Ericsson Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers

Ericsson Placement Papers


Ericsson Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers. Candidates, who are in search of Ericsson Placement Papers? In this page, you can find the largest collection of Ericsson Placement Papers with answers for Aptitude, Reasoning & Verbal Ability questions. Score well by preparing for the Ericsson Placement Papers on various topics. Aspirants can improve scores by practicing these best questions and develop an optimal study plan to get placed in the Ericsson organization. Solve these sample questions in different formats in the below section of Ericsson Online Practice and Exam Preparation section. Systematically, increase your skills in Ericsson Recruitment Test by excelling section wise.



Ericsson Placement Papers

In this article, participants can find some interesting sample questions which are gathered from various Ericsson Placement Papers. Job Seekers can check out the sample questions on Aptitude, Reasoning And Verbal Ability. All India Jobs main aim is to help the Job aspirants to gain a suitable job for their future. Go through this article completely. Below you can find the link to download Ericsson Placement Papers PDF. Download the PDF of Ericsson Placement Papers and prepare well even in offline.

You can also check: Interview Questions

Individuals can see this article to get a clear view about the Ericsson Test Pattern and syllabus. By practicing these sample questions, test participants can improve their knowledge. In this page, we have also included the Ericsson Placement Papers PDF which can be downloaded free by people. Regular practice will help the participants to skill up in Ericsson Placement Test.




Ericsson Aptitude Test Sample Papers


Candidates can have a look at this article, Aptitude Questions and Answers are available on this page. Practice more and get success in the Ericsson written test.

1. How much time will the leak take to empty the full cistern? I. The cistern is normally filled in 9 hours. II. It takes one hour more than the usual time to fill the cistern because of la leak in the bottom.

A.I alone sufficient while II alone not sufficient to answer

B.II alone sufficient while I alone not sufficient to answer
C.Either I or II alone sufficient to answer
D.Both I and II are necessary to answer

Answer: D


2. p > 0 > q A: p + q B: pq


A.The quantity in Column A is greater.

B.The quantity in Column B is greater.
C.The quantities are equal.
D.The relationship cannot be determined from the information given.

Answer: D


3. Two towns are connected by railway. Can you find the distance between them? I. The speed of the mail train is 12 km/hr more than that of an express train.

II. A mail train takes 40 minutes less than an express train to cover the distance.

A.I alone sufficient while II alone not sufficient to answer

B.II alone sufficient while I alone not sufficient to answer
C.Either I or II alone sufficient to answer
D.Both I and II are not sufficient to answer

Answer: D


4. y2 + z2 = 34 and yz = 15 A: y2 + 2yz + z2 B: (y + z)2


A.Quantity B is greater

B.Relationship Indeterminate
C.Quantity A is greater
D.Quantity A equals Quantity B

Answer: D


5. What is the number?

I. The sum of the two digits is 8. The ratio of the two digits is 1 : 3.
II. The product of the two digit of a number is 12. The quotient of two digits is 3.

A.I alone sufficient while II alone not sufficient to answer

B.II alone sufficient while I alone not sufficient to answer
C.Either I or II alone sufficient to answer
D.Both I and II are not sufficient to answer

Answer: C


6. The simple interest on a sum of money is Rs. 50. What is the sum? I. The interest rate is 10% p.a. II. The sum earned simple interest in 10 years.


A.I alone sufficient while II alone not sufficient to answer

B.II alone sufficient while I alone not sufficient to answer
C.Either I or II alone sufficient to answer
D.Both I and II are necessary to answer

Answer: D


7. What is the sum which earned interest? I. The total simple interest was Rs. 7000 after 7 years. II. The total of sum and simple interest was double of the sum after 5 years.


A.I alone sufficient while II alone not sufficient to answer

B.II alone sufficient while I alone not sufficient to answer
C.Both I and II are not sufficient to answer
D.Both I and II are necessary to answer

Answer: D


8. Ravi, Gagan and Nitin are running a business firm in partnership. What is Gagan's share in the profit earned by them? I. Ravi, Gagan and Nitin invested the amounts in the ratio of 2 : 4 : 7. II. Nitin's share in the profit is Rs. 8750.


A.I alone sufficient while II alone not sufficient to answer

B.II alone sufficient while I alone not sufficient to answer
C.Both I and II are not sufficient to answer
D.Both I and II are necessary to answer

Answer: D


9. A: The average (arithmetic mean) of x and y B: The average (arithmetic mean) of x - 1 and y + 1


A.The quantity in Column A is greater.

