Ashok Leyland Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers

Advertisements

Ashok Leyland Placement Papers


Ashok Leyland Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers. Dear job seekers are you searching for Ashok Leyland Placement Papers? Then you are in right place. Practice the Ashok Leyland Placement Papers, so that it would be easy for aspirants to participate in the actual Ashok Leyland Placement Test. Here in this article, we have discussed the Ashok Leyland Test Pattern and Syllabus which is useful for aspirants while preparing for the Ashok Leyland Placement Test.

Latest Ashok Leyland Placement Papers


Enhance your skills practicing the sample questions provided below. The sample questions are gathered from previous placement papers of Ashok Leyland. Candidates can also find the link below in this article to download latest Ashok Leyland Placement Papers PDF. Practice the Ashok Leyland model Papers and develop your performance to crack the job in Ashok Leyland Recruitment Drive.

You Can Also Check: Interview Questions


Download Ashok Leyland Placement Papers PDF for free from our website www.allindiajobs.in. Practice the Ashok Leyland Placement Papers regularly for getting hired by Ashok Leyland. Evaluate your performance to know if you stand a chance to get hired. In this section, candidates can test their skill at solving questions of Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Questions that are important for getting selected by Ashok Leyland.



Ashok Leyland Aptitude Test Sample Papers

Have a shot at this practice test on Quantitative Aptitude for Ashok Leyland Recruitment and get an accurate anatomy of your performance in the sample questions. If your performance is bad then no need to worry. Come back again prepared and attempt these sample question until you score the most.

1. In triangle ABC, angle B is a right angle. If AC is 6cm, and D is the mid-point of side AC, the length of BD is

A.4cm      
B.6cm       
C.3cm      
D.3.5cm

  Answer: C

Solution: 
 In a right angled triangle, the median is half the length of the hypotenuse = ½(6) = 3 cm.

2. Average cost of 5 apples and 4 mangoes is Rs. 36. The average cost of 7 apples and 8 mangoes is Rs. 48. Find the total cost of 24 apples and 24 mangoes ?

A.1044 
B.2088       
C.720     
D.324

  Answer: B

Solution: 
 Average cost of 5 apples and 4 mangoes = Rs. 36 Total cost = 36 * 9 = 324 Average cost of 7 apples and 8 mangoes = 48 
 Total cost = 48 * 15 = 720 Total cost of 12 apples and 12 mangoes = 324 + 720 = 1044 Therefore, 
 cost of 24 apples and 24 mangoes = 1044 * 2 = 2088

3. The average weight of 8 person's increases by 2.5 kg. When a new person comes in place of one of them weighing 65 kg. What might be the weight of the new person?

A.76 kg 
B.76.5 kg      
C.85 kg        
D.None of these

  Answer: C

Solution: 
 Total weight increased = (8 x 2.5) kg = 20 kg. Weight of new person = (65 + 20) kg = 85 kg.

4. How many numbers between 1to 1000(both excluded) are both squares and cubes ?

A.3             
B.1                
C.2              
D.none

  Answer: B

Solution: 
 Try with whole cubes as they are fewer in number. 4^3 = 64 and 8^2 = 64 i.e. 64 only

5. I bought 5 pens, 7 pencils and 4 erasers. Rajan bought 6 pens, 8 erasers and 14 pencils for an amount which was half more than what I had paid. What percent of the total amount paid by me was paid for the pens ?

A.37.5% 
B.62.5% 
C.50%          
D.None of these

Answer: B

Solution: 
 Let one pen, one pencil and one eraser cost n, p and r units respectively. Let the amount paid by me be A units. I pay (5n + 7p + 4r) = A ........
 Eqn. (1) While Rajan pays (6n + 14p + 8r) = 1.5 A ............ Eqn. (2). Multiply equation (1) by 2. We Get (10n + 14p + 8r) = 2A ........ Eqn. (3).
 Comparing equations (2) and (3), we see that while Rajan gets 4 pens less, he pays 0.5A units less. Thus, A = the price of 8 pens. 
 Therefore the % of the total price paid by me initially, which was used for pens is (5/8) (100) = 62.5%.

6. Two people agree to meet on January 9, 2005 between 6.00 P.M. to 7.00 P.M., with the understanding that each will wait no longer than 20 minutes for the other. What is the probability that they will meet?

