Cisco Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers

Cisco Placement Papers



Cisco Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers. Interested aspirants can access a mock placement papers for the company Cisco placement papers that is exactly similar to the real company placement tests. All Cisco mock placement tests, test pattern, sample previous papers are designed carefully. Learn and practice the placement papers, syllabus and interview questions and answers of Cisco and find out how much you score before you appear for your next interview and written test.

Latest Cisco Placement Papers


These placement papers are helpful for all BE, B.Tech, MCA, M.Tech and other engineering students. Based on the complete syllabus of campus placement for Cisco, these placement papers and Cisco test pattern give you a fair idea about the exam pattern. The analysis will help you identify your areas of strengths & weaknesses, provide you with tips to enhance your performance and help you crack the Cisco placement tests. 

You Can Also Check: Cisco Recruitment

Aspirants who are preparing for written exam of Cisco can check the whole post for detailed information. In this post, we have arranged Cisco Aptitude, Reasoning and English Questions along with answers. Who had a passion to work in MNC company i.e., Cisco must utilize this opportunity. For more updated information about Placement Papers, Test Papers and Syllabus keep on visiting our site All India Jobs for the latest info.





Cisco Aptitude Test Sample Papers

In this section, we are discussing Aptitude test papers. To help the contenders we have published aptitude questions and answers with a detailed explanation.

1. How many five digit multiples of 11 are there, if the five digits are 3,4,5,6 and 7 in the same order ?

A.10 

B.11  
C.12
D.13

Answer: C


2. The LCM of two number is 4800 and their HCF is 160. If one number is 480, then the second number is


A.1200

B.1500
C.1800
D.1600

Answer: D


3. How much water must be added to 100cc of 80% solution of boric acid to reduce it to a 50% solution ?


A.30

B.40
C.50   
D.60

Answer: D


4. After having spent 35% of the money on machinery, 40% on raw material and 10% on staff, a person is left with Rs 60,000.The total amount of money spent on machinery and raw material is


A.Rs 1,76,000

B.Rs 3,00,000
C.Rs 1,70,000
D.Rs 3,40,000

Answer: B


5. Avi purchased an office bag with a price tag of Rs 600 in a sale where 25% discount was being offered on the tag price. He was given a further discount of 10% on the amount arrived at after giving usual 25% discount. What was the final amount paid by Avi ?


A.Rs 210

B.Rs 540
C.Rs 450
D.Rs 405

Answer: D


Solution: 

Final amount after giving successive discounts of 25% and 10% 600*0.75*0.9 = Rs 405.

6. A house costs C rupees. Later it was sold for a profit of 25%. What is the capital gains tax if it is 50% of the profit ?


A.C/24   

B.C/8  
C.C/4
D.C/2

Answer: B


7. If the cost of 12 pencils is equal to the selling price of 10 pencils, the profit percent in the transaction is


A.16 2/3% 

B.18% 
C.20%
D.25%

Answer: C


Solution: 

Let CP of 12 pencils = SP of 10 pencils = Re 1 Then CP of 1 pencil = Rs 1/12 and SP of 1 pencil = Rs 1/10 Profit = 1/10 - 1/12 = Rs 1/60 % profit = (1/60)/(1/12) * 100 = 20%

8. A man spends Rs 1800 monthly on an average for the first four months and Rs 2000 monthly for the next eight months and saves Rs 5600 a year. His average monthly income is


A.Rs 2000  

B.Rs 2200
C.Rs 2400
D.Rs 2600

Answer: C


9. In the first 10 overs of a cricket game, the run rate was only 3.2. What should be the run rate in the remaining 40 overs to reach the target of 282 runs?


A.6.25

B.6.5   
C.6.25 
D.7

Answer: A


Solution: 

Required run rate = (282 - (3.2 x 10))/40 = 250/40 = 6.25

10. If a man walks to his office at 3/4th of his usual rate, he reaches office 1/3rd of an hour later than usual. How much time does he usually take to reach his office ?


A.2 hr

B.3 hr   
C.1 hr
D.1.5 hr

Answer: C


11. Identify the correct statement:-


A.Seating arrangements influenced the kind of interaction that takes place.

