Genpact Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers

Genpact Placement Papers


Genpact Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers. Are you searching for Genpact Placement Papers?This is the latest news for them. In this article, we uploaded the placement papers of Genpact. Genpact Model Papers are very helpful for the preparation of Genpact written test in the selection process. Aspirants must practice these placement papers to achieve a job in the Genpact company. Genpact is hiring the energetic candidates with an excellent academic record. By practicing these previous papers, syllabus and test pattern aspirants can easily qualify the recruitment process of Genpact. This will be the best opportunity for the aspirants to prove themselves and get a job in the Genpact.



Genpact Placement Papers

In this page, we had given the questions and answers for the aptitude, reasoning and also verbal ability for the practice session. By practicing these questions and answers aspirants will be selected and also aspirants who got qualified in the Genpact recruitment process they will pay a good pay scale. These questions and answers are only for the reference purpose. Contenders who had a passion to join the Genpact organization job seekers must work hard and prepare all the Questions And Answers which are given below. For more further updates of Freshers Jobs in India candidates can visit our site daily. 

You can also check: Interview Questions


In this post, we had included the information about the aptitude, reasoning and verbal ability questions and answers along with solutions. Contenders can practice these questions before attending for the Genpact examination to perform well in the exam. Aspirants should analyze while preparing for the Genpact Recruitment Test to know the areas in which they are weaker and to improve their skills and knowledge to get success in the Genpact Placement test.




Genpact Aptitude Test Sample Papers

For all Aptitude Questions and Answers, candidates can visit this page for the better preparation of Genpact Written test. We suggest the aspirants prepare hardly and perform well in the Genpact exam.

1. Directions 1-4 : Pick out the most effective word from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete
Rohan and Rohit are twin brothers, but they do not look ......

A.unique
B.different
C.likely
D.alike

Answer: D

2. To err is ...... to forgive divine

A.beastly
B.human
C.natural

Answer: B

3. The ruling party will have to put its own house ...... order.

A.in
B.on
C.to
D.into

Answer: A

4. ...... of old paintings is a job for experts

A.Resurrection
B.Retrieval
C.Restoration
D.Resumption

Answer: C

5. Passage(Questions From 5-10): A spate of soul-searching is guaranteed by two major anniversaries that loom this year: the abolition of the slave trade in the British empire in 1807, and the Act of Union of England and Scotland in 1707. Both will feed into Britain's nagging sense of self-doubt: who are we? As the debates around integrated and multi-culturalism show no sign of flagging, both anniversaries will be mind for their contemporary relevance. Television programmes, books, ceremonies, conferences, and newspaper supplements have been in the planning for months. Some might regard this self-referentialism as tedious; they might advocate an apology for the slave trade and let's be done with 2007's anniversaries. But our reckoning with British history has been so limited that these two anniversaries provide us with a 
good opportunity for an overdue reality check. Any chance of reinventing a plausible national identity now (as many are keen to do) is only possible if we develop a much better understanding of how our nation behaved in the past and how nationalisms (English, Scottish, and British) were elaborately created over the past few hundred years - and how incomplete and fragile that process always was. The coincidence of these two anniversaries is fortuitous. The abolition of the slave trade is a painful reminder of British imperial history, which we have, incredible, managed to largely forget. Who remembers the Bengal famine or Hola camp, the empire's opium trade with China or our invention of concentration camps in the Boer war? We too easily overlook how empire was a linchpin to British national identity, vital to welding Scotland and England together. Indeed, historian Linda Colley suggests three ingredients for British identity: "Great Britain is an invented nation that was not founded on the suppression of older loyalties so much as superimposed on them, and that was heavily dependent for its raison d'etre on a broadly Protestant culture, on the treat and tonic of recurrent war, especially war with France, and on the triumphs, profits and Otherness represented by a massive overseas empire." These three props for Britishness have collapsed: Protestant Christianity has declined sharply, war with France is the pastime only of a few drunken football 
fans, and the empire is no more. No wonder Britishness is no the decline; over the past couple of decades, people have become increasingly likely to define themselves in polls as English or Scottish rather than British. This is the social trend in defining identity that politicians such as Gordon Brown watch closely. Could this re-emergence of the older loyalties to which Ms Colley refers have political consequences? 

