Deloitte Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers

Deloitte Placement Papers

Deloitte Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers. Are you looking for Deloitte Model Papers? Questions based on Aptitude, Reasoning & Verbal Ability can be attempted in this page. Prepare well and know which areas need extra efforts. Improve your Deloitte Placement Test Scores by practicing the Deloitte Placement Papers. Individuals should practice the Deloitte Placement Papers according to the syllabus by managing the time. Go through complete article to get an idea about the Deloitte Test Pattern and Syllabus.

Latest Deloitte Placement Papers


Check your performance for free at our website All India Jobs for getting hired by Deloitte. Analyze each question and sample paper using proper logic and increase your overall chances of getting placed in Deloitte. Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Questions asked in Deloitte Placement Examination are quite challenging so individuals need to practice with a lot of Deloitte Model Papers to ensure their chances of getting hired.

You Can Also Check: Interview Questions

Attempt Multiple Choice Type Questions on Aptitude, Reasoning & Verbal Ability. Deloitte is a tech firm hence do not expect an average level Placement Paper for getting hired by the company. Practice the Deloitte Model Papers regularly. This will help them to analyze in which area they are weak and have to spend more time to achieve their goal of clearing the written test and further move to next rounds. Enhance your skill in Aptitude, Reasoning and Verbal Ability and get hired in the Deloitte Recruitment Drive.



Deloitte Aptitude Test Placement Papers

Quantitative Aptitude Questions that frequently occur in Deloitte Placement Exam can be attempted here. Try problems from subjects like percentage, profit and loss, probability and number systems. 

1. The positions of how many digits in the number '89154326' will remain unchanged after the digits within the number are rearranged in descending Order?

A.One
B.Two
C.Three
D.More than three

Answer: D

Solution: 
8 9 1 5 4 3 2 6 9 8 6 5 4 3 2 1


2. Among A, B, C, D and E each having scored different marks, B has scored more marks than End D, B has not scored the highest marks among them. Who among them scored second highest marks ?

A.B  
B.C   
C.E  
D.Data inadequate

Answer: D

3. In a certain code language 'how old are you' is written as '9 7 3 4' and he is old' is written as '2 7 5'.How is 'he' written in that code language ?

A.2  
B.5
C.2 or 5
D.Data inadequate

Answer: C

Solution: 
how old are you he is old 9 7 3 4 2 7 5- code is either 2 or 5

4. W walked 30 metres towards South, took a leit turn and walked 50 metres, again he. took a left tum and walked 30 metres. How far is he from the starting point ?

A.80 metres
B.130 metres
C.100 metres
D.50 metres

Answer: B

5. Directions (15-18): The following questions are based on the five three digit numbers given below: 972 526 487 359 251 If the positions of the first and second digits are interchanged which of the following will be third if they are arranged in ascending order?

A.359
B.972
C.526  
D.487

Answer: A

6. If 2 is added to the sum of the digits of each of the above numbers how many will be multiples of 5?

A.One
B.Two
C.Three
D.None of these

Answer: C

7. If the digits in each of the above numbers are written in reverse order which will be the second highest number?

A.251 
B.359
C.487  
D.526

Answer: C

8. If the positions of the digits of each of the numbers are interchanged such that the first becomes second, second becomes third and third becomes first, which, of the following will be the highest?

A.526  
B.487
C.251  
D.359

Answer: D

9. Directions (Q. 19-25): In each of the questions below are given four statements followed by three conclusions numbered I, II & III. You have to take the given statements to be true even if they seem to be at variance with commonly known facts.   Read all the conclusions and then decide which of the given conclusions logically follows from the given statements, disregarding commonly known facts. Statements: All chairs are keys. All keys are balloons.Some balloons are mirrors. Some mirrors are desks. Conclusions: I. Some desks are keys.II. Some balloons are chairs.III. Some mirrors are balloons.

