McAfee Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers

McAfee Placement Papers

McAfee Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers. Individuals looking for McAfee Placement Papers are at right place to download the McAfee Placement Papers PDF. Job aspirants who are going to participate in the McAfee Placement Test have to be aware of the McAfee Test Pattern. Download the McAfee latest and previous papers and practice regularly. This will be helpful for aspirants while attempting the McAfee Placement Test.

Latest McAfee Placement Papers


Getting Placed in McAfee mostly depends on how well you perform in the placement examination. Learn to perform proficiently on McAfee Aptitude Placement Test.  At All India Jobs, we provide free McAfee Placement Papers PDF, model papers, previous papers for practice. Go through the complete article to get latest placement papers of McAfee and get hired by the global computer security software company.

You Can Also Check: Interview Questions 

The placement season for McAfee is on. We provide free McAfee placement papers, practice them well and prepare for the McAfee Recruitment Test. Give a trial run by attempting the sample questions and know what type of pattern is followed. Regular practice will improve your skills in Aptitude, Reasoning & Verbal Ability.




McAfee Aptitude Test Sample Papers

The sample questions mentioned in this Aptitude Test Sample Papers contain aptitude questions asked for various placement exams of McAfee. Attempt these questions and check your level of skills in McAfee Aptitude Test.

1. If 20% of a = b, then b% of 20 is the same as:

A. 4% of a
B. 5% of a
C. 20% of a
D. None of these

Ans. A

Solution: 

20*a/100=b and b/100*20=? on multiplying 20/100 on eq 1 then it becomes 20*20*a/10000=b*20/100 4*a/100=b*20/100 4% of a=b% of 20 


2. Out of 7 consonants and 4 vowels, how many words of 3 consonants and 2 vowels can be formed?

A. 210
B. 1050
C. 25200
D. 21400

Ans. C

Solution: 

Number of ways of selecting (3 consonants out of 7) and (2 vowels out of 4) = (7C3 x 4C2) = ( 7 x 6 x 5 x 4 x 3 ) 3 x 2 x 1 2 x 1 = 210. Number of groups, each having 3 consonants and 2 vowels = 210. Each group contains 5 letters. Number of ways of arranging 5 letters among themselves = 5! = 5 x 4 x 3 x 2 x 1 = 120. Required number of ways = (210 x 120) = 25200.

3. Two pipes A and B can fill a cistern in 37 minutes and 45 minutes respectively. Both pipes are opened. The cistern will be filled in just half an hour, if the B is turned off after:

A. 5 min.
B. 9 min.
C. 10 min.
D. 15 min.

Ans. B

Solution: 

Let B be turned off after x minutes. Then, Part filled by (A + B) in x min. + Part filled by A in (30 -x) min. = 1. x(2/75 + 1/45) + (30 - x). 2/75 = 1 11x/225 + (60 - 2x)/75 = 1 11x + 180 - 6x = 225. x = 9.

4. Pointing to an old man, Kailash said, "His son is my son's uncle." How is the old man related to Kailash?

A. Brother
B. Uncle
C. Father
D. Grandfather

Ans. C

Solution: 

Kailash's son's uncle ----Kailash's brother. So, the old man's son is Kailash's brother i.e, the old man is Kailash's father.

5. A can do a certain work in 12 days. B is 60% more efficient than A. How many days does B alone take to do the same job ?

A. 6 days
B. 7.5 days
C. 9 days
D. 6.3 days

Ans. B

Solution: 

Ratio of time taken by A & B = 160:100 = 8:5 Suppose B alone takes x days to do the job. Then, 8:5::12:x = > 8x = 5*12 = > x = 15/2 days.

6. Worker A takes 8 hours to do a job. Worker B takes 10 hours to do the same job. How long it take both A & B, working together but independently, to do the same job ?

A. 40/9 days
B. 45/11 days
C. 39/7 days
D. 45/9 days

Ans. A

Solution: 

A's one hour work = 1/8. B's one hour work = 1/10. (A+B)'s one hour work = 1/8+1/10 = 9/40. Both A & B can finish the work in 40/9 days.