Could the Scottish National Party translate that into significant electoral gains in the Scottish elections only a few days after the official commemoration of the Act of Union in May? It's not just the Scots who could decide they've had enough of the English - the feeling could become mutual. The grumbles are getting louder about Scottish MPs who vote on legislation affecting the English and the disproportionate amount of public spending swallowed up by the Scots. Mr Brown clearly has a vested interest in stilling such complaints. He's been at the forefront of an establishment attempt to redefine Britishness on the grounds of "common values" such as fair play and tolerance. Who is going to define Englishness? Julian Baggini has a stab at it in a book to be published in March, Welcome to Every town: A Journey into the English Mind. He spent six months living in Rotherham to get beyond the metropolitan, liberal elite's perceptions of Englishness and establish what most people (that is, the white working class) understand by their Englishness. Parochial, tightly knit, focused on family and local communities; nostalgic, fearful of the future and insecure; a dogged belief in common sense: these are his conclusions. Mr Baggini confesses to feeling that his six months in Rotherham was like visiting a foreign country, and no doubt many of the people he met would regard six months in London as profoundly alienating. How do you weld national identities out of global metropolises disconnected from hinterland? Englishness is riven with huge regional and class divides. The stakes are high - for example, a rising British National Party vote, a fear of asylum, and hostility to Islam. The anniversary of the Act of union will provide a stage for all this to be played out. It's just as painful a commemoration for the English as for the Scottish. It required one nation to lose its sovereignty and the other its identity. According to the passage, the two major anniversaries will

A.give an impetus to the questioning of British national identity.
B.set the Britons thinking who they really are.
C.be just another occasion to raise the issue of British national identity.
D.be just another occasion to give rise to a debate on multiculturalism.

Answer: A

6. According to Linda Colley, Great Britain owes its nation-state concept to

A.ceding of its territory by Scotland to England.
B.a shared relation of race, religion and economy.
C.commonality of interest between its constituents.
D.the perpetuation of slave trade

Answer: C

7. Going by the passage, which of the following may instill a sense of national identity among the Britons?

A.The return of Catholics to the Protestant fold
B.Britain going to war with Germany
C.Britain going to war as an Allied force
D.Regular football matches between British and French clubs

Answer: B

8. According to the facts stated in the passage, if England and Scotland decide to split,

A.it is the former that stands to gain.
B.it is the latter that stands to gain.
C.it will be a win-win situation
D.it will be a lose-lose situation

Answer: A

9. According to the passage, the post-modern mind views imperialism as

A.something that was necessary in the context of the times.
B.a thing of the past which need not be mentioned further
C.a blot on the history of mankind
D.the white man's burden

Answer: C

10. If one-seventh of a number exceeds its eleventh part by 100 then the number is

A.770
B.1100
C.1825
D.1925

Answer: D

Solution: 
Solution Let the number be x. Then X/7 - x/11 =100 11x-7x = 7700 x=1925.

11. A man can row 5 kmph in still water. If the river is running at 1kmph, it takes him 75 minutes to row to a place and back. How far is the place?

A.3km
B.2.5 km
C.4 km
D.5 km

Answer: A

Solution: 
Speed downstream = (5+1)km/hr = 6 km/hr Speed upstream = (5-1)km/hr = 4 km/hr Let the required distance be x km x/6 + x/4 = 75/60 2x+3x = 15 x = 3km

12. It was calculated that 75 men could complete a piece of work in 20 days. When work was scheduled to commence, it was found necessary to send 25 men to another project. How much longer will it take to complete the work?

A.22 days
B.30 days
C.32 days
D.27 days

Answer: B

Solution: 
Before:One day work = 1 / 20 One man's one day work = 1 / ( 20 * 75) Now:No. Of workers = 50 One day work = 50 * 1 / ( 20 * 75) The total no. of days required to complete the work = (75 * 20) / 50 = 30

13. A man was engaged on a job for 30 days on the condition that he would get a wage of Rs. 10 for the day he works, but he have to pay a fine of Rs. 2 for each day of his absence. If he gets Rs. 216 at the end, he was absent for work for ... days.