A.Only I follows
B.Only II follows
C.Only III follows
D.Only II and III follow

Answer: D

Solution: 
All keys are balloons.+Some balloons are mirrors. A+1 No conclusion All chairs are keys.+ All keys are balloons A+A=A All Chairs are ballons conversion Some balloons are chairs (1)Hence ii follows some balloons are mirrors (1)conversion Some mirrors are balloons (1)Hence iii follows

10. Statements: Some drums are posters.All posters are windows. Some windows are tablets.All tablets are books. , Conclusions: I. Some windows are drums.II. Some books are posters.III. Some tablets are drums

A.None follows
B.Only I follows
C.Only II follows
D.Only I I I follows

Answer: B

Solution: 
Some drums are posters.+All posters are windows =1+A=1=some drums are windows conversion some windows are drums 1 follows. All posters are windows + Some windows are tablets.=A+1=Hence no conclusion, neither ii nor iii

11. The positions of the first and the second digits in the number 85341279 are interchanged. Similarly, the positions of the third and the fourth digits are interchanged, and so on, till the positions of the seventh and the eighth digits. Which of the following  will be the third to the right of 3 after the rearrangement?

A.9 
B.7  
C.8  
D.2

Answer: A

Solution: 
Exp-Given number 8 5 3 4 1 2 7 9 After re arrangement 5 8 4 3 2 1 9 7 

12. In a certain code language 'over and above' is written as'da pa ta' and 'old and beautiful' is written as 'sa na pa'.How is 'over' written in that code 'language?

A.da
B.ta
C.na
D.da or ta

Answer: A

Solution: 
Exp Over and above=da pa ta…(i) Old and beautiful=sa na pa …(ii) From(i) and (ii) and =pa (iii) Using (iii) in (ii) over=da or ta

13. What should come next in the following letter series?
  H G F E D C B A G F E D C B A F E D C B A

A.E  
B.F  
C.G 
D.B

Answer: A

Solution: 
H G F E D C B A /G F E D C B A /F E D C B A /E…

14. Mohan correctly remembers that his father's birthday is before twentieth January but after sixteenth January, whereas his sister correctly remembers that their father’s birthday is after eighteenth January but before twenty-third January. On which  date in January is definitely their father's birthday?

A.Eighteenth
B.Nineteenth
C.Twentieth
D.Data inadequate

Answer: B

Solution: 
Exp According to Mohan 17th ,18th,or 19th …(i) According to his sister 19th 20th 21st or 22nd …(ii) From (i) and (ii) 19th

15. If'P denotes '*' ; 'R' denotes ' + ' ; 'M' denotes '-'; and 'W denotes'+', then 2 0 R 5 W 1 2 M 3 P 4 = ?

A.4
B.16
C.28
D.52

Answer: A

Solution: 
2 0 R 5 W 1 2 M 3 P 4 2 0 ÷ 5 + 1 2 - 3 x 4 4+12-12=4

16. In a certain code CROWNED is written as PSDVEFO.How is STREAMS written in that code?

A.SUTDBNT
B.TUSDTNB
C.SUTFTNB
D.QSRDTNB

Answer: C

Solution
The first letter becomes the second; the second becomes the fourth; the third remains as it is; and the fourth becomes the first.

17. 'DEAN' is related to 'NDAE' and -ROAD' is related to'DRAO' in the same way as 'SOME' is related to

A.ESMO
B.EOMS
C.EMOS  
D.MSEO

Answer: A

Solution: 
We don't know whether R is to the left of M or to his right

18. In a row of thirty-five children, M is fifteenth from the right end and there are ten children between M and R.What is R's position from the left end of the row?

A.15th   
B.5  
C.30th  
D.Data inadequate

Answer: D

19. Four of the following five are alike in a certain way and so form a group.Which is the""one that does not belong to that group?

