Infosys Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers

Advertisements


Placement Papers of Infosys 2017-2018. Learn and practice the placement papers, syllabus and interview questions answers of Infosys and find out how much you score before you appear for your next interview and written test.



Candidates should practice the previous papers of Infosys according to the syllabus by managing the time.This will help them to analyze in which area they are weak and have to spend more time to achieve their goal of clearing the written exam and further move to next rounds.

Infosys Aptitude Test Sample Papers

1. Nine individuals - Z, Y, X, W, V, U, T, S and R - are the only candidates, who can serve on three committees-- A, B and C, and each candidate should serve on exactly one of the committees.
committee: A should consist of exactly one member more than committee B. It is possible that there are no members of committee C.
Among Z, Y and X none can serve on committee A.
Among W, V and U none can serve on committee G.
Among T, S and R none can serve on committee C.
In case T and Z are the individuals serving on committee B, how many of the nine individuals should serve on committee C?

A.3 
B.4 
C.5 
D.6 
E.7

 Answer: B

2. Of the nine individuals, the largest number that can serve together on committee C is

A.9 
B.8 
C.7 
D.6 
E.5

 Answer: D

3. In case R is the only individual serving on committee B, which among the following should serve on committee A?

A.V and U 
B.V and T 
C.U and S 
D.T and S

 Answer: D

4. In case any of the nine individuals serves on committee C, which among the following should be the candidate to serve on committee A?

A.Z  
B.Y  
C.W  
D.T

 Answer: C

5. In case T, S and X are the only individuals serving on committee B, the members of committee C should be:

 A.Z and Y 
B.Z and W 
C.Y and V 
D.Y and U

 Answer: A

6. If SAVOURY is coded as OVUARSY then how will RADIATE be coded?

A.AIDARET 
B.IDARA TE 
C.ARIADTE 
D.IDAATRE

 Answer: D

7. If MAPLE is coded as VOKZN then how will CAMEL be coded?

A.OVNZF  
B.OUNZX  
C.OVNZX  
D.XZNVO

 Answer: C

8. If CRY is coded as MRYC then how will GET be coded?

A.MTEG  
B.MGET  
C.MEGT  
D.METG

 Answer: D

9. If Sand is coded as Brick, Brick as House, House as Temple, Temple as Palace then where do you worship?

A.Palace  
B.Temple  
C.Brick  
D.House

Answer: A

10. If BURNER is coded as CASOIS then how will ALIMENT be coded?

A.BKJLFMU 
B.EKOLIMS 
C.EMONIOU 
D.BRJSFTU

 Answer: C

11. How many such letter-pairs are there in the word SERVANT having the same no. of letters left between them in the word as they have in the series?

A.2  
B.3  
C.4  
D.5

Answer: A

12. How many such letter-pairs are there in the word MONKEY having same no. of letters left between them as they have in the series?

 A.3  
B.4  
C.1  
D.5

 Answer: C

13. How many such letter-pairs are there in the word SMUGGLER having same no. of letters left between them as they have in the series?

 A.2  
B.3  
C.4  
D.1

 Answer: A

14. How many such letter-pairs are there in the word BONAFIDE having same number of letters left between them as they have in the series?

A.2  
B.3  
C.4  
D.1  
E.None of these

 Answer: E

15. How many such letter-pairs are there in the word FRONTIER having same no. of letters left between them as they have in the series?

A.2  
B.4  
C.1  
D.3

Answer: A

16. Statements :
  Some soldiers are famous
  Some soldiers are intelligent
  Conclusions :
  I. Some soldiers are either famous or intelligent
  II. Some soldiers are neither famous nor intelligent


 A.if only conclusion I follows  
B.if only conclusion II follows 
C.if either I or II follows 
D.if neither I or II follows

 Answer: D

17. Statements :
  All boys are honest
  Sachin is honest
 Conclusions :
 I. Sachin is a boy
 II. All honest persons are boys

 A.if only conclusion I follows  
B.if only conclusion II follows 
C.if either I or II follows 
D.if neither I or II follows

 Answer: D

18. Statements :
  Some nurses are nuns
  Madhu is a nun
  Conclusions :
  I. Some nuns are nurses
  II. Some nurses are not nuns

 A.if only conclusion I follows  
B.if only conclusion II follows 
C.if either I or II follows 
D.if neither I or II follows

