GlobalLogic Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers

Advertisements


GlobalLogic Placement Papers

GlobalLogic Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers. Contenders who are in search for the GlobalLogic placement papers can download these sample placement papers which are similar to the real company placement tests given in this article. We provided the free mock placement papers for GlobalLogic company consists of Aptitude, Reasoning & English tests. We suggest the candidates should take the analysis after every test while preparing for the  GlobalLogic Recruitment Test. All our mock placement tests are given carefully so that the pattern of our mock tests, the type of questions & their difficulty level are comparable to the actual selection tests conducted by GlobalLogic.





GlobalLogic Placement Papers


In this article, you can find the latest placement papers of many IT companies and also for core companies. We recently uploaded the questions which include the latest placement papers also. All companies placement papers are regularly being updated on our web portal. Candidates must check out the latest placement papers of all IT companies daily. Check for latest information about Interview Questions, Test Pattern etc..., of all companies. For more latest updates bookmark our site All India Jobs.

You can also Check: Interview Questions

Candidates must be aware of GlobalLogic Test Pattern before attending the GlobalLogic written exam. Aspirants who had a wish to work with the GlobalLogic Organization must analyze the capability of getting a high score before appearing the GlobalLogic recruitment test. This analysis will help you to identify your areas of strengths & weaknesses to enhance your performance and help you to crack the placement tests of GlobalLogic Company. We suggest the applicants go through all these placement papers and also test pattern provided by our official site before attending for the written test of GlobalLogic. The written exam conducted by GlobalLogic for selection is moderate to difficult. For better preparation aspirants should practice these Model Papers to get qualify in the GlobalLogic Placement Test.



GlobalLogic Aptitude Test Sample Papers


Candidates who are preparing hard for the GlobalLogic Recruitment, they must go through these Aptitude questions which are given below. For the better Preparation, we uploaded these questions and answers along with a detailed solution. These questions will be helpful to achieve a job in GlobalLogic company.

1. The bar graph given below shows the sales of books (in thousand number) from six branches of a publishing company during two consecutive years 2000 and 2001  (Image) Sales of Books (in thousand numbers) from Six Branches - B1, B2, B3, B4, B5 and B6 of a publishing Company in 2000 and 2001. What is the ratio of the total sales of branch B2 for both years to the total sales of branch B4 for both years?

A.2:3

B.3:5
C.4:5
D.7:9

Answer: D


Solution: 

Required ratio = (75 + 65)/ (85 + 95)= 140/ 180 = 7/9


2. Total sales of branch B6 for both the years is what percent of the total sales of branches B3 for both the years?


A.68.54%

B.71.11%
C.73.17%
D.75.55%

Answer: C


3. What percent of the average sales of branches B1, B2 and B3 in 2001 is the average sales of branches B1, B3 and B6 in 2000?


A.75%

B.77.5%
C.82.5%
D.87.5%

Answer: D


4. What is the average sales of all the branches (in thousand numbers) for the year 2000?


A.73  

B.80   
C.83  
D.88

Answer: B


Solution: 

Average sales of all the six branches (in thousand numbers) for the year 2000 = 1/6 * [80 + 75 + 95 + 85 + 75 + 70] = 80.

5. Total sales of branches B1, B3 and B5 together for both the years (in thousand numbers) is?


A.250 

B.310 
C.435
D.560

Answer: D


Solution: 

Total sales of branches B1, b2 and B5 for both the years (in thousand numbers) = (80 + 105) + (95 + 110) + (75 + 95) = 560.


6. Look at this series: 53, 53, 40, 40, 27, 27, ... What number should come next?


A.12

B.14
C.27
D.53

Answer: 


Solution: 

In this series, each number is repeated, then 13 is subtracted to arrive at the next number.

7. Which symbol will be on the face opposite to the face with symbol * ?  (Image)

  

A.@ 

B.$   
C.8
D.+

Answer: C


Solution: 

The symbols of the adjacent faces to the face with symbol * are @, -, + and $. Hence the required symbol is 8.

