ADP Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers

ADP Placement Papers

ADP Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers. Find the largest collection of ADP Placement Papers with answers for Aptitude, Reasoning & Verbal Ability questions. Score well by practicing the ADP Placement Papers on various topics. Improve scores by practicing best questions and develop an optimal study plan to improve further on. Solve some sample questions in different formats in the below section of ADP Online Practice and Exam Preparation section. Systematically increase your skills in  ADP Recruitment Test by excelling section wise.

Latest ADP Placement Papers

Individuals can check this article to get an idea about the ADP Test Pattern and syllabus. By practicing the sample question, test participants can improve their skills. Here we have also provided the ADP Placement Papers PDF which can be downloaded free by people. Regular practice will help test participants to skillup in ADP Placement Test.

Also Check: Interview Questions


Here participants can find sample questions which are gathered from various ADP Placement Papers. Contestants can find the sample questions on Aptitude, Reasoning And Verbal Ability. All India Jobs is here to help Job seekers to gain a suitable job for their feature. Go through the complete article below you can find the link to download ADP Placement Papers PDF. Download the PDF copies of ADP Placement Papers and prepare well even in offline.



ADP Aptitude Test Sample Papers

Attempt free Aptitude Placement Papers of ADP here. The questions will be based on logic building, general aptitude and mind puzzles. ADP Placement Papers for Aptitude should be attempted laying emphasis of getting shortlisted by ADP. 

1. In the following choose the word which express the meaning of the same word CURSORY

A.superficial
B.important
C.move
D.natural

Answer: A

2. PERVERT

A.heavy
B.unusual
C.demoralize
D.extra

Answer: C

3. AUGUST

A.Common
B.Ridiculous
C.Dignified
D.Petty

Answer: C

4. CANNY

A.Obstinate
B.Handsome
C.Clever
D.Stout

Answer: C

5. ALERT

A.Energetic
B.Observant
C.Intelligent
D.Watchful

Answer: D

6. In the following choose the word which express the opposite meaning of the same word OBEYING

A.Ordering
B.Following
C.Refusing
D.Contradicting

Answer: A

7. FRAUDULENT

A.Candid
B.Direct
C.Forthright
D.Genuine

Answer: D

8. FLAGITIOUS

A.Innocent
B.Vapid
C.Ignorant
D.Frivolous

Answer: A

9. BELITTLE

A.Praise
B.Flatter
C.Exaggerate
D.Adore

Answer: C

10. STARTLED

A.Amused
B.Relaxed
C.Endless
D.Astonished

Answer: B

11. Read the passage and answer that follow on the basis of instruction provided in the passage. 

There was a marked difference of quality between the personages who haunted near bridge of brick and the personages who haunted the far one of stone. Those of lowest character preferred the former, adjoining the town; they did not mind the glare of the public eye. they had been of no account during their successes; and though they might feel dispirited, they had no sense of shame in their ruin. Instead of sighing at their adversaries they spat, and instead of saying the iron had entered into their souls they said they were down in their luck.The miserable's who would pause on the remoter bridge of a politer 
stamppersons who did not know how to get rid of the weary time. The eyes of his species were mostly directed over the parapet upon the running water below. While one on the town ward bridge did not mind who saw him so, and kept his back to parapet to survey the passer-by, one on this never faced the road, never turned his head at coming foot-steps, but, sensitive on his own condition, watched the current whenever a stranger approached, as if some strange fish interested him, though every finned thing had been poached out of the rivers years before. In this passage the author is trying to

A.explain the difference between the construction of the two bridges
B.describe the way different sections of people like to dress
C.explain the variety of ways in which strangers can be treated
D.describe how people of different classes behaved when unhappy

Answer: D

12. People belonging to lower strata in their moments of distress

A.remembered the days of glory
B.dressed shabbily to earn sympathy
C.visited the brick made bridge
D.felt ashamed of their failures

Answer: C

13. The attitude of lowly and genteel towards strangers was

A.virtually the same
B.entirely different
C.completely indifferent
D.virulently hostile

Answer: B

14. The bridge of stone was frequented by

A.all the sections of society
B.those fond of fishing
C.the sophisticated but luckless
D.none of the above

Answer: C

15. The two bridges were known

A.for their similar design
B.for being equidistant from town
C.for being haunted places
D.for attracting dejected people to them

Answer: D

16. Complete the sentence with suitable word . Fate smiles ...... those who untiringly grapple with stark realities of life.