B.The quantity in Column B is greater.
C.The quantities are equal.
D.The relationship cannot be determined from the information given

Answer: C


10. In a particular jellybean jar, the number of red jellybeans exceeds the number of white ones by a ratio of 3:2. If two red jellybeans were removed, the ratio of red to white jellybeans would be 1:1. A: The number of white jellybeans in the jar B: 4


A.The quantity in Column A is greater.

B.The quantity in Column B is greater.
C.The quantities are equal.
D.The relationship cannot be determined from the information given.

Answer: C


11. The average temperature on Wednesday, Thursday and Friday was 250. The average temperature on Thursday, Friday and Saturday was 240. If the temperature on Saturday was 270, what was the temperature on Wednesday ?


A.24

B.21
C.27
D.30

Answer: D


12. Three men (Tom, Peter and Jack) and three women (Eliza, Anne and Karen) are spending a few months at a hillside. They are to stay in a row of nine cottages, each one living in his or her own cottage. There are no others staying in the same row of houses.

 1.Anne, Tom and Jack do not want to stay in any cottage, which is at the end of the row.
 2.Eliza and Anne are unwilling to stay besides any occupied cottage..
 3.Karen is next to Peter and Jack.
 4.Between Anne and Jack's cottage there is just one vacant house.
 5.None of the girls occupy adjacent cottages.
 6.The house occupied by Tom is next to an end cottage.
Which of the above statements can be said to have been derived from two other statements ?

A.Statement 1

B.Statement 2
C.Statement 3
D.Statement 5

Answer: D


13. How many of them occupy cottages next to a vacant cottage ?


A.2 

B.3
C.4   
D.5

Answer: C


14. Which among these statement(s) are true ?

1.Anne is between Eliza and Jack.
2.At the most four persons can have occupied cottages on either side of them. .
3.Tom stays besides Peter.

A.I only

B.II only
C.I and III only
D.II and III only

Answer: C


15. There are three on-off switches on a control panel A, B, and C. They have to be changed from an initial setting to a second setting according to the following conditions : In case only switch A is the switch on in the initial setting , then turn on switch B. In case switches A and B are the only switches on in the initial setting, then turn on switch C. In case all the three switches are on initially setting, then turn off the switch C. For any other initial setting, turn on all switches that are off and turn off all switches, if any, that are on. In case in the initial setting is the switches A and B are on and the switch C is  off, then what could be the second setting ?


A.A on, B on, C on.

B.A on, B off, C on.
C.A on, B off, C off.
D.A off, B on, C off.

Answer: A


16. In case all the three switches are on in the second setting, which among the following could have been the initial setting ?


A.A on, B on, C on.

B.A on, B on, C off.
C.A on, B off, C on.
D.A on, B off, C off

Answer: B


17. In case switch A is off in the second setting, which among the following could have been the initial setting ?


A.A on, B on, C on.

B.A on, B on, C off.
C.A on, B off, C on.
D.A on, B off, C off

Answer: C


18. In case only switch B is on in the second setting, which among the following could have been the initial setting ?


A.A on, B on, C on.

B.A on, B off, C on.
C.A off, B on, C off.
D.A off, B off, C on.

Answer: B


19. In case switch B is the only switch on in the initial setting, what must be the second setting ?


A.A on, B on, C on.

B.A on, B on, C off.
C.A on, B off, C on.
D.A off, B off, C on

Answer: C


20. Which among the following initial settings leads to a second setting, where only one switch is off ?


A.A on, B on, C off.

B.A on, B off, C on.
C.A off, B on, C on.
D.A off, B on, C off

Answer: D


21. NUMBER OF BOYS OF STANDARD XI PARTICIPATING IN DIFFERENT GAMES (table IMAGE) Girls playing which of the following games need to be combined to yield a ratio of boys to girls of 4 : 1 if all boys playing chess and badminton are combined?


A.Table Tennis & Hockey

B.Badminton & Table Tennis
C.Chess & Hockey
D.Hockey & Foot ball

Answer: D


Solution: 

Number of boys playing chess and badminton = 52 + 32 = 84 boys Since girls are 25% of boys, To yield a ratio of 4:1, number of girls should be 21 Girls
playing Hockey and Football = ¼ × 32 + ¼ × 52 = 8 + 13 = 21 girls Girls of hockey + football have to be combined to give a ratio of 4 : 1 if boys playing
chess & badminton are combined.

22. If for social work every boy of class XI D and XI C is paired with a girl of the same class, what percentage of boys of these two classes cannot participate in social work ?