A.5/9          
B.7/9               
C.2/9           
D.4/9

Answer: D

Solution: 
 They can meet when A comes between 6: 00 = 6: 40. And so B can join him between 6: 20 = 7: 00. Similarly, the process can be reversed. 
 Therefore p=(40 / 60)2 = 4/9.

7. Find the series ? 42 40 38 35 33 31 28 ___ ___

A.25 22       
B.26 23            
C.26 24         
D.25 23

Answer: C

Solution: 
 This is an alternating subtraction series in which 2 is subtracted twice, then 3 is subtracted once, then 2 is subtracted twice, and so on.

8. Steel Express runs between Tatanagar and Howrah and has five stoppages in between. Find the number of different kinds of one-way second class ticket that Indian Railways will have to print to service all types of passengers who might travel by Steel Express?

A.49            
B.42                  
C.21           
D.7

Answer: B

Solution: 
 We have 5 stations + (T + H) = 7 stations. Out of the 7 stations, we have to print tickets connecting any 2; i.e. arrangements of 7 things,
  any 2 at a time, i.e. No. of tickets = 7P2 = 42.

9. The horizontal distance of a kite from the boy flying it is 30 m and 50 m of cord is out from the roll. If the wind moves the kite horizontally at the rate of 5 km per hour directly away from the boy, how fast is the cord being released?

A.3 km per hour  
B.4 km per hour   
C.5 km per hour    
D.6 km per hour

Answer: D

10. Two players A and B play the following game. A selects an integer from 1 to 10, inclusive of both. B then adds any positive integer from 1 to 10, both inclusive, to the number selected by A. The player who reaches 46 first wins the game. If the game is played properly, A may win the game if:

A.A selects 8 to begin with                        
B.A selects 2 to begin with            
C.A selects any number greater than 5 
D.None of the above

Answer:D

Solution: 
 Since repetition of numbers is allowed, both are equally free to win the game.

11. A watch dealer incurs an expense of Rs 150 for producing every watch. He also incurs an additional expenditure of Rs. 30,000; this is independent of the number of watches produced. If he is able to sell a watch during the season, he sells it for Rs. 250. If he fails to do so, he has to sell each watch for Rs. 100. If he is able to sell only 1200 out of the 1500 watches he has made in the season, then in the season he has made a profit of:

A.Rs. 90,000          
B.Rs. 75,000 
C.Rs. 45,000    
D.Rs 60,000

Answer: C

Solution: 
 One each of the 1200 watches that he sells in the season, he makes a profit of Rs. 100(i.e. Rs. 250 - Rs. 150). 
 On each of the 300 (i.e. 1500 - 1200) watches that are not sold, he incurs a loss of Rs. 150, which is the manufacturing cost.
 His additional expense is Rs. 30,000 (given). Thus his net profit in the season is Rs. (1, 20,000 - 45,000 - 30,000) = Rs.45,000.

12. Find the next term in series:- 5, 10, 13, 26, 29, 58, 61, ____.

A.64                
B.122                
C.12        
D.128

Answer: B

Solution: 
 Multiplied by 2 & increased by 3. 5 * 2= 10, 10 + 3 = 13, 13 * 2 = 26, 26 + 3 = 29, 29 * 2 = 58, 58 + 3 = 61, So missing number is 61 * 2 = 122.

13. Distance between A and B is 72 km. Two men started walking from A and B at the same time towards each other. The person who started from A travelled uniformly with average speed 4 kmph. While the other man travelled with varying speeds as follows: In first hour his speed was 2 kmph, in the second hour it was 2.5 kmph, in the third hour it was 3 kmph, and so on. When will they meet each other?

A.7 hours     
B.10 hours          
C.35 km from A     
D.midway between A & B

Answer: B & D

Solution: 
 The Let x and y be the persons who started from A and B respectively. Midway between A and B means 36 km. From A and B both. X will take 9 hours
 to reach the midpoint. In 9 Hours y will also cover 2 + 2.5 + 3 + 3.5 + 4 + 4.5 + 5 + 5.5 + 6 = 36 km. Thus y will also reach the midpoint at the same time.