B.Seating arrangements' influence the kind of interaction that takes place.
C.Seating arrangements influence the kind of interactions that take place.
D.Seating arrangements influence the kind of interaction that take place.

Answer: D


12. Identify the correct statement:-


A.Of all the oppressions which the rich are guilty of, there seems to be none more impudent and unjust than their endeavour to rob the poor of a little which is most clearly the property of the latter.

B.Of all the oppressions which the rich is guilty of, there seems to be none more impudent and unjust than their endeavour to rob the poor of little which is most clearly the property of the latter.
C.Of all the oppressions which the rich are guilty of, there seem to be none more impudent and unjust than their endeavour to rob the poor of little which is most clearly the property of the latter.
D.Of all the oppressions which the rich is guilty of, there seem to be none more impudent and unjust than their endeavour to rob the poor of a little which is most clearly the property of the latter.

Answer: A


13. Identify the correct statement:-


A.Your advise does not seem to have had any effect.

B.Your advice does not seem to have had any effect.
C.Your advice do not seems to have had any effect.
D.Your advise does not seem to have had any effects.

Answer: B


14. Identify the correct statement:-


A.Using too much jargons during communication might obliterate main issue.

B.Using too much jargon during communication might obfuscate the main issue.
C.Using too many jargons during the communication might obdurate a main issue.
D.Using too much jargon's during communication might obfuscate the main issue.

Answer: B


15. Identify the correct statement:-


A.Any organization, large or small, trades with many different people and companies.

B.Any organization, large or small, trade with many different peoples and companies.
C.Any organization, large or small, trade with many different people and company.
D.Any organization, large or small, trades with many different peoples and companies.

Answer: A


16. Read each sentence to find if there is any grammatical error in it. Engines used(A)/ in space shuttles are much larger(B)/ and more strong(C)/ than the ones(D) in jet planes.


A.A

B.B
C.C
D.D

Answer: C


17. Many psychologists today suggest(A)/ that we interpret dreams by compare(B)/ the dreams with(C)/ the reality of each person's(D)


A.A

B.B
C.C
D.D

Answer: B


18. River water pollution(A)/ is often indicate(B)/ by(C)/ algae distribution(D)


A.A

B.B
C.C
D.D

Answer: B


19. The girl(A)/ said that she preferred(B)/ the blue saree than(C)/ the pink one(D)


A.A

B.B
C.C
D.D

Answer: C


20. Three conditions critical(A)/ for growing(B)/ plants are soil, temperature, chemical balance or(C)/ amount(D)of moisture.


A.A

B.B
C.C
D.D

Answer: C


21. I derive an annual income of Rs 688.25 from Rs 10000 invested partly at 8% per annum and partly at 5% per annum simple interest. How much of my money is invested at 5%?


A.Rs 3725

B.Rs 4225
C.Rs 4800
D.Rs 5000

Answer: A


22. If the difference between the simple and the compound interests on the same principal amount at 20% for 3 year is Rs 48, then the principal amount must be


A.Rs 650  

B.Rs 600
C.Rs 375  
D.Rs 400

Answer: C


Solution: 

Let the principal be Rs 100. Then, S.I = (100*20*3)/100 = Rs 60 CI = 100(1 + 20/100)^3 -100 = Rs 364/5 Thus, CI - SI = 364/5 - 60 = 64/5. difference principal 64/5 100 48 ? principal = Rs 100*48/(64/5) = Rs 375

23. A worker is paid Rs 56 for 35 hour . Upto 40 hour, he is paid at the normal rate and on overtime, 1.5 times the normal. How many hours did he work to get Rs88 ?


A.58  

B.55 
C.50 
D.none

Answer: C


Solution: 

Let the worker worked for (40+x) hours, then (56/35 * 40) + (x*1.5*56)/35 = 88 2.4 x = 88 => x=10. The worker worked for (40+10) = 50 hour.

