Snapdeal Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers

Snapdeal Placement Papers
Snapdeal Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model PapersPeople who are looking for Snapdeal Placement Papers and Syllabus are at right place. Check your skills in Aptitude, Reasoning And Verbal Ability by solving the below sample questions. Improve your skills by regularly practising the latest Snapdeal Placement Papers. Individuals can download the latest Snapdeal Placement Papers in pdf to study offline by accessing the link provided below in this post. Down we have provided the sample questions with solutions. Try to solve them so that you get to know about Snapdeal Test Pattern.

Snapdeal Placement Papers


Competitors who want to crack the job in the Snapdeal Company Recruitment Drive have to be prepared for the competition. Here you can find the largest collection of placement papers with answers and interview pattern of Snapdeal Company. The model papers provided here are similar to actual exam pattern of Snapdeal Company. Explore the careers available at Snapdeal by practicing Snapdeal Placement Papers to strengthen your skills and qualifying in the placement test.

You Can Also Check: Interview Questions


In this section, individuals can get an idea about the question asked on Snapdeal Placement Papers. Aspirants can prepare the sample questions which are gathered from various Snapdeal Placement Papers. Regular practice will skillup your Aptitude, Reasoning And Verbal Ability. Go through the complete article below you can find a link to download Snapdeal Placement Papers PDF. Download the PDF copies of Snapdeal Placement Papers and prepare well even in offline. Visit our website regularly to get updates on Freshers Jobs in India.


Snapdeal Aptitude Test Sample Papers

Quantitative Aptitude questions based on Snapdeal Placement Papers can be practiced here. If you are preparing for the campus placement drive of Snapdeal then do not forget to attempt all quants questions available here as these are very important to get qualified for the interview and GD rounds.

1. What will be output of the following program?
int main()
{
float a=0.7;
if(a<0.7)
{
printf("C");
}
else
{
printf("C++");
return 0;
}
}

A.c
B.c++
C.compiler error
D.Run time error

Answer: A

Solution: 
0.7 is considered as double. where as a is considered to be float type. So a<0.7 is True.

2. Which of the statements is correct about the program?
#include
int main()
{
float a=3.14;
char *j;
j = (char*)&a;
printf("%d\n", *j);
return 0;
}

A.It prints ASCII value of the binary number present in the first byte of a float variable a.
B.It prints character equivalent of the binary number present in the first byte of a float variable a.
C.It will print 3
D.It will print a garbage value

Answer: A

3. In the following program how long will the for loop get executed?
#include<>stdio.h>
int main()
{
int i;
for(;scanf("%s", &i);
printf("%d\n", i));
return 0;
}

A.The for loop would not get executed at all
B.The for loop would get executed only once
C.The for loop would get executed 5 times
D.The for loop would get executed infinite times

Answer: D

Solution: 
During the for loop execution scanf() ask input and then printf() prints that given input. This process will be continued repeatedly because, scanf() returns the number of input given, the condition is always true (user gives a input means it reurns '1'). Hence this for loop would get executed infinite times.

4. What will be output of the following program? 
int main()
{
int a=0,b=10;
if(a=0)
{
printf("true");
}
else
{
printf("false");
}
return 0;
}

A.true
B.false
C.cannot be determined
D.compiler error

Answer: B

5. Output of following code?
void main()
{
int a=5,b=10,c=1;
if(a&&b>c)
{
printf("Freshers World");
}
else
{
break;
}
}

A.Freshers World
B.It will print nothing
C.Run time error
D.Compilation error

Answer: D

Solution:
Keyword break is not syntactical part of if-else statement

6. Point out the error in the following program.
#include
int main()
{
display();
return 0;
}
void display()
{
printf("Fresherswordl.com");
}

A.No error
B.display() doesn't get invoked
C.display() is called before it is defined
D.None of these

Answer: C

7. What will be output when you will execute following c code?
#include
void main()
{
if(sizeof(void))
printf("M. Muralilidaran");
else
printf("Harbhajan Singh");
}

A.M. Muralilidaran
B.Harbhajan Singh
C.Warning: Condition is always false
D.Compilation error

Answer: D

Solution: 
It illegal to find size of void data type using sizeof operator.