A.88

B.66
C.62
D.75

Answer: D


Solution: 

Since girls are only25% of the boys only 25% of the boys can participate and 75% of the boys cannot participate in social work.

23. If boys of class XI E participating in chess together with girls of class XI B and class XI C participating in Table Tennis & hockey respectively are selected

 for a course at the college of sports, what percentage of the students will get this advantage approximately ?

A.4.38

B.3.51
C.10.52
D.13.5

Answer: B


Solution: 

Boys of XI E playing chess = 4 Girls of XI B playing Table Tennis = 4 Girls of XI C playing Hockey = 2 Number of student selected = 4 + 4 + 2 = 10 Number of students in the school = boys + girls = 228 + 57 = 285 Percentage = 285 10 × 100 = 3.51.

24. What should be the total number of students in the school if all the boys of class XI A together with all the girls of class XI B and class XI C were to be  equal to 25% of the total number of students ?


A.272

B.560
C.656
D.340

Answer: A


Solution: 

Boys of XI A = 44 Boys of XI B = 48 Girls of XI B = 12 Boys of XI C = 48 Girls of XI C = 12 Total 68 We are given that (44 + 12 + 12) = 68 is 25% of
total students in the school. Total students = 68/0.25 = 272.

25. Boys of which of the following classes need to be combined to equal four times the number of girls in class XI B and class XI C.


A.XID & XIE

B.XIA & XIB
C.XI A & XI D
D.None of these

Answer: D


Solution: 

Number of girls in XI B + XI C = 24 4 times = 96 Boys of XI B and XI E have to be combined.

26. All the boys of class XI D passed at the annual examination but a few girls failed. If all the boys and girls who passed XI D and entered XII D are in the ratio of 5 : 1, how many girls failed in XI D ?


A.8

B.5
C.2
D.1

Answer: C


Solution: 

Before solving these questions note that the table is given for the number of boys and not for the total number of students. The number of boys 
in XI D are 40 Girls in XI D = 40 × 1/4 = 10 Number of boys who passed XI D and entered XII D = 40 Ratio in XII D = 5 : 1 In XII D Boys –> 5;
Girls –> 1 or Boys 40; Girls 8 Girls in XI D = 10 Girls in XII D = 8 10 – 8 = 2 girls failed.

27. EXPENSES OF FreshersWorld  (pie_graph Image)

 If the turnover of Freshersworld was Rs. 2 lakhs this year and the salaries to be paid were Rs. 95000, what is the loss this year as a percentage of turnover?

A.23.5%

B.19.03%
C.47.5%
D.26.7%

Answer: A


Solution: 

From the pie chart we can say that X = 24% X = 24/100 × 2 × 105 = 48000 Salaries = Rs. 95000 Loss = (95000 – 48000)/ (200000) × 100 = 23.5%.

28. If  shine has to pay total salaries of Rs. 1.32 lacs, what should be the turnover of shine so that there is no profit no loss ?


A.Rs. 6 lacs

B.Rs. 5 lacs
C.Rs. 5.5 lacs
D.None of these

Answer: C


Solution: 

0.24x = 132000, where x is total turnover x = Rs. 5.5 lacs.

29. If total salaries are Rs. 1,20,000 per year and 12% profit on turnover is made, what will be the printing charges that year?


A.Rs. 10 lacs

B.Rs. 1.51acs
C.Rs. 1 lac
D.Rs. 75000

Answer: B


Solution: 

0.24x = 120000 + 0.12x, where x is total turnover x = 106 Printing charges = 0.15x = 0.15 × 106 = 1.5 lac

30. If shine had spent Rs. 40000 more for Advertising and Promotion than for printing, how much more would they have spent for material preparation than for faculty?


A.Rs. 2500

B.Rs. 6000
C.Rs. 7500
D.Rs. 5000

Answer: D


Solution: 

0.31x – 0.15x = 40000 x = 2.5 × 10^5 More amount spent on material preparation than faculty = 0.1x – 0.08x = 0.02 × 2.5 × 10^5 = Rs. 5000.  




 

Ericsson Reasoning Test Placement Papers

For sample Reasoning Test Questions and answers along with a detailed solution, aspirants can check out the latest questions on this article based on Reasoning Test.

1. Choose the correct alternative that will continue the same pattern and fill in the blank spaces:
1, 9, 17, 33, 49, 73, (....)

A. 97 

B. 98 
C. 99 
D. 100

Answer: Option A


Solution:

The pattern is +8, +8, +16, +16, +24, ... 
Missing number = 73 + 24 = 97.