24. Two pipes can fill the cistern in 10hr and 12 hr respectively, while the third empty it in 20hr. If all pipes are opened simultaneously, then the cistern will be filled in


A.7.5 hr

B.10 hr  
C.8 hr   
D.8.5 hr

Answer: A


Solution: 

Work done by all the tanks working together in 1 hour => 1/10 + 1/12 - 1/20 = 2/15 Hence, tank will be filled in 15/2 = 7.5 hour.

25. Rs 6500 were divided equally among a certain number of persons. Had there been 15 more persons each would have got Rs 30 less. Find the original number of persons ?


A.50  

B.60  
C.40 
D.55

Answer: A


Solution: 

Let there be originally x persons. Then share of each persons = Rs 6500/x Given, 6500/(x+15) = 6500/x - 30 6500/x - 6500/(x+15) =30 On solving we get x= 50.

26. If the ratio of boys to girls in a class is B and the ratio of girls to boys is G, then 3(B+G) is


A.equal to 3

B.less than 3
C.more than 6
D.less than 1/3

Answer: C


Solution: 

Let the number of boys be x and number of girls be y. Then , x/y =B and y/x =G 3(B+G) = 3(x/y + y/x) As we know that p+1/p always greater than or equal to 2. Thus 3(B+G)>= 6.

27. 3L water is taken out from a vessel full of water and substituted by pure milk. This process is repeated two more times. Finally the ratio of milk and water in the solution becomes 1728:27. Find the volume of the original solution.


A.3L 

B.2L
C.4L   
D.8L

Answer: C


Solution: 

Final quantity of water = y(1 - y/x)^n => x(1 - 3/x)^3 => F/x = {(x-3)/x}^3 = 27/1728 => (x-3)/x = 3/12 => x= 4L.

28. One type of liquid contains 25% of milk, the other contains 30% of milk. A can filled with 6 parts of the first liquid and 4 parts of the second liquid. Find the percentage of the milk in the new mixture ?


A.28%  

B.25%  
C.30%
D.27%

Answer: D


Solution: 

Thus by Alligation rule , (30-x) / (x-25) = 6/4 => x= 27.

29. What is the day on 14th March, 1993 ?


A.Friday

B.Thursday   
C.Sunday
D.Saturday

Answer: C


Solution: 

14th march 1993 means (1992, 2 months and 14 days) Now 1900 years have 1 odd day. 92 years have 23 leap years and 69 ordinary years => 46+63 = 115 days = 3 odd days. 2 months + 14 days = 31+28+14 =73 = 3 odd days. Total number of odd days = (1+3+3) = 7 odd days. Therefore it will be Sunday on 14th March 1993.

30. A wire is in the form of a circle of radius 35cm. If it is bent into the shape of a rhombus, then what is the side of the rhombus?


A.32cm 

B.70 cm 
C.55cm  
D.17cm

Answer: C


Solution: 

Circumference of circle = perimeter of rhombus 2*22/7 * 35 = 4 * x Side of rhombus(x) =55 cm.






Cisco Reasoning Test Placement Papers

Cisco Reasoning sample questions are provided in this section along with detailed solutions. Before going to attend for the Cisco online test should prepare the provided questions thoroughly.

1. RAIN : DRIZZLE

A. swim : dive 

B. hop : shuffle 
C. juggle : bounce 
D. walk : run 
E. run : jog

Answer: Option E


Solution:

To drizzle is to rain slowly; to jog is to run slowly.

2. Here are some words translated from an artificial language.

malgauper means peach cobbler
malgaport means peach juice
moggagrop means apple jelly
Which word could mean “apple juice”?

A. moggaport 

B. malgaauper 
C. gropport 
D. moggagrop

Answer: Option A


Solution:

Malga means peach; uper means cobbler; port means juice; mogga means apple; and grop means jelly. Therefore, moggaport means apple juice.

3. The door of Aditya's house faces the East. From the back side of his house, he walks straight 50 m, then turns to the right and walks 50 m again. Finally, he turns towards left and stops after walking 25 m. Now, Aditya is in which direction from the starting point?


