Flextronics Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers

Flextronics Placement Papers

Flextronics Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers. Job Seekers who are preparing for Flextronics Placement Papers and Syllabus are at right place. Contenders can check your skills in Aptitude, Reasoning And Verbal Ability by solving the below sample questions. Improve your knowledge by regularly practicing the latest Flextronics Placement Papers. Individuals can download the latest Flextronics Placement Papers in pdf by accessing the link provided below. We have also provided the sample questions with solutions. Try to solve them so that you get to know about  Flextronics Test Pattern clearly.

Flextronics Placement Papers


In this page, individuals can get an idea about the question asked on Flextronics Placement Papers. Candidates can prepare the sample questions which are collected from various Flextronics Placement Papers. Regular practice will build up your Aptitude, Reasoning And Verbal Ability score. Go through the complete article so that you can find a link to download the Flextronics Placement Papers PDF. Download the PDF of Flextronics Placement Papers and prepare well for the Flextronics Written test. Visit our website daily to get fresh updates on Freshers Jobs in India.

You can also check: Interview Questions

Competitors who want to crack the job in the Flextronics Company Recruitment Drive have to be work hard before appearing the exam due to the heavy competition for these Flextronics Vacancies. It is not an easy task to get placed in Flextronics Recruitment, so for the sake of candidates we provided the largest collection of placement papers with answers and interview pattern of Flextronics Company. The model papers given in this post are similar to actual exam pattern of Flextronics Company. Explore the careers available at Flextronics by practicing Flextronics Placement Papers to strengthen your skills and to get qualify in the placement test.


Flextronics Aptitude Test Sample Papers


In this page, we have uploaded the Flextronics Aptitude questions and answers along with a detailed solution. Do practice these questions for the best result in the Flextronics online written test.

1.Directions 1-3: The following questions consist of two words each that have a certain relationship to each other, followed by four lettered pairs of words. 
   Select the lettered pair that has the same relationship as the original pair of words.
   Illiteracy: Education: Flood:?

A.Rain

B.Bridge
C.Dam
D.River

Answer: C


Solution: 

Second helps to get rid of the first

2. Appraiser: Building : : Critic : ?


A.Book

B.Masterpiece
C.Judge
D.Gold

Answer: A


Solution: 

First comments on the second.

3. Bread: Bakery: : Brick : ?


A.Mint 

B.Kiln  
C.Furnace
D.Mine

Answer: B


Solution: 

Second is the place where first id manufactured

4. Directions (4-6): Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete. 

Catching the earlier train will give us the ...... to do some shopping.

A.chance

B.luck  
C.possibility
D.occasion

Answer: A


5. The miser gazed ...... at the pile of gold coins in front of him.


A.avidly

B.admiringly
C.thoughtfully
D.earnestly

Answer: A


6. Every time one opens one's mouth one ...... people to look into one's mind.


A.allows

B.turns
C.challenges  
D.takes

Answer: A


7. Directions (7-9): In the following the questions choose the word which best expresses the meaning of the given word. WARY


A.Sad   

B.Vigilant  
C.Distorted
D.Tired

Answer: B


8. RABBLE


A.Mob   

B.Noise 
C.Roar
D.Rubbish

Answer: A


9. MAYHEM


A.Jubilation

B.Havoc
C.Excitement  
D.Defeat

Answer: B


10. In the following questions choose the word which is the exact OPPOSITE of the given words. HYPOCRITICAL


A.Gentle

B.Sincere
C.Amiable
D.Dependable

Answer: B


11. FICKLE


A.Courageous

B.Sincere
C.Steadfast
D.Humble

Answer: C


12. Six knights - P, Q, R, S, T and U - assemble for a long journey in Two traveling parties. For security, each travelling party Consists of at least two knights.  The two parties travel by separate routes, northern and southern. After one month, the routes of the northern and southern groups converge for a brief time and at that point the knights can, if they wish, rearrange their traveling parties before continuing, again in two parties along separate northern and southern routes. Throughout the entire trip, the composition of travelling parties must be in accord with the following conditions P and R are deadly enemies and, although they may meet briefly, can never travel together.  p must travel in the same party with s Q can't travel by the southern route U can't change routes. If one of the two parties of knights consists of P and U and two other knights and travels by the southern route,  the other members of this party besides P and U must be


A.Q and S

B.Q and T
C.R and S
D.S and T

Answer: D


13. If each of the two parties of knights consists of exactly three members, which of the following is not a possible travelling party and route?