7. If A takes x days to do a work then B takes 2x days to do the same work then with in how many day's A will alone complete this work ?

A. 28 days
B. 29 days
C. 30 days
D. 27 days

Ans. D

Solution: 

= > 1/x+1/2x = 1/18 = > 3/2x = 1/18 = > x = 27 days. Hence, A alone can finish the work in 27 days.

8. If "football" is "cricket" ,"cricket" is "basketball" ,"basketball" is "volleyball","volleyball" is "khokho" and "khokho" is cricket, which is not a ball game ?

A. cricket
B. football
C. khokho
D. basketball

Ans. A

9. Here are some words translated from an artificial language. daftafoni means advisement imodafta means misadvise imolokti means misconduct Which word could mean "statement"?

A. kratafoni
B. kratadafta
C. loktifoni
D. daftaimo

Ans. A

Solution: 

Dafta means advise; foni is the same as the suffix 'ment'; imo is the same as the prefix 'mis'; lokti means conduct. Since the only word in the answer choices that hasn't been defined is krata, it is reasonable to assume that krata means state. Therefore, kratafoni is the only choice that could mean statement.

10. Which of the command is used to remove files in Unix ?

A. erase
B. rm
C. delete
D. dm

Ans. B

11. Which command is used to copy the three files wb, collect and mon into the misc directory, under the same, when you were currently in the programs directory ?

A. copy wb collect mon/misc
B. cp wb collect mon ../misc
C. copy wb ../misc collect ../misc mon ../misc
D. tar wb collect mon/misc

Ans. B

12. main()

{

extern int i;

i=20;

printf("%d",sizeof(i));



A. Compiler error
B. 20
C. 21
D. Linker error

Ans. D

Solution: 
Linker error: undefined symbol '_i'. Solution: extern storage class in the following declaration, extern int i; specifies to the compiler that the memory for i is allocated in some other program and that address will be given to the current program at the time of linking. But linker finds that no other variable of name i is available in any other program with memory space allocated for it. Hence a link error has occurred.

13. When n+l has the same value for two or more orbitals,the new electron enters the orbital where

A. n is maximum
B. n is minimum
C. l is maximum
D. l is minimum

Ans. B

14. Pure water does not conduct electricity because it is

A. Almost not ionized
B. Low boiling
C. Neutral
D. Readily decomposed

Ans. A

15. Identify two level logic gate ?

A. NAND
B. XOR
C. INVERTER
D. AND

Ans. A

16. TCP/IP Protocol is ______.

A. connectionless
B. connection oriented
C. Both A& B
D. none

Ans. B

17. 
#include

main()

{

struct xx

{

int x=3;

char name[]="hello";

};

struct xx *s;

printf("%d",s->x);

printf("%s",s->name);

}

A. Compiler Error
B. hello
C. Hello hello
D. none

Ans. A

Solution: 

You should not initialize variables in declaration.

18. Using ODL, you can define which of the following ?

A. Attribute
B. Structure
C. Operation
D. All of the above.

Ans. D

19. When an entity instance must be a member of only one subtype, it is which of the following ?

A. Disjoint with total specialization
B. Disjoint with partial specialization
C. Overlap with total specialization
D. Overlap with partial specialization

Ans. A

20. You want subclasses in any package to have access to members of a superclass. Which is the most restrictive access that accomplishes this objective ?

A. public
B. private
C. protected
D. transient

Ans. C

Solution: 

Access modifiers dictate which classes, not which instances, may access features. Methods and variables are collectively known as members. Method and variable members are given access control in exactly the same way. private makes a member accessible only from within its own class protected makes a member accessible only to classes in the same package or subclass of the class default access is very similar to protected (make sure you spot the difference) default access makes a member accessible only to classes in the same package. public means that all other classes regardless of the package that they belong to, can access the member (assuming the class itself is visible) final makes it impossible to extend a class, when applied to a method it prevents a method from being overridden in a subclass, when applied to a variable it makes it impossible to reinitialise a variable once it has been initialised abstract declares a method that has not been implemented. transient indicates that a variable is not part of the persistent state of an object. volatile indicates that a thread must reconcile its working copy of the field with the master copy every time it accesses the variable. After examining the above it should be obvious that the access modifier that provides the most restrictions for methods to be accessed from the subclasses of the class from another package is C - protected. A is also a contender but C is more restrictive, B would be the answer if the constraint was the "same package" instead of "any package" in other words the subclasses clause in the question eliminates default.