A.7 days
B.8days
C.9days
D.12 days

Answer: A

Solution: 
The equation portraying the given problem is: 10 * x - 2 * (30 - x) = 216 where x is the number of working days. Solving this we get x = 23 Number of days he was absent was 7 (30-23) days.

14. Out of 7 consonants and 4 vowels, how many words of 3 consonants and 2 vowels can be formed?

A.210
B.1050
C.25200
D.21400

Answer: A

15. A large tanker can be filled by two pipes A and B in 60 minutes and 40 minutes respectively. How many minutes will it take to fill the tanker from empty state if B is used for half the time and A and B fill it together for the other half?
   
A.15 min
B.20 min
C.27.5 min
D.30 min

Answer: D

16. Two numbers A and B are such that the sum of 5% of A and 4% of B is two-third of the sum of 6% of A and 8% of B. Find the ratio of A : B.

A.2 : 3
B.1 : 1
C.3 : 4
D.4 : 3

Answer: D

17. In one hour, a boat goes 11 km/hr along the stream and 5 km/hr against the stream. The speed of the boat in still water (in km/hr) is:

A.3 km/hr
B.5 km/hr
C.8 km/hr
D.9 km/hr

Answer: C

Solution: 
Speed in still water =1/2 (11 + 5) kmph = 8 kmph.

18. How many of the following numbers are divisible by 132 ? 264, 396, 462, 792, 968, 2178, 5184, 6336

A.4
B.5
C.6
D.7

Answer: A

Solution: 
132 = 4 x 3 x 11 So, if the number divisible by all the three number 4, 3 and 11, then the number is divisible by 132 also. 264 11,3,4 (/) 396 11,3,4 (/) 462 11,3 (X) 792 11,3,4 (/) 968 11,4 (X) 2178 11,3 (X) 5184 3,4 (X) 6336 11,3,4 (/) Therefore the following numbers are divisible by 132 : 264, 396, 792 and 6336. Required number of number = 4.

19. In how many ways can 21 books on English and 19 books on Hindi be placed in a row on a shelf so that two books on Hindi may not be together

A.3990
B.1540
C.1995
D.3672

Answer: B

Solution: 
Solution: In order that two books on Hindi are never together, we must place all these books as under: X E X E X E X .... X E X where E - denotes the position of an English book and X that of a Hindi book. Since there are 21 books on English, the number of places marked X are therefore, 22. Now, 19 places out of 22 can be chosen in 22C19 = 22C3 = 22 x 21 x 20 = 1540 ways. 3 x 2 x 1 Hence, the required number of ways = 1540.

20. In how many different ways can the letters of the word 'CORPORATION' be arranged so that the vowels always come together?

A.810
B.1440
C.2880
D.50400

Answer: D

Solution: 
In the word 'CORPORATION', we treat the vowels OOAIO as one letter. Thus, we have CRPRTN (OOAIO). This has 7 (6 + 1) letters of which R occurs 2 times and the rest are different. Number of ways arranging these letters = 7!/ 2!= 2520. Now, 5 vowels in which O occurs 3 times and the rest are different, can be arranged in 5!/ 3! = 20 ways. Required number of ways = (2520 x 20) = 50400.

21. A tank is filled in 5 hours by three pipes A, B and C. The pipe C is twice as fast as B and B is twice as fast as A. How much time will pipe A alone take to fill the tank?

A.20 hours
B.25 hours
C.35 hours
D.Cannot be determined

Answer: C

22. Father is aged three times more than his son Ronit. After 8 years, he would be two and a half times of Ronit's age. After further 8 years, how many times would he be of Ronit's age?

A.2 times
B.2(1/2) times
C.4 times
D.3 times

Answer: A

23. In a certain store, the profit is 320% of the cost. If the cost increases by 25% but the selling price remains constant, approximately what percentage of the selling price is the profit?

A.30%
B.70%
C.100%
D.250%

Answer: B

24. From his house, Lokesh went 15 km to the North. Then he turned west and covered 10 km. Then he turned south and covered 5 km. Finally turning to the east, he covered 10 km. In which direction is he from his house?

