Samsung Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers

Advertisements

Samsung Placement Papers
Samsung Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model PapersAspirants who are interested to get placed in the reputed company Samsung must read this entire article clearly. Aspirants who had a passion to with Samsung company must learn and practice the Samsung Placement Papers and interview questions. To crack the Samsung written test and interview process in an easy manner, job aspirants have to prepare well by using the provided Samsung Sample Papers and Samsung Test Pattern.



Latest Samsung Placement Papers

In this section, we have provided latest Samsung placement papers which we have collected from various sources. Job seekers have to prepare Samsung Placement Papers and Samsung Model Papers to crack the exam. Before going to start your preparation you should always check current vacancies, Syllabus and Test Pattern. So that candidate can ace the test easily. To guide the contenders we are providing Aptitude, Reasoning and English Test Papers with solutions. With the help of these practice papers, candidates can get an idea how to perform well in the Samsung Recruitment Process.

You Can Also Check: Samsung Interview Questions


This is the right place for job seekers to gather all the prescribed data to practice for Top IT Companies Recruitment. For this year and upcoming years, there is a vast competition for job opportunities. Who had the wish to work across India must utilize this excellent chance and can enhance their career. For the sake of the aspirants, we have uploaded Samsung Placement Papers in PDF format. You can download them for offline preparation. To know latest updates regarding Samsung Placement Papers bookmark this page All India Jobs for further valuable updates. 


Samsung Aptitude Test Placement Papers

In this section, we have provided Aptitude Test Question and Answers with detailed explanation. Before going to attend for the Samsung Recruitment candidates should refer the provided sample questions to get the best result.

1. In each question below is given a statement followed by two conclusions numbered I and II. You have to consider the statement and the following conclusions and decide which of the conclusion(s) is implicit in the statement.
Statement:
The government has decided to pay compensation to the tune of Rs. 1 lakh to the family members of those who are killed in railway accidents.
Conclusions:
I. The government has enough funds to meet the expenses due to compensation.
II. There may be reduction in incidents of railway accidents in near future.

A.Only assumption I is implicit     

B.Only assumption II is implicit              
C.Either I or II is implicit            
D.Neither I nor II is implicit

Answer: A


Solution: 

Clearly, the amount of compensation must have been decided keeping in mind the monetary position of the Government. So, I is implicit. However, nothing can be said about the frequency of railway accidents in future. So, II is not implicit.

2. Statement:

Should Doordarshan be given autonomous status?
Conclusions:
I.    Yes. It will help Doordarshan to have fair and impartial coverage of all important events.
II.   No. The coverage of events will be decided by a few who may not have healthy outlook. 

A.Only argument I is strong             

B.Only argument II is strong         
C.Either I or II is strong                  
D.Neither I nor II is strong

Answer: A


Solution: 

 Clearly, the autonomous status of the Doordarshan will be a step towards giving it independence for an impartial coverage. Autonomous status does not mean that the coverage will be decided by a few. So, only argument I holds.

3. Statement:

Should Government close down loss-making public sector enterprises?
Conclusions:
I.     No. All employees will lose their jobs, security and earning, what would they do ?
II.   Yes. In a competitive world the rule is 'survival of the fittest'.

A.Only argument I is strong             

B.Only argument II is strong        
C.Either I or II is strong                   
D.Neither I nor II is strong

Answer: A


Solution: 

 Closing down public-sector enterprises will definitely throw the engaged persons out of employment. So, argument I holds. Also, closing down is no solution for a loss-making enterprise. Rather, its causes of failure should be studied, analyzed  and the essential reforms implemented. Even if this does not work out, the enterprise may be privatized. So, argument II is vague,

4. Statement:

Should India support all the international policies of United States of America ?
Conclusions:
I.  No. Many other powerful countries do not support the same.
II. Yes. This is the only way to gain access to USA developmental funds. 

A.Only argument I is strong           

B.Only argument II is strong        
C.Either I or II is strong 
D.Neither I nor II is strong

Answer: D


Solution: 

 Our country cannot support USA's policies blindly without analysis, just to gain monetary help. Also, we should not withdraw our support without considering the policies, just because some other nations have done so. So, none of the  arguments holds strong.