A.Nickel
B.Platinum
C.Tungsten
D.Diamond

Answer: D

20. In a certain code GONE is written as '5%2#' and MEDAL is Witten as '4#38@'. How is GOLD written in that code ?

A.5@%3
B.5%@3
C.5#@3
D.5%#3

Answer: B

Solution: 
G O N E M E D A L G O L D 5 % 2 # 4 # 3 8 @ 5 % @ 3

21. Statements: Some boxes are toys. Some toys are nails.Some nails are stores. Some stores are shops. Conclusions: I. Some shops are toys.II. Some nails are boxes. III. No shop is toy.

A.Only I follows
B.Only I I I follows
C.Only either I or I I I follows
D.Only II follows

Answer: C

Solution: 
No conclusion followed by combination as 1-type statements cannot be combined However 1 and 11form a complimentary 1-E pair hence I or iii follows

22. Statements: All doors are windows. No window is house.Some houses are buildings. All buildings are skies. Conclusions: I. Some skies are doors.II. Some skies are houses.III. Some buildings are doors;

A.Only I follows
B.Only I I follows
C.Only I I I follows
D.Only I I and I I I follow

Answer: B

Solution: 
Some houses are buildings.+ All buildings are skies.=1+A=1=some houses are skies conversion some skies are houses (1)hence ii follows. All doors are windows. + No window is house =A+E=E no doors is house+some houses are skies=E+1 O=some skies are no doors hence I does not follow.E+1=O=some building are not doors hence iii does not follow

23. Statements: All rivers are walls. All walls are stones.All stones are clothes. All clothes are trees. Conclusions: I. Some trees are stones.II. Some clothes are rivers.III. All walls are clothes

A.Only 1 and II follow
B.Only I and I I I follow
C.Only I I and I I I follow
D.All I , I I and I I I follow

Answer: D

Solution: 
All stones are clothes.+ All clothes are trees.=A+A=A= All stones areTrees conversion Some trees are stones (1)hence I follows All walls are stones.+ All stones are clothes.=A+A=A all walls are clothes hence iii follows.All rivers are walls+All walls are clothes=A+A=A=All rivers are clothes conversion some clothes are rivers(1)hence ii follows

24. Statements: Some letters are glasses.Some glasses are plates. All plates are buses.All buses are cars. Conclusions: I. Some cars are letters.II. Some cars are glasses.I I I . Some buses are glasses.

A.Only 1 and II follow
B.Only I and III follow
C.Only II follows
D.Only II and III follow

Answer: D

Solution: 
Some glasses are plates. + All plates are buses.=1+A=1=some glasses are buses conversionsome buses are glasses (1) hence iii follows some glasses are buses+all buses are cars=1+A=1= some glasses are cars conversion some cars are glasses (1) hence ii follows.some letter are glasses+some glasses are cars =1+1=no conclusion hence 1 does not follow

25. Statements: All books are pens. Some pens are ropes.All ropes are discs. Some discs are bricks. Conclusions: I. Some bricks are ropes.II. Some discs are books.I I I . Some bricks are pens.

A.None follows
B.Only I follows
C.Only II follows
D.Only 111 follows

Answer: A

Solution: 
All ropes are discs.+ Some discs are bricks.=A+1=no conclusion hence I does not follow nor doc iii consequently again all books are pens+some pens are ropes=A+1=no conclusion hence ii does not follow

26. Directions-(Q. 26-30) These questions are based on the following arrangements I & II. Study them carefully and answer the questions that follow- I. P T 7 A # 4 B C 3 @ K F 1 9 .II. E H L ゥ 6 8 $ U 5 J M 2 D% 1 How many such symbols are there   in arrangements I & II together each of which is immediately preceded by a consonant and immediately followed by a numeral?

A.3  
B.4   
C.5   
D.None of these

Answer: D

27. If P7ゥ : TAL : : B3J : ?

A.@KJ
B.C@J
C.C@5
D.3KJ

Answer: C

28. Which element will be third to the right of seventh element from right end in the arrangement I if the order of its elements is reversed ?