A. South-east 

B. North-east 
C. South-west 
D. North-west

Answer: Option D


Solution:

Since Aditya's house faces towards East and he walks from backside of his house, it means that he starts walking towards West. Thus, the movements of Aditya are as shown in figure (A to B, B to C, C to D). 
Clearly, Aditya's final position in D which is to the North-west of the starting point A.

4. 11 14 14 17 17 20 20


A. 23 23 

B. 23 26 
C. 21 24 
D. 24 24 
E. 24 27

Answer: Option A


Solution:

This is a simple addition series with repetition. It adds 3 to each number to arrive at the next, which is repeated before 3 is added again.

5. X is in which direction with respect to Y?

I. Z is to the East of Y, V is to the South of Z, X is to the West of V.
II. Z is to the North of X and Y is to the South of Z.

A. If the data in statement I alone are sufficient. 

B. If the data in statement II alone are sufficient. 
C. If the data either in statement I alone or in statement II alone are sufficient. 
D. If the data given in both the statements I and II together are not sufficient. 
E. If the data in both the statements I and II together are necessary.

Answer: Option D


Solution:

From I:  Y  Z  Y  Z  Y  Z
  X  V  X  V  X  V
Thus, X may be south, south-east or south-west of 'Y'. 
From II: Thus, X may be north or south of Y.

6. Statement:

This book 'Z' is the only book which focuses its attention on the problem of poverty in India between 1950 and 1980.
Conclusions:
I. There was no question of poverty before 1950.
II. No other books deals with poverty in India during 1950 to 1980.

A. If only conclusion I follows 

B. If only conclusion II follows 
C. If either I or II follows 
D. If neither I nor II follows 
E. If both I and II follow

Answer: Option D


7. Statement:

The government of state 'Y' has decided to remove hutments and buildings that have come up beside roads to broaden them in city 'A'.
Courses of action:
I. The government of state 'Y' should rehabilitate the affected residents of hutments/buildings.
II. The government should compensate with reasonable amounts for the targeted houses.

A. If only I follows 

B. If only II follows 
C. If either I or II follows 
D. If neither I nor II follows 
E. If both I and II follow

Answer: Option C


Solution:

The affected residents can be compensated in either ways.

8. 5 7 10 36 136 690 2 (A) (B) (C) (D) (E) Which of the following will come in place of (D)?


A. 135 

B. 330 
C. 110 
D. 64

Answer: Option B


Solution:

These series is *1+2, *2-4, *3+6, *4-8 ------

9. ODOMETER : DISTANCE


A. scale : weight 

B. length : width 
C. inch : foot 
D. mileage : speed 
E. area : size

Answer: Option A


Solution:

An odometer measures distance; a scale measures weight.

10. It is appropriate to compensate someone if you have damaged his or her property in some way. This is called Restitution.Which situation below is the best example of Restitution?


A. Jake borrows Leslie’s camera and the lens shatters when it falls on the ground because he fails to zipper the case.When Jake returns the camera, he tells Leslie that he will pay for the repair. 

B. Rebecca borrows her neighbor’s car, and when she returns it, the gas tank is practically empty. She apologizes profusely and tells her neighbor she will be more considerate the next time. 
C. Aaron asks Tom to check in on his apartment while he is out of town.When Tom arrives, he discovers that a pipe has burst and there is a considerable amount of water damage. He calls a plumber to repair the pipe. 
D. Lisa suspects that the pothole in her company’s parking lot caused her flat tire. She tells her boss that she thinks the company should pay for the repair.

Answer: Option A


Solution:

Jake damaged Leslie’s camera while it was in his possession and he has agreed to compensate Leslie for the cost of the repair.

11. E, A __, O, I


A. E 

B. U 
C. X 
D. V 
E. Z

Answer: Option B


Solution:

E, A, __, O, I.
The given series consists of vowels in decreasing order, starting with E. Hence, the missing letter is U.

12. A toothpick is useful. Useful things are valuable.

A toothpick is valuable.
If the first two statements are true, the third statement is

A. true 

B. false 
C. uncertain

Answer: Option A


13. Tanya is older than Eric.

Cliff is older than Tanya.
Eric is older than Cliff.
If the first two statements are true, the third statement is

A. true 

B. false 
C. uncertain

Answer: Option B


Solution:

Because the first two statements are true, Eric is the youngest of the three, so the third statement must be false.