21. Specify the 2 library functions to dynamically allocate memory?

A. malloc() and memalloc()
B. alloc() and memalloc()
C. malloc() and calloc()
D. memalloc() and faralloc()

Ans. C

22. The library function used to reverse a string is _______.

A. strstr()
B. strrev()
C. revstr()
D. strreverse()

Ans. B

Solution: 

strrev(s) Reverses all characters in s Example: #include #include int main(void){ char *str = "India"; printf("Before strrev(): %s\n", str); strrev(str); printf("After strrev(): %s\n", str); return 0;}Output: Before strrev(): India After strrev(): aidnI

23. The memory address of the first element of an array is called

A. floor address
B. foundation address
C. first address
D. base address

Ans. D

24. A data structure where elements can be added or removed at either end but not in the middle is ______.

A. Linked lists
B. Stacks
C. Queues
D. Deque

Ans. D

25. In Ms-Dos what command you will use to display system date ?

A. Date command
B. Ver command
C. Disk command
D. Format command

Ans. A

Solution: 

Ver command displays the version number of Dos. There is no command as Disk. Format command prepares a disk to be used with DOS. Thus Date is the command that lets you to display and/or change the system date.

26. If you don’t know the current time, which command will you use to display ?

A. Copy
B. Verify
C. 2(3/4 ) Time
D. Format

Ans. C

Solution: 

Time command displays and allows you to change system time. TIME only displays the system time and TIME is used to set new time as system time.

27. Which bitwise operator is suitable for turning on a particular bit in a number?

A. && operator
B. & operator
C. || operator
D. | operator

Ans. D

28. Which command is used to list out all the hidden files along with the other files ?

A. Is-1
B. Is-F
C. Is-x
D. Is-a

Ans. D

30. 

#define DIM( array, type) sizeof(array)/sizeof(type)

main()

{

int arr[10];

printf("The dimension of the array is %d", DIM(arr, int));

}

A. 10
B. 9
C. 11
D. Compiler error

Ans. A

Solution: 

The size of integer array of 10 elements is 10 * sizeof(int). The macro expands to sizeof(arr)/sizeof(int) => 10 * sizeof(int) / sizeof(int) => 10.

McAfee Reasoning Test Placement Papers

Solve a set of challenging, logically brain teasing set of questions from Reasoning section that are based purely on your thinking abilities asked in McAfee Placement Test.

1. Choose the correct alternative that will continue the same pattern and fill in the blank spaces:
5, 9, 17, 29, 45, (....)

A. 60 
B. 65 
C. 68 
D. 70

Answer: Option B

Solution:
The pattern is +4, +8, +12, +16, ... 
Missing Number = 45 + 20 = 65.

2. Study the following information carefully and answer the given questions: 
A word and number arrangement machine when given an input line of words and numbers rearranges them following a particular rule in each step. The following is an illustration of input and rearrangement:
Input: 39 121 48 18 76 112 14 45 63 96
Step I: 14 39 121 48 18 76 112 45 63 96
Step II: 14 39 48 18 76 112 45 63 96 121
Step III: 14 18 39 48 76 112 45 63 96 121
Step IV: 14 18 39 48 76 45 63 96 112 121
Step V: 14 18 39 45 48 76 63 96 112 121
Step VI: 14 18 39 45 48 63 76 96 112 121
This is the final arrangement and step VI is the last step for this input.

What will be the last step for the following input?
Input: 138 63 49 93 89 122 32 71

A. 32 49 71 63 89 93 122 138 
B. 32 49 63 71 93 89 122 138 
C. 32 49 63 71 89 93 122 138 
D. Cannot be determined

Answer: Option C

Solution:
Step I: The smallest number becomes first and the remaining numbers shift one position rightward.
Step II: The largest number among given numbers becomes last and the remaining numbers shift one position leftward.
The steps are repeated alternately till all the numbers get arranged in ascending order and that will be that last step for that particular input.
As it is certain that the last step will be strictly in ascending order hence we do not require to go through procedure.