A.P,S,U by the northern route

B.P,S,T by the northern route
C.P,S,T by the southern route
D.P,S,U by the southern route

Answer: B


14. If one of the two parties of knights consists of U and two other knights and travels by the northern route, the other memnbers of this party besides U must be


A.P and S

B.P and T
C.Q and R
D.Q and T

Answer: C


15. If each of the two parties of knights consists of exactly three members of different parties, and R travels by the northern route, then T must travel by the


A.southern route with P and S

B.southern route with Q and R
C.southern route with R and U
D.northern route with Q and R

Answer: A


16. In the questions below the sentences have been given in Active/Passive voice. From the given alternatives, choose the one which best expresses the given sentence in Passive/Active voice. She makes cakes every Sunday


A.Every Sunday cakes made by her

B.Cakes are made by her every Sunday.
C.Cakes make her every Sunday.
D.Cakes were made by her every Sunday.

Answer: B


17. She spoke to the official on duty.


A.The official on duty was spoken to by her 

B.The official was spoken to by her on duty. 
C.She was spoken to by the official on duty. 
D.She was the official to be spoken to on duty.

Answer: A


18. The doctor advised the patient not to eat rice.


A.The patient was advised by the doctor not to eat rice.

B.The patient was advised by the doctor that he should not eat rice.
C.The patient was being advised by the doctor that he should not rice by the doctor.
D.The patient has been advised not to eat rice by the doctor.

Answer: A


19. I cannot accept your offer.


A.Your offer cannot be accepted by me.
B.I cannot be accepted by your offer.   
C.The offer cannot be accepted by me.
D.Your offer cannot be accepted.

Answer: A


20. A software engineer has the capability of thinking 100 lines of code in five minutes and can type 100 lines of code in 10 minutes. 

 He takes a break for five minutes after every ten minutes. How many lines of codes will he complete typing after an hour?

A.250 lines

B.255 lines
C.225 lines
D.275 lines

Answer: A


21. If x and y are the two digits f the number 653xy such that this number is divisible by 80, then x+y is equal to:


A.2 

B.3 
C.4   
D.6

Answer: D


Solution:  

Since 653xy is divisible by 2 as well as by 5, so y = 0 Now 653x0 is divisible by 8 so 3x0 is also divisible by 8. By hit and trial x=6 and x+y = 6

22. If 1.5x= 0.04y then the value of (y-x)/(y+x) is


A.730/77

B.73/77
C.7.3/77
D.none

Answer: B


Solution: 

x/y = 0.04/1.5 = 2/75 So (y-x)/(y+x) = (1 - x/y)/(1 + x/y) = (1 - 2/75)/ (1 + 2/75) = 73/77

23. A tennis marker is trying to put together a team of four players for a tennis tournament out of seven available. males - a, b and c; females  m, n, o and p. All players are of equal ability and there must be at least two males in the team. For a team of four,  all players must be able to play with each other under the following restrictions:  b should not play with m, c should not play with p, and a should not play with o. Which of the following statements must be false?


A.b and p cannot be selected together

B.c and o cannot be selected together
C.c and n cannot be selected together
D.None of these

Answer: B


Solution: 

Since inclusion of any male player will reject a female from the team. Since there should be four member in the team and only three males are available,
 the girl, n should included in the team always irrespective of others selection.

24. A man's speed with the current is 15 km/hr and the speed of the current is 2.5 km/hr. The man's speed against the current is:


A.8.5 km/hr

B.9 km/hr
C.10 km/hr
D.12.5 km/hr

Answer: C


Solution: 

Man's rate in still water = (15 - 2.5) km/hr = 12.5 km/hr. Man's rate against the current = (12.5 - 2.5) km/hr = 10 km/hr.