 Answer: D

19. Statements :
  All windows are doors
 No door is wall
 Conclusions :
 I. No window is wall
 II. No wall is door

 A.if only conclusion I follows  
B.if only conclusion II follows 
C.if either I or II follows 
D.if neither I or II follows

 Answer: A

20. Statements :
  All poles are guns
  Some boats are not poles
  Conclusions :
  I. All guns are boats
  II. Some boats are not guns

 A.if only conclusion I follows  
B.if only conclusion II follows 
C.if either I or II follows 
D.if neither I or II follows

 Answer: D

21. In a certain code language ”˜pik da pa’ means ”˜where are you’; ”˜da na ja’ means ”˜you may come’ and ”˜na ka sa’ means ”˜he may go’, which of the following means ”˜come’ in that code language ?

 A.da  
B.ja  
C.na  
D.none of these

 Answer: B

22. Father of Nation Mahatma Gandhi died on 30th January 1948. What was the day on which he died?

 A.Tuesday 
B.wednessday 
C.Thursday  
D.Friday

 Answer: D

 Solution: 
 Up to 1600 AD we have 0 odd days, up to 1900 AD we have 1 odd day. Now for in 47 years we have 11 leap years and 36 normal years.
 Odd days from 1901 to 1947 = 11 x 2 +36 x1 = 22 + 36 =58 odd days = 8 weeks + 2 odd days Total odd days up to 31st December 1947 = 1 + 2 = 3 odd days 30 days of January 
 contain only 4 weeks + 2 odd days So 30th January 1948 has total 5 odd days Day on 30th January 1948 = Friday.

23. What should come next in the following number series ?
  9 8 9 8 7 9 8 7 6 9 8 7 6 5 9 8 7 6 5 4 9 8 7 6 5

A.3  
B.4  
C.2  
D.1

 Answer: B

24. Meeta correctly remembers that her father’s birthday is after 8th July but before 12th July. Her brother correctly remembers that their father’s birthday is after 10th July but before 15th July. On which day of July was definitely their father’s birthday?

 A.10th  
B.11th  
C.10th or 11th  
D.Cannot be determined

 Answer: B

25. Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group ? (a) Radish (b) Orange (c) Pear (d) Mango

A.Radish  
B.Orange  
C.Pear  
D.Mango  
E.apple

Answer: A

26. There are 6 boys Amit, Banhid, Dhruv, Chand, Harsh and Gaurav. They want to go out with 6 girls - Nidhi, Parul, Kruti, Naseem, Sujata and Radhika,not necessarily in the same order. The pairs want to visit movie, beach, park and play; and two of them want to go to circus. They like different eatables;  pavbhaji, chaat, bhel and pani-puri. Pavbhaji and chaat are each preferred by two pairs. Following information is given: 
- Amit and Chand visit circus, but don't like pav-bhaji or pani-puri.
 -  Gaurav can't go with Sujata and Parul, as both of them don't like chaat, but Gaurav does.
  - Naseem and Kruti want to go to movie and park respectively.
  -  Dhruv goes with Radhika to beach, but does not chaat or pani-puri.
  -  Banhid goes to a movie and eats pav-bhaji. Radhika does not like bhel.
  -  Harsh cannot go with Nidhi or Parul and he does not go to a park.
 If Amit goes with Nidhi, then who goes with Chand

A.Parul  
B.Naseem  
C.Kruti  
D.none of these

 Answer: A

27. Who among the following visits the park?

A.Harsh  
B.Banhid
C.Gaurav  
D.Dhruv

 Answer: C

28. Who must go to a play?

A.Nidhi  
B.Sujata
C.Parul  
D.Kruti

 Answer: B

29. Dhruv must eat

 A.Chaat  
B.Pav-bhaji  
C.Pani-puri 
D.none of these

 Answer: B

30. Kruti must eat

 A.Pani-puri 
B.Chaat
C.Bhel  
D.Pav-bhaji

 Answer: B



Advertisements




Infosys Reasoning Test Sample Papers

1. GKF, IPC, LTY, PWT, UYN, __

A. ABZ 
B. XBX 
C. XAH 
D. AZG

Answer: Option D

2. The cost of an apple is directly proportional to square of its weight in a fruit bazaar. Two friends A and B went there to purchase apples. A got exactly 5 apples per kg and each apple is of same weight. Where as B got exactly 4 apples per kg each weight is exactly same. If B paid Rs. 10 more than A per kg apples, what is the cost of an apple which weighs 1 kg?