8. Which digit will appear on the face opposite to the face with number 4?  (Image)

j5 

A.3

B.3.5
C.6
D.2/3

Answer: A


9. Which of the following diagrams indicates the best relation between Mercury, Zinc and Metal ? j3  (Image)


A.A

B.B
C.C
D.D

Answer:


Solution: 

Mercury and Zinc both are different from one another but belong to metal.

10. Which of the following diagrams indicates the best relation between Teacher, Writer and Musician ? j11  (Image)


A.A

B.B
C.C
D.D

Answer: A


Solution: 

A teacher may or may not be a writer and musician. Similarly a musician may or may not be a teacher and writer and so a writer may or may not be a teacher and musician.

11.  j10   (Image)


A.3

B.5
C.1
D.7

Answer: B


Solution: 

In each triangle, the number at the apex of the triangle equals the average of the two numbers at the bottom.

12. In each of the following sentences there are two blank spaces. Below each sentence there are five pairs of words. Find out which pair of words can be filled up in the blanks in the sentence in the same sequence to make it meaningfully complete. The truth is that in a highly capital-intensive business _______ deep pockets, domestic civil aviation is _______ under capitalized.


A.Ascertaining, highly

B.requiring, woefully
C.sustaining, alarmingly
D.balancing, astonishingly

Answer: B


13. Time has now come for all agencies working in the development sector to launch a multi-pronged __________ to _________ malnutrition.


A.system, abjure

B.weapon, annihilate
C.policy, deviate
D.strategy, eradicate

Answer: D


14. A well- _________, physically and mentally active ________ alone can contribute to the speedier economic progress of a nation.


A.educated, subjects

B.organized, systems
C.advanced, brethren
D.nourished, populace

Answer: 


15. We must develop _____ systems from the village upwards and up to the national level to constantly _______ the nutritional status of the people.


A.monitoring, review

B.machinery, tackle
C.efficient, emancipate
D.sound, harbour

Answer: A


16. Democracy has taken a ______ in a system which promotes sycophancy and _____.

   
A.dive, bureaucracy
B.delve, dictatorship
C.beating, mediocrity
D.ride, heredity

Answer: C


17. People in power love to _______ the freedom of expression by the players because it might ______ their position.


A.suppress, undermine

B.counter, reveal
C.contradict, focus
D.exploit, hamper

Answer: A


18. Rituals play an important role in ____ growth and growth of our minds to its full


A.cultural, measure

B.religious, maximum
C.mystical, exposure
D.spiritual, potential

Answer: D


19. In the questions below the sentences have been given in Active/Passive voice. From the given alternatives, choose the one which best expresses the given sentence in Passive/Active voice After driving professor Kumar to the museum she dropped him at his hotel.


A.After being driven to the museum, Professor Kumar was dropped at his hotel.

B.Professor Kumar was being driven dropped at his hotel.
C.After she had driven Professor Kumar to the museum she had dropped him at his hotel.
D.After she was driven Professor Kumar to the museum she had dropped him at his hotel.

Answer: A


20. I remember my sister taking me to the museum.


A.I remember I was taken to the museum by my sister.

B.I remember being taken to the museum by my sister.
C.I remember myself being taken to the museum by my sister
.D.I remember taken to the museum by my sister.

Answer: B


21. Who is creating this mess?


A.Who has been created this mess?

B.By whom has this mess been created?
C.By whom this mess is being created?
D.By whom is this mess being created?

Answer: D


22. They greet me cheerfully every morning.


A.Every morning I was greeted cheerfully.

B.I am greeted cheerfully by them every morning.
C.I am being greeted cheerfully by them every morning.
D.Cheerful greeting is done by them every morning to me

Answer: B


23. Darjeeling grows tea.


A.Tea is being grown in Darjeeling.

