AtoS Placement Papers 2016 - Interview Questions

Advertisements



Placement papers of AtoS 2016. Learn and practice the placement papers and interview questions answers of AtoS and find out how much you score before you appear for your next interview and written test.

AtoS Placement Papers - Interview Questions:

1. In each of the following questions two statements are given and these statements are followed by two conclusions numbered (1) and (2). You have to take  the given two statements to be true even if they seem to be at variance from commonly known facts. Read the conclusions and then decide which of the   given conclusions logically follows from the two given statements, disregarding commonly known facts.
Give answer:

    (A) If only (1) conclusion follows
    (B) If sonly (2) conclusion follows
   (C) If either (1) or (2) follows
   (D) If neither (1) nor (2) follows and
   (E) If both (1) and (2) follow.
   Statements:
   Some dogs are bats. Some bats are cats.

   Conclusions:
   1. Some dogs are cats.
   2 Some cats are dogs


    A.Only (1) conclusion follows        B.Only (2) conclusion follows        C.Either (1) or (2) follows    D.Neither (1) nor (2) follows

    Answer: D

2. Statements:
    All the trucks are flies. Some scooters are flies.

    Conclusions:
    1. All the trucks are scooters.
    2. Some scooters are not flies.


    A.Only (1) conclusion follows        B.Only (2) conclusion follows        C.Either (1) or (2) follows    D.neither (1) or (2) follows

    Answer: B

3. Statements:
    All buildings are chalks. No chalk is toffee.

    Conclusions:
    1. No building is toffee
    2. All chalks are buildings


    A.Only (1) conclusion follows        B.Only (2) conclusion follows        C.Either (1) or (2) follows    D.neither (1) or (2) follows

    Answer: A

4. Statements:
    All cars are cats. All fans are cats.

    Conclusions:
    1. All cars are fans.
    2. Some fans are cars.


    A.Only (1) conclusion follows        B.Only (2) conclusion follows        C.Either (1) or (2) follows    D.Neither (1) nor (2) follows

    Answer: D

5. Statements:
    All cups are books. All books are shirts.

    Conclusions:
    1. Some cups are not shirts.
    2. Some shirts are cups.


    A.Only (1) conclusion follows        B.Only (2) conclusion follows        C.Either (1) or (2) follows    D.Neither (1) nor (2) follows

    Answer: B

6. 1. Adult 2. Child 3. Infant 4. Boy 5. Adolescent

    A.1, 3, 4, 5, 2        B.2, 3, 5, 4, 1        C.2, 3, 4, 1, 5        D.3, 2, 4, 5, 1

    Answer: D

    Explanation:
    The correct order is : Infant Child Boy Adolescent Adult 3 2 4 5 1

7. Arrange the words given below in a meaningful sequence. 1. Leaves 2. Branch 3. Flower 4. Tree 5. Fruit

    A.4, 3, 1, 2, 5        B.4, 2, 5, 1, 3        C.4, 3, 2, 1, 5        D.4, 2, 1, 3, 5

    Answer: D

    Explanation:
    The correct order is : Tree Branch leaves Flower Fruit 4 2 1 3 5

8. Arrange the words given below in a meaningful sequence. 1. Tree 2. Seed 3. Flowers 4. Fruit 5. Plant

    A.5, 2, 1, 3, 4        B.2, 5, 1, 4, 3        C.2, 5, 1, 3, 4        D.2, 5, 3, 1, 4

    Answer: C

    Explanation:
    The correct order is : Seed Plant Tree Flowers Fruit 2 5 1 3 4

9. Arrange the words given below in a meaningful sequence. 1. Infant 2. Old 3. Adult 4. Adolescent 5. Child

    A.5, 4, 3, 2, 1        B.3, 4, 2, 1, 5        C.2, 3, 4, 5, 1        D.1, 5, 4, 3, 2

    Answer: D

    Explanation:
    The correct order is : Infant Child Adolescent Adult Old 1 5 4 3 2

10. Arrange the words given below in a meaningful sequence. 1. Protect 2. Pressure 3. Relief 4. Rain 5. Flood

    A.2, 4, 3, 1, 5        B.2, 4, 5, 1, 3        C.2, 5, 4, 1, 3        D.3, 2, 4, 5, 1

    Answer: B

    Explanation:
    The correct order is : Pressure Rain Flood Protect Relief 2 4 5 1 3



You can also read: Bajaj Placement Papers

11.    c15 Look carefully at the sequence of symbols to find the pattern. Select correct pattern  (Image)

    A.1                B.2                C.3             D.4

    Answer: A

    Explanation:
    Look carefully at the number of dots in each domino. The first segment goes from five to three to one. The second segment goes from one to three
    to five. The third segment repeats the first segment

12. c14 Look carefully at the sequence of symbols to find the pattern. Select correct pattern (Image)

    A.1                  B.2               C.3             D.4

    Answer: D

    Explanation:
    This sequence concerns the number of sides on each figure. In the first segment, the three figures have one side, and then two sides, and then three
    sides. In the second segment, the number of sides increases and then decreases. In the third segment, the number of sides continues to decrease.