2. Study the following information carefully and answer the given questions: 

A word and number arrangement machine when given an input line of words and numbers rearranges them following a particular rule in each step. The following is an illustration of input and rearrangement:
Input: 25 280 345 36 93 147 550
Step I: 550 280 345 36 93 147 25
Step II: 550 345 280 36 93 147 25
Step III: 550 345 280 147 93 36 25
This is the final arrangement and step III is the last step for this input.

If '842 485 68 358 236 123 93' is the second step of an input, which of the following steps will be '842 485 358 236 123 68 93'?


A. Fourth 

B. Fifth 
C. Sixth 
D. Cannot be determined

Answer: Option B


Solution:

Numbers are getting arranged in descending order.
The largest of the given number interchanges its place with the first number. IN case the largest number is already arranged, the second largest is interchanged with the number next to the largest number, and so on until the numbers are arranged in descending order.
Step II: 842 485 68 358 236 123 93
Step III: 842 485 358 68 236 123 93
Step IV: 842 485 358 236 68 123 93
Step V: 842 485 358 236 123 68 93

3. (A)  English-medium schools and institutes teaching spoken English, are mushrooming even in small towns.

(B)  Today, more than ever before, there is a craving among people to learn and speak English.

A. if statement (A) is the cause and statement (B) is its effect. 

B. if statement (B) is the cause and statement (A) is its effect. 
C. if both the statements (A) and (B) are independent causes. 
D. if both the statements (A) and (B) are effects of independent causes.

Answer: Option B


Solution:

As the craze for learning English is growing among people, the institutes which teach English are mushrooming. So, (B) is the cause and (A) is the effect.

4. 

  Statement:
The civic authority has appealed to the citizens to cooperate in curbing rampant power theft in the locality.
Assumptions:
I. The local citizens group may respond to the request and form groups of people to detect such cases of power theft.
II. Those who are engaged in stealing power may stop doing so for fear social castigation.

A. If only assumption I is implicit 

B. If only assumption II is implicit 
C. If either I or II is implicit 
D. If neither I nor II is implicit

Answer: Option B


Solution:

Request made by civic authorities to the citizens implies that the authorities must be assuming that the citizens will respond positively. Now look at assumption I. It may or may not be an assumption because the way of responding by the citizens may not necessarily be the same as mentioned in the assumption.
Hence, assumption I is not implicit. Again, request made by the authorities implies that the authorities must be assuming that their effort will reduce the problem of power theft. Now, how can they assume this? Obviously, II is an assumption.

5. The board of directors of C & C, a commercial training institute, are split over whether to continue with NDF course because the government has instructed all the government approved colleges to take admissions based on the scores obtained by the candidates in the new KJB test.

Which of the following, if true, would strengthen the case for continuing with NDF course?

A. KJB test is on the similar lines as NDF. 

B. NDF is tougher than KDF, hence those who prepare for KJB will be able to face NDF easily. 
C. There are many private colleges which are preferred by students to government colleges.Which still want to take admissions based on the some obtained in NDF. 
D. The government colleges have better infrastructure than the private colleges.

Answer: Option C


Solution:

Choice (a) states that the new KJB is on similar lines as NDF. But it is not said that KJB is the sane as NDF. Moreover it is not said that NDF will not be conducted. There is no information regarding how the private colleges are going to admit the candidates. Hence, neither (a) nor (b) strengthens the case for continuing with NDF.
It is said in choice (c) that there are preferred private colleges which want to admit candidates based on NDF score. If NDF is discontinued the students who wish to undergo NDf course will not join the institute. Hence (c) supports the case for continuing with NDF.
Choice (s) has no relevance to the context.
Hence (c) supports the case for continuing with NDF.

6. Statement:

Tender specification will not be issued to the firms where there is 25% or more default in supplies against earlier purchase orders placed on them. - Condition of a company 'X' inviting tenders for purchase of material.
Assumptions:
I. The company 'X' will be watching the quality of performance of its suppliers.
II. This time the firms should note to keep the percentage of default as less as possible.
III. The company 'X' expects quality and professional approach from its suppliers.

A. Only I 

B. Only II 
C. Only III 
D. Either II or III and I
E. None of these

Answer: Option E


7. College is related to the student in the same way as hospital is related to?


A. Doctor 

B. Nurse 
C. Treatment 
D. Patient

Answer: Option D


Solution:

First works for and earns from the second.

8. Event (A):  The government has failed to stop Infiltration from across the boarder.

Event (B):   Foreigners have been staying here for many years without permission.