8. What does the following code do?

void afunction(int *x)
{
x=new int;
*x=12;
}
int main()
{
int v=10;
afunction(&v);
cout<
}

A.Outputs 12
B.Outputs 10
C.Outputs the address of v
D.none of these

Answer: B

9. What will be output when you will execute following c code?
void main()
{
int a=10;
if(printf("%d",a>=10)-10)
for(;;)
break;
else;
}
   
A.It will print nothing
B.0
C.1
D.Compilation error: Misplaced else

Answer: C

10. Which of the following sorts is quickest when sorting the following set: 1 2 3 5 4

A.Quick Sort
B.Bubble Sort
C.Merge Sort
D.none of these

Answer: B

11. What will be output when you will execute following c code?
void main()
{
int a=-5;
unsigned int b=-5u;
if(a==b)
printf("Avatar");
else
printf("Alien");
}

A.Avatar
B.Alien
C.Run time error
D.Error: Illegal assignment

Answer: A

12. Which of the following statements are correct about the program?
#include
int main()
{
unsigned int num;
int c=0;
scanf("%u", &num);
for(;num;num>>=1)
{
if(num & 1)
c++;
}
printf("%d", c);
return 0;
}

A.It counts the number of bits that are ON (1) in the number num.
B.It counts the number of bits that are OFF (0) in the number num
C.It sets all bits in the number num to 1
D.Error

Answer: A

13. What will be output of the following c program?
int main()
{
int max-val=100;
int min-val=10;
int avg-val;
avg-val = max-val + min-val / 2;
printf("%d",avg-val);
return 0;
}

A.55
B.105
C.60
D.Compilation error

Answer: D

14. What will be the output of the program ?

#include 
struct course { int courseno; char coursename[25]; };

int main()

{ struct course c[] = { {102, "Java"},

{103, "PHP"}, {104, "DotNet"} };

printf("%d", c[1].courseno);

printf("%s\n", (*(c+2)).coursename); return 0; }


A.103 Dotnet
B.102 Java
C.103 PHP
D.104 DotNet

Answer: A

15. What will be output of the following c program?
#include
static num=5;
int num;
extern int num;
int main()
{
printf("%d",num);
return 0;
}

A.0
B.5
C.10
D.Compilation error

Answer: B

Solution: 
Two or more global variables can have same name but we can initialize only one of them.

16. Which of the following statements correct about the below program?
#include
int main()
{
union a
{
int i;
char ch[2];
};
union a u1 = {512};
union a u2 = {0, 2};
return 0;
}
1: u2 CANNOT be initialized as shown.
2: u1 can be initialized as shown.
3: To initialize char ch[] of u2 '.' operator should be used.
4: The code causes an error 'Declaration syntax error'
   
A.1, 2
B.2, 3
C.1, 2, 3
D.1, 3, 4

Answer: C

17. What will be output of the following c program?
int main()
{
int xyz=20;
int xyz;
printf("%d",xyz);
return 0;
}

A.20
B.0
C.Garbage
D.Compilation error

Answer: D

Solution: 
Two local variables cannot have same name in same scope.

18. What will be the output of the program assuming that the array begins at the location 1002 and size of an integer is 4 bytes?
#include
int main()
{
int a[3][4] = { 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 };
printf("%u, %u, %u\n", a[0]+1, *(a[0]+1), *(*(a+0)+1));
return 0;
}

A.448, 4, 4
B.520, 2, 2
C.1006, 2, 2
D.Error

Answer: C

19. int main()
{
struct a
{
int a;
};
struct a b={10};
printf("%d",b.a);
return 0;
}

A.0
B.10
C.Garbage value
D.Compilation error

Answer: B

Solution: 
Two variables can have same name in different scope.