A.East
B.West
C.North
D.South

Answer: C

25. Two students appeared at an examination. One of them secured 9 marks more than the other and his marks was 56% of the sum of their marks. The marks obtained by them are:

A.39, 30
B.41, 32
C.42, 33
D.43, 34

Answer: C

Solution: 
Let their marks be (x + 9) and x. Then, x + 9 = 56/100= (x + 9 + x) 25(x + 9) = 14(2x + 9) 3x = 99 x = 33 So, their marks are 42 and 33.

26. In one hour, a boat goes 11 km/hr along the stream and 5 km/hr against the stream. The speed of the boat in still water (in km/hr) is:
   
A.3 km/hr
B.5 km/hr
C.8 km/hr
D.9 km/hr

Answer: C

Solution: 
Speed in still water= 1/2 (11 + 5) kmph = 8 kmph.

27. A boat running downstream covers a distance of 16 km in 2 hours while for covering the same distance upstream, it takes 4 hours. What is the speed of the boat in still water?

A.4 km/hr
B.6 km/hr
C.8 km/hr
D.Data inadequate

Answer: B

28. Gold is 19 times as heavy as water and copper is 9 times as heavy as water. In what ratio should these be mixed to get an alloy 15 times as heavy as water?

A.1:1
B.2:3
C.1:2
D.3:2

Answer: D

Solution: 
Let 1gm of gold be mixed with x gm of copper to give (1+x)gm of the alloy. 1G=19W, 1C = 9W and alloy = 15W 1gm gold + xgm Copper = (1+x)gm alloy 19W+9Wx = (1+x)*15W x = 4W/6W = 2/3

29. A train 360 m long is running at a speed of 45 km/hr. In what time will it pass a bridge 140 m long?

A.40 sec
B.42 sec
C.45 sec
D.48 sec

Answer: A




Genpact Reasoning Test Placement Papers

In this page, contenders can try the Reasoning Test Questions And Answers along with a detailed solution. So practice these questions thoroughly. Regular practice will be useful for the Genpact Placement test.

1. Choose the correct alternative that will continue the same pattern and fill in the blank spaces:
6, 11, 21, 36, 56, (....)

A. 42 
B. 51 
C. 81 
D. 91

Answer: Option C

Solution:
The pattern is +5, +10, +15, +20, ... 
Missing number = 56 + 25 = 81.

2. Study the following information carefully and answer the given questions: 
A word and number arrangement machine when given an input line of words and numbers rearranges them following a particular rule in each step. The following is an illustration of input and rearrangement:
Input: 39 121 48 18 76 112 14 45 63 96
Step I: 14 39 121 48 18 76 112 45 63 96
Step II: 14 39 48 18 76 112 45 63 96 121
Step III: 14 18 39 48 76 112 45 63 96 121
Step IV: 14 18 39 48 76 45 63 96 112 121
Step V: 14 18 39 45 48 76 63 96 112 121
Step VI: 14 18 39 45 48 63 76 96 112 121
This is the final arrangement and step VI is the last step for this input.

Which of the following will be the third step for the following input?
Input: 45 78 97 132 28 16 146 54 99 112

A. 16 28 45 78 97 146 54 99 112 132 
B. 16 28 45 97 78 54 99 112 132 146 
C. 16 28 45 78 97 132 54 99 112 146 
D. 16 28 45 97 78 132 99 54 112 146

Answer: Option C

Solution:
Step I: The smallest number becomes first and the remaining numbers shift one position rightward.
Step II: The largest number among given numbers becomes last and the remaining numbers shift one position leftward.
The steps are repeated alternately till all the numbers get arranged in ascending order and that will be that last step for that particular input.
Input: 45 78 97 132 28 16 146 54 99 112
Step I: 16 45 78 97 132 28 146 54 99 112
Step II: 16 45 78 97 132 28 54 99 112 146
Step III: 16 28 45 78 97 132 54 99 112 146

3. (A)  The problem of child labour has reached epidemic proportions in India with the number of child labourers increasing from 12 million to over 40 million child workers.
(B)  India has the worlds largest number of child labourers.

