Accenture Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers

Accenture Placement Papers

Placement papers of Accenture 2017-2018. Are you searching for Placement Papers? Find the largest collection of Accenture Placement Papers with answers for interview questions along with Aptitude, Reasoning And Verbal Ability Model Papers. Try our free sample questions on Aptitude, Reasoning And Verbal Ability to improve your skills. Have a look at the below section to get an idea about the Accenture Test Pattern. Crack job in Accenture by regularly practicing the Accenture Placement Papers for free on our website.

Latest Accenture Placement Papers

Here in this section you can learn, practice & improve your skills in Aptitude, Reasoning and Verbal Ability. Accenture Placement Papers are most important for candidates who are trying to gain a job in Accenture Recruitment Drive. Candidates who are interested to gain a job in Accenture can practice the placement papers even in offline by downloading them through the link provided below on this page.

You Can Also Check: Interview Questions

In this page, we have provided you the largest collection of placement papers with answers and test pattern of Accenture. Since Accenture is an MNC company get ready to face some tricky questions and practice papers for Accenture Placement. Download Accenture Placement Papers PDF. All India Jobs is a website which can be utilized by job seekers to get a job in a reputed company.


Accenture Aptitude Test Sample Papers

Quantitative Aptitude is one of the most difficult section of Accenture Placement Papers. Try to solve a few of them in this section and know how much you need to prepare in order to clear the screening exam.

1.In the following choose the word which express the meaning of the same word FURORE

A.Excitement
B.Worry
C.Flux
D.Anteroom

Answer: A

2. ASCEND

A.Leap
B.Grow
C.Deviate
D.Mount

Answer: D

3. TURN UP

A.Land up
B.Show up
C.Crop up
D.Come up

Answer: B

4. VIGOUR

A.Strength
B.Boldness
C.idleness
D.Enthusism

Answer: A

5. GARNISH

A.Paint
B.Garner
C.Adorn
D.Abuse

Answer: C

6. In the following choose the word which express the opposite meaning of the same word CONCEDE

A.Object
B.refuse
C.Grant
D.accede

Answer: B

7. VIRTUOUS

A.Wicked
B.Corrupt
C.Vicious
D.Scandalous

Answer: A

8. GAIN

A.Loose
B.Fall
C.Lost
D.Lose

Answer: D

9. DEFIANCE

A.Anxiety
B.Obedience
C.Suspicion
D.Dismay

Answer: B

10. LUCID

A.Glory
B.Noisy
C.Obscure
D.Distinct

Answer: B

11. Read the passage and answer that follow on the basis of instruction provided in the passage PASSAGE Courage is not only the basis of virtue; it is its expression. faith, hope, charity and all the rest don't become virtues until it takes courage to exercise them. There are roughly two types of courage.
 The first an emotional state which urges a man to risk injury or death, is physical courage. 
 The second, more reasoning attitude which enables him to take coolly his career, happiness, his whole future or his judgement of what he thinks either right or worthwhile, 
  is moral courage. I have known many men, who had marked physical courage, but lacked moral courage. Some of them were in high places,
 but they failed to be great in themselves because they lacked moral courage. On the other hand I have seen men who undoubtedly possessed moral courage 
but were very cautious about taking physical risks. But I have never met a man with moral courage who couldn't, when it was really necessary, face a situation boldly. A man of courage is

A.Cunning
B.Intelligent
C.Curious
D.careful

Answer: D

12. Physical courage is an expression of

A.emotions
B.deliberation
C.uncertainty
D.defiance

Answer: A

13. A man with moral courage can

A.defy his enemies
B.overcome all difficulties
C.face a situation boldly
D.be very pragmatic

Answer: C

14. People with physical courage of ten lack

A.mental balance
B.capacity for reasoning
C.emotional stability
D.will to fight

Answer: B

15. All virtues become meaningful because of

A.Faith
B.charity
C.courage
D.hope

Answer: C

16. Complete the sentence with suitable word . The miser gazed ...... at the pile of gold coins in front of him.

A.avidly
B.admiringly
C.thoughtfully
D.earnestly

Answer: A

17. Catching the earlier train will give us the ...... to do some shopping.

A.Chance
B.luck
C.possibility
D.occasion

Answer: A

18. I saw a ...... of cows in the field

A.group
B.herd
C.swarm
D.flock

Answer: B

19. 729 ml of a mixture contains milk and water in ratio 7:2. How much of the water is to be added to get a new mixture containing half milk and half water?

