Infotech Ciena Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers

Infotech Placement Papers

Infotech Ciena Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers. Candidates who are at the stage of preparation for the Infotech Ciena Recruitment Test. Good news for those aspirants that we are providing the latest Infotech Ciena Placement Papers in the form of PDF for your better preparation. These placement papers will be helpful for the candidates to get success in the Infotech Ciena Online written test. To know more information about the Infotech Ciena Model Papers, Interview Questions candidates should read this article completely.


Infotech Ciena Placement Papers


In this page, we discussed the latest Infotech Ciena Test Pattern and also Infotech Ciena Model Papers. Along with these we also included the questions and answers with a detailed solution based on Aptitude, Reasoning & Verbal Ability. For best result in the Infotech Ciena Written test, aspirants should practice these placement papers. Contenders must check the capability of getting marks in the Aptitude, Reasoning & Verbal Ability while preparing for the Infotech Ciena Placement test. Regular practice can make the contenders to crack the Infotech Ciena exam easily. For more fresh updates about Freshers Jobs in India, aspirants can visit our site regularly.

You can also check: Interview Questions

Contenders who had a passion to work with an Infotech Ciena organization, this will be the best opportunity to them. We suggest the aspirants practice these questions and answers for the best output in the Infotech Ciena online written test. Candidates can go through our site and can download all companies placement papers. Aspirants should practice more and more to achieve their goal of getting placed in an Infotech Ciena Organization. 


Infotech Ciena Aptitude Test Sample Papers

In this page, we have uploaded the Infotech Ciena Aptitude questions along with a detailed solution. To get qualify in the Infotech Ciena Written test, aspirants should practice these questions.

1. The following SQL is which type of join: SELECT CUSTOMER_T. CUSTOMER_ID, ORDER_T. CUSTOMER_ID, NAME, ORDER_ID FROM CUSTOMER_T,ORDER_T WHERE CUSTOMER_T. CUSTOMER_ID = ORDER_T. CUSTOMER_ID

A.Equi-join
B.Natural join
C.Outer join
D.Cartesian join

Answer: A

2. Which statement is true about a static nested class?

A.You must have a reference to an instance of the enclosing class in order to instantiate it.
B.It does not have access to nonstatic members of the enclosing class.
C.It's variables and methods must be static.
D.It must extend the enclosing class.

Answer: B

Solution: 
Option B is correct because a static nested class is not tied to an instance of the enclosing class, and thus can't access the nonstatic members of the class (just as a static method can't access nonstatic members of a class). Option A is incorrect because static nested classes do not need (and can't use) a reference to an instance of the enclosing class. Option C is incorrect because static nested classes can declare and define nonstatic members. Option D is wrong because it just is. There's no rule that says an inner or nested class has to extend anything.

3. Which constructs an anonymous inner class instance?

A.Runnable r = new Runnable() { };
B.Runnable r = new Runnable(public void run() { });
C.Runnable r = new Runnable { public void run(){}};
D.System.out.println(new Runnable() {public void run() { }});

Answer: D

 Solution: 
D is correct. It defines an anonymous inner class instance, which also means it creates an instance of that new anonymous class at the same time. The anonymous class is an implementer of the Runnable 
interface, so it must override the run()method of Runnable. A is incorrect because it doesn't override the run() method, so it violates the rules of interface implementation. B and C use incorrect syntax.

4. Which of the following range is a valid long double?

A.3.4E-4932 to 1.1E+4932
B.3.4E-4932 to 3.4E+4932
C.1.1E-4932 to 1.1E+4932
D.1.7E-4932 to 1.7E+4932

Answer: A

Solution: 
The range of long double is 3.4E-4932 to 1.1E+4932

5. In C, if you pass an array as an argument to a function, what actually gets passed?

A.Value of elements in array
B.First element of the array
C.Base address of the array
D.Address of the last element of array

Answer: C

Solution: 
The statement 'C' is correct. When we pass an array as a funtion argument, the base address of the array will be passed.

6. Consider the following program:
# include
class x
 {
public:
int a;
x();
};
x::x() 
{
 a=10; cout<
class b:public x
 {
public:
b();
};
b::b() { a=20; cout<
main ()

b temp;
}
what will be the output of this program?