25. From a group of 7 men and 6 women, five persons are to be selected to form a committee so that at least 3 men are there on the committee. In how many ways can it be done?


A.564 

B.645
C.735   
D.756

Answer: D


26. Tickets numbered 1 to 20 are mixed up and then a ticket is drawn at random. What is the probability that the ticket drawn has a number which is a multiple of 3 or 5?  


A.1/2 

B.2/5 
C.8/15   
D.9/20

Answer: D


Solution: 

Here, S = {1, 2, 3, 4, ...., 19, 20}. Let E = event of getting a multiple of 3 or 5 = {3, 6 , 9, 12, 15, 18, 5, 10, 20}. = P(E) =n (E)/n(S) = 9/ 20

27. Sachin walks 20 km towards North. He turns left and walks 40 km. He again turns left and walks 20 km. Finally he moves 20 km after turning to the left. How far is he from his starting position?


A.20km.

B.30km.
C.50km.
D.60km.

Answer: A


28. A wheel rotates 12 times in a minute and moves 5 metres during each rotation. What is the time taken for the wheel to move through 930 metres?


A.16 M

B.15.5 M
C.17.5 M
D.15 M

Answer: B


Solution: 

For one rotation, distance moved = 5 metres For 12 rotations, distance moved = 12 × 5 = 60 metres Distance covered in 1 minute = 60 metres Total distance covered by the wheel = 930 minutes. Total time taken = 930/60= 15.5 minutes.

29. A boat running upstream takes 8 hours 48 minutes to cover a certain distance, while it takes 4 hours to cover the same distance running downstream. What is the ratio between the speed of the boat and speed of the water current respectively?


A.2 : 1

B.3 : 2 
C.8 : 3   
D.Cannot be determined

Answer: C


30. A bag contains 2 red, 3 green and 2 blue balls. Two balls are drawn at random. What is the probability that none of the balls drawn is blue?


A.10/21

B.11/21   
C.2/7 
D.5/7

Answer: A



Flextronics Reasoning Test Placement Papers

Candidates can prepare the reasoning test questions and answers for the Flextronics Recruitment test in this page. For better output in the Flextronics exam aspirants should practice these questions daily.

1. Choose the correct alternative that will continue the same pattern and fill in the blank spaces:
1, 2, 3, 5, 8, (....)

A. 9 

B. 11 
C. 13 
D. 15

Answer: Option C


Solution: 

Each term in the series is the sum of the preceding two terms. 
Thus, 1 + 2 = 3; 2 + 3 = 5; 3 + 5 = 8 and so on. 
Missing number = 5 + 8 = 13.

2. Study the following information carefully and answer the given questions: 

A word and number arrangement machine when given an input line of words and numbers rearranges them following a particular rule in each step. The following is an illustration of input and rearrangement:
Input: 25 280 345 36 93 147 550
Step I: 550 280 345 36 93 147 25
Step II: 550 345 280 36 93 147 25
Step III: 550 345 280 147 93 36 25
This is the final arrangement and step III is the last step for this input.

If following is the first step for an input, what will be the fourth step?

Step I: 498 175 292 96 79 387 158

A. 498 387 292 175 158 79 96 

B. 498 387 292 175 96 158 79 
C. 498 387 292 175 158 96 79 
D. 498 387 292 175 79 158 96

Answer: Option C


Solution:

Numbers are getting arranged in descending order.
The largest of the given number interchanges its place with the first number. IN case the largest number is already arranged, the second largest is interchanged with the number next to the largest number, and so on until the numbers are arranged in descending order.
Step I: 498 175 292 96 79 387 158
Step II: 498 387 292 96 79 175 158
Step III: 498 387 292 175 79 96 158
Step IV: 498 387 292 175 158 96 79

3. Effect: The government has decided to take up the irrigation projects on war footing and complete all of them in the next two years.

Which of the following can be possible cause for the above effect?