20. What will be the output of the program ?
#include
int main()
{
char str[20] = "Hello";
char *const p=str;
*p='M';
printf("%s\n", str);
return 0;
}

A.Mello
B.Hello
C.HMello
D.MHello

Answer: A

21. What will be output when you will execute following c code?
#include
void main()
{
int a=2;
if(a--,--a,a)
printf("The Dalai Lama");
else
printf("Jim Rogers");
}
   
A.The Dalai Lama
B.Jim Rogers
C.Run time error
D.Compilation error: Multiple parameters in if statement

Answer: B

22. Which of the following data structures is on average the fastest for retrieving data:

A.Binary Tree
B.Hash Table
C.Stack
D.none of these

Answer: B

23. #include
void main()
{
switch(*(1+"AB" "CD"+1))
{
case 'A':printf("Pulp Fiction");
break;
case 'B':printf("12 Angry Man");
break;
case 'C':printf("Casabance");
break;
case 'D':printf("Blood Diamond");
}
}

A.Pulp Fiction
B.12 Angry Man
C.Casabance
D.Blood Diamond

Answer: C

24. #include
enum power{ Dalai, Vladimir=3, Barack, Hillary };
void main()
{
float leader[Dalai+Hillary]={1.f,2.f,3.f,4.f,5.f};
enum power p=Barack;
printf("%0.f",leader[p>>1+1]);
}

A.1
B.2
C.3
D.Compilation error

Answer: B

25. What will be output of following snippet?
#define TRUE 1
void main()
{
switch(TRUE)
{
printf("Freshers shine");
}
}

A.Freshers shine
B.It will print nothing
C.Runtime error
D.Compilation error

Answer: B

Solution: 
In c it is possible a switch case statement without any case but it is meaning less.

26. #include void main()
{
int arr[][3]={{1,2},{3,4,5},{5}};
printf("%d %d %d",sizeof(arr),arr[0][2],arr[1][2]);
}

A.12 3 5
B.18 0 5
C.12 0 5
D.18 3 5

Answer: B

27. What will be output of following snippet?
#include
void main()
{
int a=3,b=2;
a=a==b==0;
switch(1)
{
a=a+10;
}
sizeof(a++);
printf("%d",a);
}

A.1
B.10
C.11
D.12

Answer: A

Solution: 
Consider on the expression: a=a==b==0; a=(a==b)==0; //Since associate is right to left a =(3==2)==0 a=0==0 a=1

28. What will be output of following snippet?
#include
void main()
{
char arr[11]="The African Queen";
printf("%s",arr);
}

A.The African Queen
B.The
C.The African
D.Compilation error

Answer: D

29. What will be output of following snippet?
#define MAN(x,y) (x)>(y)?(x):(y)
void main()
{
int i=10,j=9,k=0;
k=MAN(i++,++j);
printf("%d %d %d",i,j,k);
getch();
}

A.10,9,0
B.10,10,10
C.10,11,11
D.11 11 11

Answer: D

30. What will be the output of the program?
#include
typedef struct error {int warning, err, exception;} ERROR;
int main()
{
ERROR e;
e.err=1;
printf("%d\n", e.err);
return 0;
}

A.0
B.1
C.2
D.error

Answer: B



Snapdeal Reasoning Test Placement Papers

The latest Snapdeal Placement Paper has some of the trickiest reasoning questions. Know how much you can score in this reasoning test and get ranked according to your performance.

1. Statement:
 A large number of lower ranked politicians are murdered by antisocial elements in city 'A'.
Courses of action:
I. All those in the city with criminal records should immediately be arrested.
II. The city police should keep a close vigil on the movements of anti social elements so as to prevent future attacks.

A. If only I follows 
B. If only II follows 
C. If either I or II follows 
D. If neither I nor II follows

Answer: Option B

Solution:
Action I may pose problem but keeping a vigil on them will make the task easier.