B.Let the tea be grown in Darjeeling.
C.Tea is grown in Darjeeling.
D.Tea grows in Darjeeling

Answer: C


24. In the following the questions choose the word which best expresses the meaning of the given word. WARY


A.Sad

B.vigilant
C.Distorted
D.Tired

Answer: B


25. RABBLE


A.Mob

B.Noise
C.Roar
D.Rubbish

Answer: A


26. MAYHEM


A.Jubilation

B.Havoc
C.Excitement
D.Defeat

Answer: B


27. In the following questions choose the word which is the exact OPPOSITE of the given words HYPOCRITICAL


A.Gentle

B.Sincere
C.Amiable
D.Dependable

Answer: B


28. FICKLE


A.Courageous

B.Sincere
C.Steadfast
D.Humble

Answer: C


29. The following questions, consist of two words each that have a certain relationship to each other, followed by four lettered pairs of words. Select the lettered pair that has the same relationship as the original pair of words. Plants: Coal


A.Crops: Manure

B.Animals : Oil
C.Cow : Milk
D.Fire : Smoke

Answer: B


30. Rectangle: Cylinder


A.Square : Sphere

B.Circle : Disc
C.Triangle : Cone
D.Wall : Room

Answer: C


31. Graphite: Lubricant


A.Graphite: Lubricant

B.Iron : Steel
C.Wool : Cloth
D.Diamond : Abrasive

Answer: D


Solution: 

Solution; carbon of which the best known are graphite,it used as lubricant



Advertisements





GlobalLogic Reasoning Test Placement Papers


Try these Reasoning Test questions and answers of GlobalLogic Organization before appearing the GlobalLogic Recruitment Test. Candidates can practice these questions to perform well in the GlobalLogic Written test.

1. Choose the correct alternative that will continue the same pattern and fill in the blank spaces:
20, 19, 17, (....), 10, 5

A. 12 

B. 13 
C. 14 
D. 15

Answer: Option C


Solution:

The pattern is -1, -2, ... 
Missing number = 17 - 3 = 14.

2. Study the following information carefully and answer the given questions: 

A word and number arrangement machine when given an input line of words and numbers rearranges them following a particular rule in each step. The following is an illustration of input and rearrangement:
Input: 39 121 48 18 76 112 14 45 63 96
Step I: 14 39 121 48 18 76 112 45 63 96
Step II: 14 39 48 18 76 112 45 63 96 121
Step III: 14 18 39 48 76 112 45 63 96 121
Step IV: 14 18 39 48 76 45 63 96 112 121
Step V: 14 18 39 45 48 76 63 96 112 121
Step VI: 14 18 39 45 48 63 76 96 112 121
This is the final arrangement and step VI is the last step for this input.

If following is the fifth step of an input, what will be the third step?

Step V: 17 32 43 82 69 93 49 56 99 106

A. 17 32 43 82 69 93 49 56 99 106 

B. 17 32 82 69 43 93 49 56 99 106 
C. 17 32 82 69 93 43 49 56 99 106 
D. 17 32 82 69 43 93 56 49 99 106
E. None of these

Answer: Option E


Solution:

Step I: The smallest number becomes first and the remaining numbers shift one position rightward.
Step II: The largest number among given numbers becomes last and the remaining numbers shift one position leftward.
The steps are repeated alternately till all the numbers get arranged in ascending order and that will be that last step for that particular input.

3. (A)  Shinzo Abi has resigned as the Prime Minister of Japan.

(B)  This is an ignominious exit for Shinzo Abi who was once received as the standard bearer of the new generation of Japanese politicians.

A. if statement (A) is the cause and statement (B) is its effect. 

B. if statement (B) is the cause and statement (A) is its effect. 
C. if both the statements (A) and (B) are independent causes. 
D. if both the statements (A) and (B) are effects of independent causes. 
E. if both the statements are effect of some common causes.

Answer: Option E


Solution:

The reason for the exit being ignominious and his resignation are one and the same. Hence, (A) and (B) are effects of a common cause.