A. if statement (A) is the cause and statement (B) is its effect. 
B. if statement (B) is the cause and statement (A) is its effect. 
C. if both the statements (A) and (B) are independent causes. 
D. if both the statements (A) and (B) are effects of independent causes.

Answer: Option A

Solution:
The increase in child labour lead to India becoming the country with largest number of child labourers.

4. Statement:
Wars must be discouraged vehemently even though majority of the victims might have been a nuisance to peace loving people.
Assumptions:
I. Innocent people are also killed in wars.
II. Vehement opposition to wars may have some desirable impact.

A. If only assumption I is implicit 
B. If only assumption II is implicit 
C. If either I or II is implicit 
D. If neither I nor II is implicit 
E. If both I and II are implicit

Answer: Option E

Solution:
The word 'vehemently' used in the statement implies that the speaker must be assuming II. Why is the speaker in favour of discouraging wars vehemently even though majority of the victims might have been a nuisance to peace loving people? The speaker must be assuming that war is disastrous for peace loving people also. Hence, I is implicit also.

5. A study revealed that a major part of the accidents involving two wheelers takes place when they are being driven at speeds above 50 km.hr. It is also observed that the two wheelers are driven at this speed mostly on roads having scanty traffic.
Which of the following can be concluded from the given paragraph?

A. Accidents do not take place because of heavy traffic. 
B. It is not possible to drive two wheelers at speeds above 50 km/hr on the roads having heavy traffic. 
C. Two wheelers drivers tend to become reckless while driving on roads having scanty traffic. 
D. Most of the accidents involving two wheelers take place on roads having scanty traffic.

Answer: Option D

Solution:
The given passage refers to a part of the total number of accidents. There is no information about how and when the rest of the accidents take place. Hence, neither choice (a) nor (e) can be concluded.
The passage has no reference to the speeds at which vehicles are driven on roads having heavy traffic. Also the words "mostly on the roads having scanty traffic" does not rule not two wheelers being driven at 50 km/hr and above speeds on roads having heavy traffic. Hence, (b) cannot be concluded.
Driving at speeds above 50 km/hr does not necessarily mean that the driver is reckless. Hence, (c) cannot be concluded.
Since it is said that generally accidents involving two wheelers take place when they are driven at speeds above 50 km/hr and they are driven at the speed on roads having scanty traffic, it can be concluded that most of such accidents take place on roads having scanty traffic.
Hence, (d) can be concluded.

6. Statement:
The State Government has abolished the scheme of providing concessional air ticket to students.
Assumptions:
I. Students will not travel by air in future.
II. The students who resort to travel by air can bear the expense of air ticket.

A. If only assumption I is implicit 
B. If only assumption II is implicit 
C. If either I or II is implicit 
D. If neither I nor II is implicit

Answer: Option B

Solution:
I is not implicit. In reality it contradicts the actual assumption. Again, why has government abolished the scheme? The government must be assuming II.

7. Atom is related to a molecule in the same way as cell is related to?

A. Matter 
B. Nucleus 
C. Organism 
D. Battery

Answer: Option C

Solution:
First contributes the second

8. Event (A): Senior students ragged junior students. 
Event (B): Senior students were suspended.

A. If 'A' is the effect and 'B' is its immediate and principle cause. 
B. If 'B' is the effect and 'A' is its immediate and principle cause. 
C. If 'A' is the effect but 'B' is not its immediate and principle cause. 
D. If 'B' is the effect but 'A' is not its immediate and principle cause.

Answer: Option B

Solution:
Event (A) and (B) are related. Chronologically (A) occurs before (B). Ragging of junior students is the immediate and principle cause for the suspension of the senior students.

9. Statement:
Residents from Model Colony coming under the north-ward of city 'X' have complained to the ward officer that for the last three days the tap water in the ward has been contaminated and no action has been initiated by the municipal staff.
Course of Action:
I. The ward officer of the north-ward should initiate an action against residents  who have lodged complaints against the municipal staff.
II. The ward officer should ask the ward engineer to check water installations and get samples of water tested from laboratories.
III. People belonging to the north-ward of the city should go for their own borewells.