A.7
B.F
C.1 
D.None of these

Answer: D

29. What will come in place of the question mark (?) in the following series based on the position of the elements in the above two arrangements ? H7 ゥ# 8B ?

A.U3  
B.$C
C.3J   
D.UC 

Answer: A

30. If the third, the fifth, the seventh and the ninth elements in arrangement II are replaced by the respective elements in arrangement I, which element will be third to the left of sixth element from the right end in arrangement II ?

A.$
B.B
C.7  
D.L

Answer: B

Deloitte Reasoning Test Placement Papers

Reasoning Placement Test for Deloitte Recruitment Process can be attempted here. This section consists of sample questions on reasoning gathered from various placement papers of Deloitte.

1. Choose the correct alternative that will continue the same pattern and fill in the blank spaces:
1, 6, 15, (....), 45, 66, 91

A. 25 
B. 26 
C. 27 
D. 28

Answer: Option D

2. Study the following information carefully and answer the given questions: 
A word and number arrangement machine when given an input line of words and numbers rearranges them following a particular rule in each step. The following is an illustration of input and rearrangement:
Input: 25 280 345 36 93 147 550
Step I: 550 280 345 36 93 147 25
Step II: 550 345 280 36 93 147 25
Step III: 550 345 280 147 93 36 25
This is the final arrangement and step III is the last step for this input.

What will be the third step for the following input?
Input: 113 18 48 225 462 175 288

A. 462 288 48 225 13 175 18 
B. 462 288 225 175 113 48 18 
C. 462 225 288 48 113 175 18 
D. 462 288 225 48 113 175 18


Answer: Option D

Solution:
Numbers are getting arranged in descending order.
The largest of the given number interchanges its place with the first number. IN case the largest number is already arranged, the second largest is interchanged with the number next to the largest number, and so on until the numbers are arranged in descending order.
Input: 113 18 48 225 462 175 288
Step I: 462 18 48 225 113 175 288
Step II: 462 288 48 225 113 175 18
Step III: 462 288 225 48 113 175 18

3. Cause: The govern of India has instructed the mobile phone service providers to remove roaming charges and charge all calls across different states at local call rates with effect from the next month.
Which of the following can be a possible effect of the above cause?

A. All mobile phone service providers will start providing services in different states in different service provider names. 
B. The mobile phone service providers will increase the local call charges. 
C. The telephone bills of STD callers will be comparatively lower than before. 
D. It becomes easy for consumers in choosing the mobile phone service provider.

Answer: Option C

Solution:
When the government issues an order the service providers either make a arrangements to implement it or arise objections, if any, with the government. There can also be changed at the operational level.
Choice (a) does not make any difference in the revenue for the company, moreover the customers base may decrease. Hence, neither (a) nor (e) is a possible effect.
Choice (b) may reduce the customer base or it mat also violate the norms. Hence, (b) is not a possible effect.
Choice (c) is a possible consequence because when calls any where in the country is made a local call, direct dialing without STD becomes possible. Hence, (c) is a possible effect.
By considering calls through out the country as local calls does not have any effect on the choice of the service providers. Hence, (d) is not a possible effect.


4. Statement:
Salary cannot be the only criteria for deciding a person's potential.
Assumptions:
I. Persons with equal potential are not necessarily paid equally.
II. Salary of a person is not linked only with the potential.

A. If only assumption I is implicit 
B. If only assumption II is implicit 
C. If either I or II is implicit 
D. If neither I nor II is implicit

Answer: Option A

Solution:
I is implicit. If it were not so, equal potential would have implied equal salary and vice versa. This one to one correspondence could have made salary the only criteria to judge potential.
If II were implicit, if would mean salary is linked with factors other than potential. That is, potential can't be the only criteria to decide salary. But this is on a track different from wheat the statement goes on.