A.with
B.over
C.on
D.round

Answer: C

17. The miser gazed ...... at the pile of gold coins in front of him.

A.avidly
B.admiringly
C.thoughtfully
D.earnestly

Answer: A

18. Catching the earlier train will give us the ...... to do some shopping.

A.chance
B.luck
C.possibility
D.occasion

Answer: A

19. I saw a ...... of cows in the field.

A.group
B.herd
C.swarm
D.flock

Answer: B

20. The grapes are now ...... enough to be picked.

A.Ready
B.ripe
C.advanced
D.mature

Answer: B

21. Find the output of the code snippet char *S1 = "ABCD"; char S2[ ] = "ABC"; printf("%d,%d",sizeof(S1), sizeof(S2));

A.3,4
B.4,4
C.3,3
D.4,3

Answer: B

 Solution: 
Output: 4,4. S1 is a character pointer giving the size of the pointer variable. Second one is a character array with size 4. (Including the terminating character '\0').

22. Find the output of the code snippet

int i ;
 int v = scanf("%d",&i); // Lets say the input is 23
printf("%d",v);

A.23
B.1
C.Junk
D.0

Answer: B

Solution: 
Output = 1; This is because, scanf reads and input and returns the number of items read. Hence 23 would be stored in i and 1 would be stored in v

23. What is the default size of a integer variable ?

A.2
B.4
C.can be 2 or 4 depending on the operating system
D.8

Answer: C

24. What will be effect of size of operator on Unions?

A.gives the size of the biggest member
B.gives the size of sum of all members
C.gives the size of the smallest of the members
D.none of the above

Answer: A

25. Divide by Zero is a common exception of type

A.Run Time
B.Compile Time
C.can be either Run time or Compile time
D.none of the above

Answer: A

26. Which of the following statements is false? 

A.Pointers are designed for storing memory addresses 
B.Arrays are passed by value to functions 
C.Both of the above are false 
D.none of the above

A.A
B.B
C.C
D.D

Answer: C

27.Output of the following program is

main()
{int i=0;
for(i=0;i{switch(i)
case 0:i+=5;
case 1:i+=2;
case 5:i+=5;
default i+=4;
break;}
printf("%d,",i);
}
}

A.0,5,9,13,17
B.5,9,13,17
C.12,17,22
D.16,21

Answer: D

28. 4 men and 6 women can complete a work in 8 days, while 3 men and 7 women can complete it in 10 days. In how many days will 10 women complete it?

A.35
B.40
C.45
D.50

Answer: B

Solution: 
Let 1 man's 1 day's work = x and 1 woman's 1 day's work = y. Then, 4x + 6y =1/8 and 3x + 7y =1/10 Solving the two equations, we get: x =11/400, y =1/400 1 woman's 1 day's work =1/400 10 women's 1 day's work = 1/40 Hence, 10 women will complete the work in 40 days.

29. Two trains running in opposite directions cross a man standing on the platform in 27 seconds and 17 seconds respectively and they cross each other in 23 seconds. The ratio of their speeds is:

A.1:2
B.3:2
C.3:4
D.none of these

Answer: B

Solution: 
Let the speeds of the two trains be x m/sec and y m/sec respectively. Then, length of the first train = 27x metres, and length of the second train = 17y metres. 27X+17Y=23 27X+17Y=23X+23Y 4X=6Y X/Y=3/2

30. If selling price is doubled, the profit triples. Find the profit percent.

A.66 2/3
B.100
C.105 1/3
D.120

Answer: B

Solution: 
Let C.P. be Rs. x and S.P. be Rs. y. Then, 3(y - x) = (2y - x) y = 2x. Profit = Rs. (y - x) = Rs. (2x - x) = Rs. x. Profit % = (x/x) x 100 % = 100%




ADP Reasoning Test Placement Papers

It's Time to tickle your brain. Work out with some good, challenging questions based on logical and analytical reasoning and understand the type of questions that might be asked in actual ADP Placement Exam. 

1. Statement:
India has now been recognised by the Western world as a vast resource of knowledge and the latter is eager to use the same.
Courses of action:
I. India should exploit this opportunity to hasten its economic growth.
II. India should bargain effectively with the Western world and become a super power in South Asia.

A. If only I follows 
B. If only II follows 
C. If either I or II follows 
D. If neither I nor II follows
E. If both I and II follow

Answer: Option E

Solution:
By exploiting the recognition of the West, India can certainly hasten its economic growth. Hence I follows. The opportunity to emerge as a super power should not be missed. Hence II follows.