A.10
B.20
C.2010
D.1020

Answer: B

7. int i,j;
for(i=0;i<=10;i++)
{
j+=5;
assert(i<5);
}

A.Runtime error
B.6
C.5
D.10

Answer: A

Solution: 
Runtime error: Abnormal program termination. assert failed (i<5), , asserts are used during debugging to make sure that certain conditions are satisfied. If assertion fails, the program will terminate reporting the same. After debugging use,  #undef NDEBUG and this will disable all the assertions from the source code. Assertion is a good debugging tool to make use of.

8. A primary key should be defined as

A.NULL.
B.NOT NULL.
C.Either of the above can be used.
D.None of the above are correct

Answer: B

9. In which numbering system can the binary number 1011011111000101 be easily converted to?

A.Decimal system
B.Hexadecimal system
C.Octal system
D.No need to convert

Answer: B

Solution: 
Hexadecimal system is better, because each 4-digit binary represents one Hexadecimal digit.

10. Which JDBC driver Type(s) can be used in either applet or servlet code?

A.Both Type 1 and Type 2
B.Both Type 1 and Type 3
C.Both Type 3 and Type 4
D.Type 4 only

Answer: C

11. What is the difference between a LIST BOX and a COMBO BOX ?

A.In the list box, the user is restricted to selecting a value from a list but in a combo box the user can type in value which is not in the list
B.A list box is a data entry area while a combo box can be used only for control purposes
C.In a combo box, the user is restricted to selecting a value from a list but in a list box the user can type in a value which is not in the list
D.None of the above

Answer: A

12. In a CLIENT/SERVER environment , which of the following would not be done at the client ?

A.User interface part
B.Data validation at entry line
C.Responding to user events,
D.None of the above

Answer: D

13. Why is it better to use an INTEGRITY CONSTRAINT to validate data in a table than to use a STORED PROCEDURE ?

A.Because an integrity constraint is automatically checked while data is inserted into or updated in a table while a stored procedure has to be specifically invoked
B.Because the stored procedure occupies more space in the database than a integrity constraint definition
C.Because a stored procedure creates more network traffic than a integrity constraint definition
D.None

Answer: A

14. Which of the following is TRUE for the SYSTEM VARIABLE $date$

A.Can be assigned to a global variable
B.Can be assigned to any field only during design time
C.Can be assigned to any variable or field during run time
D.None of the above

Answer: B

15. Which of the following packaged procedure is UNRESTRICTED ?

A.CALL_INPUT
B.CLEAR_BLOCK
C.EXECUTE_QUERY
D.USER_EXIT

Answer: D

16. Identify the RESTRICTED packaged procedure from the following

A.USER_EXIT
B.MESSAGE
C.BREAK
D.EXIT_FORM

Answer: D

17. What is SQL*FORMS

A.SQL*FORMS is a 4GL tool for developing & executing Oracle based interactive applications.
B.SQL*FORMS is a 3GL tool for connecting to the Database
C.SQL*FORMS is a reporting tool
D.None of the above

Answer: A

18. A column defined as PRIMARY KEY can have NULL

A.TRUE
B.FALSE

Answer: B

19. Which of the following SQL functions can operate on any datatype

A.TO_CHAR
B.LOWER
C.LPAD
D.CEIL

Answer: D

20. Which of the following is true concerning systems information in an RDBMS

A.RDBMS store database definition information in system-created tables.
B.This information can be accessed using SQL.
C.This information often cannot be updated by a user
D.All of the above

Answer: A

21. What servlet processor was developed by Apache Foundation and Sun?

A.Apache Tomcat
B.Apache Web server
C.Sun servlet processor
D.None of the above is correct

Answer: A

22. The software used to drive microprocessor-based systems is called:

A.Assembly language programs
B.Firmware
C.BASIC interpreter instructions
D.Flowchart instructions

Answer: A

23. Which bitwise operator is suitable for checking whether a particular bit is on or off?

A.&& operator
B.& operator
C.|| operator
D.! operator

Answer: B

24. Multivalued dependencies should ________ be eliminated.

A.always
B.commonly
C.seldom
D.never

Answer: A

25. Each data item in a record may be a group item composed of sub-items; those items which are indecomposable are called

A.elementary items
B.atoms
C.scalars
D.all of above

Answer: D

26. What is the output of the following program
main()
{
int c[ ]={2.8,3.4,4,6.7,5};
int j,*p=c,*q=c;
for(j=0;j<5;j++)
{
printf(" %d ",*c);
++q;  
}
for(j=0;j<5;j++)
{
printf(" %d ",*p);
++p;  
}
}

A.2 2 2 2 2 2 3 4 6 5B.2.8,3.4,4,6.7,5C.Compiler errorD.None

Answer: A

Solution: 
Initially pointer c is assigned to both p and q. In the first loop, since only q is incremented and not c , the value 2 will be printed 5 times. In second loop p itself is incremented. So the values 2 3 4 6 5 will be printed.