A.162
B.405
C.81
D.567

Answer: B

Solution: 
The quantity of milk in the mixture i = 7/(7+2) X 729 = 7/9 X 729 = 567mL
 The quantity of water then shall be 729 - 567 = 162mL If the final mixture would contain half milk and half water, there must be equal quantity of both. 
So in order to make up for water, we'll need to add 567mL - 162mL= 405mL of water

20.If one-seventh of a number exceeds its eleventh part by 100 then the number is”¦

A.770
B.1100
C.1825
D.1925

Answer: D

Solution: 
Let the number be x. Then X/7 - x/11 =100 11x-7x = 7700 x=1925.

21. If 1.5x=0.04y then the value of (y-x)/(y+x) is

A.730/77
B.73/77
C.7.3/77
D.None

Answer: B

Solution:  B
x/y = 0.04/1.5 = 2/75 So (y-x)/(y+x) = (1 - x/y)/(1 + x/y) = (1 - 2/75)/ (1 + 2/75) = 73/77.

22. The smallest number which when diminished by 3 is divisible by 21,28,36 and 45 is...

A.869
B.859
C.4320
D.1263

Answer: D

Solution: 
The required number = l.c.m. of (21,28,36 ,45)+3=1263

23. If x and y are the two digits the number 653xy such that this number is divisible by 80, then x+y is equal to:

A.2
B.3
C.4
D.6

Answer: D

Solution: 
Since 653xy is divisible by 2 as well as by 5, so y = 0 Now 653x0 is divisible by 8 so 3x0 is also divisible by 8. By hit and trial x=6 and x+y = 6

24. Which of the following is not true about C Programming?

A.C provides function oriented programming
B.C program can be compiled on a C++ compiler
C.C supports encapsulation
D.none of these

Answer: C

25. What will be effect of size of operator on Unions?

A.gives the size of the biggest member
B.gives the size of sum of all members
C.gives the size of the smallest of the members
D.none of these

Answer: B

26. Divide by Zero is a common exception of type

A.Runtime
B.Compile Time
C.can be either Run time or Compile time
D.none of these

Answer: A

27. What is the default size of an integer variable ?

A.2
B.4
C.can be 2 or 4 depending on the operating system
D.none of these

Answer: C

28. Which of the following is not true about C Programming?

A.C provides function oriented programming
B.C program can be compiled on a C++ compiler
C.C supports encapsulation is false.
D.none of these

Answer: C

29. What will be effect of size of operator on Unions?

A.gives the size of the biggest member
B.gives the size of sum of all members
C.gives the size of the smallest of the members
D.none of these

Answer: B

30. A 20 litre solution conatins oil and kerosene in the ratio 3:5,replace 4 litres of mixture with 4 litres of kerosene what will be the ratio of oil and kerosene?

A.1/7
B.3/7
C.1/6
D.1/8

Answer: B

Solution: 
When 4 liters are taken out of 20l, amount of oil in remaining 16 lt = 3/8 * 16 = 6 Hence the remaining 10 litres 
would be kerosene Now additional 4 litres of kerosene is added to the solution So total quantity of kerosene = 14 litres Ratio of oil:kerosene = 6/14 = 3/7




Accenture Reasoning Test Placement Papers

Brush up your reasoning basics and catapult yourself to advance studies in order to achieve greater scores in online preparation tests for Accenture placement.

1. COBBLER : SHOE

A. jockey : horse 
B. contractor : building 
C. mason : stone 
D. cowboy : boot 
E. potter : paint

Answer: Option B

Solution:
A cobbler makes and repairs shoes; a contractor builds and repairs buildings.

2. Here are some words translated from an artificial language.
dionot means oak tree
blyonot means oak leaf
blycrin means maple leaf
Which word could mean “maple syrup”?

A. blymuth 
B. hupponot 
C. patricrin 
D. crinweel

Answer: Option C

Solution:
In this language, the adjective follows the noun. From dionot and blyonot, you can determine that onot means oak. From blyonot and blycrin, you can determine that bly means leaf. Therefore, crin means maple. Because the adjective maple comes after the noun, patricrin is the only possible choice.