14.  In the following questions the symbols @, ?, ?, ? and $ are used with the following meanings:

'A@B' means 'A is neither equal to nor smaller than B'.
'A?B' means 'A is neither greater nor smaller than B'.
'A?B' means 'A is not equal to B'.
'A?B' means 'A is neither greater than nor equal to B'.
'A$B' means 'A is either greater or equal to B'.

Statements: Z @ D, F ? D, F $ G

Conclusions: I. D ? GII. Z @ G

A. if only conclusion I is true. 

B. if only conclusion II is true. 
C. if either conclusion I or II is true. 
D. if neither conclusion I nor II is true.

Answer: Option B


15. Statement:

Yes, I know honesty is the primary concern for discharging the duties of a police officer and my officers are aware of this. - Statement of police commissioner of city S.
Conclusions:
I. The statement of police commissioner of city S is absolutely right.
II. The statement of police commissioner of city S is not absolutely right.

A. If only conclusion I follows 

B. If only conclusion II follows 
C. If either I or II follows 
D. If neither I nor II follows

Answer: Option C


Solution:

Either the commissioner is absolutely right or he is not.







Cisco English Test Model Papers

This section deals with English Model Papers. We have updated important questions along with solutions. Practice more model test papers and improve your vocabulary. We suggest the contenders just refer the provided sample papers for reference purpose only. 

1. He brought him _____ with great difficulty.

A. about 

B. in 
C. up 
D. over

Answer: Option C


2. You will have to pull down this skyscraper as you have not complied with the town planning regulations.


A. This skyscraper will have to be pulled down as the town planning regulations have not been complied with. 

B. This skyscraper will have to be pulled down by you as the town planning regulations have not been complied by you. 
C. This skyscraper will be pulled down as the town planning regulations have not been complied with. 
D. This skyscraper will have to be pulled down as the town planning regulations have not been complied.

Answer: Option B


Solution:

This skyscraper will have to be pulled down by you as the town planning regulations have not been complied by you.

3. In spite of having stiff opposition from all quarters, he decided to go ahead with his plans.


A. In spite stiff opposition 

B. Despite stiff opposition 
C. Despite of stiff opposition 
D. Although stiff opposition
E. No correction required

Answer: Option B


Solution:

Only choice (B) is grammatically correct. 'In spite of opposition ...' or 'Despite opposition ...' would suffice. The use of 'having' is not required.

4. ----- lands have no market.


A. baxen 

B. barren 
C. baron 
D. barron

Answer: Option B


5. Some writers believe that poetry can bring about _____ changes in a person's way of thinking and behaviour as does a well-reasoned social or political treatise.

(A) radical
(B) extrimsic
(C) moderate
(D) acquired
(E) fundamental
(F) natural

A. B and C 

B. A and B 
C. C and E 
D. D and F 
E. A and E

Answer: Option E


Solution:

Poetry can bring about change. A change, if moderate or extrinsic is hardly noticeable. It is equally contextually illogical to say that change is natural or acquired.

6. Suganya writes ----- her left hand.


A. on 

B. with 
C. in 
D. by

Answer: Option B


7. The train had left.


A. past perfect 

B. past continuous 
C. past future 
D. simple present

Answer: Option A


8. CONVIVAL


A. prodigal 

B. serious 
C. disloyal 
D. hostile 
E. friendly

Answer: Option E


Solution:

Convivial means friendly or lively

9. Kanmani is richer than I.


A. simple 

B. negative 
C. complex 
D. compound

Answer: Option C


10. In case of preserving our sense of community and common citizenship, we have to keep things like police protection, freedom of education and basic education outside the realm of market, ensuring that they are provided equally to all.


A. In order to preserving 

B. In order to preserve 
C. In case to preserve 
D. In the order of preserving 
E. No correction required

Answer: Option B


Solution:

'In case of something' means if something happens the use of which is irrelevant in the given context. 'In order to do something' which means with the purpose or intention of doing or achieving something is most appropriate. Hence the correction is 'In order to preserve'.

