Amdocs Placement Papers 2016 - Interview Questions

Advertisements

Amdocs Placement Papers
Placement papers of Amdocs 2016-2015. Learn and practice the placement papers and interview questions answers of Amdocs and find out how much you score before you appear for your next interview and written test.

Amdocs Placement Papers 2016 & Interview Questions:

1. Express the 0.08% as a fraction ?

A.1/1200 B.1/1250              C.11/1250           D.1/1050

Answer: B

Explanation: 
0.08%=0.08/100 =8/10000 =1/1250

2. Pointing to a photograph of a boy Suresh said, "He is the son of the only son of my mother." How is Suresh related to that boy?

A.Brother B.Uncle                  C.Cousin             D.Father

Answer: D

Explanation: 
The boy in the photograph is the only son of the son of Suresh's mother i.e., the son of Suresh. Hence, Suresh is the father of boy.

3. Fill the missing number or letter in the given series.
SCD, TEF, UGH, ____, WKL

A.CMN B.UJI C.VIJ D.VUJ

Answer: C

Explanation: 
There are two alphabetical series here. The first series is with the first letters only: STUVW. The second series involves the remaining letters: CD, EF, GH, IJ, KL.

4. 3, 12, 48, 192, 3072.

A.768 B.384                    C.2376                D.1976

Answer: A

Explanation: 
The numbers are multiplied by 4 to get the next number. (192 × 4 = 768)

5. 1 2, 3, 5, 7, 11, 13,

A.15 B.17                      C.18                      D.19

Answer: B

Explanation: 
The given series is prime number series. The next prime number is 17.

6. A, B, D, G, K, ...

A.P                 B.N                     C.O                         D.L

Answer: A

Explanation: 
The series is + 1, + 2, + 3 etc. The missing letter is (K + 4) = P. Skip Process: First no letter is skipped, then 1, 2, 3 etc. letters are skipped to get next letter. Skip 4 letters after 'K' to get P.

7. B, E, H, K, N,

A.P                 B.O C.Q                      D.R

Answer: C

Explanation: 
The series is + 3. The missing letter is N + 3 = Q. Answer: Q Logic: Skip two letters to get the next letter. Skip Q, P after N to get Q. The missing letter is Q.

8. E D C H G F K J I N ......

A.L M B.O P                   C.M O                    D.M L

Answer: D

Explanation: 
reverse series

9. FAG, GAF, HAI, IAH, ____

A.JAK              B.HAL                    C.HAK D.JAI

Answer: A

Explanation: 
The middle letters are static, so concentrate on the first and third letters. The series involves an alphabetical order with a reversal of the letters. The first letters are in alphabetical order: F, G, H, I , J. The second and fourth segments are reversals of the first and third segments. The missing segment begins with a new letter.

10. ELFA, GLHA, ILJA, _____, MLNA

A.OLPA            B.KLMA                  C.LLMA D.KLLA

Answer: D

Explanation: 
The second and forth letters in the series, L and A, are static. The first and third letters consist of an alphabetical order beginning with the letter E.

You can also practice: Amazon Placement Papers

11. CMM, EOO, GQQ, _____, KUU

A.GRR             B.GSS C.ISS                 D.ITT

Answer: C

Explanation: 
The first letters are in alphabetical order with a letter skipped in between each segment: C, E, G, I, K. The second and third letters are repeated; they are also in order with a skipped letter: M, O, Q, S, U.

12. The L.C.M. of two numbers is 48. The numbers are in the ratio 2 : 3. Then sum of the number is:

A.28 B.32 C.40                D.64

Answer: C

Explanation: 
Let the numbers be 2x and 3x. Then, their L.C.M. = 6x. So, 6x = 48 or x = 8. The numbers are 16 and 24. Hence, required sum = (16 + 24) = 40.

13. If A is the brother of B; B is the sister of C; and C is the father of D, how D is related to A ?

A.Brother          B.Brother                 C.Nephew D.Cannot be determined

Answer: D

Explanation: 
If D is Male, the answer is Nephew. If D is Female, the answer is Niece. As the sex of D is not known, hence, the relation between D and A cannot be determined. Note: Niece - A daughter of one's brother or sister, or of one's brother-in-law or sister-in-law. Nephew - A son of one's brother or sister, or of one's brother-in-law or sister-in-law.


14. Express the 56% as a fraction ?

A.14/25              B.15/25                 C.17/25 D.19/25

Answer: A

Explanation: 
56% = 56/100 =14/25

15. What is the sum of the first 25 natural odd numbers ?

A.225                 B.125 C.525                  D.625

Answer: D

Explanation: 
1 + 3 + 5 + ...... + 49 (first 25 odds) = 25 x 2 = 625.