5. Statement:

The State Government has abolished the scheme of providing concessional air ticket to students.
Conclusions:
I.  Students will not travel by air in future.
II. The students who resort to travel by air can bear the expenses of air ticket.

A.Only assumption I is implicit 

B.Only assumption II is implicit         
C.Either I or II is implicit                 
D.Neither I nor II is implicit

Answer: B


Solution: 

 The scheme has been abolished not to discourage the students from travelling by air but keeping in mind that the abolition of scheme won't stop them from travelling by air. So, only II is implicit.

10. If “CAT” is coded as “DEBCUV”, how will you code “RACE”.


A.FATHERHY   

B.U V F G E F 
C.C L M F G T   
D.STBCDEFG

Answer: D


Solution: 

 The pattern of coding is such that each letter has been allotted value of 2 letters following the sequence, i.e. A = BC, B = CD, C = DE, etc. Hence, the word RACE will be coded as “STBCDEFG”

11. Select the alternative that logically follows the two given statements.

Statements:
All Books are pages.
All pages are boxes.

A.All boxes are books      

B.All books are boxes       
C.No books are boxes   
D.Both (a) and (b)

Answer: B


12. Statements:

No monkeys are apes.
Some apes are chimpanzees

A.Some chimpanzees are not monkeys  

B.Some monkeys are not chimpanzees        
C.Both (a) and (b)  
D.None of the above

Answer: A


13. Statements:

No men are good.
Some good people are saints.

A.Some saints are not men          

B.Some men are not saints                      
C.All men are saints                    
D.None of these

Answer: A


14. Read the following information given below and answer the questions that follow:

Puja, Kajol, Raj, Sanju, Teena and Uday sit round a hexagonal table in such a way that neither Puja nor Raj sits opposite to Kajol and neither Teena nor Uday sits opposite to Sanju, whereas Raj sits to the immediate left of Sanju.
If Teena sits opposite to Raj, then which of the following must be true? 

A.Puja is opposite to Sanju 

B.Kajal and Uday sit opposite to each other   
C.Puja nd Uday sit opposite to each other 
D.None of these

Answer: D


15. If Puja sits to the immediate left of Raj, then


A.Kajol sits opposite to Raj 

B.Puja sits opposite to Sanju           
C.Kajol sits opposite to Sanju      
D.Teena is opposite to Raj

Answer: C


16. If Teena sits opposite to Kajol, then which of the following is definitely false?


A.Uday and Puja sit next to each other  

B.Uday sits opposite to Raj         
C.Puja sits opposite to Sanju     
D.Puja and Uday have only one person between them

Answer: D


17. Read the following information given below and answer the questions that follow:

“In a class of 70 students, 30 failed in mathematics and 35 failed in Statistics. Ten students passed in both the subjects.”
How many failed in both the subjects?

A.65          

B.60               
C.5               
D.15

Answer: C


18. How many students passed only in Mathematics?


A.40              

B.30               
C.15 
D.20

Answer: B


19. How many students passed in exactly one of the two subjects?


A.60              

B.55                
C.40              
D.35

Answer: B


20. Fill in the blanks with the appropriate word.

My husband's family speaks ............... Polish.

A.a                

B.an 
C.the            
D.no article needed

Answer: D


21. ........................apple a day keeps the doctor away.


A.a                 

B.an 
C.the 
D.no article needed

Answer: B


22. ................ ink in my pen is red.


A.an 

B.the 
C.a               
D.no article needed

Answer: B


23. Our neighbours have................. cat.


A.a                

B.an                
C.the            
D.no article needed

Answer: A


24. A pen is mighter than...............sword.


A.an             

B.the                  
C.a             
D.no article needed

Answer: B


25. I can do it in ............ hour.


A.an 

B.a                      
C.the 
D.no article needed

Answer: A


26. Mr.Brown is .................European.


A.an           

B.a                        
C.the 
D.no article needed

Answer: B


27. This is......... unique opportunity.


A.an 

B.a                      
C.the 
D.no article needed

Answer: B


28. He lives ....... comfortable life.


A.a 

B.an 
C.the               
D.no article needed

Answer: A


29. He took the bull by .............. horns.


A.an 

B.a 
C.the 
D.no article needed

Answer: C


30. I borrowed some money ..............my friend.


A.from          

B.of                    
C.on                 
D.with

Answer: A




Advertisements



Samsung Reasoning Test Placement Papers

In this review, we are discussed about Reasoning test sample papers. This section deals with verbal logic reasoning test. Verbal logic always consists of series of questions. Practice this Reasoning sample papers before going to attend for the Online written test.