A. Only I follows 
B. Only II follows 
C. Only II and III follow 
D. None follows

Answer: Option D

Solution:
Here the problem is with the municipal staff who did not take any initiate though the water got contaminated.
I is a negative course of action, hence does not follow.
Initiative must be taken by municipal staff, not by word officers, hence II does not follow.
III is not proper course of action because it is not practically feasible for every family to go with their own bore wells. Hence, none follows.

10. Rover weighs less than Fido.
Rover weighs more than Boomer.
Of the three dogs, Boomer weighs the least.
If the first two statements are true, the third statement is

A. true 
B. false 
C. uncertain
D. None

Answer: Option A

Solution:
According to the first two statements, Fido weighs the most and Boomer weighs the least.

11. 51975 9450 2100 600 240 160 ?

A. 80 
B. 120 
C. 320 
D. 240

Answer: Option C

12. Danger always involves

A. Enemy 
B. Attack 
C. Fear 
D. Help

Answer: Option C

13. respiration

A. mouth 
B. circulation 
C. oxygen 
D. carbon monoxide

Answer: Option C

Solution:
A person or animal must take in oxygen for respiration to occur. A mouth (choice a) is not essential because breathing can occur through the nose. Choices b and d are clearly not essential and can be ruled out.

14. Statement:
Pedestrians find it very difficult to cross the road at the peak hours.
Courses of Action:
I. The Traffic Control Authority should provide more number of traffic signals and zebra crossings, which enable the pedestrians to cross the road easily.
II. The authority should build more number of  skywalks across the busy roads, which will provide easy crossing for the pedestrians without disturbing the movement of traffic.

A. If only I follows. 
B. If only II follows. 
C. If either I or II follows. 
D. If neither I nor II follows.

Answer: Option B

Solution:
The course of action I can solve the problem but it would affect the free flow of traffic. So, I is not a proper course of action.
Course of action II provides easy crossing without disrupting  the traffic. So, II is a proper course of action.

15. Statement:
It is reported that though vitamin E present in fresh fruits and fresh vegetables is beneficial for human body, capsuled vitamin E does not have same effect on human body.
Courses of action:
I. The sale of capsuled vitamin E should be banned.
II. People should be encouraged to take fresh fruits and fresh vegetables to meet the body requirement of vitamin E.

A. If only I follows 
B. If only II follows 
C. If either I or II follows 
D. If neither I nor II follows

Answer: Option B

Solution:
I is illogical because vitamin E capsule is also useful even if less effective. Action II is more useful and effective.



Genpact English Test Placement Papers

Candidates who are preparing hard for the Genpact Placement test, then they all can practice the English Test Model Questions And Answers along with a detailed solution. We suggest the aspirants practice these questions regularly.

1. Tune

A. tuner 
B. tuneful 
C. tuningly 
D. tune

Answer: Option D

2. Patrice was a(n) ______ girl when she was teenager—long-limbed and constantly tripping over her own feet.

A. blithe 
B. resolute 
C. ungainly 
D. preternatural

Answer: Option C

Solution:
Ungainly (adj.) means clumsy or awkward.

3. VIVACIOUS

A. languid 
B. open 
C. strong 
D. bright

Answer: Option A

Solution:
The word vivacious (animated, cheerful) and languid (sluggish) are antonyms.

4. Suganya opened a almirah (a) / full of books (b) / and took one of them (c) / for reading (d) / No error (e)

A. suganya opened a almirah 
B. full of books 
C. and took one of them 
D. for reading

Answer: Option A

5. Raja turned _______ the proposal without thinking.

A. out 
B. up 
C. down 
D. in

Answer: Option C

6. It will rain soon.

A. simple past 
B. simple present 
C. past future 
D. simple future

Answer: Option D

7. Darjeeling grows tea.

A. Let the tea be grown in Darjeeling. 
B. Tea is being grown in Darjeeling. 
C. Tea grows in Darjeeling. 
D. Tea is grown in Darjeeling.

