palace then where do you worship?

A. Palace
B. Temple
C. Brick
D. House

Ans. A



Advertisements



Verifone Reasoning Test Placement Papers

Verifone placement papers have a dedicated section of reasoning to check your ability to solve tricky questions. Attempt as many questions you can as it will help you in clearing the screening round of Verifone recruitment drives.

1. Choose the correct alternative that will continue the same pattern and fill in the blank spaces:
2, 5, 9, (....), 20, 27

A. 14 
B. 16 
C. 18 
D. 24

Answer: Option A

Solution:
The pattern is +3, +4, ... 
Missing number = 9 + 5 = 14.

2. Study the following information carefully and answer the given questions: 
A word and number arrangement machine when given an input line of words and numbers rearranges them following a particular rule in each step. The following is an illustration of input and rearrangement:
Input: 39 121 48 18 76 112 14 45 63 96
Step I: 14 39 121 48 18 76 112 45 63 96
Step II: 14 39 48 18 76 112 45 63 96 121
Step III: 14 18 39 48 76 112 45 63 96 121
Step IV: 14 18 39 48 76 45 63 96 112 121
Step V: 14 18 39 45 48 76 63 96 112 121
Step VI: 14 18 39 45 48 63 76 96 112 121
This is the final arrangement and step VI is the last step for this input.

What will be the step III for the following input?
Input: 68 182 39 93 129 46 21 58

A. 21 39 68 93 129 46 58 182 
B. 21 39 68 129 93 46 58 182 
C. 32 68 39 93 129 46 58 182 
D. Cannot be determined

Answer: Option A

Solution:
Step I: The smallest number becomes first and the remaining numbers shift one position rightward.
Step II: The largest number among given numbers becomes last and the remaining numbers shift one position leftward.
The steps are repeated alternately till all the numbers get arranged in ascending order and that will be that last step for that particular input.


3. (A)  The shortage of employable talent has become severe.
(B)  There are more job opportunities than there are qualified professionals.

A. if statement (A) is the cause and statement (B) is its effect. 
B. if statement (B) is the cause and statement (A) is its effect. 
C. if both the statements (A) and (B) are independent causes. 
D. if both the statements (A) and (B) are effects of independent causes.

Answer: Option A

Solution:
As the number of talented people is less, those with talent are getting more opportunities. Hence, (A) is the cause and (B) is its effect.

4. Statement:
The Parent Teacher Association (PTA) of a school has informed the Principal that they will not send their children to the school unless the school authority reduces the fees with immediate effect.
Assumptions:
I. Majority of the parents may agree with the PTA and may not send their wards to the school.
II. The school authority may accede to the demand of the PTA and reduce the fees.

A. If only assumption I is implicit 
B. If only assumption II is implicit 
C. If either I or II is implicit 
D. If neither I nor II is implicit 
E. If both I and II are implicit

Answer: Option E

Solution:
Why did PTA take such a harsh decision? They must be assuming that its decision may compel the principal to reconsider the school fees. Hence, assumption II is implicit. Again, how can the decision usher such result? Obviously, PTA must be assuming that parents of the students will cooperate. Hence, assumption I is also implicit.

5. The Suplora, a kind of fish which is found in northern rivers, inadvertently introduced into the Southern rivers, feed on Tharanga, the species which flourish in southern rivers, the threatening the natural ecosystem of the southern rivers. To find out the extent of Suplora's spread, the fisheries department has produced a pocket size card containing a photo of Suplora and the danger posed by it. The card also gave the telephone number of the fisheries department asking the fishermen and anglers to report if they caught any Suplora.
Which of the following, if true, provides most support to the prediction of the fisheries department that their action will produce the desired result?

A. The Suplora does not get attracted to the bait used by the local fishermen and anglers. 
B. Most of the fishermen and the anglers like to preserve the flora and fauna of the southern rivers because Tharanga is very much in demand locally. 
C. Earlier attempts to market Suplora in south fields as not many people liked the taste of Suplora. 
D. Suplora generally feeds in the night while the fishing is done in the day.

Answer: Option B

Solution:
According to choice (a), the fishermen and the anglers will not be able to catch Suplora. This weakens the prediction of the fisheries department. According to choice (b), the local people also wish to conserve the rivers. From this it can be said that the local people would definitely report if they catch Suplora. Hence, (b) provides support to the prediction of the department.
Choice (c) does not state whether the department will receive information from the fishermen and the anglers.
According to choice (d), the fishermen will not be able to catch Suplora and hence the department my not receive expected feedback. This weakens the prediction of the fisheries department.
Choice (e) does not state whether the local fishermen and the anglers are interested in conservation of Tharanga. This does not strengthen the prediction of the fisheries department.
Hence (b) provides most support to the prediction of the fisheries department that their action will produce desired result.

6. Statement:
Several labour and industrial courts in this state have no proper premises. Vacancies of judges and stenos are kept pending. - A statement of a retired judge of state 'X'.
Assumptions:
I. Adequate number of staff and judges helps in smooth functioning of the industrial and labour courts.
II. The state is not bothered about the condition of the labour and industrial courts.
III. Physical facilities of an office help in increasing efficiency of its employees.