2.Sohan walked 20m towards East. He turned to his left and walked 30m. He again turned towards his left and walked 20m. How far and in which direction is he now from his starting position?

A.30m,South
B.30m,North
C.70m,North
D.50m,North

Answer: Option B

3. Here are some words translated from an artificial language. moolokarn means blue sky, wilkospadi means bicycle race, moolowilko means blue bicycle. Which word could mean "race car"?

A.wilkozwet 
B.spadiwilko
C.moolobreil
D.spadivolo

Answer: D

Solution: 
 From wilkospadi, you can determine that wilko means bicycle and spadi means race. Therefore, the first part of the word that means racecar should begin with spadi. That limits your choices to b and d. Choice b, spadiwilko, is incorrect becausewe have already determined that wilkomeans bicycle. Therefore, the answer must be choice d, spadivolo

4. A student got twice asA student got twice as many sums wrong as he got right. If he attempted 48 sums in all, how many did he solve correctly ? many sums wrong as he got right. If he attempted 48 sums in all, how many did he solve correctly?

A.12 
B.16 
C.18 
D.24

Answer: B

Solution: 
Suppose the boy got x sums right and 2x sums wrong. Then, x + 2x = 48 3x = 48 x = 16.

5. Express the 0.08% as a fraction ?

A.1/1200 
B.1/1250  
C.11/1250   
D.1/1050

  Answer: B

Solution:  0.08%=0.08/100 =8/10000 =1/1250

6. If each of the vowels i.e. A, E, I, O & U along with the 3rd letter to it right in the alphabet are taken out and arranged one after the other in the same order followed by the remaining letters of the alphabet, which of the following will be 5th to the left of the 19th letter from the left in the new arrangement?

A. G 
B. H 
C. J 
D. W

Answer: Option A

Solution:
Arranging English alphabet according to the instructions given, we get,
A D E H I L O R U X B C F G J K M N P Q S T V W Y Z
= (19 - 5) = 14th from the left.

7. Assertion:
A new media, that is growing by leaps and bounds these days, is the internet.
RI. People's communication skills have improved.
RII. Because science and technology is growing by leaps and bounds these days.

A. Only RI and not RII is the reason for the assertion. 
B. only RII and not RI is the reason for the assertion. 
C. either RI or RII, but not both, is the reason for the assertion. 
D. neither RI nor RII is the reason for the assertion.

Answer: Option D

Solution:
RI : "People's communication skills". This phrase implies "People's communicating ability", but not the media's. This is not a valid reason.
RII : Even if it is true that science has created this medium, it is people who accept it and make it popular. No reason is given in RII to explain why this medium is growing. Neither RI nor RII is a valid reason.

8. At the baseball game, Henry was sitting in seat 253. Marla was sitting to the right of Henry in seat 254. In the seat to the left of Henry was George. Inez was sitting to the left of George. Which seat is Inez sitting in?

A. 251 
B. 254 
C. 255 
D. 256

Answer: Option A

Solution:
If George is sitting at Henry’s left, George’s seat is 252. The next seat to the left, then, is 251.

9. In triangle ABC, angle B is a right angle. If AC is 6cm, and D is the mid-point of side AC, the length of BD is

A.4cm  
B.6cm   
C.3cm  
D.3.5cm

  Answer: C

Solution: 
 In a right angled triangle, the median is half the length of the hypotenuse = ½(6) = 3 cm.

10. BUCKET : ACTVBDJLKDFSU : : BONUS: ?

A. ACMNMOTURT 
B. SUNOB 
C. ACNPMOTVRT 
D. ACMNMOTURT

Answer: Option C

Solution:
Each letter of the first group is replaced by the two letters one come after it and one that comes before it in the second group.

11. Posthumous Publication occurs when a book is published after the author’s death. Which situation below is the best example of Posthumous Publication?

A. Richard’s illness took his life before he was able to enjoy the amazing early reviews of his novel. 
B. Melissa’s publisher cancels her book contract after she fails to deliver the manuscript on time. 
C. Clarence never thought he’d live to see the third book in his trilogy published. 
D. Elizabeth is honored with a prestigious literary award for her writing career and her daughter accepts the award on behalf of her deceased mother.

Answer: Option A

Solution:
Although choice d also mentions a writer who has died, it does not state that one of the writer’s books was published after her death, only that she received an award. Choice a states that Richard wasn’t around 

to see the early reviews of his novel, therefore implying that Richard died before the book was published. The other two options depict living writers.