4. Statement:

Wars must be discouraged vehemently even though majority of the victims might have been a nuisance to peace loving people.
Assumptions:
I. Some people create problems to peace loving people.
II. Wars kill majority of the wicked people.

A. If only assumption I is implicit 

B. If only assumption II is implicit 
C. If either I or II is implicit 
D. If neither I nor II is implicit

Answer: Option A


Solution:

I is implicit from the victims being "nuisance to peace loving people." II is not assumption. Note that the assumption here may be: "Majority of the people killed in wars are wicked."

5. When the tourist boat capsized, the crime branch arrested the forest department's ticket collector, Prakashan, based on the allegation that he did not check the tickets properly. But could Prakashan, who works on daily wages be the real culprit? 

Which of the following is not what the passage is intended to indicate?

A. Prakashan may not be the real culprit. 

B. Prakashan has not checked the tickets properly. 
C. Prakashan may not be the main person behind the mishap. 
D. The police have behaved irresponsibly.

Answer: Option C


Solution:

The passage raises the question, whether the Prakashan is the culprit or not. It indicates that the passage intends to say that Prakashan may not be the real culprit. Hence, (a) is not the answer. The statement clearly indicated about the short comings on the part of Prakashan. Hence, (b) is not the answer. The passage does not intend to say that Prakashan may be the main person. It is clear when he raises the question. Hence, (c) is the answer. The passage believes that Prakashan has a hand in the incident. The passage does not find fault with arresting Prakashan. It intends to say that there can be some other people also behind the mishap. Hence, (d) is not the answer.

6. Statement:

Central Bank, which is the largest bank in the country, has decided to reduce its workforce by 30% so that its banks may work efficiently.
Assumptions:
I. The bank can perform all its activities after the reduction in workforce.
II. The surplus employees may be asked to adopt early retirement scheme before leaving the bank.

A. If only assumption I is implicit 

B. If only assumption II is implicit 
C. If either I or II is implicit
D. If neither I nor II is implicit

Answer: Option A


Solution:

I is implicit; that is why the bank expects to work efficiently. II may or may not be an assumption.Hence, II is not implicit.

7. Diploma is related to education in the same way as Trophy is related to?


A. Price 

B. Winning 
C. Sports 
D. Sports

Answer: Option D


Solution:

First is awarded for excellence in the second.

8. Event (A): India's national game, Hockey, is now India's shame. 

Event (B): India's national hockey team finished 11th among the 12 countries that played in the recent hockey world cup.

A. If 'A' is the effect and 'B' is its immediate and principle cause. 

B. If 'B' is the effect and 'A' is its immediate and principle cause. 
C. If 'A' is the effect but 'B' is not its immediate and principle cause. 
D. If 'B' is the effect but 'A' is not its immediate and principle cause.

Answer: Option A


Solution:

Event (A) and (B) are related events and chronologically (B) occurs before (A). Only because  of finishing 11th among 12  countries in the Hockey World cup, Hockey has become India's shame.
It is the immediate and principle cause.

9. Statement:

Our neighbouring country is manufacturing nuclear weapons. It's a threat to our country.
Courses of Action:
I. We should disclose what arms we have so that the neighbouring country will be deterred.
II. We should conduct a series of nuclear tests.
III. We should be alert by all means.

A. Only I and II follow 

B. Only III follows 
C. Only II follows 
D. Only I follows

Answer: Option B


Solution:

Disclosing all arms to the enemy country is not a proper course of action to avoid threat. Hence, I does not follow. 
Course of action II will create a new problem, as that will led to arms race. Hence II is not a proper course of action. 
III is a proper course of action as being alert by all means is always the solution of a threate.

10. All the offices on the 9th floor have wall-to-wall carpeting.

No wall-to-wall carpeting is pink.
None of the offices on the 9th floor has pink wall-to-wall carpeting.
If the first two statements are true, the third statement is

A. true 

B. false 
C. uncertain
D. None

Answer: Option A


Solution:

If no wall-to-wall carpeting is pink and all the offices have wall-to-wall carpeting, none of the offices has pink wall-to-wall carpeting.