5. By successfully replicating the results obtained a couple of months ago, particle physicists have once again proved that neutrinos travel faster than light. If the results announced two months ago shocked and stunned scientists all over the world, a sense of disbelief has set in after the team of scientists reconfirmed the results. The experiment would be conducted some more times to make sure of the correctness of the result.

A. Nothing can travel faster than light.
B. Albert Einstein's 1905 special theory of relativity which states that nothing can travel faster than light, may be rechecked.
C. Result obtained in just one experiment is not a conclusive to overthrow a theory believed by many.
D. There was an error in the result obtained in the first experiment.
E. The discovery of the speed of neutrinos is an accidental discovery.
Which of the statements A, B, C, D and E mentioned above represents an inference that can be drawn from the above statement?

A. A 
B. B 
C. C 
D. D

Answer: Option C

Solution:
The reason for the shock and disbelief among the scientists is their belief that nothing can travel faster than light. Hence, (A) is an assumption.
Since it is proved twice that there are particles which travel faster than light, the scientists may check the correctness of the long held Einstein's theory that nothing can travel faster than light. Hence, (B) is a possible effect.
It is said that the test would be conducted some more times to confirm the result. From this it can be inderstood that result from one experiment cannot be taken as conclusive evidence. Hence, (C) is an inference.
There is no information weather the first experiment is conducted properly or not. Hence, it can neither be concluded nor is an assumption that there was an error in the first experiment. Hence, (D) is out of context.
It is not clear whether the experiment is done with the intention of finding the speed of neutrinos or it is an accidental discovery. Hence, (E) is out of context.
Statement (C) is an inference.

6. Statement:
Efforts to develop technologies more appropriate to the needs of the poorest sections of society need to be further intensified.
Assumptions:
I. Nothing is impossible if proper efforts are made.
II. Technology needs are different for different sections of society.
III. It is possible to develop appropriate technologies for various economic sections of the society.

A. Only I 
B. Only III 
C. Only II 
D. Both II and III

Answer: Option D

Solution:
The term 'nothing' has a broad range of connotations. Hence I is not implicit. Since the speaker is talking of sectional need based technology development, he is assuming both II and III.

7. Which of the following is related to melody in the same way as delicious is related to Taste?

A. Voice 
B. Speak 
C. Tongue 
D. Highness

Answer: Option C

Solution:
Delicious represents good taste similarly melody describes pleasant voice.

8. (A)  The opposition parties staged a protest at the entrance of the parliament house on September 4.
(B)  A naval exercise in which India, Australia, Japan, Singapore and the United States participated, stated in the Bay of Bengal on September 4. The opposition parties are not in favour of this.

A. if statement (A) is the cause and statement (B) is its effect. 
B. if statement (B) is the cause and statement (A) is its effect. 
C. if both the statements (A) and (B) are independent causes. 
D. if both the statements (A) and (B) are effects of independent causes.

Answer: Option B

Solution:
As the opposition parties are against to the naval exercise they staged a protest against the government. Hence, (B) is the cause and (A) is its effect.

9. Statement:
The amount spent per year on printing various documents for providing information to Members of Parliament is so huge that it can bring about 25,000 families above the poverty line.
Which of the following is a course of action that can be initiated to reduce this expenditure?

A. The MPs should share the same document instead of asking for a document for each one individually. 
B. The documents should be printed in very small font and on both sides of the paper. 
C. The MPs should be provided with laptops and only soft copies of the documents should be provided to them. 
D. All documents should be printed in big font and displayed on the notice boards of the Parliament so that all MPs can refer to them.

Answer: Option C

Solution:
The problem to be solved is to reduce the amount spent on printing documents.
Choice (1) is not practically implementable. As the MPs may be at different places or the document may get mutilated when many people handle it.
Choice (2) is not implementable as it may not be possible to read the document.
Choice (3) is a feasible course of action. Event some cost is involved in providing laptops to all the MPs, this is a one time expenditure. With this the amount spent on printing documents can be reduced to a great extent.
Choice (4) has other problems like the MPs may not be able to remember the content of the document.
Hence (3) is a feasible course of action.


