Andhra Bank Placement Papers 2016 - Interview Questions

Advertisements

Andhra Bank Placement Papers

Placement papers of Andhra Bank 2016-2015. Learn and practice the placement papers and interview questions answers of Andhra Bank and find out how much you score before you appear for your next interview and written test.

Andhra Bank Placement Papers 2016 & Interview Questions:

1. (Directions: 1-5). Read the sentence given below and answer the questions following that. The surprisingly abundant life of the Indian Ocean is confined to the upper layers; the deeper and especially the bottom waters are devoid of oxygen and are often permeated with hydrogen sulphide. The sentence gives the information about

A.the life of the people near the Indian Ocean.
B.the reason why life exists in particular water layers.
C.the reason why oxygen is found in the bottom layers
D.the reason why hydrogen sulphide is found in the bottom layers

Answer: D

2. The bottom waters of the Indian Ocean

A.have no oxygen B.have large amounts of oxygen        C.have no hydrogen sulphide D.contain oxygen and hydrogen sulphide

Answer: A

3. The waters of the Indian Ocean

A.are devoid of life  
 B.are always permeated with hydrogen sulphide  
 C.have life only in the lower layers  
 D.lack life and it is very surprising\

Answer: D

4. Which of the following is the most opposite of the word ABUNDANT , as used in the passage?

A.plentiful B.minute        C.insufficient       D.tiny

Answer: D

5. The sentence suggests which one of the following :

A.observers are surprised at how little life exists in the Indian Ocean.
B.Hydrogen sulphide is necessary to life.
C.both oxygen and hydrogen sulphide are necessary to life.
D.oxygen is not necessary for marine life.

Answer: A

6. Read the following information and answer the questions given below it: (1)A, B, C, D and E are five friends. (2)B is elder to E, but not as tall as C. (3)C is younger to A, and is taller to D and E. (4)A is taller to D, But younger to E. (5)D is elder to A but is shorter in the group. 1.Who among the following is the eldest?

A.A B.B C.C D.D            E.E

Answer: E

Explanation: 
In terms of age we have: E < B, C < A, A < E, A < D So, we have C < A< E < B, A < D. In terms of height we have B < C, D < C, E < C, D < A. Either B or D is the eldest.

7. Which of the following pairs of students is elder to D?

A.BA B.BC       C.BE           D.EA          E.None of these

Answer: E

Explanation: 
It cannot be determined for sure.

8. Which of the following statements is correct about B? 1.B is not the tallest 2. B is shorter to E 3.When they are asked to stand in ascending order with respect to their heights,B is in the middle

A.Only (1) is correct    B.Only (1) and (3) are correct    C.All are correct  
 D.All are incorrect

Answer: A

Explanation: 
B is shorter than C, so B is not the tallest. Thus (1) is correct. B and E are shorter than C. So, it cannot be concluded that B is shorter to E. Thus (2) is incorrect. A single definite order of heights cannot be obtained from the given information. So (3) is incorrect.

9. If F, another friend is taller than C, how many of them will be between F and E according to their height?

A.One B.Two    C.Three      D.Four E.None of these

Answer: 

Explanation: 
Since no definite order of height can be obtained. So it cannot be determined for sure how many persons lie between F and E.

10. If a selection is to be made among them who would be relatively older and also taller, who among them should be chosen?

A.A B.B         C.C D.D        E.E

Answer:B

Explanation: 
A and C are youngest so they cannot be selected. D is shorter than two persons A and C. B is shorter than C only and is only relatively order. So, B will be selected. E is younger than B.

You can also practice: Akamai Placement Papers

11. Are the integers x, y and z consecutive? 1. The arithmetic mean (average) of x, y and z is y. 2. y-x = z-y

A.A       B.B          C.C          D.D E.E

Answer: E

Explanation: 
The mean of three numbers will equal the middle number for any set of evenly spaced numbers (1,2,3 or 2,4,6, or -1, -4, -7 for example) and so we cannot assume that x, y and z are consecutive. If x, y and z were 2, 4, and 6, for example, the equation in (2) would be valid, so once again the numbers do not have to be consecutive, and the answer cannot be B. From the numbers we have just substituted, we should be able to see that putting (1) and (2) together will still not give a situation in which the numbers are always consecutive or always not consecutive.