1. A man said to a lady your mother’s husband’s sister my aunt, How is the lady related to the man?

A. Daughter 

B. Grand Daughter 
C. Mother 
D. Sister

Answer: Option D


Solution:

Lady’s mother husband –Lady’s father lady’s father’s sister –Lady’s aunt. So lady’s aunt is man’s aunt and therefore lady is man’s sister.

2. 1. Index 2. Contents 3. Title 4. Chapters 5. Introduction


A. 3,2,5,1,4 

B. 2,3,4,5,1 
C. 5,1,4,2,3 
D. 3,2,5,4,1

Answer: Option D


3. In a row, A is in the 11th position from the left and B is in the 10th position from the right. If A and B interchange, then A becomes 18th from the left, How many persons are there in the row other than A and B?


A. 27 

B. 26 
C. 25 
D. 24

Answer: Option C


Solution:

The arrangement is as shown below: 
Left 1.......10 11th .........10th 9.....1 A B 
Now they interchange their positions 
Left 1................10 11th ...................19, 18 th B A 
Therefore, Total number of persons in a row 
= 17+9+1= 27 persons 
And total persons in arrow other than A and B =27-2 =25 persons 
As the positions of A and B are 18th and 10th in respective arrangements.

4. Statement:

"We have the distinction of being the only company in India as well as the second in the world do have won an ISO 9002 quality certification in our line of business." - Statement of company X's chairman.
Assumptions:
I. There were not many companies in the line of business of company 'X'.
II. Getting ISO 9002 in the line of business of company 'X' is not easy.
III. The company 'X' desires to expand its business.

A. Only I 

B. Only II 
C. Only III 
D. Only II and III 
E. None of these

Answer: Option D


Solution:

Since it is hard to get ISO 9001 certification, he is trying to highlight company's achievement and by doing that expansion of his business is in his mind.

5. In the past, consumers would rarely walk into an ice cream store and order low-fat ice cream. But that isn’t the case today. An increasing health consciousness combined with a much bigger selection of tasty low-fat foods in all categories has made low-fat ice cream a very profitable item for ice cream store owners.

This paragraph best supports the statement that

A. low-fat ice cream produces more revenue than other low-fat foods. 

B. ice cream store owners would be better off carrying only low-fat ice cream. 
C. ice cream store owners no longer think that low-fat ice cream is an unpopular item. 
D. low-fat ice cream is more popular than other kinds of ice cream. 
E. consumers are fickle and it is impossible to please them.

Answer: Option C


Solution:

This choice is supported as the best answer because the paragraph indicates that low-fat ice cream was once an unpopular item, but now, because consumers are more health conscious and because there is a wider array of tasty low-fat foods, low-fat ice cream is a profitable item for ice cream store owners. There is no indication that choices a, b, d, or e are true based on the information given.

6. Daksh is taller than manick but not as tall as Rohan, somesh is shorter than Daksh but taller than farhan. Who among them is the shortest?


A. Daksh 

B. Manick 
C. Farhan 
D. Cannot be determined

Answer: Option D


Solution:

In terms of heights we have 
Rohan>Manick>Rakesh>Somesh>Farhan 
thus the whole sequence may be 
i)Rohan>Manick>Rakesh>Somesh>Farhan or 
ii)Rohan>Daksh>Somesh>Manick>Farhan or 
iii)Rohan>Daksh>Somesh>Farhan>Manick 
Thus either Manick or Farhan may be the shortest, Do the given information is insufficient

7. Assertion:

J.K. Rowlling's books are selling like hot cakes. 
RI. People love the subject of the book written by Rowlling and the style of her writing.
RII. Rowlling uses very simple language so that every one understand that.

A. Only RI and not RII is the reason for the assertion. 

B. only RII and not RI is the reason for the assertion. 
C. either RI or RII, but not both, is the reason for the assertion. 
D. neither RI nor RII is the reason for the assertion. 
E. both RI and RII are the reason for the assertion.