3. After 4 p.m. on a sunny day when Ramesh was returning from his school, he saw his uncle coming in the opposite direction. His uncle talked to him for some time. Ramesh saw that the shadow of his uncle was to his right side. Which direction was his uncle facing during their talk?

A. North 
B. South 
C. East 
D. Data inadequate 
E. None of these

Answer: Option B

Solution:
After 4 p.m. the shadow will be towards East. Now, East is to the right of Ramesh. So Ramesh faces North. And his uncle, who is opposite him, faces South.

4. DIVISION : SECTION

A. layer : tier 
B. tether : bundle 
C. chapter : verse 
D. riser : stage 
E. dais : speaker

Answer: Option A

Solution:
Division and section are synonyms; layer and tier are synonyms.

5. How many sons does P have?
I. T and S are brothers of R.
II. The mother of S is the wife of R's father.

A. If the data in statement I alone are sufficient. 
B. If the data in statement II alone are sufficient. 
C. If the data either in statement I alone or in statement II alone are sufficient. 
D. If the data given in both the statements I and II together are not sufficient. 
E. If the data in both the statements I and II together are necessary.

Answer: Option D

6. Statement:
The laws and statutes framed by the government for the purpose of providing equal treatment to every citizens, on implementation perpetuate corrupt working system.
Conclusions:
I. The laws and statutes should be framed but they should not be implemented to avoid corrupt working system.
II. There should be obvious method to investigate corrupt working system.

A. If only conclusion I follows 
B. If only conclusion II follows 
C. If either I or II follows 
D. If neither I nor II follows 
E. If both I and II follow

Answer: Option D

7. Statement:
The board of directors of the company 'K' has decided in principle to wind up or sell off its business in all but core competency areas.
Courses of action:
I. The top management will have to first identify core competency areas of its operation.
II. It will have to identify and shift its people from core competency areas to non core area.

A. If only I follows 
B. If only II follows 
C. If either I or II follows 
D. If neither I nor II follows 
E. If both I and II follow

Answer: Option A

Solution:
I is necessary. Winding up is not possible without this distinction. II makes no sense. Why should the best people be removed from an area you wish to retain?

8. 5 4 9 18 66 195

A. 12 
B. 25 
C. 20 
D. 18

Answer: Option D

Solution:
The series *1-1, *2+2 , *2-2 , *3+3 -----

9. Here are some words translated from an artificial language.
mallonpiml means blue light
mallontifl means blueberry
arpantifl means raspberry
Which word could mean “lighthouse”?

A. tiflmallon 
B. pimlarpan 
C. mallonarpan 
D. pimldoken

Answer: Option D

Solution:
Mallon means blue; piml means light; tifl means berry; and arpan means “rasp” in raspberry. The word piml, which means light, is required for the word lighthouse. That rules out choices a and c. Arpan in choice b means “rasp,” so that rules out choice b. That leaves choice d the only possible answer.

10. Applying for Seasonal Employment occurs when a person requests to be considered for a job that is dependent on a particular season or time of year. Which situation below is the best example of Applying for Seasonal Employment?

A. The ski instructors at Top of the Peak Ski School work from December through March. 
B. Matthew prefers jobs that allow him to work outdoors. 
C. Lucinda makes an appointment with the beach resort restaurant manager to interview for the summer waitressing position that was advertised in the newspaper. 
D. Doug’s ice cream shop stays open until 11 p.m. during the summer months.

Answer: Option C

Solution:
Although the ski instructors at Top of the Peak Ski School do work seasonally, choice a does not describe anyone applying for seasonal employment. In choice b, the statement that Matthew likes to work outdoors tells us nothing about seasonal employment or someone applying for it. And although choice d describes a business with seasonal hours, it does not describe a person applying for seasonal work. Choice c, on the other hand, very specifically depicts a person, Lucinda, who is applying for a job as a summer waitress at a beach resort, which is dependent upon a particular season of the year.