16. Evaluate 30!/28!

A.800 B.789                C.870 D.980

Answer: C

Explanation: 
30!/28! = 30 * 29 * (28!) / (28!) = 30 * 29 =870

17. 15% of x=20% of y then x:y is

A.2:3                   B.4:4                 C.4:3                        D.3:4

Answer: C

Explanation: 
(15/100)*x=(20/100)*y 3x=4y x:y=4:3

18. Find the fourth proportion to 4,9,12 ?

A.16                      B.27                  C.17                            D.37

Answer: B

Explanation: 
d is the fourth proportion to a,b,c a:b=c:d 4:9=12:x 4x=9*12 =>x=27

19. Find S.P when C.P=Rs 56.25 and Gain=20%

A.Rs 60.50 B.Rs 67.50          C.Rs 61.50                    D.Rs 68.50

Answer: B

Explanation: 
S.P=[(100+gain%)/100]*C.P S.P=[(100+20)/100]56.25 =Rs 67.50

20. A man buys an article for Rs.27.50 and sells it for Rs.28.60 Find the gain percent ?

A.14%                   B.40%                 C.4%                           D.3%

Answer: C

Explanation: 
C.P=Rs 27.50 S.P=Rs 28.60 then Gain=S.P-C.P=28.60-27.50=Rs 1.10 Gain%=(gain*100)/C.P% =(1.10*100)/27.50% =4%

You can also practice: Alcatel Lucent Placement Papers

21. 2 is what percent of 50 ?

A.14%                    B.2%                  C.1%                            D.4%

Answer: D

Explanation: 
2 is what percent of 50 = 2/50 *100 = 4%

22. If GREET is coded as FQDDS, decode the SNQD codes

A.BOSS B.TORE C.DEEP                         D.DOCK

Answer: B

Explanation: 
Here, each letter is allotted the value of its preceding letter in the sequence; the pattern of coding used here is B = A, C = B. Based on this pattern, the answers is TORE

23. If “D1T5D” stands for “DATED” how will you code the DREAM ?

A.D 18 E 1 M            B.L15C1T5             C.B 1 I 12E4                  D.F1I12E4

Answer: A

Explanation: 
Mixed coding takes the pattern of coding with both the letters of alphabets and numerical assignment.

24. Read the following information given below and answer the questions that follow: Five girls are sitting on a bench to be photographed. Seema is to the left of Rani and to the right of Bindu. Mary is to the right of Rani. Reeta is between Rani and Mary.
Who is sitting immediate right to Reeta ?

A.Bindu B.Rani                       C.Mary                        D.Seema

Answer: C

25. Who is in the middle of the photograph ?

A.Bindu B.Rani C.Reeta D.Seema

Answer: B

26. Who is second from the right ?

A.Mary B.Rani                         C.Reeta                      D.Bindu

Answer: C

27. Who is second from the left in photograph ?

A.Reeta                    B.Mary                         C.Bindu D.Seema

Answer: D

28. Read the following information given below and answer the questions that follow:
(i) A, B, C, D, E and F are six family members.
(ii) There is one Doctor, one Lawyer, one Engineer, one Pilot, one Student and one Housewife.
(iii) There are two married couples in the family.
(iv) F, who is a lawyer, is father of A.
(v) B is a pilot and is mother of C.
(vi) D is grandmother of C and is a Housewife
(vii) E is father of F and is a Doctor.
(viii) C is brother of A.
Which of the following statements is definitely true ?

A.C is the brother of the Student B.F is the father of the Engineer  
 C.A is the Engineer                         D.E is the father of the Pilot

Answer: B

Explanation: 
Either A or C is Engineer, F is father of both A and C. Answer: (2)

29. How many female members are there in the family ?

A.Two only            B.Three only        C.Three or Four       D.Two or Three

Answer: D

Explanation: 
Two or three; B and D (sex of A is not known). Answer: (4)

30. How is A related to D ?

A.Grandson           B.Granddaughter           C.Either granddaughter or grandson D.grandmother

Answer: C

Explanation: 
Either granddaughter or grandson. Answer: (3)



Share This Job Opening...!!





About www.allindiajobs.in

All India Jobs is one of the top fresher job sites in India with over 1000 companies listing jobs online. If you are looking for best careers in India then you are at right place. You can find IT software jobs, bank jobs, bpo jobs, mba jobs, govt jobs, walkin for fresher, engineering jobs, railway jobs, medical or pharma jobs, internship jobs etc. Also we provide latest placement papers for freshers to practice for mnc company written online exams. www.allindiajobs.in is one of the the best recruitment websites in india.