14. The sum of ages of 5 children born at the interval of 3 years each is 50 years. What is The age of youngest child?

A.4 years        
B.8 years 
C.10 years       
D.none of these

Answer:

Solution: 
 Let the ages of children be x, (x + 3), (x + 6), (x + 9) and (x + 12) years. Then, x + (x + 3) + (x + 6) + (x + 9) + (x + 12) = 50 X = 4

15. DIRECTIONS for Questions 15 and 16: Answer the questions on the basis of the information given below. New Age Consultants have three consultants Gyani, Medha and Buddhi. The sum of the number of projects handled by Gyani and Buddhi individually is equal to the number of projects in which Medha is involved.  All three consultants are involved together in 6 projects. Gyani works with Medha in 14 projects. Buddhi has 2 projects with Medha but without Gyani, and 3 projects  with Gyani but without Medha. The total number of projects for New Age Consultants is one less than twice the number of projects in which more than one consultant is involved.
What is the number of projects in which Medha alone is involved?

A.Uniquely equal to zero 
B.Uniquely equal to 1   
C.Uniquely equal to 4                      
D.Cannot be determined uniquely


Answer: B

Solution: 
 As per the given data we get the following: G + B = M + 16 Also, M + B + G + 19 = (2 x 19) - 1 i.e. (G + B) = 18 - M Thus, M + 16 = 18 - M i.e. M = 1

16. What is the number of projects in which Gyani alone is involved?

A.Uniquely equal to zero               
B.Uniquely equal to 1       
C.Uniquely equal to 4                   
D.Cannot be determined uniquely

Answer: D

Solution: 
 Putting the value of M in either equation, we get G + B = 17. Hence neither of two can be uniquely determined.

17. DIRECTIONS for Questions 17 and 18: Answer the questions on the basis of the information given below. Five horses, Red, White, Grey, Black and Spotted participated in a race. As per the rules of the race, the persons betting on the winning horse get four times the bet amount and those betting on the horse that came in second get thrice the bet amount. Moreover, the bet amount is returned to those betting on the horse that came in third, and the rest lose the bet amount. Raju bets Rs. 3000, Rs. 2000 Rs. 1000 on Red, White and Black horses respectively and ends up with no profit and no loss.  
     Which of the following cannot be true?

A.At least two horses finished before Spotted.   
B.Red finished last.    
C.There were three horses between Black and Spotted.  
D.There were three horses between White and Red.

Answer: D

Solution: 
 There cannot be three horses between White and Red --- as for that to happen one of them should be in the first position and the other in the last position. Hence option 4 is correct ---as it is not possible.

18. Suppose, in addition, it is known that Grey came in fourth. Then which of the following cannot be true?

A.Spotted came in first.          
B.Red finished last.  
C.White came in second.         
D.Black came in second

Answer: C

Solution: 
 If Grey came fourth, then it must be one of the first two possibilities. In both these cases, white cannot come second. Hence, option 3 is correct.

19. DIRECTIONS for Questions 30 and 32: Answer the questions on the basis of the information given below. 
     1. There are three houses on each side of the road. 2. These six houses are labeled as P, Q, R, S, T and U. 
     3. The houses are of different colors, namely, Red, Blue, Green, Orange, Yellow and white. 4. The houses are of different heights.
     5. T, the tallest house, is exactly opposite to the Red coloured house. 6. The shortest house is exactly opposite to the Green coloured house.
     7. U, the Orange coloured house, is located between P and S. 8. R, the Yellow coloured house, is exactly opposite to P. 9. Q, the Green coloured house, is exactly opposite to U. 10. P, the White coloured house, is taller than R, but shorter than S and Q.   What is the colour of the tallest house ?

A.Red            
B.Blue           
C.Green 
D.Yellow

Answer: B

Solution: 
 The tallest house is T and its colour is blue.

20. What is the colour of the house diagonally opposite to the Yellow coloured house ?

A.White          
B.Blue 
C.Green               
D.red

Answer: D

Solution: 
 The house diagonally opposite to the Yellow coloured house is S which has red colour. Hence, option D

21. Which is the second tallest house?

A.P 
B.S              
C.Q 
D.cannot be determined

Answer: D

Solution: 
 The second tallest house can be either S or Q. Hence, option D.