11. DEF, DEF2, DE2F2, _____, D2E2F3

A. DEF3 
B. D3EF3 
C. D2E3F 
D. D2E2F2

Answer: Option D

Solution:
In this series, the letters remain the same: DEF. The subscript numbers follow this series: 1,1,1; 1,1,2; 1,2,2; 2,2,2; 2,2,3.

12. In a four-day period—Monday through Thursday—each of the following temporary office workers worked only one day, each a different day. Ms. Johnson was scheduled to work on Monday, but she traded with Mr. Carter, who was originally scheduled to work on Wednesday. Ms. Falk traded with Mr. Kirk, who was originally scheduled to work on Thursday. After all the switching was done, who worked on Tuesday?

A. Mr.Carter 
B. Ms.Falk 
C. Ms.Johnson 
D. Mr. Kirk

Answer: Option D

Solution:
After all the switches were made, Mr. Kirk worked on Tuesday. Mr. Carter worked on Monday, Ms. Johnson on Wednesday, and Ms. Falk on Thursday.

13. Fact 1: All drink mixes are beverages.
Fact 2: All beverages are drinkable.
Fact 3: Some beverages are red.
If the first three statements are facts, which of the following statements must also be a fact?
I. Some drink mixes are red.
II. All beverages are drink mixes.
III. All red drink mixes are drinkable.

A. I only 
B. II only 
C. I and III 
D. None of the statements is a known fact.

Answer: Option C

Solution:
If all drink mixes are beverages and some beverages are red, then some drink mixes are red (statement I). Since all beverages are drinkable and all drink mixes are beverages, then all red drink mixes must be drinkable (statement III). Statement II can be ruled out.

14. Which of the following is allowable under the rules as stated:

A.More than half of the staff within a given office 
B.Half of the staff within a given office belonging 
C.Any person having a member of the same party as 
D.Half the total number of staff members in all

 Answer: A

15. Statements: 
(i)The population of the world increases every year, 
(ii)Due to population explosion, the world faces food problem 

Conclusions 
(i) Population control would reduce food problem of the world 
(ii) More food is required for more population 

Which of the following is the correct inference on the basis of given statements?

A. Both I and II are correct 
B. Both I and II are in correct 
C. Only I is correct 
D. Only II is correct

Answer: Option A

Solution:
Both conclusion I and II are Correct





Accenture English Test Model Papers

Verbal ability is an import section in the Accenture Placement Test. In this section, we have gathered some sample questions from previous papers of Accenture English Test. Attempt the sample questions and improve your performance. 

1. Mr. Rana has no control _________ his student.

A. on 
B. over 
C. with 
D. at

Answer: Option B

2. The boys are playing cricket.

A. Cricket has been played by the boys. 
B. Cricket had been played by the boys. 
C. Cricket is being played by the boys. 
D. Cricket is played by the boys.

Answer: Option C

Solution:
Cricket is being played by the boys.

3. Not only he was an actor but also a politician.

A. Besides being an actor 
B. Apart from being an actor he was 
C. In spite of being an actor 
D. Despite being an actor 
E. No correction required

Answer: Option B

Solution:
choice (B) ideally substitutes the underlined part.

4. His legal ------ is sheela.

A. heir 
B. hare 
C. hair 
D. here

Answer: Option A

5. Overpopulation and exploitation of natural resources is dramatically increasing the vulnerability of modern society to natural _____ such as earthquakes, floods and voicanic eruptions.
(A) disruptions
(B) tumults
(C) disasters
(D) catastrophes
(E) phenomena
(F) upheavals

A. A and F 
B. E and F 
C. B and C 
D. C and D 
E. D and B

Answer: Option D

Solution:
'Upheavals', 'tumults' do not collocate with the word natural. Disasters or catastrophes are apt.

6. Modern

A. ity 
B. ty 
C. ize 
D. ite

Answer: Option A

7. When are you going to Delhi?

A. present perfect 
B. present continous 
C. past perfect 
D. simple future

Answer: Option B

8. NIMBLE

A. weary 
B. agile 
C. inactive 
D. skilled 
E. cordial

Answer: Option B

Solution:
The words nimble (quick in movement or thought) and agile are synonymous.

9. Likelihood

A. liken 
B. likely 
C. like 
D. likeable

Answer: Option C

10. Children who spend more than two hours a day at a computer or watching television are more likelier than others to have psychological problems, according to scientists.