Answer: Option A


Solution:

The interesting topic and the art of writing is a proper reason for the popularity of an author. Hence RI is a reason. RII is not the reason because if the subject is not good, language does not help.

8. The asbestos industries in India are located in a few metropolitan pockets only.


A. If the inference is definitely true 

B. If the inference is probably true 
C. If the data are inadequate 
D. If the inference is probably false 
E. If the inference is definitely false

Answer: Option E


Solution:

It is clearly given in the very first line of the passage that these industries are located in Gujarat, Madhya Pradesh, ...

9. A window always has


A. Curtain 

B. Panes 
C. Grill 
D. None of these

Answer: Option D


10. In which of the following years was the difference between the imports made by company B and C the maximum?


A. 1995 

B. 1994
C. 1991 
D. 1992 
E. None of these

Answer: Option D


Solution:

By visual inspection, it is clear that 1992 is that desired year.

11. 13 29 15 26 17 23 19


A. 21 23 

B. 20 21 
C. 20 17 
D. 25 27 
E. 22 20

Answer: Option B


Solution:

Here, there are two alternating patterns, with every other number following a different pattern. The first pattern begins with 13 and adds 2 to each number to arrive at the next; the alternating pattern begins with 29 and subtracts 3 each time.

12. respiration


A. mouth 

B. circulation 
C. oxygen 
D. carbon monoxide

Answer: Option C


Solution:

A person or animal must take in oxygen for respiration to occur. A mouth (choice a) is not essential because breathing can occur through the nose. Choices b and d are clearly not essential and can be ruled out.

13. vibration


A. motion 

B. electricity 
C. science 
D. sound

Answer: Option A


Solution:

Something cannot vibrate without creating motion, so motion is essential to vibration.

14. Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group?


A. Teacher 

B. Engineer 
C. Architect 
D. Doctor 
E. Scientist

Answer: Option A


Solution:

All the rest are exclusive professions while a teacher may be there in any of these categories.

15. If LJNOl is written as L101714132106lthan how LPUSAl will be written?


A. 1113171923052106 

B. 1715122308150122 
C. 1611210619080126 
D. 1611012621061907

Answer: Option C




Advertisements




Samsung English Test Model Papers

Samsung English Test, also known as Verbal Ability will be based on Synonyms, Spelling Test, Idioms and Phrases, Substitution, Adjectives, Gerunds, etc. Regular practice is the key to success in this section.

1. I prefer ----- by air.

A. to be going 

B. to gone 
C. going 
D. to going

Answer: Option C


2. Marriage


A. marry 

B. marital 
C. marriable 
D. marriageable

Answer: Option D


3. Suganya / sing / better than / Suriya.


A. suganya

B. sing 
C. better than 
D. suriya

Answer: Option B


4. Sathyadasan can play on violin.


A. does he? 

B. can't he? 
C. could he? 
D. can he?

Answer: Option B


5. Oily tongue


A. rich food 

B. strong critic 
C. flattery 
D. hungry person

Answer: Option C


6. For many students, these days, the pressure to excel in academics starts from the eighth of or ninth standard. ----- Very few people realise that not all of them are cut out for academics.

(A) Consequently, students are forced to keep punishing schedules, which does more harm than good to them.
(B) Of late there are a number of cases of students committing suicide unable to cope with pressures at school.
(C) The number of students with psychiatric problems are even more.

A. B and C 

B. A and B 
C. Only A 
D. All the three 
E. None of these

Answer: Option D


7. Collegiate


A. inter 

B. by 
C. un 
D. in

Answer: Option A


8. The statement

(P) therefore you must listen carefully
(Q) what the speaker has said
(R) in order to understand
(S) will be made just once

A. SRPQ 

B. SPQR 
C. SPRQ 
D. RSPQ

Answer: Option C


Solution:

SPRQ

9. She seems haughty


A. SVC 

B. SVO 
C. SVA 
D. SVOA

Answer: Option A


10. Beside being a painter of wide acclaim, he is also interested in poetry.


A. By the side of being a painter 

B. Being a painter 
C. He being a painter 
D. A part from being a painter 
E. No correction required

Answer: Option D


Solution:

Choice (D) is the correct alternative for the underlined part. The use of 'beside' instead of 'besides' makes the given sentence ungrammatical.