11. Large


A. en 

B. in 
C. on 
D. out

Answer: Option A


12. He worked hard. He did not succeed.

a) Although he -----------
b) Notwithstanding -----------
c) Besides working -----------

A. Only A 

B. Only B 
C. Only C 
D. A & B 
E. A & C

Answer: Option D


13. She was a friendly person


A. SVA 

B. SVO 
C. SVOO 
D. SVC

Answer: Option D


14. You will have to pull down this skyscraper as you have not complied with the town planning regulations.


A. This skyscraper will have to be pulled down as the town planning regulations have not been complied with. 

B. This skyscraper will have to be pulled down by you as the town planning regulations have not been complied by you. 
C. This skyscraper will be pulled down as the town planning regulations have not been complied with. 
D. This skyscraper will have to be pulled down as the town planning regulations have not been complied.

Answer: Option B


Solution:

This skyscraper will have to be pulled down by you as the town planning regulations have not been complied by you.

15. Scientists have estimated that millions of a creatures living in water had been dying every year if they become entangled in plastic pollution or ingest it.


A. every year is dying as 

B. has died every year as if 
C. die every year when 
D. was dying every year when

Answer: Option C


Solution:

Scientists say that it happens 'every year'. Hence it is most apt to use the simple present tense (die) in this context. Also the use of 'if' as the conjunction is illogical. They die 'when they become entangled in'.


Cisco Placement Paper Syllabus

Quantitative Aptitude Syllabus
  • Probability
  • Permutations & Combinations
  • Algebra
  • Averages
  • Time Speed & Distance
  • Time & Work
  • Profit & Loss
  • Ratio & Proportion
  • Simple & Compound Interest
  • Percentage
  • Number Series
  • Mixtures & Alligations
  • Simplification
  • Number System
  • Heights and Distances
  • Geometry & Mensuration
  • Data Sufficiency
  • Logarithms
  • Progressions
  • LCM and HCL
  • Pipes and Cisterns
  • Partnership
  • Boats and Streams
  • Areas, Volumes
Reasoning Syllabus
  • Number Series
  • Letter Series
  • Analogies
  • Puzzles
  • Syllogisms
  • Binary Logic
  • Clocks & Calendars
  • Cubes & Dice
  • Classification 
  • Blood Relations
  • Coding-Decoding
  • Data Sufficiency
  • Seating Arrangement
  • Venn Diagrams
  • Problem Solving
  • Coded Inequalities
  • Double Lineup
  • Logical Deductions
  • Routes & Networks
  • Grouping & Selections
  • Evaluating Course of Action
  • Statements and Conclusions
  • Mathematical and Computer Operations
  • Critical Reasoning
  • Inferences
  • Situation Reaction Test
  • Decision Making
  • Symbols and Notations
  • Direction Sense Test
  • Logical Sequence Of Words
  • Assertion and Reason
  • Verification of Truth of the Statement
  • Statements and Assumptions
  • Data Interpretation
Verbal Ability Syllabus
  • Synonyms
  • Antonyms
  • Sentence Completion
  • Spelling Test
  • Passage Completion
  • Sentence Arrangement
  • Idioms and Phrases
  • Para Completion
  • Error Correction (Underlined Part)
  • Fill in the blanks
  • Synonyms
  • Prepositions
  • Active and Passive Voice
  • Spotting Errors
  • Substitution
  • Transformation
  • Sentence Improvement
  • Joining Sentences
  • Error Correction (Phrase in Bold)
  • Articles
  • Gerunds
  • Identify the Errors
  • Plural Forms
  • Odd Words
  • Prepositions
  • Suffix
  • Tense
  • Adjectives
  • Homophones
  • Identify the Sentences
  • Nouns
  • Prefix
  • Sentence Pattern
  • Tag Questions
Download Cisco Placement Papers PDF: Click Here

Dear readers, the syllabus and Cisco placement papers provided here are just for information purpose only. Sometimes companies may change their syllabus and exam pattern. So Please check official company website for the latest syllabus.