A. The farmers in drought prone areas can look forward to brighter days. 

B. Scientists predicted very low rainfall for the next seven years. 
C. The ruling party may get good support from the agriculturists. 
D. Frequent floods are causing havoc in the life of those living in low lying areas.

Answer: Option B


Solution:

Choice (a) indicates what happens on completion of projects. It is not a cause.
According to (b) there is apprehension that rainfall may be very less in near future. This may prompt the government to complete the irrigation projects at the earliest. Hence, (b) is a possible cause.
Choice (c) talks about the political gain that the government may get by completing the projects. It is an after effect but not a cause.
Floods do not have any relation to project works. Hence, (d) is not a possible cause.
Choice (e) provides comparison between various countries in terms of percentages. It does not provide any absolute value; neither does it give any indication of necessity for increasing the production of tidal energy. Hence, (e) is not a possible cause.

4. Statement:

"Everyone desires to buy a personal computer." - Statement of a college student.
Assumptions:
I. Personal computers are not a need but a luxury.
II. Use of personal computer improves quality of skill.

A. If only assumption I is implicit 

B. If only assumption II is implicit 
C. If either I or II is implicit 
D. If neither I nor II is implicit

Answer: Option D


Solution:

Material desires of a person are determined by three factors -- the basic necessity, the utility of items purchased and the appetite for luxury items. Hence I can't be the assumption. II is also not implicit.

5. "Yoga sessions should be conducted for the Indian Army personnel to keep them mentally and physically fit which in turn keeps them motivated and helps them win the local population's trust" - A comment by the Ministry of Defence of the Government of India.

A. Yoga helps in curing certain kinds of heart ailments.
B. Different countries use different methods to keep their armed forces personnel motivated.
C. Yoga is not part of training provided to armed forces personnel at present.
D. It is found that yoga is the only way to gain physical and mental fitness.
E. Animosity between the army personnel and the local people will decrease.
Which of the following weakens the ministry's argument for the need of yoga sessions?

A. A 

B. B 
C. C 
D. D

Answer: Option B


Solution:

The ministry commented that Yoga must be imparted to army personnel to keep them mentally and physically fit. Bur according to B there are other methods to keep the army personnel mentally and physically fit. This weakens the comment that yoga is the only way. Hence, (B) weakens the argument.

6. Statement:

"We have the distinction of being the only company in India as well as the second in the world do have won an ISO 9002 quality certification in our line of business." - Statement  of company X's chairman.
Assumptions:
I. There were not many companies in the line of business of company 'X'.
II. Getting ISO 9002 in the line of business of company 'X' is not easy.
III. The company 'X' desires to expand its business.

A. Only I 

B. Only II 
C. Only III 
D. Only II and III

Answer: Option D


Solution: 

Since it is hard to get ISO 9001 certification, he is trying to highlight company's achievement and by doing that expansion of his business is in his mind.

7. Waves is related to air in the same way as Ripples is related to?


A. Wind 

B. Water 
C. Strom 
D. Smoke

Answer: Option C


Solution: 

Waves Travel in air: Ripples travel in water

8. (A)  An earthquake of magnitude 8.2 rocked the islands of Maldives.

(B)  A devastating Tsunami struck the coastal belt of Maldives.

A. if statement (A) is the cause and statement (B) is its effect. 

B. if statement (B) is the cause and statement (A) is its effect. 
C. if both the statements (A) and (B) are independent causes. 
D. if both the statements (A) and (B) are effects of independent causes.

Answer: Option A


Solution: 

It is known that earthquake leads to Tsunami. Hence, A is the cause and B is its effect.

9. Statement:

The wider the roads the greater the number of accidents that take place. People tend to drive at break neck speeds when they find empty, wide and well laid roads leading to avoidable accidents.
Which of the following is a course of action that can be initiated to avoid accidents?