2. A walks 10min front and 10m to the right.Then everytime turning to his left, he walks 5,15 and 15m respectively. How far is he now from his starting point?

A.5m
B.10m
C.15m
D.20m

Answer: Option A

3. Which command is used to list out all the hidden files along with the other files ?

A.Is-1 
B.Is-F 
C.Is-x 
D.Is-a

Answer: D

4. Find the value of X,Y and Z in the following
X X X X
Y Y Y Y
Z Z Z Z
................
Y X X X Z

A.X=9 , Y=2; Z=8 
B.X=9 , Y=1; Z=9
C.X=8 , Y=1; Z=8
D.X=9 , Y=1; Z=8

Answer: D

5. 3, 12, 48, 192, 3072.

A.768 
B.384
C.2376
D.1976

  Answer: A

Solution: 
 The numbers are multiplied by 4 to get the next number. (192 × 4 = 768)

6. If in the English alphabet, all the letters at odd-numbered positions are written in serial order from left to right followed by the letters at even-numbered positions written in reverse order, which letter will be sixth to the left of seventeenth letter from left?

A. D 
B. B 
C. V 
D. U

Answer: Option D

Solution:
A C E G I K M O Q S U W Y Z X V T R P N L J H F D B
= (17 - 1) = 11th from left.

7. Assertion:
The environmentalists are strongly opposed to the use of polythene bags.
RI. Polythene harms land as it never gets decomposed.
RII. Polythene bags are not made of natural products.

A. Only RI and not RII is the reason for the assertion. 
B. only RII and not RI is the reason for the assertion. 
C. either RI or RII, but not both, is the reason for the assertion. 
D. neither RI nor RII is the reason for the assertion.

Answer: Option A

Solution:
RI : This explains the cause for the opposition of the environmentalists towards polythene bags and is valid.
RII : If polythene is made using natural products which do not harm the environment, then it would not be a problem for the environmentalists. However, it could be a problem only when the natural products used in the bags are themselves dangerous to earth in one way or the other but this is not explained by RII. Hence, it is not a valid reason.

8. Four defensive football players are chasing the opposing wide receiver, who has the ball. Calvin is directly behind the ball carrier. Jenkins and Burton are side by side behind Calvin. Zeller is behind Jenkins and Burton. Calvin tries for the tackle but misses and falls. Burton trips. Which defensive player tackles the receiver?

A. Burton 
B. Zeller 
C. Jenkins 
D. Calvin

Answer: Option C

Solution:
After all the switching was done, Jenkins was directly behind the receiver. Calvin and Burton had fallen. Zeller remained in the rear.

9. How many numbers between 1to 1000(both excluded) are both squares and cubes ?

A.3 
B.1
C.2  
D.none

  Answer: B

Solution: 
 Try with whole cubes as they are fewer in number. 4^3 = 64 and 8^2 = 64 i.e. 64 only

10. ? : ALKO : : WOULD : :OPEN : ?

A. BLOCK 
B. BARGEC 
C. CONES 
D. DONOR

Answer: Option D

Solution:
Each letter of the first group moved three steps backward to obtain the corresponding letters of the second group.

11. A Tiebreaker is an additional contest or period of play designed to establish a winner among tied contestants. Which situation below is the best example of a Tiebreaker?

A. At halftime, the score is tied at 28. 
B. Mary and Megan have each scored three goals in the game. 
C. The referee tosses a coin to decide which team will have possession of the ball first. 
D. The Sharks and the Bears each finished with 14 points, and they are now battling it out in a five-minute overtime.

Answer: Option D

Solution:
This is the only choice that indicates that an additional period of play is taking place to determine the winner of a game that ended in a tie.

12. Mrs. Carson took a taxi to meet her three friends for lunch. They were waiting for her outside the restaurant when she pulled up in the car. She was so excited to see her friends that she left her tote bag in the taxi. As the taxi pulled away, she and her friends took notice of the license plate number so they would be able to identify the car when they called the taxi company. The four license plate numbers below represent what each of the four women thinks she saw.Which one is most likely the license plate number of the taxi?