12. Is x > 0 ? 1. -2x < 0 2. x³ > 0

A.A B.B           C.C           D.D        E.E

Answer: D

Explanation: 
The statement that x is greater than zero means that x is positive. If we multiply a positive number by a negative number the product is negative: this is what we get from (1), which thus tells us that x is positive. The answer must be A or D. The cube of a positive number is positive; the cube of a negative number is negative, and so (2) tells us that x is positive. And so the answer is D.

13. A certain straight corridor has four doors, A, B, C and D (in that order) leading off from the same side. How far apart are doors B and C? 1. The distance between doors B and D is 10 meters. 2. The distance between A and C is 12 meters.

A.A B.B           C.C           D.D E.E

Answer: E

Explanation: 
It is obvious that neither (1) or (2) alone can tell you how far apart B and C are, and so the answer must be C or D. To see whether putting both pieces of information together will be adequate, visualize two rods: BD of length 10 units, and AC of length 12 units. Mentally place the rods alongside each other so that C lies between B and D. Now you can mentally slide the rods past each other to see that C can lie anywhere between B and D, and so we cannot fix one value for the length BC, and the answer is E.

14. Given that x and y are real numbers, what is the value of x + y ? 1. (x² – y²) / (x-y) = 7 2. (x + y)² = 49

A.A B.B            C.C             D.D        E.E

Answer: A

Explanation: 
The expression x² – y² has factors (x + y)(x – y), and so we can simplify (cancel down) the expression in (1) to get x + y = 7. Now consider (2) alone: there are two possible values for x + y. (Either 7 or -7). Since there is not one discrete value for (2).

15. Two socks are to be picked at random from a drawer containing only black and white socks. What is the probability that both are white? 1. The probability of the first sock being black is 1/3. 2. There are 24 white socks in the drawer.

A.A B.B              C.C D.D E.E

Answer: C

Explanation: 
From (1) we know the ratio of black socks to white, but that ratio will change when one sock is taken out. To get the new ratio, and hence the probability that the next sock will also be white, we need to know the number of socks of each type. Obviously (2) on its own does not get the. But putting the information in both statements together we can solve the problem (24 white socks with a ratio of black to total of 1:3 means that there are 12 black and 24 white socks).

16. A bucket was placed under a dripping tap which was dripping at a uniform rate. At what time was the bucket full? 1. The bucket was put in place at 2pm. 2. The bucket was half full at 6pm and three-quarters full at 8pm on the same day.

A.A           B.B                C.C D.D           E.E

Answer: B

Explanation: 
Since we need rate of dripping, (1) is not enough. Ignoring (1) and looking at (2) we can easily solve the problem because one quarter of the bucket got filled in 2 hours and the filling will get over at 10pm.

17. Every pupil in a school was given one ticket for a concert. The school was charged a total of $6000 for these tickets, all of which were of equal value. What was the price of one ticket? 1.If the price of each ticket had been one dollar less, the total cost would have been 1,200 less. 2.If the price of each ticket had been $2 more, the total bill would have increased by 40%.

A.A B.B C.C D.D            E.E

Answer: D

Explanation: 
If the price of one ticket is p, and the total number of tickets is n, then from the information given we know that (6000/n) = p. From statement (1) we get a new expression (6000 – 1,200)/ n = p – 1. These two expressions can be solved. Looking only at (2) we can write another equation: (8400/n) = p + 2. This equation can also be solved when combined with the original equation

18. Read the each sentence to find if there is any grammatical error in it. (Disregard punctuation errors if any) I shall (A) / ring him (B) / tomorrow (C) / in the afternoon (D).

A.A            B.B                   C.C D.D

Answer: B

Explanation: 
' Ring him up' in palce of ' ring him '. Ring up is the correct idiom.