12.  The neighborhood block association has received many complaints about people knocking on doors and soliciting money for an unknown charity organization even though door-to-door solicitation is prohibited by local laws. Three residents have provided descriptions of individuals who have come to their door asking for money.
Solicitor #1 is a white male, 20–25 years old, 5'9", 145 pounds, with very short brown hair. He was wearing a dark blue suit and carrying a brown leather briefcase.
Solicitor #2 is a white male, 25–30 years old, 6'2", 200 pounds, with a shaved-head. He was wearing a red T-shirt and jeans.
Solicitor #3 is a white male, approximately 23 years old, 5'10", slight build, with short brown hair. He was wearing a blue suit.
Three days after the block association meeting, a resident noticed a man knocking on doors in the neighborhood and phoned the police to report the illegal activity. This solicitor was described as follows:
Solicitor #4 is a white male, 22 years old, 140 pounds, about 5'10", with short brown hair. He was carrying a briefcase and wearing a dark suit.
Based on this description, which of the three solicitations was also likely carried out by Solicitor #4?

A. #1, #2, and #3 
B. #1, but not #2 and #3 
C. #1 and #3, but not #2 
D. #1 and #2, but not #3

Answer: Option C

Solution:
The solicitor described as #2 has a shaved head and is much taller and heavier than the solicitors described as #1 and #3. Therefore, choices a and d, which include #2, can be ruled out. Solicitors #1, #3, and #4 have such similar descriptions that the correct answer is clearly choice c.

13. Here are some words translated from an artificial language.
migenlasan means cupboard
lasanpoen means boardwalk
cuopdansa means pullman
Which word could mean “walkway”?

A. poenmigen 
B. cuopeisel 
C. lasandansa 
D. poenforc

Answer: Option D

Solution:
Migen means cup; lasan means board; poen means walk; cuop means pull; and dansa means man. The only possible choices, then, are choices a and d. Choice a can be ruled out because migen means cup.

14. 2 3 7 13 26 47 78

A. 11 
B. 13 
C. 15 
D. 18

Answer: Option A

Solution:
The series is +12 -0 , +22 -1, 32-2, +4-3, 52 -4, +62 -5 
Thus, 7 is the wrong number.

15. CONVICTION : INCARCERATION

A. reduction : diminution 
B. induction : amelioration 
C. radicalization : estimation 
D. marginalization : intimidation

Answer: Option A

Solution:
A conviction results in incarceration; a reduction results in diminution.





ADP English Test Model Papers

Crack ADP Placement Examination for English Usage by practicing the sample questions for free on our platform. The subjects that are of primary importance are English Grammar, Vocabulary and Synonyms Antonyms. Attempt the sample questions to get an idea about ADP English Test.

1. Communities should be self-reliant but this self-reliance does not mean _____ because the need to trade results in the interdependence of communities.
(A) secrecy
(B) isolation
(C) lankiness
(D) barrenness
(E) seclusion
(F) solitude

A. A and C 
B. B and E 
C. D and F 
D. C and E

Answer: Option B

Solution:
Self-reliance does not mean 'separation'. 'Segregation' is done on racial, religious or sexual grounds. Here we are talking about trade and economy. 'segregation' and 'with drawl' are inappropriate. Trade between communities need interdependence. Hence 'isolation' (to be alone or to be cut off) or 'seclusion' (keeping away from other people) are apt.

2. Most of the women read novels

A.SV
B.SVO
C.SVC
D.SVA

Answer:OptionB

3. Affection

A. affect 
B. affectionate 
C. affectingly 
D. affectionately

Answer: Option B

4. It is surprising to note that his latest publication has attracted very little public attention because generally his writings are prone to _____.
(A) fracas
(B) denials
(C) tributes
(D) defects
(E) controversies
(F) disputation

A. A and D 
B. A and B 
C. C and D 
D. A and E 
E. E and F

Answer: Option E

Solution:
His writings attract attention as they are prone to 'controversies' or 'disputations'.

5. Thrill

A. thrill 
B. thriller 
C. thrilling 
D. thrillingly

Answer: Option A

6. Child

A. il 
B. ie 
C. tion 
D. like

Answer: Option D

7. I do not agree ________ you on this point.

A. to 
B. with 
C. in 
D. at

Answer: Option B

8. To rise with the lark

A. to be promoted in position 
B. to order somebody to get out of bed 
C. to be able to deal with a difficult situation. 
D. to be affected by problems or insult 
E. to wake up very early

Answer: Option E

Solution:
When you wake up very early, you 'rise with the lark' (the name of a bird).