A. Only II 
B. Only I and III 
C. Only II and III 
D. All I, II and III

Answer: Option B

7. Neck is related to Tie in the same way as the waist is related to?

A. Watch 
B. Belt 
C. Ribbon 
D. Shirt

Answer: Option B

Solution:
Tie is worn in the neck and belt is worn on the waist.

8. Event (A):  Banks perceive huge business opportunities in the insurance segment.
Event (B):  As many as 11 nationalised banks are entering into the lucrative insurance market.

A. If 'A' is the effect and 'B' is its immediate and principle cause. 
B. If 'B' is the effect and 'A' is its immediate and principle cause. 
C. If 'A' is the effect but 'B' is not its immediate and principle cause. 
D. If 'B' is the effect but 'A' is not its immediate and principle cause.

Answer: Option B

Solution:
The banks perceive huge business opportunities in the insurance sector hence, they are in the process of entering into the sector. So, (A) is the cause and (B) is its effect.

9. Statement:
In India, unexpected deaths in road accidents as a result of lack of emergency medical facilities, is increasing by the day. At last count 80,000 people died in road accidents last year, which is one death every 6 minutes.
Courses of Action:
I. Ambulances equipped with the latest technology and accompanying medical crew must be available round the clock at all hospitals to reach the victims on time.
II. Facilities in hospitals should be expanded to treat road accident victims.
III. 'Flying hospitals' on wheels must be used to patrol the streets regularly.

A. Only I and II follow 
B. Only I follows 
C. Only II follows 
D. All follow

Answer: Option B

Solution:
Here the lack of energy medical facilities.
I follows, as it profits the emergency medical facility.
II is based on assumption that hospitals does not have such facilities.
III is not a proper course of action as that may cause a new problem to the vehicles travelling on roads.

10.  4   16   36   64   100   ?

A. 120 
B. 180 
C. 136 
D. 144

Answer: Option D

11. On reaching the railway station, you find that the train you wanted to catch is just to start and there is hardly any time for purchasing the ticket. The best thing for you is to :

A. rush to the train rather than miss it and inform the T.T.I. at the next stoppage about your inability to purchase the ticket. 
B. rush to the train and perform your journey quietly. 
C. first purchase the ticket and then catch the train if it is there. 
D. miss the train rather than take the risk of boarding the moving train.

Answer: Option A

Solution:
rush to the train rather than miss it and inform the T.T.I. at the next stoppage about your inability to purchase the ticket.

12. language

A. tongue 
B. slang 
C. writing 
D. words

Answer: Option D

Solution:
Words are a necessary part of language. Slang is not necessary to language (choice b). Not all languages are written (choice c).Words do not have to be spoken in order to be part of a language (choice a).

13. Statement:
Now-a-days, the number of suicide cases is increasing.
Course of Action:
I. We should change our education system, where the people can learn the basic values of life.
II. Mostly the suicides are seen in youngsters due to stress. The lifestyle, which the youngsters experiencing, is the cause. There is no solution for it.

A. If only I follows. 
B. If only II follows. 
C. If either I or II follows. 
D. If neither I nor II follows.

Answer: Option D

Solution:
Course of action I assumes that the present education system does not teach the basic values of life. So, I is not a proper course of action.
Course of action II is not giving any solution.

14. Statement:
Three persons were caught with huge arms and ammunition in the city.
Courses of action:
I. The police should be instructed for night patrolling.
II. The three persons should be set free and their movements should be carefully watched to nab the other criminals.

A. If only I follows 
B. If only II follows 
C. If either I or II follows 
D. If neither I nor II follows

Answer: Option D

Solution:
I is rejected because generally the police patrols at night too. II is not advisable because it involves risk.

15. Mara runs faster than Gail.
Lily runs faster than Mara.
Gail runs faster than Lily.
If the first two statements are true, the third statement is

A. true 
B. false 
C. uncertain
D. None

Answer: Option B

Solution:
We know from the first two statements that Lily runs fastest. Therefore, the third statement must be false.



Advertisements




Verifone English Test Model Papers

Test your verbal ability for Verifone placement papers and see how much you are prepared for the recruitment drive. Answer each sample question which is gathered from various Verifone English Test Model Papers and check your performance after each attempt.

1. Kanmani is richer than I.

A. simple 
B. negative 
C. complex 
D. compound

Answer: Option C

2. Patrick, who was always joking, added ______ to the formal dinner, which his sedate employer did not appreciate.

A. contemplation 
B. ordinance 
C. tutelage 
D. levity

Answer: Option D

Solution:
Levity (n.) is an inappropriate lack of seriousness or lightness of manner; frivolity.

3. VENIAL

A. sloght 
B. exudative 
C. venal 
D. moderate 
E. unpardonable

Answer: Option E

Solution:
The words venial (pardonable) and unpardonable are antonyms.