13. Look carefully at the sequence of symbols to find the pattern (Image)

    A.1                  B.2                C.3             D.4

    Answer: A

    Explanation:
    Look at each segment. You will notice that in each, the figure on the right and the figure on the left are the same; the figure in between is different.
    To continue this pattern in the last segment, the diamond on the left will be repeated on the right.

14. Look carefully at the sequence of symbols to find the pattern. Select correct patternc12 (Image)

    A.1                 B.2                  C.3            D.4

    Answer: B

    Explanation:
    Notice that in each segment, the figures are all the same shape, but the one in the middle is larger than the two on either side. Also, notice that one
    of the figures is shaded and that this shading alternates first right and then left. To continue this pattern in the third segment, you will look for a
    square. Choice b is correct because this choice will put the large square between the two smaller squares, with the shading on the right.

15. c11   Look carefully at the sequence of symbols to find the pattern. Select correct pattern (Image)

    A.1                  B.2                  C.3            D.4

    Answer: C

    Explanation:
    This is an alternating series. In the first segment, the letter "E" faces right, then down, then right. In the second segment, the letters all face down.
    To follow this pattern, in the fourth segment, the letters must all face up

16. Read the following information and answer the questions given below it:

    (1)Seven students P, Q, R, S, T, U and V take a series of tests.
    (2)No two students get similar marks.
   (3)V always scores more than P.
   (4)P always scores more than Q.
   (5)Each time either R scores the highest and t gets the least or alternatively S scores the highest and U or Q scores the least.

   If S is ranked sixth and Q is ranked fifth, which of the following can be true?


    A.V is ranked first or fourth        B.R is ranked second or third        C.P is ranked second or fifth        D.U is ranked third or fourth

    Answer: D

    Explanation:
    V > P, P > Q i,e V > P > Q. If R scores the highest, we have R > ---------- > T. If S scores the highest, we have S > ----------- > Q or S > ---------- > U. If S is ranked
    sixth and Q is ranked fifth,we have _ > _ > _ > _ > Q > S > _ In this case, R will ran the highest and thus T will rank the least. we have R > _ > _ > _ > Q > S > T Also,
    the order V > P > Q will be maintained i,e V and P will have second, third or fourth places. So, statements (a), (b), (c), (e) cannot follow.
    Thus (d) is the answer. T is ranked fourth or fifth.

17. If R gets more, V should be ranked not lower than:

    A.second        B.third        C.fourth        D.fifth

    Answer: C

    Explanation:
    If R ranks most, T ranks lowestand occupies seventh place. Since V always ranks above P and Q so in the maximum, P and Q will occupy fifth and
    sixth places. Thus, V will not rank lower than fourth

18. If R is ranked second and Q is ranked fifth, which of the following must be true?

    A.S is ranked third        B.T is ranked sixth        C.P is ranked sixth        D.V is ranked fourth

    Answer: B

    Explanation:
    If R is ranked second, S will rank first and Q and U lowest. But Q ranks fifth. So, U ranks lowest. Also, the order V > P > Q will be followed.
    So, the arrangement will be S > R > V > P > Q > _ U. Thus , the sixth place will be occupied by T.

19. If S is ranked second, which of the following can be true?

    A.U gets more than V    B.V gets more than S    C.P gets more than R    D.P gets more than V

    Answer: A

    Explanation:
    If S ranks second, R ranks first and Tranks lowest. The order V > P > Q will be followed. So, the arrangement will be R > S > _ > _ > _ > _ > T.
    Clearly, statements (b), (c), (d) and (e) cannot follow. so the answer is(a).



You can also read: Blue Dart Placement Papers

20. If V is ranked fifth, which of the following must be true?

    A.S scores the highest    B.R is ranked second    C.T is ranked third        D.Q is ranked fourth

    Answer: A

    Explanation:
    If V ranks fifth, P and Q coming before it will occupy sixth and seventh places respectively i,e Q ranks least.So,S will score the highest.

21. This problem consists of a question and two statements, labeled (1) and (2), in which certain data are given. You have to decide whether the data given in  the statements are sufficient for answering the question, using only the data given in the statements and your knowledge of mathematics and everyday  facts (such as the number of days in July or the meaning of counterclockwise).

     Does Jonathan get paid more than Deborah?
    (1) Alice gets paid more than Deborah.
    (2) Jonathan makes less money than Alice.


    A.Statement (1) ALONE is sufficient, but statement (2) is not sufficient.
    B.Statement (2) ALONE is sufficient, but statement (1) is not sufficient
    C.BOTH statements TOGETHER are sufficient, but NEITHER
    D.EACH statement ALONE is sufficient

    Answer: D

    Explanation:
    The two statements establish only that Alice is paid more than both Jonathan and Deborah; they do not indicate which of these latter two is paid
    more Statements (1) and (2) TOGETHER are NOT sufficient

22. Is the integer a less than the integer b? (1) a^3 < b^3 (2) a^2 < b^2

    A.Statement (1) ALONE is sufficient, but statement (2) is not sufficient.
    B.Statement (2) ALONE is sufficient, but statement (1) is not sufficient.
    C.BOTH statements TOGETHER are sufficient, but NEITHER statement ALONE is sufficient.
    D.EACH statement ALONE is sufficient.