22. DIRECTIONS for Questions 22 and 25: Answer the questions on the basis of the information given below. In a sports event, six teams (A, B, C, D, E and F)  are competing against each other. Matches are scheduled in two stages. Each team plays three matches in Stage-I and two matches in Stage-II. 
No team plays against the same team more than once in the event. No ties are permitted in any of the matches. The observations after the completion of Stage-I and Stage-II are as given below. Stage-I: One team won all the three matches. Two teams lost all the matches. D lost to A but won against C and F. E lost to B but won against C and F.B lost at least one match. F did not play against the top team of Stage-I.   Stage-II: The leader of Stage-I lost the next two matches. Of the two teams at the bottom after Stage-I, one team won both matches, while the other lost both matches. One more team lost both matches in Stage-II. The team(s) with the most wins in the event is (are):

A.A                       
B.A & C                   
C.F               
D.B & E

  Answer: D

Solution: 
 Stage I can be represented as: D -- A B -- A D - C A -- C D -- F F -- B E -- B E -- C E - F since no team plays against the same team more than once
    in the event Stage II can be represented as: A -- E A -- F F -- C B -- C D -- B D - E Now, we can calculate the number of times each team has won. 
 Team Stage I Stage II Total A 3 0 3 B 2 2 4 C 0 0 0 D 2 0 2 E 2 2 4 F 0 2 2 It can be observed from the above table that B and E have most wins in the event.
 Hence, option D

23. The two teams that defeated the leader of Stage-I are:

A.F & D 
B.E & F                    
C.B & D       
D.E & D

  Answer: B

Solution: 
 E and F defeated A. Hence, option B.

24. The only team(s) that won both the matches in Stage-II is (are):

 A.B                         
B.E & F 
C.A, E & F 
D.B, E & F

  Answer: D

Solution: 
 B, E and F are the three teams that won both matches in stage II. Hence, option D.

25. The teams that won exactly two matches in the event are:

A.A, D & F             
B.D & E                     
C.E & F         
D.D, E & F 
E.D & F

  Answer: E

Solution: 
 From the table it is clear that the team that won exactly two matches in the event is D and F. Hence, option E.

26. DIRECTIONS for Questions 26 and 28: Answer the questions on the basis of the information given below. A visits Vizag where his brother P resides. P stays with his father Q and mother S. P's grandfather, R also stays with him. P has two children B and C. B's husband is X. C is married to Y, 
     who is a wrestler. C's son T welcomed A on his visit. How is related to B ?

A.Niece            
B.Nephew 
C.Cousin              
D.son

  Answer: B

27. How is S related to C ?

A.Mother         
B.Grandmother 
C.Aunt                
D.Cannot be determined 

  Answer: B

28. How is P related to X ?

 A.Mother-in-law    
B.Mother        
C.Father-in-law   
D.Cannot be determined

  Answer: C

29. DIRECTIONS for Questions 29 and 31: Answer the questions on the basis of the information given below. "In a class of 70 students, 30 failed in mathematics  and 35 failed in Statistics. Ten students passed in both the subjects." How many failed in both the subject ?

A.65 
B.60              
C.5                          
D.15

  Answer: C

30. How many students passed only in Mathematics ?

A.40                    
B.30 
C.15 
D.20

  Answer: B

31. How many students passed in exactly one of the two subjects ?

A.60 
B.55 
C.40 
D.35

  Answer: B



Advertisements





Ashok Leyland Reasoning Test Placement Papers

Ashok Leyland placement papers have a dedicated section of reasoning to check your ability to solve tricky questions. Attempt as many questions you can as it will help you in clearing the Ashok Leyland Reasoning Test.

1. Deepak said to nitin “ That boy playing football is the younger of the two brothers of the daughter of my father wife”, How is the boy playing football related to Deepak?

A. Son 
B. Brother 
C. Cousin 
D. Nephew

Answer: Option B

Solution:
Father’s wife –mother, Mother’s daughter-sister.Deepak’s sister’s younger’s brother –Deepak’s younger brother . So the boy is Deepak’s brother.