4. I go to the bed (a) / at eight (b) / every night (c) / No error (d)

A. i go to the bed 
B. at eight 
C. every night 
D. no error

Answer: Option A

5. Mr. Rana has no control _________ his student.

A. on 
B. over 
C. with 
D. at

Answer: Option B

6. I will have finished this work by the end of this month.

A. future perfect 
B. present perfect 
C. simple past 
D. simple present

Answer: Option A

7. The French surrendered Qubec to the English in 1759.

A. Quebec was surrendered by the French to the English in 1759. 
B. Quebec was surrendered to the English in 1759 by the French. 
C. Quebec was surrendered in 1759 by the French to the English. 
D. The English were surrendered Qubec in 1759 by the French.

Answer: Option A

8. He is in great troubles. He is cheerful.
a) Besides being -----------
b) Since he -----------
c) For all -----------

A. Only A 
B. Only B 
C. Only C 
D. A & B

Answer: Option C

9. NIMBLE

A. weary 
B. agile 
C. inactive 
D. skilled

Answer: Option B

Solution:
The words nimble (quick in movement or thought) and agile are synonymous.

10. Cockroaches are great nuisance ___________ us.

A. with 
B. for 
C. to 
D. at

Answer: Option B

11. ABSTEMIOUS

A. self-centred 
B. self-satisfied 
C. self-abnegating 
D. self-controlled

Answer: Option C

Solution:
Abstemious means taking care to limit one's intake of food, alcohol. Self-abnegating is its closest synonym.

12. The workers attempted to ______ the supervisor’s authority by negotiating terms with the clients themselves.

A. contradict 
B. instigate 
C. resonate 
D. placate
E. undermine

Answer: Option E

Solution:
To undermine (v.) means to subvert in an underhanded way.

13. Staring at the ______ crystal blue water of the sea, Eileen thought she had never seen anything so beautiful.

A. flamboyant 
B. appalling 
C. devious 
D. pristine

Answer: Option D

Solution:
Pristine (adj.) means pure, fresh and clean, as if new; original or primitive.

14. Person who brings an action at law

A. Plaintiff 
B. Litigant 
C. Deponent 
D. Defendant

Answer: Option A

15. She was a friendly person

A. SVA 
B. SVO 
C. SVOO 
D. SVC

Answer: Option D


Verifone Placement Paper Syllabus

Quantitative Aptitude Syllabus

  • Probability
  • Permutations & Combinations
  • Algebra
  • Averages
  • Time Speed & Distance
  • Time & Work
  • Profit & Loss
  • Ratio & Proportion
  • Simple & Compound Interest
  • Percentage
  • Number Series
  • Mixtures & Alligations
  • Simplification
  • Number System
  • Heights and Distances
  • Geometry & Mensuration
  • Data Sufficiency
  • Logarithms
  • Progressions
  • LCM and HCL
  • Pipes and Cisterns
  • Partnership
  • Boats and Streams
  • Areas, Volumes

Reasoning Syllabus

  • Number Series
  • Letter Series
  • Analogies
  • Puzzles
  • Syllogisms
  • Binary Logic
  • Clocks & Calendars
  • Cubes & Dice
  • Classification 
  • Blood Relations
  • Coding-Decoding
  • Data Sufficiency
  • Seating Arrangement
  • Venn Diagrams
  • Problem Solving
  • Coded Inequalities
  • Double Lineup
  • Logical Deductions
  • Routes & Networks
  • Grouping & Selections
  • Evaluating Course of Action
  • Statements and Conclusions
  • Mathematical and Computer Operations
  • Critical Reasoning
  • Inferences
  • Situation Reaction Test
  • Decision Making
  • Symbols and Notations
  • Direction Sense Test
  • Logical Sequence Of Words
  • Assertion and Reason
  • Verification of Truth of the Statement
  • Statements and Assumptions
  • Data Interpretation

Verbal Ability Syllabus

  • Synonyms
  • Antonyms
  • Sentence Completion
  • Spelling Test
  • Passage Completion
  • Sentence Arrangement
  • Idioms and Phrases
  • Para Completion
  • Error Correction (Underlined Part)
  • Fill in the blanks
  • Synonyms
  • Prepositions
  • Active and Passive Voice
  • Spotting Errors
  • Substitution
  • Transformation
  • Sentence Improvement
  • Joining Sentences
  • Error Correction (Phrase in Bold)
  • Articles
  • Gerunds
  • Identify the Errors
  • Plural Forms
  • Odd Words
  • Prepositions
  • Suffix
  • Tense
  • Adjectives
  • Homophones
  • Identify the Sentences
  • Nouns
  • Prefix
  • Sentence Pattern
  • Tag Questions
Download Verifone Placement Papers PDF: Click Here

We hope the syllabus and Verifone placement papers provided here are useful for your preparation. Occasionally company may change their syllabus and exam pattern. We will update this article with the latest syllabus. So keep in touch with our website www.allindiajobs.in for the latest syllabus.