    Answer: A

    Explanation:
    Since the cubes of a and b will retain the original sign (whether positive or negative), it will be possible to assess the relative sizes of a and b.

23. Is the perimeter of a given rectangle greater than 8 inches? (1) The two shorter sides of the rectangle are 2 inches long. (2) The length of the  rectangle is 2 inches greater than the width of the rectangle.
   
    A.Statement (1) ALONE is sufficient, but statement (2) is not sufficient.
    B.Statement (2) ALONE is sufficient, but statement (1) is not sufficient.
    C.BOTH statements TOGETHER are sufficient, but NEITHER statement ALONE is sufficient.
    D.EACH statement ALONE is sufficient.

    Answer: A

    Explanation:
    If the two shorter sides add up to 4 inches in length, the two longer sides must be greater than 4 inches, meaning that the perimeter will be greater
    than 8 inches.

24. Is a an integer? (1) a > 0 (2) 4^2 + 3^2 = a^2

    A.Statement (1) ALONE is sufficient, but statement (2) is not sufficient.
    B.Statement (2) ALONE is sufficient, but statement (1) is not sufficient.
    C.BOTH statements TOGETHER are sufficient, but NEITHER statement ALONE is sufficient.
    D.EACH statement ALONE is sufficient

    Answer: B

    Explanation:
    The first statement only establishes that a is a positive number; it does not require that a is an integer

25. What is the value of the integer P? (1) P is an integer multiple of 2, 4, and 5. (2) 40 < P < 70

    A.Statement (1) ALONE is sufficient, but statement (2) is not sufficient.
    B.Statement (2) ALONE is sufficient, but statement (1) is not sufficient.
    C.BOTH statements TOGETHER are sufficient, but NEITHER statement ALONE is sufficient.
    D.EACH statement ALONE is sufficient.

    Answer: C

    Explanation:
    60 is the only integer between 40 and 70 that is a multiple of 2, 4, and 5.

26. If C E J Q is coded asX V Q J , then B D I P will be coded as ..............

    A.KRYW        B.CGMP        C.NOPS        D.YWRK

    Answer: D

    Explanation:
    The first 13 letters of the alphabet are coded by the 13 letters of the alphabet in reverse, I.e.= A B C D E F G H I J K L M (first 13 letters)=Z Y X W V U T S S R Q P O N(13 in reverse)
    It is obvious from the above coding scheme that: B=Y,D=W and K=P.... Therefore BDIP will be coded as YWRK

27. Which code should be replaced in the question mark? MILD:NKOH :: GATE : ?
    A.IBVJ         B.HCWI          C.KDXK          D.ICWA

    Answer: B

    Explanation:
    Here, letters are coded by skipping letters in alphabetical order, I.e.., M=N (no skipping) I = (j) K (letters in the bracket are one\'s skipped)L =
    (mn) OD = (efg) H The skipping pattern is -1, -2 and -3 Therefore , G A T E will be coded as H C W I

28. If SPTFA stand for BLADE, how will you code BALE?

    A.RUQC        B.SPAT         C.STAP          D.STPA

    Answer: D

    Explanation:
    BLADE has been coded as SPTFA. You will see that all letters in the word BALE, which have to be coded are also there in the word BLADE.
    Hence all that need to be done is to choose the relevant code letters from the code word SPTFA. Thus B becomes S, A becomes T, L becomes P,
    and E becomes A. Therefore BALE will be coded as STPA.

29. If MAILED is coded as NBJMFE, how will you code the word ACTED?

    A.BDUGF        B.CDUFE        C.BDVFF        D.BDUFE

    Answer: D

    Explanation:
    Here each letter stands for the next letter in the sequence. Therefore ACTED becomes BDUFE.

30. If TSEREVE and NOITACUDE stands for EVEREST and EDUCATION, how will you code REDFORT

    A.RECFORT    B.REDFNRT    C.REDFORT    D.RECFNRT

    Answer: C

    Explanation:
    We can observe that the code is the reverse of the given word. The answer is obviously TROFDER which is the reverse of REDFORT



Share This Job Opening...!!





About www.allindiajobs.in

All India Jobs is one of the top fresher job sites in India with over 1000 companies listing jobs online. If you are looking for best careers in India then you are at right place. You can find IT software jobs, bank jobs, bpo jobs, mba jobs, govt jobs, walkin for fresher, engineering jobs, railway jobs, medical or pharma jobs, internship jobs etc. Also we provide latest placement papers for freshers to practice for mnc company written online exams. www.allindiajobs.in is one of the the best recruitment websites in india.