A. Only single line roads should be laid so that people will not be able drive fast. 

B. Speed limits should be displayed at regular intervals along such roads. 
C. Photographs of the victims of the accident should be displayed along these roads. 
D. Speed locks should be fixed to all the vehicles at the time of manufacture. E. None of these

Answer: Option E


Solution: 

It is given that people tend to drive fast on empty and wide roads leading to accidents.
Choice (1) suggests narrowing the roads. This may cause problems in the from of traffic jams. This is a short sighted decision because traffic may increase in future.
Choice (2) is based on the assumption that speed limits are not displayed. It is a normal practice that speed limits are displayed wherever necessary.
Display of photographs may distract the attention of drivers causing more accidents. Hence, (3) is not a proper course of action.
Choice (4) does not have immediate impact on the problem.
Hence, none of them is a proper course of action.

10. Spot is bigger than King and smaller than Sugar.

Ralph is smaller than Sugar and bigger than Spot.
King is bigger than Ralph.
If the first two statements are true, the third statement is

A. true 

B. false 
C. uncertain
D. None

Answer: Option B


Solution: 

Spot is bigger than King, and Ralph is bigger than Spot. Therefore, King must be smaller than Ralph.

11. 15   11   20   400 


8 12   10 


If the resultant of the second set of number is divided by the resultant of the first set of number what will be the outcome?


A. 196 

B. 200 
C. 19 
D. None of these

Answer: Option D


12. Your bathroom tap id leaking and is a constant source of irritating noise. You would :


A. sleep with pillows upon your ears. 

B. put a bucket underneath. 
C. try to put up a cork upon the mouth of the tap. 
D. call a plumber to repair the tap.

Answer: Option D


Solution:

call a plumber to repair the tap.

13. monopoly


A. corrupt 

B. exclusive 
C. rich 
D. gigantic 

Answer: Option B


Solution: 

The essential part of a monopoly is that it involves exclusive ownership or control.

14. Statement:

Owing to rigging during polls in democratic states, the deserving candidates lose the elections.
Courses of Action:
I. Democracy must be abolished.
II. People must be educated about the value of their vote and they should be made to cast their vote.
III. Military force should be employed at every polling booth.

A. Only I and III follow 

B. Only II follow 
C. Either I or III follows 
D. Only III follows

Answer: Option A


Solution: 

Here the course of action I is a negative course of action. Course of action II can reduce rigging, as it says "they should be made to cast their votes". Hence it follows.
Course of action III can reduce rigging. As some authority should scrutinise the polling centers so that polling is conducted without rigging.

15. Statement: All glasses are liquids . All liquids are fluids


A. All glasses are fluids

B. All fluids are glasses
C. No fluid is glass
D. none of these

Ans. A



Flextronics English Test Model Papers

In this article, we have uploaded the latest English test Model Questions and answers along with a detailed solution. For the best output aspirants should practice these questions and answers thoroughly.

1. She cooks well and eat well.

A. simple 

B. negative 
C. complex 
D. compound

Answer: Option D


2. Even though he wanted to win the game, the coach felt that he would be ______ if he let the injured quarterback continue to play.


A. contentious 

B. remiss 
C. erudite 
D. stringent

Answer: Option B


Solution:

Remiss (adj.) means careless in performing duties.

3. ECCENTRIC


A. queer 

B. odd 
C. quaint 
D. unusual 
E. normal

Answer: Option E


Solution:

The words eccentric (abnormal, peculiar) and normal are antonyms.

4. Choose the correct spelt word out of the given alternatives.


A. Itinaray 

B. Itinarery 
C. Itinarery 
D. Itinerary

Answer: Option D


5. Good sleep is necessary ______ good health.


A. of 

B. for 
C. at 
D. from

Answer: Option B


6. When are you going to Mumbai.


A. past perfect 

B. simple future 
C. present perfect 
D. present continuous

Answer: Option D


7. The robbers ————————- by the police.


A. Have arrested 

B. Have been arrested 
C. Was arrested 
D. Had arrested

Answer: Option B


Solution: 

Have been arrested

8. As lightning accompanies thunder

(P) was mingled with
(Q) so in my character
(R) the mutterings of my wrath
(S) a flash of humour

A. QSPR 

B. PRSQ 
C. QPRS 
D. QRPS

Answer: Option D


9. AFFECTATIONS


A. pretensions 

B. enthusiasm 
C. delight 
D. rumour 
E. ambience

Answer: Option A


Solution: 

The words affectations (behaviour, speech or writing that is false and designed to impress) and pretensions are synonyms.