A.120
B.150
C.200
D.none of these

Answer: C

Solution: 
It is given cost ? (weight)2 c = k w2. A got 5 apples per kg and each apple is of same weight. Each apple is 200 gm. = 1/5 kg. ? His cost per apple = k(1/5)2. Since, he will get 5 apples per kg, so his cost per kg = 5k(1/5)2 = k/5 Similarly, the cost per B is 4k(1/4)2. It is given 4k (k/4)2 ñ 5k (k/5)2 = Rs. 10. ? k = 200 Our required answer is k (1)2 = Rs. 200.

3. A, B and C, each of them working alone can complete a job in 6, 8 and 12 days respectively. If all three of them work together to complete a job and earn Rs.2340, what ill be C's share of the earnings?

A. Rs.520
B. Rs.1080
C. Rs.1170
D. Rs.630

Ans.

4. 182: ? : : 210 : 380

A. 156 
B. 240 
C. 272 
D. 342

Answer: Option D

5. Given Set : (223, 324, 425)

A. (225, 326, 437) 
B. (4511, 552, 626) 
C. (554, 655, 756) 
D. (623, 723, 823)

Answer: Option C

Solution:
In each set 2nd number = (1st number +101) 
And 3rd number = (1st number +101)

6. How is 'now' written in a code language?
I. 'now and then' is written as 'ka da ta' in that code language.
II. 'then you come' is written as 'da ma pa' in that code language.

A. If the data in statement I alone are sufficient. 
B. If the data in statement II alone are sufficient. 
C. If the data either in statement I alone or in statement II alone are sufficient. 
D. If the data given in both the statements I and II together are not sufficient.

Answer: Option D

Solution:
From I: now and then => ka da ta --- (1)
From II: then you come => da ma pa --- (2)
From I and II: Code for now is either ka or ta. We need some more information.

7. Pointing to ketan, Namrata said, ìHe is the son of my fatherís only son, ìHow is ketanaís mother related to Namrata?

A. Daughter 
B. Aunt 
C. Sister 
D. Sister-in-law

Answer: Option D

Solution:
Namrataís fatherís only son ñNamrata's brother, so ketan is the son of Namrata's brother. Thus Ketan's mother is the wife of Namrata's brother, i.e.., Namrata's sister-in-law.

8. R K 5 9 # B 2 % * E ? A 8 L $ I 4 S V 7 ! C 6 N @ H 1 3 & D
which is the 9th element to the right of the 19th element from the left end?

A. 7 
B. 3 
C. V 
D. H 
E. A

Answer: Option B

Solution:
The 9th element to the right of the 19th element from the left end is (9 + 19)th = 28th from the left end, that is 3.

9. Study the following information carefully and answer the given questions: 
A word and number arrangement machine when given an input line of words and numbers rearranges them following a particular rule in each step. The following is an illustration of input and rearrangement:
Input: going but for crept te light sir
Step I: crept going but for te light sir
Step II: crept going light but for te sir
Step III: crept going light but for sir te
As per the rules followed in the above steps, find out in each of the following questions the appropriate step for the given input.

Input: 'more fight cats cough sough acts idea': Which of the following steps would be the last step for this input?

A. III 
B. IV 
C. V 
D. VI

Answer: Option D

Solution:
The words are arranged according to the number of letters they have, one at a time. The word with the maximum number of letters is put first. If two words have the same number of letter, we go alphabetical arrangement.
Input: more fight cats cough sough acts idea
Step I: cough more fight cats sough acts idea
Step II: cough fight more cats sough acts idea
Step III: cough fight sough more cats acts idea
Step IV: cough fight sough acts more cats idea
Step V: cough fight sough acts cats more idea
Step VI: cough fight sough acts cats idea more

10. Statement:
Should there be a complete ban on use of pesticides in agricultural sector?
Arguments:
I. Yes, this the only way to save the underground water from getting polluted with such dangerous chemicals.
II. No, this will adversely affect the agricultural production and the pests will damage the crops.

A. If only argument I is strong 
B. If only argument II is strong 
C. If either I or II is strong 
D. If neither I nor II is strong

Answer: Option B

Solution:
Argument I is not correct because of the word 'only' used in the argument. Hence, argument I is not strong. Argument II is strong because adverse impact on agriculture will debilitate the backbone of the economy.

11. Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group?

A. 131 
B. 133 
C. 143 
D. 87

Answer: Option D

12. Statements: 
I. No U is L 
II. No L is k 
III.Some N are Z
IV. Some Z are magic 

Conclusions: 
I. No U is Z 
II. All Z being L is a possibility.

A. Statement 1 is true 
B. Statement 2 is true 
C. Statement 3 is true 
D. None of these

Answer: Option B

13.  glacier

A. mountain 
B. winter 
C. prehistory 
D. ice

Answer: Option D

Solution:
A glacier is a large mass of ice and cannot exist without it. A glacier can move down a mountain, but it can also move across a valley or a plain, which rules out choice a. Glaciers exist in all seasons, which rules out choice b. There are many glaciers in the world today, which rules out choice

14. Choose out the odd one.

A. Dog 
B. Lion 
C. Jackal 
D. Tiger

Answer: Option A

Solution:
All except dog are wild animals.

15. While expressing concern over the rapid pullout of foreign institutional investor (FII) money, the finance minister said that it is mainly due to the economic crisis in Europe and the pullout is adversely effecting the Indian stock market. FIIs said that they are in need of funds to stabilise their operations in the European markets.
A. There is no lock-in period for the FII money for pullout.
B. The pilled out FII money will be used by the institutions for their European operations.
C. Some FII money that was pulled out was invested in the Indian stock market.
D. The domestic institutional investors may also pull out of the Indian stock market.
E. The FIIs do not have sufficient money to handle European crisis and also to remain invested in the Indian stock market.
Which of the statements A, B, C, D and E mentioned above represents an inferences that can be drawn from the above statement?

A. A and E 
B. B alone 
C. C and E 
D. D alone 
E. E alone

Answer: Option E

Solution:
The statement does not indicate whether the FIIs pulled out after expiry of the lock-in period of there is no lock in period at all. Hence (A) is out of context. 
It is stated that the man reason for pullout of funds is the European crisis. From this it can be concluded that this money is going to be used in Europe. Hence (B) is a conclusion. 
It is stated that the pullout is affecting the Indian stock market. From this it may be understood that some of the FII money that is pulled out was earlier invested in the Indian stock market. But can't say definitely. Hence (C) is an not inference. 
When the stock market is adversely affected it is likely that the existing investers may also try to come out to avoid losses due to the melt down. Hence (D) is a possible effect of the consequences. 
The FIIs are pulling out money from India in the wake of the European crisis i.e they are taking out money from our place because there is a crisis at some other place. From this it can be understood that they need money to face the crisis and in that situation they are unable to keep invested in the Indian stock market.
Statement (E) is the inference that can be drawn from the given information.



Advertisements




Infosys English Test Model Papers

1. STATELY

A. provincial 
B. grand 
C. gigantic 
D. undignified

Answer: Option D

Solution:
Undignified is an antonym of the word stately (dignified, majestic)

2. Choose the correct spelt word out of the given alternatives.

A. Restaurent 
B. Restaurant 
C. Rastaurent 
D. Rasteraunt

Answer: Option B

3. ADHESIVE

A. acidic 
B. venomousness 
C. sharp 
D. vigil
E. non-sticky

Answer: Option E

Solution:
Non-sticky is an antonym of the word adhesive(sticky).

4. Don't touch this switch.

A. This switch does not be touched. 
B. This switch must not be touched. 
C. This switch don't be touched. 
D. This switch need not be touched.

Answer: Option B

Solution:
This switch must not be touched.

5. I never drink coke.

A. did I? 
B. will I? 
C. do I? 
D. don't I?

Answer: Option C

6. Ram was ----- best student in the class

A. a 
B. an 
C. the 
D. no article

Answer: Option C

7. Looker

A. on 
B. out 
C. de 
D. in

Answer: Option A

Choose the correct synonym

8. ACUMEN

A. achievement 
B. stupidity 
C. discernment 
D. judgement

Answer: Option C

9. There were a few letters on my table. None of them was from my friend.
(A) There were a few letters on my table but .....
(B) Since there were a few letters .....
(C) Though a few letters were there on my table .....