10. The temperature on Monday was lower than on Tuesday.
The temperature on Wednesday was lower than on Tuesday.
The temperature on Monday was higher than on Wednesday.
If the first two statements are true, the third statement is

A. true 
B. false 
C. uncertain
D. None

Answer: Option C

Solution:
We know from the first two statements that Tuesday had the highest temperature, but we cannot know whether Monday’s temperature was higher than Tuesday’s.

11. 102   99   104   97   106   ?

A. 96 
B. 95 
C. 100 
D. 94

Answer: Option B

12. You are walking down the street and suddenly you see two hundred rupee notes on the pavement. What action will you take?

A. Pocket it yourself. 
B. Leave it where it is. 
C. Give the money to a beggar. 
D. Deposit it in the nearest police station.

Answer: Option D

Solution:
Deposit it in the nearest police station.

13. lightning

A. electricity 
B. thunder 
C. brightness 
D. rain

Answer: Option A

Solution:
Lightning is produced from a discharge of electricity, so electricity is essential. Thunder and rain are not essential to the production of lightning (choices b and d). Brightness may be a byproduct of lightning, but it is not essential (choice c).

14. Statement:
Every year Malaria gets rampant after the rains.
Courses of Action:
I. Pesticides should be properly sprayed on a regular basis.
II. People should be supplied with mosquito nets and mosquito coils free by the government.
III. Using various means of media, people should be informed about the methods to be adopted for prevention from these seasonal diseases.

A. Only I and III follow 
B. Only II and III follow 
C. Only II follows 
D. Only I and II follow

Answer: Option A

Solution:
Here the problem is malaria and we know that the cause of malaria is mosquito. As we know that mosquitoes can be controlled by pesticides. So, I is a proper course of action.
Course of action II is not practically possible because that will cause a burden on the government. Hence it does not follow.
Course of action III is feasible and also not very costly, hence it is a proper course of action. 

15. Statement: Some gold are bright.. Some bright are silver

A. Some gold are silver
B. Some bright are gold.
C. No brights are gold
D. none of these

Ans. B


Deloitte English Test Model Papers

If you are preparing for Deloitte Placement Test, try our sample questions on English language and witness gradual change in you test performance. Improve your overall performance by practicing multiple questions.

1. Can you help me with a thousand rupees?

A. interrogative 
B. negative 
C. complex 
D. compound

Answer: Option A

2. Most people will find the film silly and childish in its humor; the most ______ viewers will find it downright crass and offensive.

A. servile 
B. petulant 
C. fastidious 
D. arcane

Answer: Option C

Solution:
Fastidious (adj.) means paying careful attention to detail, meticulous; difficult to please, exacting; extremely sensitive, squeamish, especially in regard to matters of cleanliness or propriety.

3. WASTREL

A. devotee 
B. spender 
C. miser 
D. prodigal

Answer: Option C

Solution:
Miser( a person who is extremely unwilling to spend money) is an antonym of wastrel (an extremely extravagant person)

4. Choose the correct spelt word out of the given alternatives.

A. Damage 
B. Dammege 
C. Damaige 
D. Dammage

Answer: Option A

5. The thieves quarrelled among them ________ the division of booty.

A. about 
B. in 
C. above 
D. on

Answer: Option A

6. she could not marry the person of her choice.

A. simple past 
B. simple future 
C. past continuous 
D. past perfect

Answer: Option A

7. This house ———————- in 1970 by my grandfather.

A. Built 
B. Was built 
C. Was build 
D. Has built

Answer: Option B

8. People
(P) at his dispensary
(Q) went to him
(R) of a11 professions
(S) for medicine and treatment

A. RQSP 
B. QPRS 
C. QRPS 
D. RPQS

Answer: Option A

9. INCIPIENT

A. mature 
B. nascent 
C. despondent 
D. final

Answer: Option B

Solution:
The words incipient (beginning to happen or develop) and nascent are synonyms.