27. Which of the following conditions should exist if you want to convert a relationship to an associative entity?

A.Some of the relationships for the participating entities are "many".
B.The resulting associative entity has an independent meaning.  
C.The resulting associative entity has no attributes.
D.All of the above

Answer: B

28. #include gets replaced by the contents of the file stdio.h

A.During editing
B.During linking
C.During execution
D.During preprocessing

Answer: D

Solution: 
The preprocessor replaces the line #include with the system header file of that name. More precisely, the entire text of the file 'stdio.h' replaces the#include directive.

29. When new data are to be inserted into a data structure, but there is no available space; this situation is usually called

A.underflow
B.overflow
C.housefull
D.saturated

Answer: D

30. Using the SQL GROUP BY phrase with a SELECT statement can help detect which of the following problems?

A.The multivalue, multicolumn problem
B.The inconsistent values problem
C.The missing values problem
D.The general-purpose remarks column problem

Answer: B

Infotech Ciena Reasoning Test Placement Papers

Try these Reasoning Test questions and answers to get qualify in the written test of Infotech Ciena. Infotech Ciena written test will be not an easy test to select. So we suggest the candidates practice these questions to get success in the Infotech Ciena exam.

1. Statement:
The alert villagers collectively caught a group of dreaded dacoits armed with murderous weapons.
Courses of action:
I. The villagers should be provided sophisticated weapons.
II. The villagers should be rewarded for their courage and unity.

A. If only I follows 
B. If only II follows 
C. If either I or II follows 
D. If neither I nor II follows

Answer: Option B

Solution:
I is not advisable because sophisticated weapons must not be provided in lay hands. II is advisable because this will encourage the villagers.

2.Kashish goes 30mNorth, then turns right and walks 40m, then again turns right and walks 20m, then again turns right and walks 40m.How many meters is he from his original position?

A.0
B.10
C.20
D.40

Answer: Option B

3. Choose out the odd one.

A. amethyst 
B. Ruby 
C. Marble 
D. Diamond

Answer: Option C

Solution:
Here all except marbles are precious stones. Hence the answer is (C).

4. During colonial times in America, juries were encouraged to ask questions of the parties in the courtroom. The jurors were, in fact, expected to investigate the facts of the case themselves. If jurors conducted an investigation today, we would throw out the case. This paragraph best supports the statement that

A. juries are less important today than they were in colonial times. 
B. jurors today are less interested in court cases than they were in colonial times. 
C. courtrooms today are more efficient than they were in colonial times.
D. jurors in colonial times were more informed than jurors today.
E. the jury system in America has changed since colonial times.

Answer: Option E

Solution:
The paragraph focuses on the idea that the jury system is different from what it was in colonial times. There is no support given for choices a, b, and c. Choice d is incorrect because, even though jurors in 
colonial times were expected to investigate and ask questions, this does not necessarily mean that they were more informed than today’s jurors.

5. In a certain code language 'CYLINDER' is written as 'UHGQGJWA'. How will HYDROGEN be written in that code?

A. QHJROBWF 
B. QHJRPBWF 
C. QJHRPBWF 
D. QHRJOBWF

Answer: Option B

Solution:
The first four letters get shifted two positions backward and the last four letters shifted three positions forward as in English alphabet for their coding but the first four becomes last four in reverse order and the last four becomes the first four in reverse order.

6. In the word 'PRESENCE', how many such pairs of letters are there as have as many letters between its units in the word as there are in the English alphabet?

A. One 
B. Two 
C. Three 
D. Four

Answer: Option C

7. Assertion (A) : Milk production is low in India as compared to other countries of the world. 
Reason (R) : The animal rearers in India are poor.

A. Both A and R are true and R is the correct Solution of A. 
B. Both A and R are true but R is NOT the correct Solution of A. 
C. A is true but R is false. 
D. A is false but R is true.

Answer: Option C

Solution:
Milk production in India is low as compared to other countries of the world because of lack of good breed and improper feed. However, R is untrue.