A. If 'A' is the effect and 'B' is its immediate and principle cause. 

B. If 'B' is the effect and 'A' is its immediate and principle cause. 
C. If 'A' is the effect but 'B' is not its immediate and principle cause. 
D. If 'B' is the effect but 'A' is not its immediate and principle cause.

Answer: Option B


Solution:

As the government has failed to stop infiltration from across the boarder, foreigners illegally entering have been the country end living here since many years. Hence, (A) is the immediate and principle cause and (B) is its effect.

9. Statement:

Food kiosks, rickshaw stands, hawkers and car repair shops, that are multiplying on the city's pavements, is leading to congestion. Residents of ground floor flats and buildings near markets are the worst affected as a result.
Courses of Action:
I. Hawkers should be evicted from the pavements.
II. All encroachments should be immediately removed.
III. Residents should relocate to more peaceful surroundings.

A. Only I follows 

B. Only I and II follow 
C. Only II follows 
D. All follow

Answer: Option C


Solution:

As, hawkers are not the only problem, hence I does not follow.
As, II is talking about all encroachments, hence it follows.
III is not a proper course of action as that is not practically possible.

10. The Kingston Mall has more stores than the Galleria.

The Four Corners Mall has fewer stores than the Galleria.
The Kingston Mall has more stores than the Four Corners Mall.
If the first two statements are true, the third statement is

A. true 

B. false 
C. uncertain
D. None

Answer: Option A


Solution:

From the first two statements, you know that the Kingston Mall has the most stores, so the Kingston Mall would have more stores than the Four Corners Mall.

11. 7413   7422   7440   ?   7503   7548


A. 7464 

B. 7456 
C. 7466 
D. 7477
E. none of these

Answer: Option E


12. You are moving across the road on a scooter when you observe that two boys on a bike snatch a lady's gold chain and ride away. You would :


A. Console the woman. 

B. chase the boys to catch hold of them. 
C. inform the police about the matter. 
D. stand and see what happens next.

Answer: Option B


Solution:

chase the boys to catch hold of them.

13. school


A. student 

B. report card 
C. test 
D. learning

Answer: Option A


Solution:

Without students, a school cannot exist; therefore, students are the essential part of schools. The other choices may be related, but they are not essential.

14. Statement:

In the road accidents the pillion riders are receiving more head injuries than the driver.
Course of Action:
I. Pillion riders should also wear helmet.
II. The rule should be changed so that the helmet is made compulsory for the pillion riders but not the drivers.

A. If only I follows. 

B. If only II follows. 
C. If either I or II follows. 
D. If neither I nor II follows.

Answer: Option A


Solution:

Here as the pillion riders are receiving more head injuries, helmet can save them from head injuries. I is a proper course of action.
II causes a new problem, i.e., injuries to the driver. So II is not a proper course of action.

15. Statement:

It is estimated that about twenty lakh people will visit the city during the ensuing festival.
Courses of action:
I. The civic authority should make adequate arrangements to tackle the situation.
II. All the hospitals in the city should be put on high alert in case of any eventuality.

A. If only I follows 

B. If only II follows 
C. If either I or II follows 
D. If neither I nor II follows

Answer: Option A


Solution:

I is desirable but II is going too far. A readiness is desirable but "high alert" is alarmist.




Ericsson English Test Model Papers

People who are working hard for the preparation of Ericsson recruitment test, in this page, they can practice the latest English test questions and answers. We uploaded these questions and answers for the better preparation.

1. Being busy, I could not attend the function.

A. simple 

B. negative 
C. complex 
D. compound

Answer: Option A


2. Mike proved to be ______ throw after throw, hitting the carnival dart game’s bull’s eye every time.


A. sedentary 

B. temporal 
C. mediocre 
D. infallible

Answer: Option D


Solution:

Infallible (adj.) means not fallible; completely trustworthy; certain.

3. ARTICULATE


A. eloquent 

B. fluent 
C. hesitant 
D. voluble

Answer: Option C


Solution:

The word articulate means fluent and clear in speech, the word hesitant (slow to act or speak through indecision or reluctance) is its antonym.