3. (A)  The Business Process Outsourcing (BPO) sector is on a hiring spree as it is likely to employ 23 lakh people by 2010.
(B)  Soaring property prices have led the companies to move to Tier II and Tier III cities.

A. if statement (A) is the cause and statement (B) is its effect. 
B. if statement (B) is the cause and statement (A) is its effect. 
C. if both the statements (A) and (B) are independent causes. 
D. if both the statements (A) and (B) are effects of independent causes.

Answer: Option D

Solution:
(A) and (B) are referring to different aspects of economy. Hence, they are effects of independent causes.

4.  Statement:
'If you are first class graduate, our organisation is the best place for you to work.' - An advertisement.
Assumptions:
I. No other organisation may require first class graduates as they may not get adequate number of applications.
II. First class graduates may get attracted and apply to this organisation.

A. If only assumption I is implicit 
B. If only assumption II is implicit 
C. If either I or II is implicit 
D. If neither I nor II is implicit

Answer: Option B

Solution:
Assumption I can't be correlated with the statement. Hence, assumption I is not implicit. Now, why did the authority go for the advertisement? Obviously, II must be assumed. Hence, only II is implicit.

5. Many people are of the opinion that physical exercise should be made mandatory for employees to improve their efficiency at workplace.
Which of the following supports the opinion expressed in the above statement?

A. It is found that work environment is a better motivating factor than monetory benefits. 
B. Even for the most able sportsperson, physical exercise is an essential part of practice session. 
C. Children who do physical exercise show better academic performance than the ones who do not. 
D. The chances of occurrences of mistakes increases if an employee is subjected to the same work for more than six months.

Answer: Option C

Solution:
We have to find a statement which supports the opinion that exercise leads to better efficiency.
Choice (a) talks about the work environment but not about physical exercise. Hence, (a) does not support the opinion.
Though choice (b) states that physical exercise is important, it does not state whether the physical exercise improves the performance or helps to maintain the performance levels.
Choice (c) states that those who does physical exercise exhibit better performance rather than those who does not. Hence, (c) supports the opinion.
Choice (d) refers to monotony in work but not about physical exercise. Hence, (d) is out of context.

6. Statement:
"A rare opportunity to be a professional while you are at home." - An advertisement for computer-literate housewives by a computer company.
Assumptions:
I. Some housewives simultaneously desire to become professional.
II. Computer industry is growing at a fast pace.
III. It is possible to be a professional as well as a housewife.

A. Only I and II 
B. Only II and III 
C. Only I and III 
D. Only II

Answer: Option C

Solution:
Assuming I, the company has advertised for housewives. If it were not possible, the company would not go for such an advertisement. Hence, III is implicit.

7. Writer is related to Reader in the same way as a producer is related to?

A. Seller 
B. Consumer 
C. Creator 
D. Contractor

Answer: Option A

Solution:
A writer writes for the reader. Similarly, a producer articles for the consumer.

8. Event (A):  India has been categorized as one of the flawed democracies in the world.
Event (B):  India is the greatest democratic country in the world.

A. If 'A' is the effect and 'B' is its immediate and principle cause. 
B. If 'B' is the effect and 'A' is its immediate and principle cause. 
C. If 'A' is the effect but 'B' is not its immediate and principle cause. 
D. If 'B' is the effect but 'A' is not its immediate and principle cause.
E. None of these.

Answer: Option E

Solution:
Being the largest democratic country in the world is not the reason being categorized as a flawed democracy. 

9. Statement:
The US state department, after pursuing several leads, has warned that the scheduled execution of a Pakistani convicted of murdering two US citizens could trigger retaliatory attacks on US interests overseas. Prime among them include recreational places like beaches and resorts.
Courses of Action:
I. US military forces in foreign lands should exercise extreme caution and be on high alert.
II. All terrorists in the US should be immediately executed.
III. High security should be provided at all beaches and resorts. 