19. I enjoyed  (A)/ during my (B) / stay in (C) / England (D).

A.A B.B C.C             D.D

Answer: A

Explanation: 
' I enjoyed myself' in place of ' I enjoyed' . Some verbs take reflexive pronouns after them.

20. The clothes (A) / were neatly (B) / hanged (C) /on the cloth line (D).

A.A                 B.B                 C.C D.D

Answer: C

Explanation: 
'Hung' in place of ' hanged' .' Hanged' is used for living beings an hung is used for other objects.

You can also practice: Amdocs Placement Papers

21. Read the following information given below and answer the questions that follow: A * B means A and B are the same age. A – B means B is younger than A. A + B means A is younger than B. Sachin * Madan – Reena means

A.Reena is youngest                       B.Reena is the oldest  
 C.Madan is younger than Reena       D.None of these


Answer: A

Explanation: 
Sachin*Madan-Reena means Sachin and Madan are of the same age and Reena is younger than Madan. This means that Reena is the youngest.

22. X+Y+Z is same as

A.Y-X-Z               B.Z-Y-X            C.Z-X-Y             D.None of these

Answer: B

Explanation: 
X+Y+Z means X is younger than Y and Y is younger than Z. This can also be written as Z-Y-X.

23. For an expression Farha-Fardina-Arif which of the following cannot be correct under any circumstances?

A.Arif is father of Farha.      B.Arif is the younger brother of Farha.  
 C.Farha is the mother of both Arif and Fardina          D.None of these

Answer: A

Explanation: 
Farha-Fardina-Arif means Fardina is younger than Farha and Arif is younger than Fardina. This meansthat Arif is younger than Farha.So, Arif cannot be the father of Farha.

24. Read the following information carefully and answer the questions given below it: (A)There are five friends (B)They are standing in a row facing south. (C)Jayesh is to the immediate right to Alok. (D)Pramod is between Bhagat and Subodh. (E)Subodh is between Jayesh and Pramod. Who is at the extreme left end?

A.Alok            B.Bhagat C.Subodh         D.Data Inadequate

Answer: A

Explanation: 
The boys are standing facing south. So, consider left and right accordingly. the sequence is Bhagat, Pramod,Subodh,Jayesh, Alok. So, Alok is at extreme left

25. Who is in the middle?

A.Bhagat       B.Jayesh C.Pramod D.Subodh

Answer: D

Explanation: 
Subodh is in the middle

26. Find out missing number 4, 10, (.....), 82, 244, 730

A.24 B.28                C.77 D.218

Answer: B

Explanation: 
Each number in the series is the preceding number multiplied by 3 and then decreased by 2.

27. 9, 11, 20, 31, (.....), 82

A.41 B.51                 C.60 D.71

Answer: B

Explanation: 
Each term in the series is the sum of the preceding two terms. Missing number = 20 + 31 = 51.

28. 5, 16, 49, 104, (....)

A.115 B.148 C.170                  D.181

Answer: D

Explanation: 
The pattern is +11, +33, +55, ...... i.e. +(11 x 1), +(11 x 3), + (11 x 5), ..... Missing number = 104 + (11 x 7) = 181

29. Fill in the blanks with suitable words Although he never learnt to read, his exceptional memory and enquiring mind eventually made him a very ....... man.

A.dedicated       B.erudite            C.pragmatic          D.benevolent

Answer: B

30. Traffic problems in Bombay are as serious as in any other city in india ,and they are complicated by digging of roads by corporations on this or that ........

A.reason B.instance C.aspect D.pretext

Answer: D



Share This Job Opening...!!





About www.allindiajobs.in

All India Jobs is one of the top fresher job sites in India with over 1000 companies listing jobs online. If you are looking for best careers in India then you are at right place. You can find IT software jobs, bank jobs, bpo jobs, mba jobs, govt jobs, walkin for fresher, engineering jobs, railway jobs, medical or pharma jobs, internship jobs etc. Also we provide latest placement papers for freshers to practice for mnc company written online exams. www.allindiajobs.in is one of the the best recruitment websites in india.