2. 1. Mother 2. Child 3. Milk 4. Cry 5. Smile

A. 1,5,2,4,3 
B. 2,4,1,3,5 
C. 2,4,3,1,5 
D. 3,2,1,5,4

Answer: Option B

3. There are Six persons A, B, C, D, E and F, A has 3 items more than C? 

(I) D has 4 items less than B 

(II) E has 4 items less than F 

(III) C has 4 items less than E 

(IV) F has 4 items less than D 

Which of the following figures cannot be equal to the total number of items possessed by all the 6 Persons?

A. 41 
B. 47 
C. 53 
D. 58

Answer: Option D

Solution:
Here A= C+3, 
D=B-4 
E= F-6, 
C= E+2 
F=D+3 
Now , Calculate the value of every term in respect to A. Therefore, total number of articles. = A+B+C+D+E+F =A+(A+2)+(A-3)+(A-2)+(A-5)+(A+1) =6A-7 
If A=8, then total numbers of items = 8x6-7=41 
If A=9, then total numbers of items = 9x6-7=47 
If A=10, then total numbers of items = 10x6-7=53

4. Statement:
The simplest and most cost effective way to upgrade your home - exchange your old furniture and get 25% to 33% off on the new furniture. - An advertisement of a furniture company.
Assumptions:
I. Now a days there is no demand for furniture product unless some attractive scheme is offered.
II. Some customers always desire to have best quality and do not bother either for cost or for convenience.
III. Some customers want to keep their home up to date with reasonable cost and with less hassles.

A. Only III 
B. Only II 
C. Only I 
D. Only I and II 
E. None of these

Answer: Option A

5. Today’s high school students spend too much time thinking about trivial and distracting matters such as fashion. Additionally, they often dress inappropriately on school grounds. Rather than spending time writing another detailed dress policy, we should make school uniforms mandatory. If students were required to wear uniforms, it would increase a sense of community and harmony in our schools and it would instill a sense of discipline in our students. Another positive effect would be that teachers and administrators would no longer have to act as clothing police, freeing them up to focus on more important issues.
This paragraph best supports the statement that

A. inappropriate clothing leads to failing grades. 
B. students who wear school uniforms get into better colleges. 
C. teachers and administrators spend at least 25% of their time enforcing the dress code. 
D. students are not interested in being part of a community. 
E. school uniforms should be compulsory for high school students.

Answer: Option E

Solution:
The support for choice e is in the third sentence “. . . we should make school uniforms mandatory.” There is no evidence provided to support choices a, b, and d. And although we know that teachers and administrators are spending some of their time enforcing dress code, the paragraph does not quantify how much of their time is spent that way, so there is no support for choice c.

6.  A, B, C, D, E and F are sitting around a round table A is Between E and F, E is Opposite D and C is not in either of neighboring seats of E. Who is Opposite to B?

A. C 
B. D 
C. F 
D. None oF these

Answer: Option C

7. Assertion:
Students are showing great  interest in taking their degrees from U.K. Universities with regard to management studies.
RI. U.K. Universities have proved to be the best in grooming students for a career in management.
RII. Other countries cannot provide the facilities for management courses as U.K. Universities provide.

A. Only RI and not RII is the reason for the assertion. 
B. only RII and not RI is the reason for the assertion. 
C. either RI or RII, but not both, is the reason for the assertion. 
D. neither RI nor RII is the reason for the assertion. 
E. both RI and RII are the reason for the assertion.

Answer: Option E
Solution:
A student may prefer a university considering the structure of academics of the facilities offered. Hence, both RI and RII are valid reasons.

8. Read the passage and answer the following questions:

From the beginning of the new year, the good news continues on the economic front. Following on the heels of encouraging GDP growth figures for the second quarters, we now have happy tidings on the trade front as well. November 2002 saw the country's exports record a healthy 16% increase compared to the corresponding period last year. With this, the growth rate in exports for the first eight months of the current fiscal now stands at a robust 16%. Of course part of the reason for this apparently encouraging performance is because of the base effect - exports actually fell 1.8% during 2001-2002. But that is only part of the reasons. For the rest, recovery in global trade and to give credit where it is due, concerted efforts by exporters have played no small role.

The percentage growth in exports during 2002-2003 was mainly due to the decreased volume of exports during 2001-2002.