10. Can any one stop a man from doing a thing if he is really keen ________ it?


A. in 

B. at 
C. for 
D. on

Answer: Option D


11. INCLINATION


A. penchant 

B. skill 
C. fame 
D. favour

Answer: Option A


Solution: 

Inclination means penchant or predilection.

12. As Ramiro strolled through his old neighborhood, he noticed sounds and smells that were ______ of his childhood.


A. belligerent 

B. malleable 
C. reminiscent 
D. recondite

Answer: Option C


Solution:

Reminiscent (adj.) means calling to mind or remembering.

13. Sanji went abroad as a ______ young man; when he returned two years later, he seemed like an experienced man of the world.


A. sardonic 

B. egalitarian 
C. reticent 
D. callow

Answer: Option D


Solution: 

Callow (adj.) means lacking maturity or experience; immature, naïve.

14. Large scale departure of people


A. Migration 

B. Emigration 
C. Immigration 
D. Exodus

Answer: Option D


15. Students asked the teacher many questions


A. SVO 

B. SVOO 
C. SVC 
D. SVCO

Answer: Option B



Flextronics Placement Paper Syllabus

Quantitative Aptitude Syllabus

  • Probability
  • Permutations & Combinations
  • Algebra
  • Averages
  • Time Speed & Distance
  • Time & Work
  • Profit & Loss
  • Ratio & Proportion
  • Simple & Compound Interest
  • Percentage
  • Number Series
  • Mixtures & Alligations
  • Simplification
  • Number System
  • Heights and Distances
  • Geometry & Mensuration
  • Data Sufficiency
  • Logarithms
  • Progressions
  • LCM and HCL
  • Pipes and Cisterns
  • Partnership
  • Boats and Streams
  • Areas, Volumes

Reasoning Syllabus

  • Number Series
  • Letter Series
  • Analogies
  • Puzzles
  • Syllogisms
  • Binary Logic
  • Clocks & Calendars
  • Cubes & Dice
  • Classification 
  • Blood Relations
  • Coding-Decoding
  • Data Sufficiency
  • Seating Arrangement
  • Venn Diagrams
  • Problem Solving
  • Coded Inequalities
  • Double Lineup
  • Logical Deductions
  • Routes & Networks
  • Grouping & Selections
  • Evaluating Course of Action
  • Statements and Conclusions
  • Mathematical and Computer Operations
  • Critical Reasoning
  • Inferences
  • Situation Reaction Test
  • Decision Making
  • Symbols and Notations
  • Direction Sense Test
  • Logical Sequence Of Words
  • Assertion and Reason
  • Verification of Truth of the Statement
  • Statements and Assumptions
  • Data Interpretation

Verbal Ability Syllabus

  • Synonyms
  • Antonyms
  • Sentence Completion
  • Spelling Test
  • Passage Completion
  • Sentence Arrangement
  • Idioms and Phrases
  • Para Completion
  • Error Correction (Underlined Part)
  • Fill in the blanks
  • Synonyms
  • Prepositions
  • Active and Passive Voice
  • Spotting Errors
  • Substitution
  • Transformation
  • Sentence Improvement
  • Joining Sentences
  • Error Correction (Phrase in Bold)
  • Articles
  • Gerunds
  • Identify the Errors
  • Plural Forms
  • Odd Words
  • Prepositions
  • Suffix
  • Tense
  • Adjectives
  • Homophones
  • Identify the Sentences
  • Nouns
  • Prefix
  • Sentence Pattern
  • Tag Questions
Flextronics Placement Papers PDF Download: Click Here

For all our viewers, the syllabus and Flextronics placement papers provided on this page are just for information purpose only. Sometimes companies may change their syllabus and test pattern. So Please bookmark our All India Jobs Site regularly.