A. JXK 12L 
B. JYK 12L 
C. JXK 12I 
D. JXX 12L

Answer: Option A

Solution:
The four women seem to agree that the plate starts out with the letter J. Three of them agree that the plate ends with 12L. Three of them think that the second letter is X, and a different three think that the third letter is K. The plate description that has all of these common elements is a.

13. Here are some words translated from an artificial language.
tamceno means sky blue
cenorax means blue cheese
aplmitl means star bright
Which word could mean “bright sky”?

A. cenotam 
B. mitltam 
C. raxmitl 
D. aplceno

Answer: Option B

Solution:
Tam means sky; ceno means blue; rax means cheese; apl means star; and mitl means bright. So, mitltam means bright sky.

14. 3 4 10 34 136 685 4116

A. 22 
B. 276 
C. 72 
D. 1374

Answer: Option C

Solution:
These series is *1+1, *2+2, *3+3, *4+4, *5+5, *6+6, 34 should be 33 and thus the new series starts with 34.

15. SLAPSTICK : LAUGHTER

A. fallacy : dismay 
B. genre : mystery 
C. satire : anger 
D. mimicry : tears 
E. horror : fear

Answer: Option E

Solution:
Slapstick results in laughter; horror results in fear.


Snapdeal English Test Model Papers

Verbal Ability is clearly one of the most frequently asked section in all placement screening exams and Snapdeal is no exception to that. Prepare for the verbal ability section and be confident of getting selected for further Snapdeal Campus Drive rounds.

1. Most adults think that children who have behavioural problems can be disciplined with _____ punishment.
(A) corporal
(B) physical
(C) corporeal
(D) verbal
(E) psychological
(F) mild

A. B and E 
B. D and F 
C. A and C 
D. A and B

Answer: Option D

Solution:
Punishment given children is usually in the form of physical (corporal) punishment.

2.Students asked the teacher many questions

A.SVO
B.SVOO
C.SVC
D.SVCO

Answer: Option B

3. Despair

A. despairing 
B. despairingly 
C. desperate 
D. none of these

Answer: Option C

4. For close to 60 years now India and China have viewed each other with _____. but in the past decade there was a marked thaw with both sides deciding not to allow the vexatious border issue to hold up their 

relationship.
(A) surprise
(B) mistrust
(C) bravura
(D) suspicion
(E) contempt
(F) angst

A. A and C 
B. B and E 
C. E and F 
D. B and D

Answer: Option D

Solution:
India and China had not been having friendly relations for the past 60 years. Hence they had been viewing each other with 'suspicion' or 'mistrust'. 'Contempt' is a strong term which shows hatred whereas the sentence goes on to say that they have decided to become friendly.

5. Layer

A. lie 
B. lair 
C. lay 
D. layering

Answer: Option C

6. Long

A. in 
B. er 
C. en 
D. or

Answer: Option B

7. Indulge _______ a favourite pastime - losing myself in a book.

A. in 
B. for 
C. on 
D. at

Answer: Option A

8. Between the devil and the deep blue sea

A. something that is said in confidence 
B. to be aware of what will bring some advantage or gain 
C. having to choose between two alternatives neither of which is good. 
D. having to choose between the good and bad 
E. to work under cruel or wicked people

Answer: Option C

Solution:
When you are caught in a difficult situation where there are two equally unpleasant or unacceptable choices it can be said that you are caught 'between the devil and the deep blue sea'.

9. He goes to office by train daily.

A. simple present 
B. simple past 
C. past perfect 
D. past continous

Answer: Option B

10. He may be innocent. I do not know.
a) 1 doubt -----------
b) I do not -----------
c) That he is -----------

A. Only A 
B. Only B 
C. Only C 
D. A & B

Answer: Option B

11. Beside being a painter of wide acclaim, he is also interested in poetry.

A. By the side of being a painter 
B. Being a painter 
C. He being a painter 
D. A part from being a painter

Answer: Option D

Solution:
Choice (D) is the correct alternative for the underlined part. The use of 'beside' instead of 'besides' makes the given sentence ungrammatical.