Answer: Option D

8. The thief entered the room. He found it empty.
a) Entering -----------
b) Although the thief -----------
c) As soon as -----------

A. Only A 
B. Only B 
C. Only C 
D. B & C

Answer: Option A

9. AFFIDAVIT

A. document 
B. protocol 
C. affirmation 
D. will

Answer: Option C

Solution:
Affidavit refers to a written statement for use as evidence in court, sworn on oath to be true. The word affirmation also means the same.

10. He is not obsessed ________ such ideas as I am.

A. in 
B. on 
C. with 
D. for

Answer: Option C

11. REPEAL

A. continue 
B. prolong 
C. promote 
D. reject 
E. abrogate

Answer: Option E

Solution:
Repeal means to officially cancel(a law or an act of parliament)the word 'abrogate' also means the same.

12. A(n) ______ spirit only causes more stress and strife; it is better to forgive and forget.

A. apathetic 
B. restorative 
C. flaccid 
D. vindictive

Answer: Option D

Solution:
Vindictive (adj.) means revengeful, hateful.

13. The new actress’s talents were severely ______ by the local critics; she went on to be a distinguished member of a well-respected acting company.

A. underrated 
B. berated 
C. placated 
D. dissuaded

Answer: Option A

Solution:
Underrated (adj.) means undervalued.

14. The study of ancient societies

A. History 
B. Anthropology 
C. Ethnology 
D. Archaeology

Answer: Option D

15. Placed

A. in 
B. un 
C. dis 
D. de


Answer: Option C

Genpact Placement Paper Syllabus

Quantitative Aptitude Syllabus

  • Probability
  • Permutations & Combinations
  • Algebra
  • Averages
  • Time Speed & Distance
  • Time & Work
  • Profit & Loss
  • Ratio & Proportion
  • Simple & Compound Interest
  • Percentage
  • Number Series
  • Mixtures & Alligations
  • Simplification
  • Number System
  • Heights and Distances
  • Geometry & Mensuration
  • Data Sufficiency
  • Logarithms
  • Progressions
  • LCM and HCL
  • Pipes and Cisterns
  • Partnership
  • Boats and Streams
  • Areas, Volumes

Reasoning Syllabus

  • Number Series
  • Letter Series
  • Analogies
  • Puzzles
  • Syllogisms
  • Binary Logic
  • Clocks & Calendars
  • Cubes & Dice
  • Classification 
  • Blood Relations
  • Coding-Decoding
  • Data Sufficiency
  • Seating Arrangement
  • Venn Diagrams
  • Problem Solving
  • Coded Inequalities
  • Double Lineup
  • Logical Deductions
  • Routes & Networks
  • Grouping & Selections
  • Evaluating Course of Action
  • Statements and Conclusions
  • Mathematical and Computer Operations
  • Critical Reasoning
  • Inferences
  • Situation Reaction Test
  • Decision Making
  • Symbols and Notations
  • Direction Sense Test
  • Logical Sequence Of Words
  • Assertion and Reason
  • Verification of Truth of the Statement
  • Statements and Assumptions
  • Data Interpretation

Verbal Ability Syllabus

  • Synonyms
  • Antonyms
  • Sentence Completion
  • Spelling Test
  • Passage Completion
  • Sentence Arrangement
  • Idioms and Phrases
  • Para Completion
  • Error Correction (Underlined Part)
  • Fill in the blanks
  • Synonyms
  • Prepositions
  • Active and Passive Voice
  • Spotting Errors
  • Substitution
  • Transformation
  • Sentence Improvement
  • Joining Sentences
  • Error Correction (Phrase in Bold)
  • Articles
  • Gerunds
  • Identify the Errors
  • Plural Forms
  • Odd Words
  • Prepositions
  • Suffix
  • Tense
  • Adjectives
  • Homophones
  • Identify the Sentences
  • Nouns
  • Prefix
  • Sentence Pattern
  • Tag Questions
Genpact Placement Papers PDF Download: Click Here

Contenders who are in the preparation of Genpact Placement test they all can check the syllabus and Genpact placement papers provided in this article. These all are just for information purpose only. For more valuable fresh updates please visit our site All India Jobs daily.