4. My friends insisted (a) / that I should see the movie (b) / from beginning to the end (c) / No error (d)


A. my friends insisted 

B. that I should see the movie 
C. from beginning to the end 
D. no error

Answer: Option C


5. One must keep _________ something for the rainy day.


A. by 

B. for 
C. in 
D. at

Answer: Option C


6. It has been raining heavily.


A. simple past 

B. simple present 
C. present perfect continuous 
D. past perfect continuous

Answer: Option C


7. I saw him leaving the house.


A. He was seen to be leaving the house. 

B. He had been seen leaving the house. 
C. He was seen leaving the house by me. 
D. Leaving the house he was seen by me.

Answer: Option C


8. She is very simple, one cannot see through his plans.

a) She is too -----------
b) Being very -----------
c) She is so -----------

A. Only A 

B. Only B 
C. A , B & C 
D. A & B

Answer: Option C


9. AGGRANDIZE


A. enhance 

B. develop 
C. captivate 
D. flaunt

Answer: Option A


Solution:

Enhance (increase the quality, value, or extent of) and aggrandize are synonyms.

10.  I am ready to say __________ his face.


A. on 

B. in 
C. at 
D. by

Answer: Option A


11. ESCHEW


A. strengthen 

B. diminish 
C. decide 
D. resolve

Answer: Option E


Solution:

Eschew means to deliberately avoid doing (something) refrain also means the same.

12. Ron has few friends because he is ______ and cares only about himself.


A. mundane 

B. intrepid 
C. garrulous 
D. voracious
E. egocentric

Answer: Option E


Solution:

Egocentric (adj.) means caring only about or interested only in oneself or one’s needs.

13. Charlie’s ______ behavior made it clear that he had been highly educated in matters of etiquette.


A. decorous 

B. surreptitious 
C. erratic 
D. caustic

Answer: Option A


Solution:

Decorous (adj.) means characterized by good taste in manners and conduct, exhibiting propriety or decorum, proper.

14. A process involving too much official formality


A. Nepotism 

B. Diplomacy 
C. Red tapism 
D. Bureaucracy

Answer: Option C


15. India become independent in 1947


A. SVOA 

B. SVA 
C. SVOO 
D. SVAC


Answer: Option B

Ericsson Placement Paper Syllabus

Quantitative Aptitude Syllabus

  • Probability
  • Permutations & Combinations
  • Algebra
  • Averages
  • Time Speed & Distance
  • Time & Work
  • Profit & Loss
  • Ratio & Proportion
  • Simple & Compound Interest
  • Percentage
  • Number Series
  • Mixtures & Alligations
  • Simplification
  • Number System
  • Heights and Distances
  • Geometry & Mensuration
  • Data Sufficiency
  • Logarithms
  • Progressions
  • LCM and HCL
  • Pipes and Cisterns
  • Partnership
  • Boats and Streams
  • Areas, Volumes

Reasoning Syllabus

  • Number Series
  • Letter Series
  • Analogies
  • Puzzles
  • Syllogisms
  • Binary Logic
  • Clocks & Calendars
  • Cubes & Dice
  • Classification 
  • Blood Relations
  • Coding-Decoding
  • Data Sufficiency
  • Seating Arrangement
  • Venn Diagrams
  • Problem Solving
  • Coded Inequalities
  • Double Lineup
  • Logical Deductions
  • Routes & Networks
  • Grouping & Selections
  • Evaluating Course of Action
  • Statements and Conclusions
  • Mathematical and Computer Operations
  • Critical Reasoning
  • Inferences
  • Situation Reaction Test
  • Decision Making
  • Symbols and Notations
  • Direction Sense Test
  • Logical Sequence Of Words
  • Assertion and Reason
  • Verification of Truth of the Statement
  • Statements and Assumptions
  • Data Interpretation

Verbal Ability Syllabus

  • Synonyms
  • Antonyms
  • Sentence Completion
  • Spelling Test
  • Passage Completion
  • Sentence Arrangement
  • Idioms and Phrases
  • Para Completion
  • Error Correction (Underlined Part)
  • Fill in the blanks
  • Synonyms
  • Prepositions
  • Active and Passive Voice
  • Spotting Errors
  • Substitution
  • Transformation
  • Sentence Improvement
  • Joining Sentences
  • Error Correction (Phrase in Bold)
  • Articles
  • Gerunds
  • Identify the Errors
  • Plural Forms
  • Odd Words
  • Prepositions
  • Suffix
  • Tense
  • Adjectives
  • Homophones
  • Identify the Sentences
  • Nouns
  • Prefix
  • Sentence Pattern
  • Tag Questions
Ericsson Placement Papers PDF Download: Click Here


For all our viewers, the syllabus and Ericsson placement papers provided in this post are for information purpose only. Sometimes companies may change their syllabus and exam pattern. So Please check our site for more latest updated valuable information.