A. Only I follows 
B. Only I and II follow 
C. Only I and III follow 
D. All follow

Answer: Option C

Solution:
I and II are the proper courses of actions as the terrorist can attack at any place.
II is not proper course of action, as this cannot be done immediately.

10. Oat cereal has more fiber than corn cereal but less fiber than bran cereal.
Corn cereal has more fiber than rice cereal but less fiber than wheat cereal.
Of the three kinds of cereal, rice cereal has the least amount of fiber.
If the first two statements are true, the third statement is

A. true 
B. false 
C. uncertain
D. None

Answer: Option A

Solution:
From the first statement, we know that bran cereal has more fiber than both oat cereal and corn cereal. From the second statement, we know that rice cereal has less fiber than both corn and wheat cereals. Therefore, rice cereal has the least amount of fiber.

11. 12   33   96   ?   852   2553

A. 285 
B. 288 
C. 250 
D. 384

Answer: Option A

12. You are returning home from school. On the way, you find a sealed envelope in a street, fully addressed with unused stamps on it. You would :

A. leave it there as it was and walk away. 
B. remove the stamps and destroy the envelope. 
C. open the envelope, find out who has dropped it by mistake, and send it to him if possible. 
D. post it at the nearest letter box.

Answer: Option D

Solution:
post it at the nearest letter box.

13. desert

A. cactus 
B. arid 
C. oasis 
D. flat

Answer: Option B

Solution:
A desert is an arid tract of land. Not all deserts are flat (choice d). Not all deserts have cacti or oases (choices a and c).

14. Statement:
The Government is worried by the sudden collapse of a bridge, which is under construction, which lead to death of 16 people and injuries to many.
Course of Action:
I. The government should set up an inquiry committee to investigate the reasons for collapse.
II. The authorities should shift the injured people to the hospital and clear the debris to see if someone is trapped.   

A. If only I follows. 
B. If only II follows. 
C. If either I or II follows. 
D. If neither I nor II follows.

Answer: Option A

Solution:
The government should set up an inquiry committee to find out the reason so that cases do not get repeated. So I is a proper course of action. Statement II is something which has to be done immediately after the collapse, but the fact that the number of death, etc are known, the time for that action is long over. 

15. Statement:
There is a considerable increase in the number of persons affected by water borne diseases during monsoon period.
Courses of action:
I. The govt should disseminate adequate information regarding pure drinking water to the people.
II. All the hospitals in the city should be equipped properly for the treatment of patients during monsoon period.

A. If only I follows 
B. If only II follows 
C. If either I or II follows 
D. If neither I nor II follows
E. If both I and II follow

Answer: Option E

Solution:
I is advisable because it will restrict further cases of the disease. II is advisable because a proper facility will be helpful in treatment of the patients.


McAfee English Test Model Papers

Try our free sample questions on English gathered from various placement papers of McAfee. Test your skills on verbal ability which assesses your understanding and comprehension skills for McAfee placements.

1. I don’t know why he behaves like that.

A. simple 
B. negative 
C. complex 
D. compound

Answer: Option C

2. Sunlight shining through a window was an obvious ______ in the nearly every one of the artist’s works.

A. disjunction 
B. hindrance 
C. repugnance 
D. motif

Answer: Option D

Solution:
Motif (n.) is a recurrent theme or form in an artistic or literary work.

3. WAN

A. magnanimous 
B. bright 
C. secluded 
D. dull

Answer: Option B

Solution:
Wan means pale and appearing ill or exhausted, or the word bright is opposite in meaning to it.

4. This candidate lacks (a) / an experience (b) / otherwise he is well qualified (c) / No error (d)

A. this candidate lacks 
B. an experience 
C. otherwise he is well qualified 
D. no error

Answer: Option B

5. Under heavy load the bridge may give _______ .

A. out 
B. way 
C. away 
D. in

Answer: Option B

6. she always goes to bed early.

A. simple past 
B. simple present 
C. perfect continuous 
D. present perfect

Answer: Option B

7. My uncle promised me a present.

A. I was promised by my undo a present. 
B. A present was promised by my uncle to me. 
C. I was promised a present by my uncle. 
D. I had been promised a present by my uncle.