11. 2187   729   243   81   27   9   ?


A. 36 

B. 3 
C. 18 
D. 6

Answer: Option B


12. Which of the following is associated with diamond?


A. Hardness 

B. Brilliance 
C. Use 
D. Conductivity

Answer: Option A


13. guitar


A. band 

B. teacher 
C. songs 
D. strings

Answer: Option D


Solution:

A guitar does not exist without strings, so strings are an essential part of a guitar. A band is not necessary to a guitar (choice a). Guitar playing can be learned without a teacher (choice b). Songs are byproducts of a guitar (choice c).

14. Statement:

Black fume emitted by the vehicles and the factories is causing rapid increase in air pollution which in turn is causing rapid temperature rise in cities.
Courses of Action:
I. The authorities should set a limit for the emission levels of the harmful gases for vehicles and factories and should take measures to implement it.
II. The government should try to reduce the number of vehicles on roads by improving the public transport system and make the people aware of it and also should not allow the factories to be built in or near the cities.

A. if only I follows. 

B. if only II follows. 
C. if either I or II follows. 
D. if neither I nor II follows.

Answer: Option B


Solution:

Course of action I assumes that there is no such kind of rule at present. So, I is not a proper course of action.
By improving the public transport system we can reduce the emission of black fumes as there will be less number of vehicles and also not allowing the factories to be built in and near the city would reduce pollution in the city.


15. Statement:

Severe drought is reported to have set in several parts of the country.
Courses of action:
I. Govt should immediately make arrangement for providing financial assistance to those affected.
II. Food, water and fodder should immediately be sent to all these areas to save the people and cattle.

A. If only I follows 

B. If only II follows 
C. If either I or II follows 
D. If neither I nor II follows

Answer: Option B


Solution:

In case of severe drought, food, water and fodder are of immediate importance rather than money. Hence II follows and I does not.



Advertisements





GlobalLogic English Test Model Papers


In this page, aspirants can check out the latest questions and answers along with a detailed solution which is provided below based on verbal ability. We suggest the contenders practice these questions thoroughly to get select in the GlobalLogic Placement Test. 

1. Competition

A. complete 

B. compete 
C. competene 
D. competence

Answer: Option B


2. The local high school issued a ______ on field trips until the bus was repaired; then traveling could begin again.


A. indispensability 

B. divergence 
C. moratorium 
D. subjection

Answer: Option C


Solution:

Moratorium (n.) is a temporary suspension or postponement of a planned activity

3. VITIATE


A. weaken 

B. enfeeble 
C. thin 
D. adamant
E. purify

Answer: Option E


Solution:

Vitiate means to spoil or make less good. The word purify is its closest antonym.

4. This town isn’t very well known (a) / and there isn’t much to see (b) / so a few tourists come here (c) / No error (d)


A. this town isn’t very well known 

B. and there isn’t much to see 
C. so a few tourists come here 
D. no error

Answer: Option C


5. The thunder was accompanied _______ heavy rains.


A. with 

B. by 
C. up 
D. into

Answer: Option A


6. Rain falls from the cloud.


A. past continuous 

B. future continuous 
C. simple present 
D. present continuous

Answer: Option C


7. The teacher punished the boys who had not done their homework?


A. The boys were punished by their teacher who had not done their homework. 

B. The boys who had not done their homework had been punished by their teacher. 
C. The boys who had not done their homework were being punished by the teacher. 
D. The boys who had not done their homework were punished by the teacher.

Answer: Option D


8. He is rich. He is kind.

a) Although he -----------
b) Rich as -----------
c) Inspite of -----------

A. Only A 

B. A & B 
C. B & C 
D. Only C
E. A , B & C

Answer: Option E


9. ELOQUENT


A. charming 

B. articulate 
C. dexterous 
D. indifferent

Answer: Option B


Solution:

Eloquent means fluent or persuasive in speaking or writing, articulate is synonymous with it.