11. Explosion


A. explorer 

B. exploration 
C. explosive 
D. explorative

Answer: Option C


12. Impartial


A. Hostile 

B. Biased 
C. Dislike 
D. Worried

Answer: Option B


Solution:

impartial means to be without prejudice or bias, therefore Biased is the opposite

13. He killed the enemy by his sword.


A. by sword 

B. by a sword 
C. with his sword 
D. none

Answer: Option C


14. Between the devil and the deep blue sea


A. something that is said in confidence 

B. to be aware of what will bring some advantage or gain 
C. having to choose between two alternatives neither of which is good. 
D. having to choose between the good and bad 
E. to work under cruel or wicked people

Answer: Option C


Solution:

When you are caught in a difficult situation where there are two equally unpleasant or unacceptable choices it can be said that you are caught 'between the devil and the deep blue sea'.

15. For many students, these days, the pressure to excel in academics starts from the eighth of or ninth standard. ----- Very few people realise that not all of them are cut out for academics.

(A) Consequently, students are forced to keep punishing schedules, which does more harm than good to them.
(B) Of late there are a number of cases of students committing suicide unable to cope with pressures at school.
(C) The number of students with psychiatric problems are even more.

A. B and C 

B. A and B 
C. Only A 
D. All the three 
E. None of these

Answer: Option D


Solution:

All the three sentences are a continuation of the idea expressed in the two given sentences.

Samsung Placement Paper Syllabus

Quantitative Aptitude Syllabus
  • Probability
  • Permutations & Combinations
  • Algebra
  • Averages
  • Time Speed & Distance
  • Time & Work
  • Profit & Loss
  • Ratio & Proportion
  • Simple & Compound Interest
  • Percentage
  • Number Series
  • Mixtures & Alligations
  • Simplification
  • Number System
  • Heights and Distances
  • Geometry & Mensuration
  • Data Sufficiency
  • Logarithms
  • Progressions
  • LCM and HCL
  • Pipes and Cisterns
  • Partnership
  • Boats and Streams
  • Areas, Volumes
Reasoning Syllabus
  • Number Series
  • Letter Series
  • Analogies
  • Puzzles
  • Syllogisms
  • Binary Logic
  • Clocks & Calendars
  • Cubes & Dice
  • Classification 
  • Blood Relations
  • Coding-Decoding
  • Data Sufficiency
  • Seating Arrangement
  • Venn Diagrams
  • Problem Solving
  • Coded Inequalities
  • Double Lineup
  • Logical Deductions
  • Routes & Networks
  • Grouping & Selections
  • Evaluating Course of Action
  • Statements and Conclusions
  • Mathematical and Computer Operations
  • Critical Reasoning
  • Inferences
  • Situation Reaction Test
  • Decision Making
  • Symbols and Notations
  • Direction Sense Test
  • Logical Sequence Of Words
  • Assertion and Reason
  • Verification of Truth of the Statement
  • Statements and Assumptions
  • Data Interpretation
Verbal Ability Syllabus
  • Synonyms
  • Antonyms
  • Sentence Completion
  • Spelling Test
  • Passage Completion
  • Sentence Arrangement
  • Idioms and Phrases
  • Para Completion
  • Error Correction (Underlined Part)
  • Fill in the blanks
  • Synonyms
  • Prepositions
  • Active and Passive Voice
  • Spotting Errors
  • Substitution
  • Transformation
  • Sentence Improvement
  • Joining Sentences
  • Error Correction (Phrase in Bold)
  • Articles
  • Gerunds
  • Identify the Errors
  • Plural Forms
  • Odd Words
  • Prepositions
  • Suffix
  • Tense
  • Adjectives
  • Homophones
  • Identify the Sentences
  • Nouns
  • Prefix
  • Sentence Pattern
  • Tag Questions
Download Samsung Placement Papers PDF: Click Here


Dear readers, the syllabus and Samsung placement papers provided here are just for information purpose only. Sometimes companies may change their syllabus and exam pattern. So Please check official company website for the latest syllabus.