10. Our country is committed _________ a policy of peaceful existence.

A. for 
B. with 
C. to 
D. of

Answer: Option C

11. ACCLIMATIZE

A. develop 
B. appease 
C. appeal 
D. accustom

Answer: Option D

Solution:
The words acclimatize and accustom are synonymous.

12. The swimmer’s back injury ______ his prospects for a gold medal at the world championship competition.

A. compelled 
B. advanced 
C. jeopardized 
D. maintained

Answer: Option C

Solution:
Jeopardize (v.) means to put in jeopardy or at risk; a hazard or danger.

13. After her relationship ended, Patty, feeling ______, insisted on playing sad love songs repeatedly.

A. infallible 
B. plausible 
C. formative 
D. mawkish

Answer: Option D

Solution:
Mawkish (adj.) means characterized by excessive sentimentality; overly emotional.

14. A post without remuneration

A. Voluntary 
B. Sinecure 
C. Honorary 
D. Involuntary

Answer: Option C

15. Her dress appears new

A. SVO 
B. SVC 
C. SV 
D. SVA

Answer: Option B


Deloitte Placement Paper Syllabus

Quantitative Aptitude Syllabus

  • Probability
  • Permutations & Combinations
  • Algebra
  • Averages
  • Time Speed & Distance
  • Time & Work
  • Profit & Loss
  • Ratio & Proportion
  • Simple & Compound Interest
  • Percentage
  • Number Series
  • Mixtures & Alligations
  • Simplification
  • Number System
  • Heights and Distances
  • Geometry & Mensuration
  • Data Sufficiency
  • Logarithms
  • Progressions
  • LCM and HCL
  • Pipes and Cisterns
  • Partnership
  • Boats and Streams
  • Areas, Volumes

Reasoning Syllabus

  • Number Series
  • Letter Series
  • Analogies
  • Puzzles
  • Syllogisms
  • Binary Logic
  • Clocks & Calendars
  • Cubes & Dice
  • Classification 
  • Blood Relations
  • Coding-Decoding
  • Data Sufficiency
  • Seating Arrangement
  • Venn Diagrams
  • Problem Solving
  • Coded Inequalities
  • Double Lineup
  • Logical Deductions
  • Routes & Networks
  • Grouping & Selections
  • Evaluating Course of Action
  • Statements and Conclusions
  • Mathematical and Computer Operations
  • Critical Reasoning
  • Inferences
  • Situation Reaction Test
  • Decision Making
  • Symbols and Notations
  • Direction Sense Test
  • Logical Sequence Of Words
  • Assertion and Reason
  • Verification of Truth of the Statement
  • Statements and Assumptions
  • Data Interpretation

Verbal Ability Syllabus

  • Synonyms
  • Antonyms
  • Sentence Completion
  • Spelling Test
  • Passage Completion
  • Sentence Arrangement
  • Idioms and Phrases
  • Para Completion
  • Error Correction (Underlined Part)
  • Fill in the blanks
  • Synonyms
  • Prepositions
  • Active and Passive Voice
  • Spotting Errors
  • Substitution
  • Transformation
  • Sentence Improvement
  • Joining Sentences
  • Error Correction (Phrase in Bold)
  • Articles
  • Gerunds
  • Identify the Errors
  • Plural Forms
  • Odd Words
  • Prepositions
  • Suffix
  • Tense
  • Adjectives
  • Homophones
  • Identify the Sentences
  • Nouns
  • Prefix
  • Sentence Pattern
  • Tag Questions

Deloitte Placement Papers PDF Download: Click Here

We hope the information about the syllabus and Deloitte placement papers provided here is useful to job seekers. Sometimes company may change their syllabus and exam pattern. If there is any such change we will update this article with latest syllabus. So bookmark this page and visit periodically for the latest Deloitte syllabus.