A. If the inference is definitely true 
B. If the inference is probably true 
C. If the data are inadequate 
D. If the inference is probably false 
E. If the inference is definitely false

Answer: Option E

Solution:
According to the passage, base effect was not the main cause behind the % growth in exports during 2002-2003.

9. Which of the following is always associated with justice?

A. Hypocrisy 
B. Magnanimity 
C. Legitimacy 
D. Diminutiveness

Answer: Option C

10. In 1994 the population of states B and D are equal and the population of state B in 1996 is 4 lakh: what approx was the population of state D in 1996?

A. 3 lakh 
B. 3.50 lakh 
C. 6 lakh 
D. 5 lakh 
E. 4.50 lakh

Answer: Option D

Solution:
Population of state B in 1994 = (4 * 100 * 100)/(155 * 135) = Population of D in 1994
Population of state D in 1996 = (4 * 100 * 100 * 160 * 170)/(100 * 100 * 155 * 135) ˜ 5 lakh

11. 14 14 26 26 38 38 50

A. 60 72 
B. 50 62 
C. 50 72 
D. 62 62 
E. 62 80

Answer: Option B

Solution:
In this simple addition with repetition series, each number in the series repeats itself, and then increases by 12 to arrive at the next number.

12. desert

A. cactus 
B. arid 
C. oasis 
D. flat

Answer: Option B

Solution:
A desert is an arid tract of land. Not all deserts are flat (choice d). Not all deserts have cacti or oases (choices a and c).

13. wedding

A. love 
B. church 
C. ring 
D. marriage

Answer: Option D

Solution:
A wedding results in a joining, or a marriage, so choice d is the essential element. Love (choice a) usually precedes a wedding, but it is not essential. A wedding may take place anywhere, so a church (choice b) is not required. A ring (choice c) is often used in a wedding, but it is not necessary.

14. Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group?

A. Anxiety 
B. Anger 
C. Sorrow 
D. Joy 
E. Feeling

Answer: Option E

Solution:
All others are specific feelings.

15. According to a particular code, LTRIVENDRUM l is written as LVTKXGPFTWOl, then how LERNAKULAMl will be written in that code language?

A. GSOCMVNBO 
B. GTPCMWNCO 
C. FTOBLVOCP 
D. HTPCLWNBL

Answer: Option B



Advertisements




Ashok Leyland English Test Model Papers

Candidates can test their verbal ability by attempting the Ashok Leyland English Test sample questions and see how much you are prepared for the recruitment drive. Answer each sample question in the Ashok Leyland English Test precisely and check your performance.

1. She felt an insect ----- around.

A. to fly 
B. to be flying 
C. flying 
D. fly

Answer: Option C

2. Resistance

A. resistive 
B. resist 
C. resistibility 
D. resistless

Answer: Option B

3. Mahavira / was / a advocate / of non violence

A. mahavira 
B. was 
C. a advocate 
D. of non violence

Answer: Option C

4. We have plenty of time.

A. do we? 
B. hasn't we? 
C. have we? 
D. haven't we?

Answer: Option D

5. The leader must have the lion’s share of the booty.

A. the worthy part 
B. the smaller part 
C. the larger part 
D. the stronger part

Answer: Option C

6. Many a time it makes one wonder whether we are still in the medieval and primordial age of inculcating discipline among students. ----- Disciplining the undisciplined ones in a disciplined manner will have a telling effect.
(A) Maintaining discipline among students is necessary.
(B) Gone are the days when teachers were revered next to parents.
(C) Students should be goaded, cajoled and persuaded in a mellifluous manner to understand discipline in a carrot method, not a stick method.

A. A and C 
B. Only C 
C. Only A 
D. Only B 
E. Only A

Answer: Option B

Solution:
Only statement C denotes how discipline should be inculcated in students.