A. Only A 
B. A and B 
C. Only B 
D. A and C

Answer: Option D

Solution:
The second sentence provides additional information about what is stated in the first. But it also expresses a contrast. Hence conjunctions like 'but', 'though', although 'however' can be use to combine the sentences meaningfully.

10. Having had incurred heavy losses, he decided to wind up his business.

A. As he incurred heavy losses 
B. After he incurring heavy losses
C. Incurred heavy losses 
D. As he having incurred

Answer: Option A

Solution:
Choice (A) replaces the underlined part correctly.

11. Prasanna had a good ----- for stage plays.

A. trup 
B. troop 
C. trupe 
D. troupe

Answer: Option D

12. To examine one’s own thoughts and feelings.

A. Meditation 
B. Retrospection 
C. Reflection 
D. Introspection

Answer: Option D

13. For many students, these days, the pressure to excel in academics starts from the eighth of or ninth standard. ----- Very few people realise that not all of them are cut out for academics.
(A) Consequently, students are forced to keep punishing schedules, which does more harm than good to them.
(B) Of late there are a number of cases of students committing suicide unable to cope with pressures at school.
(C) The number of students with psychiatric problems are even more.

A. B and C 
B. A and B 
C. Only A 
D. All the three

Answer: Option D

Solution:
All the three sentences are a continuation of the idea expressed in the two given sentences.

14.  It is ------ absurd story

A. an 
B. a 
C. the 
D. no article

Answer: Option B

15. To be somebody's man

A. to think or do the same thing like somebody else 
B. to work in an office or be in charge of a place 
C. to be the best or the most suitable person to do a particular job 
D. to act or think independently

Answer: Option C

Solution:

If you say that a person is 'somebody's man' it means that the person is the most suitable person for him to do a particular job.

Infosys Placement Paper Syllabus

Quantitative Aptitude Syllabus

  • Probability
  • Permutations & Combinations
  • Algebra
  • Averages
  • Time Speed & Distance
  • Time & Work
  • Profit & Loss
  • Ratio & Proportion
  • Simple & Compound Interest
  • Percentage
  • Number Series
  • Mixtures & Alligations
  • Simplification
  • Number System
  • Heights and Distances
  • Geometry & Mensuration
  • Data Sufficiency
  • Logarithms
  • Progressions
  • LCM and HCL
  • Pipes and Cisterns
  • Partnership
  • Boats and Streams
  • Areas, Volumes

Reasoning Syllabus

  • Number Series
  • Letter Series
  • Anologies
  • Puzzles
  • Syllogisms
  • Binary Logic
  • Clocks & Calendars
  • Cubes & Dice
  • Classification 
  • Blood Relations
  • Coding-Decoding
  • Data Sufficiency
  • Seating Arrangement
  • Venn Diagrams
  • Problem Solving
  • Coded Inequalities
  • Double Lineup
  • Logical Deductions
  • Routes & Networks
  • Grouping & Selections
  • Evaluating Course of Action
  • Statements and Conclusions
  • Mathematical and Computer Operations
  • Critical Reasoning
  • Inferences
  • Situation Reaction Test
  • Decision Making
  • Symbols and Notations
  • Direction Sense Test
  • Logical Sequence Of Words
  • Assertion and Reason
  • Verification of Truth of the Statement
  • Statements and Assumptions
  • Data Interpretation

Verbal Ability Syllabus

  • Synonyms
  • Antonyms
  • Sentence Completion
  • Spelling Test
  • Passage Completion
  • Sentence Arrangement
  • Idioms and Phrases
  • Para Completion
  • Error Correction (Underlined Part)
  • Fill in the blanks
  • Synonyms
  • Prepositions
  • Active and Passive Voice
  • Spotting Errors
  • Substitution
  • Transformation
  • Sentence Improvement
  • Joining Sentences
  • Error Correction (Phrase in Bold)
  • Articles
  • Gerunds
  • Identify the Errors
  • Plural Forms
  • Odd Words
  • Prepositions
  • Suffix
  • Tense
  • Adjectives
  • Homophones
  • Identify the Sentences
  • Nouns
  • Prefix
  • Sentence Pattern
  • Tag Questions
Infosys Placement Papers PDF Download: Click Here

Dear readers, the syllabus and Infosys placement papers provided here are just for information purpose only. Sometimes companies may change their syllabus and exam pattern. So Please check official company website for latest syllabus.