8. Cloudy days tend to be more windy than sunny days.
Foggy days tend to be less windy than cloudy days.
Sunny days tend to be less windy than foggy days.
If the first two statements are true, the third statement is

A. true 
B. false 
C. uncertain
D. None of these

Answer: Option C

Solution:
Cloudy days are the most windy, but there is not enough information to compare the wind on the foggy days with the wind on the sunny days.

9. Ravi, Suresh, and Asif are in control of the following number-letter-symbol series respectively.
Ravi: 2 & S * 9 P T B £ 8 Q ? 6 
Suresh: ? 1 ? F @ V 4 $ © M T D ? 
Asif: G 3 H # K N . 5 R = 7 W Y

Starting from the left end and following the given order in each series, if a group of three elements is formed by taking symbol from Suresh's series, number from Ravi's series and letter from Asif's series, each symbol-number-letter only once, which of the following will be the elements of the 4th such group formed?

A. $8N 
B. ©6R 
C. $6N 
D. *1V

Answer: Option C

10. MAD : FGJ : : RUN

A. ORK 
B. OSQ 
C. PRJ 
D. UXQ

Answer: Option A

Solution:
Each letter of the first group is moved three step backward to obtain the corresponding letter of the second group.

11. Here are some words translated from an artificial language.
aptaose means first base
eptaose means second base
lartabuk means ballpark
Which word could mean “baseball”?

A. buklarta 
B. oseepta 
C. bukose 
D. oselarta

Answer: Option D

Solution:
Apta means first; ose means base; epta means second; larta means ball; and buk means park. Thus, oselarta means baseball.

12. 8 6 9 23 87 429 

 6 (A) (B) (C) (D) (E) 

Which of the following will come in place of (C)?

A. 21 
B. 11 
C. 19 
D. 17

Answer: Option B

Solution:
These series is *1-2, *2-3, *3-4 , *4-5 -----

13.  WAITRESS : RESTAURANT

A. doctor : diagnosis 
B. actor : role 
C. driver : truck 
D. teacher : school

Answer: Option D

Solution:
A waitress works in a restaurant; a teacher works in a school.

14. Indian film studios are now competent enough to produce sophisticated creative content with their technical _____.
(A) capability
(B) affluence
(C) impact
(D) prowess
(E) support
(F) Prowl

A. D and F 
B. B and C 
C. C and E 
D. A and D

Answer: Option D

Solution:
The studios have to be not only 'competent' but also be able to produce sophisticated creative content with their technical skill or 'powess' (great skill at doing something). That is, they should have the technical capacity.

15.Joy

A.ist
B.ous
C.ty
D.ee

Answer: Option D.


Infotech Ciena English Test Model Papers

Candidates can check out the English Test Questions and answers along with a detailed solution. Keep on practicing these questions to get success in the Infotech Ciena Placement test.

1. Waiting for a bus is a ----- experience.

A. kills 
B. kill 
C. killing 
D. is killing

Answer: Option C

2. Secularism on the one hand, can be seen as a positive freedom to hold any or no religious faith and on the other hand, it imposes _____ that prohibits the state from taking certain legal actions.
(A) anathema
(B) taboo
(C) maledictions
(D) limitations
(E) restrictions
(F) censure

A. A and B 
B. A and C 
C. C and F 
D. D and E

Answer: Option D

Solution:
'Secularism' rules out A, B, C and E. 'Limitations' and 'restrictions' are apt in the context.

3. Select the odd one out

A. Canteen 
B. Dancer 
C. Stage 
D. Makeup

Answer: Option A

4. Let us play.

A. can we? 
B. do we? 
C. shall we? 
D. shan't we?

Answer: Option C.

5. The person deals _________ grain, but did not deal honestly _________ me.

A. in, with 
B. with, by 
C. with, to 
D. in, by

Answer: Option B

6. To call a spade a spade

A. to ask people in a meeting to be silent so that the meeting can continue 
B. to say exactly what you think about something without trying to hide your opinion 
C. to decide or agree to stop doing something 
D. to doubt something or make others doubt something

Answer: Option B

Solution:
'To call a spade a spade' is 'to say exactly what you think about something'.

7. CITE

A. include 
B. adduce 
C. predict 
D. show

Answer: Option B

8. He is in great troubles. He is cheerful.
a) Besides being -----------
b) Since he -----------
c) For all -----------

A. Only A 
B. Only B 
C. Only C 
D. A & B

Answer: Option C

9. Having had completed my work, I prepared to go home.

A. After having my work completed 
B. My work having completed 
C. After I had completed my work 
D. My work being complete

Answer: Option C

Solution:
Choice (C) is grammatically correct and hence replaces the underlined part correctly.