12. Mira is a good singer but she cannot sing as well like her sister.

A. but she cannot sing as well as 
B. but she cannot sing so well like 
C. but she cannot sing well like 
D. but she cannot sing well as

Answer: Option A

Solution:
The comparison intended in the sentence is best brought out using 'as well as'.

13. You must concentrate on your work. Then, you will not make any mistake.
(A) It is only when you concentrate on .....
(B) If you concentrate on your work .....
(C) In spite of concentrating .....

A. Only A 
B. Only B 
C. A and B 
D. Only C

Answer: Option C

Solution:
A and B only make complete sense. 'Inspite of' is used to denote contradiction.

14. The statement
(P) therefore you must listen carefully
(Q) what the speaker has said
(R) in order to understand
(S) will be made just once

A. SRPQ 
B. SPQR 
C. SPRQ 
D. RSPQ

Answer: Option C

15. He killed the enemy by his sword.

A. by sword 
B. by a sword 
C. with his sword 
D. none

Answer: Option C

Snapdeal Placement Paper Syllabus

Quantitative Aptitude Syllabus

  • Probability
  • Permutations & Combinations
  • Algebra
  • Averages
  • Time Speed & Distance
  • Time & Work
  • Profit & Loss
  • Ratio & Proportion
  • Simple & Compound Interest
  • Percentage
  • Number Series
  • Mixtures & Alligations
  • Simplification
  • Number System
  • Heights and Distances
  • Geometry & Mensuration
  • Data Sufficiency
  • Logarithms
  • Progressions
  • LCM and HCL
  • Pipes and Cisterns
  • Partnership
  • Boats and Streams
  • Areas, Volumes

Reasoning Syllabus

  • Number Series
  • Letter Series
  • Analogies
  • Puzzles
  • Syllogisms
  • Binary Logic
  • Clocks & Calendars
  • Cubes & Dice
  • Classification 
  • Blood Relations
  • Coding-Decoding
  • Data Sufficiency
  • Seating Arrangement
  • Venn Diagrams
  • Problem Solving
  • Coded Inequalities
  • Double Lineup
  • Logical Deductions
  • Routes & Networks
  • Grouping & Selections
  • Evaluating Course of Action
  • Statements and Conclusions
  • Mathematical and Computer Operations
  • Critical Reasoning
  • Inferences
  • Situation Reaction Test
  • Decision Making
  • Symbols and Notations
  • Direction Sense Test
  • Logical Sequence Of Words
  • Assertion and Reason
  • Verification of Truth of the Statement
  • Statements and Assumptions
  • Data Interpretation

Verbal Ability Syllabus

  • Synonyms
  • Antonyms
  • Sentence Completion
  • Spelling Test
  • Passage Completion
  • Sentence Arrangement
  • Idioms and Phrases
  • Para Completion
  • Error Correction (Underlined Part)
  • Fill in the blanks
  • Synonyms
  • Prepositions
  • Active and Passive Voice
  • Spotting Errors
  • Substitution
  • Transformation
  • Sentence Improvement
  • Joining Sentences
  • Error Correction (Phrase in Bold)
  • Articles
  • Gerunds
  • Identify the Errors
  • Plural Forms
  • Odd Words
  • Prepositions
  • Suffix
  • Tense
  • Adjectives
  • Homophones
  • Identify the Sentences
  • Nouns
  • Prefix
  • Sentence Pattern
  • Tag Questions
Snapdeal Placement Papers PDF Download: Click Here

Dear readers, we hope the syllabus and Snapdeal placement papers provided here are useful to you. Sometimes companies may change their syllabus and exam pattern. So check this page periodically for the latest syllabus. We regularly update our article with the latest information.