Answer: Option C

8. He made a promise.
He kept it. a) Making -----------
b) He not only -----------
c) Besides making -----------

A. A & B 
B. B & C 
C. A , B & C 
D. Only A

Answer: Option B

9. AGNOSTIC

A. theist 
B. conjuror 
C. conformist 
D. sceptic

Answer: Option D

Solution:
An agnostic is a person who believes that one cannot know whether or not god exists, the word sceptic also means the same.

10. Being a devoted wife she looks _________ her husband very well.

A. at 
B. after 
C. for 
D. to

Answer: Option B

11. CRYPTIC

A. spurious 
B. obscure 
C. imposing 
D. superficial

Answer: Option B

Solution:
Cryptic means mysterious. Among the options, obscure is synonymous with it.

12. The student failed his research paper because he chose to ______ material from a another author’s work.

A. authorize 
B. stimulate 
C. overrule 
D. plagiarize

Answer: Option D

Solution:
To plagiarize (v.) is to steal thoughts or words in literary composition.

13. Wearing the designer’s latest fashions, the ______ clothing model sashayed down the runway.

A. jaunty 
B. tranquil 
C. fanatical 
D. recessive

Answer: Option A

Solution:
Jaunty (adj.) means sprightly in manner; stylish or smart in dress.

14. The short remaining end of a cigarette

A. Stump 
B. Stub 
C. Rag 
D. Scrap

Answer: Option B

15. Tell me your name

A. SVO 
B. SV 
C. VOO 
D. SOC

Answer: Option C

McAfee Placement Paper Syllabus

Quantitative Aptitude Syllabus

  • Probability
  • Permutations & Combinations
  • Algebra
  • Averages
  • Time Speed & Distance
  • Time & Work
  • Profit & Loss
  • Ratio & Proportion
  • Simple & Compound Interest
  • Percentage
  • Number Series
  • Mixtures & Alligations
  • Simplification
  • Number System
  • Heights and Distances
  • Geometry & Mensuration
  • Data Sufficiency
  • Logarithms
  • Progressions
  • LCM and HCL
  • Pipes and Cisterns
  • Partnership
  • Boats and Streams
  • Areas, Volumes

Reasoning Syllabus

  • Number Series
  • Letter Series
  • Analogies
  • Puzzles
  • Syllogisms
  • Binary Logic
  • Clocks & Calendars
  • Cubes & Dice
  • Classification 
  • Blood Relations
  • Coding-Decoding
  • Data Sufficiency
  • Seating Arrangement
  • Venn Diagrams
  • Problem Solving
  • Coded Inequalities
  • Double Lineup
  • Logical Deductions
  • Routes & Networks
  • Grouping & Selections
  • Evaluating Course of Action
  • Statements and Conclusions
  • Mathematical and Computer Operations
  • Critical Reasoning
  • Inferences
  • Situation Reaction Test
  • Decision Making
  • Symbols and Notations
  • Direction Sense Test
  • Logical Sequence Of Words
  • Assertion and Reason
  • Verification of Truth of the Statement
  • Statements and Assumptions
  • Data Interpretation

Verbal Ability Syllabus

  • Synonyms
  • Antonyms
  • Sentence Completion
  • Spelling Test
  • Passage Completion
  • Sentence Arrangement
  • Idioms and Phrases
  • Para Completion
  • Error Correction (Underlined Part)
  • Fill in the blanks
  • Synonyms
  • Prepositions
  • Active and Passive Voice
  • Spotting Errors
  • Substitution
  • Transformation
  • Sentence Improvement
  • Joining Sentences
  • Error Correction (Phrase in Bold)
  • Articles
  • Gerunds
  • Identify the Errors
  • Plural Forms
  • Odd Words
  • Prepositions
  • Suffix
  • Tense
  • Adjectives
  • Homophones
  • Identify the Sentences
  • Nouns
  • Prefix
  • Sentence Pattern
  • Tag Questions
McAfee Placement Papers PDF Download: Click Here

Hope the syllabus and McAfee placement papers provided are helpful to job aspirants. Sometimes companies may change their syllabus and exam pattern. If there any such changes we will update this article with the latest syllabus. So check our website www.allindiajobs.in for the latest syllabus.