7. Moan

A. be 
B. bee 
C. dis 
D. un

Answer: Option A

8. A policeman
(P) to abide
(Q) if he has to do well
(R) by the strict letters of the law
(S) cannot afford

A. PRQS 
B. SPRQ 
C. RQPS 
D. QSPR

Answer: Option D

9. The doctor advised him complete rest

A. SVOC 
B. SVCC 
C. SVOA 
D. SVOO

Answer: Option D

10. Our principal insists being punctual.

A. insists on being punctual 
B. insists on our being punctual 
C. insists punctuality 
D. insists being punctuality 
E. No correction required

Answer: Option B

Solution:
The word 'insists' should be paired along with 'on' in order to make complete sense. It is necessary to pinpoint who should be punctual. Otherwise, it would appear that the principle should be punctual which is what choice (A) implies

11. Are you playing tennis?

A. simple present 
B. simple past 
C. present continuous 
D. past continuous

Answer: Option C

12. Common

A. Strange 
B. Uneasy 
C. Quick 
D. Fast

Answer: Option A

Solution:
common means ordinary or familiar; Strange means unfamiliar

13. It is better to say too little than too much.

A. only little 
B. very little 
C. little 
D. none

Answer: Option C

14. To be under someone's thumb

A. to be found in a difficult or embarrassing situation 
B. to bear a part of one's experience 
C. to face the result of someone's control 
D. to take advantage of a situation

Answer: Option D

Solution:
When you are under someone's control it can be said that 'you are under his/her thumb'.

15. Many a time it makes one wonder whether we are still in the medieval and primordial age of inculcating discipline among students. ----- Disciplining the undisciplined ones in a disciplined manner will have a telling effect.
(A) Maintaining discipline among students is necessary.
(B) Gone are the days when teachers were revered next to parents.
(C) Students should be goaded, cajoled and persuaded in a mellifluous manner to understand discipline in a carrot method, not a stick method.

A. A and C 
B. Only C 
C. Only A 
D. Only B 
E. Only A

Answer: Option B

Solution:
Only statement C denotes how discipline should be inculcated in students.

Ashok Leyland Placement Paper Syllabus

Quantitative Aptitude Syllabus

  • Probability
  • Permutations & Combinations
  • Algebra
  • Averages
  • Time Speed & Distance
  • Time & Work
  • Profit & Loss
  • Ratio & Proportion
  • Simple & Compound Interest
  • Percentage
  • Number Series
  • Mixtures & Alligations
  • Simplification
  • Number System
  • Heights and Distances
  • Geometry & Mensuration
  • Data Sufficiency
  • Logarithms
  • Progressions
  • LCM and HCL
  • Pipes and Cisterns
  • Partnership
  • Boats and Streams
  • Areas, Volumes

Reasoning Syllabus

  • Number Series
  • Letter Series
  • Analogies
  • Puzzles
  • Syllogisms
  • Binary Logic
  • Clocks & Calendars
  • Cubes & Dice
  • Classification 
  • Blood Relations
  • Coding-Decoding
  • Data Sufficiency
  • Seating Arrangement
  • Venn Diagrams
  • Problem Solving
  • Coded Inequalities
  • Double Lineup
  • Logical Deductions
  • Routes & Networks
  • Grouping & Selections
  • Evaluating Course of Action
  • Statements and Conclusions
  • Mathematical and Computer Operations
  • Critical Reasoning
  • Inferences
  • Situation Reaction Test
  • Decision Making
  • Symbols and Notations
  • Direction Sense Test
  • Logical Sequence Of Words
  • Assertion and Reason
  • Verification of Truth of the Statement
  • Statements and Assumptions
  • Data Interpretation

Verbal Ability Syllabus

  • Synonyms
  • Antonyms
  • Sentence Completion
  • Spelling Test
  • Passage Completion
  • Sentence Arrangement
  • Idioms and Phrases
  • Para Completion
  • Error Correction (Underlined Part)
  • Fill in the blanks
  • Synonyms
  • Prepositions
  • Active and Passive Voice
  • Spotting Errors
  • Substitution
  • Transformation
  • Sentence Improvement
  • Joining Sentences
  • Error Correction (Phrase in Bold)
  • Articles
  • Gerunds
  • Identify the Errors
  • Plural Forms
  • Odd Words
  • Prepositions
  • Suffix
  • Tense
  • Adjectives
  • Homophones
  • Identify the Sentences
  • Nouns
  • Prefix
  • Sentence Pattern
  • Tag Questions
Download Ashok Leyland Placement Papers PDF: Click Here


Dear viewers, we hope that the syllabus and Ashok Leyland placement papers provided here useful to you. Sometimes companies may change their syllabus and exam pattern. If there are any such changes we will update this article with the latest syllabus as early as possible.