10. To be over weighed is not the same as being obese.

A. Being over weighed 
B. To be over weight 
C. Being over weight 
D. Being over weight

Answer: Option D

Solution:
The comparison is between 'being overweight' and 'being obese'. As the second part of the sentence has 'being obese' parallelism demands that the first part also takes the same be-form. Hence, 'being 
overweight' is the correct way of expressing the idea.

11. A friend of mine phoned. He invited me to a party.
(A) A friend of mine phoned in order to .....
(B) A friend of mine phoned and .....
(C) While a friend of mine phoned .....

A. A and B 
B. B and C 
C. A and C 
D. Only C

Answer: Option A

Solution:
Sentence 2 gives additional information which indicates the purpose for the telephone call. Hence 'in order to' 'so that' 'to' can be used to express the idea effectively. The use of 'while' is illogical.

12. As lightning accompanies thunder
(P) was mingled with
(Q) so in my character
(R) the mutterings of my wrath
(S) a flash of humour

A. QSPR 
B. PRSQ 
C. QPRS 
D. QRPS

Answer: Option A

13. In every field there is pressure to perform. ---- After all in every failure there is a lesson to be learnt.
(A) Parents and teachers should guard against putting unnecessary pressures on children.
(B) But instead of succumbing to pressures one has to be motivated to perform better.
(C) Failure is a stepping-stone to success.

A. Only C 
B. A and B 
C. Only A 
D. Only B

Answer: Option D

Solution:
Statement A is not a direct continuation of the first sentence. Only B expresses an alternative for the idea expressed in the first sentence. And the second sentence explains statement B. Statement C is abrupt and does not present the flow of thought.

Infotech Ciena Placement Paper Syllabus

Quantitative Aptitude Syllabus

  • Probability
  • Permutations & Combinations
  • Algebra
  • Averages
  • Time Speed & Distance
  • Time & Work
  • Profit & Loss
  • Ratio & Proportion
  • Simple & Compound Interest
  • Percentage
  • Number Series
  • Mixtures & Alligations
  • Simplification
  • Number System
  • Heights and Distances
  • Geometry & Mensuration
  • Data Sufficiency
  • Logarithms
  • Progressions
  • LCM and HCL
  • Pipes and Cisterns
  • Partnership
  • Boats and Streams
  • Areas, Volumes

Reasoning Syllabus

  • Number Series
  • Letter Series
  • Analogies
  • Puzzles
  • Syllogisms
  • Binary Logic
  • Clocks & Calendars
  • Cubes & Dice
  • Classification 
  • Blood Relations
  • Coding-Decoding
  • Data Sufficiency
  • Seating Arrangement
  • Venn Diagrams
  • Problem Solving
  • Coded Inequalities
  • Double Lineup
  • Logical Deductions
  • Routes & Networks
  • Grouping & Selections
  • Evaluating Course of Action
  • Statements and Conclusions
  • Mathematical and Computer Operations
  • Critical Reasoning
  • Inferences
  • Situation Reaction Test
  • Decision Making
  • Symbols and Notations
  • Direction Sense Test
  • Logical Sequence Of Words
  • Assertion and Reason
  • Verification of Truth of the Statement
  • Statements and Assumptions
  • Data Interpretation

Verbal Ability Syllabus

  • Synonyms
  • Antonyms
  • Sentence Completion
  • Spelling Test
  • Passage Completion
  • Sentence Arrangement
  • Idioms and Phrases
  • Para Completion
  • Error Correction (Underlined Part)
  • Fill in the blanks
  • Synonyms
  • Prepositions
  • Active and Passive Voice
  • Spotting Errors
  • Substitution
  • Transformation
  • Sentence Improvement
  • Joining Sentences
  • Error Correction (Phrase in Bold)
  • Articles
  • Gerunds
  • Identify the Errors
  • Plural Forms
  • Odd Words
  • Prepositions
  • Suffix
  • Tense
  • Adjectives
  • Homophones
  • Identify the Sentences
  • Nouns
  • Prefix
  • Sentence Pattern
  • Tag Questions

Infotech Ciena Placement Papers PDF Download: Click Here


For all our viewers, the syllabus and Infotech Ciena placement papers provided on this page are just for information purpose only. Sometimes companies may change their syllabus and exam pattern. For more latest fresh updates candidates can check out our website All India Jobs daily.