10. He has a genius _______ wining friends and ________ convincing people


A. in, for 

B. for, in 
C. of, of 
D. at, for

Answer: Option B


11. RESCIND


A. withhold 

B. countermand 
C. hamper 
D. suppress

Answer: Option B


Solution:

Rescind means to cancel ( a law, order or agreement) the word countermand, which also the means the same, is its synonym.

12. The young kitten had a ______ look on its face when it noticed the menacing dog entering the yard.


A. servile 

B. diligent 
C. scornful 
D. pavid

Answer: Option D


Solution:

Pavid (adj.) means timid or fearful.

13. Daniela found the unchanging rhythm of the musical piece to be annoyingly ______.


A. recusant 

B. monotonous 
C. irreverent 
D. coherent

Answer: Option B


Solution:

Monotonous (adj.) means tediously lacking in variety; unvarying; repetitious.

14. The custom of having more than one husband at the same time


A. Polygamy 

B. Polyandry 
C. Debauchery 
D. Bigamy

Answer: Option B


15. Gene


A. ic 

B. eu 
C. tic 
D. ize

Answer: Option C

GlobalLogic Placement Paper Syllabus

Quantitative Aptitude Syllabus

  • Probability
  • Permutations & Combinations
  • Algebra
  • Averages
  • Time Speed & Distance
  • Time & Work
  • Profit & Loss
  • Ratio & Proportion
  • Simple & Compound Interest
  • Percentage
  • Number Series
  • Mixtures & Alligations
  • Simplification
  • Number System
  • Heights and Distances
  • Geometry & Mensuration
  • Data Sufficiency
  • Logarithms
  • Progressions
  • LCM and HCL
  • Pipes and Cisterns
  • Partnership
  • Boats and Streams
  • Areas, Volumes

Reasoning Syllabus

  • Number Series
  • Letter Series
  • Analogies
  • Puzzles
  • Syllogisms
  • Binary Logic
  • Clocks & Calendars
  • Cubes & Dice
  • Classification 
  • Blood Relations
  • Coding-Decoding
  • Data Sufficiency
  • Seating Arrangement
  • Venn Diagrams
  • Problem Solving
  • Coded Inequalities
  • Double Lineup
  • Logical Deductions
  • Routes & Networks
  • Grouping & Selections
  • Evaluating Course of Action
  • Statements and Conclusions
  • Mathematical and Computer Operations
  • Critical Reasoning
  • Inferences
  • Situation Reaction Test
  • Decision Making
  • Symbols and Notations
  • Direction Sense Test
  • Logical Sequence Of Words
  • Assertion and Reason
  • Verification of Truth of the Statement
  • Statements and Assumptions
  • Data Interpretation

Verbal Ability Syllabus

  • Synonyms
  • Antonyms
  • Sentence Completion
  • Spelling Test
  • Passage Completion
  • Sentence Arrangement
  • Idioms and Phrases
  • Para Completion
  • Error Correction (Underlined Part)
  • Fill in the blanks
  • Synonyms
  • Prepositions
  • Active and Passive Voice
  • Spotting Errors
  • Substitution
  • Transformation
  • Sentence Improvement
  • Joining Sentences
  • Error Correction (Phrase in Bold)
  • Articles
  • Gerunds
  • Identify the Errors
  • Plural Forms
  • Odd Words
  • Prepositions
  • Suffix
  • Tense
  • Adjectives
  • Homophones
  • Identify the Sentences
  • Nouns
  • Prefix
  • Sentence Pattern
  • Tag Questions
GlobalLogic Placement Papers PDF Download: Click Here

We hope the above information provided about the GlobalLogic Placement Papers will be helpful for the candidates to perform well in the GlobalLogic Selection procedure. For all IT Companies Latest Information about Placement Papers, Interview Questions and also Test Patterns, candidates can visit our site www.allindiajobs.in regularly.