9. Are you playing tennis?

A. simple present 
B. simple past 
C. past continous 
D. present continuous

Answer: Option D

10. The match was over. We left for home.
a) Match -----------
b) We left -----------
c) Besides the match -----------

A. Only B 
B. A & B 
C. B & C 
D. A & C

Answer: Option B

11. I prefer to staying indoors, rather than going out on a hot afternoon.

A. I prefer in staying indoors than 
B. I prefer staying indoors to 
C. I prefer stay indoors to 
D. I would prefer to staying indoors than

Answer: Option B

Solution:
'Staying indoors' and 'going out' are the options. 'To' should be used instead of 'rather than'.

12. The employees hope that the management would concede their demands.

A. would concede to their 
B. will concede to its 
C. will concede to their 
D. will concede with their

Answer: Option C

Solution:
When 'hope' is in the present tense, it is followed by 'will' and not 'would'. 'Concede' is always followed by 'to' and not 'with'. Employees is a plural noun indicated by the preposition 'their'. Hence the correction is 'the management will concede to their demands'.

13. It was raining heavily. Hence, only few people attended the meeting.
(A) Since it was raining .....
(B) Because it was .....
(C) Therefore few people .....

A. Only B 
B. B and C 
C. Only C 
D. A and B

Answer: Option D

Solution:
A is correct because the word 'since' suggests a reason. 'As' and 'because' are also used to suggest reason.

14. The exhibition committee
(P) attractive and useful
(Q) to make the exhibition
(R) making efforts
(S) has been

A. SRQP 
B. QPRS 
C. SRPQ 
D. QPSR

Answer: Option A

15. Do how I say.

A. as 
B. that 
C. like 
D. which

Answer: Option A

ADP Placement Paper Syllabus

Quantitative Aptitude Syllabus

  • Probability
  • Permutations & Combinations
  • Algebra
  • Averages
  • Time Speed & Distance
  • Time & Work
  • Profit & Loss
  • Ratio & Proportion
  • Simple & Compound Interest
  • Percentage
  • Number Series
  • Mixtures & Alligations
  • Simplification
  • Number System
  • Heights and Distances
  • Geometry & Mensuration
  • Data Sufficiency
  • Logarithms
  • Progressions
  • LCM and HCL
  • Pipes and Cisterns
  • Partnership
  • Boats and Streams
  • Areas, Volumes

Reasoning Syllabus

  • Number Series
  • Letter Series
  • Analogies
  • Puzzles
  • Syllogisms
  • Binary Logic
  • Clocks & Calendars
  • Cubes & Dice
  • Classification 
  • Blood Relations
  • Coding-Decoding
  • Data Sufficiency
  • Seating Arrangement
  • Venn Diagrams
  • Problem Solving
  • Coded Inequalities
  • Double Lineup
  • Logical Deductions
  • Routes & Networks
  • Grouping & Selections
  • Evaluating Course of Action
  • Statements and Conclusions
  • Mathematical and Computer Operations
  • Critical Reasoning
  • Inferences
  • Situation Reaction Test
  • Decision Making
  • Symbols and Notations
  • Direction Sense Test
  • Logical Sequence Of Words
  • Assertion and Reason
  • Verification of Truth of the Statement
  • Statements and Assumptions
  • Data Interpretation

Verbal Ability Syllabus

  • Synonyms
  • Antonyms
  • Sentence Completion
  • Spelling Test
  • Passage Completion
  • Sentence Arrangement
  • Idioms and Phrases
  • Para Completion
  • Error Correction (Underlined Part)
  • Fill in the blanks
  • Synonyms
  • Prepositions
  • Active and Passive Voice
  • Spotting Errors
  • Substitution
  • Transformation
  • Sentence Improvement
  • Joining Sentences
  • Error Correction (Phrase in Bold)
  • Articles
  • Gerunds
  • Identify the Errors
  • Plural Forms
  • Odd Words
  • Prepositions
  • Suffix
  • Tense
  • Adjectives
  • Homophones
  • Identify the Sentences
  • Nouns
  • Prefix
  • Sentence Pattern
  • Tag Questions
ADP Placement Papers PDF Download: Click Here

Hope the syllabus and ADP placement papers provided here are helpful for our readers. Sometimes companies may change their syllabus and exam pattern. So check our website www.allindiajobs.in periodically for the latest syllabus. As early as possible we will update this article with latest ADP Placement Papers and syllabus.