A. are likely than 
B. are likelier than 
C. are more likely than 
D. are more likely from 
E. No correction required

Answer: Option B

Solution:
The adjective 'likelier' is itself in the comparative degree, hence 'more likelier' is incorrect. In this sentence a comparison is made between children who spend more time watching and those who do not. This contrast is best brought out using the expression 'are likelier than'.

11. Date

A. un 
B. ante 
C. in 
D. anti

Answer: Option B

12. The shopkeepers closed the shops. They feared arson and looting.
a) With the apprehension of arson -----------
b) Apprehending the closure of the -----------
c) Fearing the arson and looting by the shopkeeper -----------

A. Only A 
B. Only B 
C. Only c 
D. A , B 
E. A , B & C

Answer: Option A

13. It is raining.

A. is it? 
B. isn't it? 
C. does it? 
D. did it?

Answer: Option B

14. The boys are playing cricket.

A. Cricket has been played by the boys. 
B. Cricket had been played by the boys.
C. Cricket is being played by the boys. 
D. Cricket is played by the boys.

Answer: Option C

Solution:
Cricket is being played by the boys.

15. Compared to most other diseases, in which bacteria or parasites take over the body, in cancer, the forces to destruct is more close to be entwined with the fundamental mechanisms of life.

A. of destructing is mostly to be 
B. of destruction is more close and 
C. in destruction are most close to be 
D. of destruction are more closely

Answer: Option D

Solution:
It is 'the forces of destruction' or 'the forces causing destruction'. These 'forces are more closely'. Forces is plural and hence 'are' has to replace 'is'. They 'are closely entwined with' something. Hence the correction is 'forces of destruction are more closely entwined' the use of the phrase 'close to be entwined' is absurd.

Accenture Placement Paper Syllabus

Quantitative Aptitude Syllabus

  • Probability
  • Permutations & Combinations
  • Algebra
  • Averages
  • Time Speed & Distance
  • Time & Work
  • Profit & Loss
  • Ratio & Proportion
  • Simple & Compound Interest
  • Percentage
  • Number Series
  • Mixtures & Alligations
  • Simplification
  • Number System
  • Heights and Distances
  • Geometry & Mensuration
  • Data Sufficiency
  • Logarithms
  • Progressions
  • LCM and HCL
  • Pipes and Cisterns
  • Partnership
  • Boats and Streams
  • Areas, Volumes

Reasoning Syllabus

  • Number Series
  • Letter Series
  • Analogies
  • Puzzles
  • Syllogisms
  • Binary Logic
  • Clocks & Calendars
  • Cubes & Dice
  • Classification 
  • Blood Relations
  • Coding-Decoding
  • Data Sufficiency
  • Seating Arrangement
  • Venn Diagrams
  • Problem Solving
  • Coded Inequalities
  • Double Lineup
  • Logical Deductions
  • Routes & Networks
  • Grouping & Selections
  • Evaluating Course of Action
  • Statements and Conclusions
  • Mathematical and Computer Operations
  • Critical Reasoning
  • Inferences
  • Situation Reaction Test
  • Decision Making
  • Symbols and Notations
  • Direction Sense Test
  • Logical Sequence Of Words
  • Assertion and Reason
  • Verification of Truth of the Statement
  • Statements and Assumptions
  • Data Interpretation

Verbal Ability Syllabus

  • Synonyms
  • Antonyms
  • Sentence Completion
  • Spelling Test
  • Passage Completion
  • Sentence Arrangement
  • Idioms and Phrases
  • Para Completion
  • Error Correction (Underlined Part)
  • Fill in the blanks
  • Synonyms
  • Prepositions
  • Active and Passive Voice
  • Spotting Errors
  • Substitution
  • Transformation
  • Sentence Improvement
  • Joining Sentences
  • Error Correction (Phrase in Bold)
  • Articles
  • Gerunds
  • Identify the Errors
  • Plural Forms
  • Odd Words
  • Prepositions
  • Suffix
  • Tense
  • Adjectives
  • Homophones
  • Identify the Sentences
  • Nouns
  • Prefix
  • Sentence Pattern
  • Tag Questions
Accenture Placement Papers PDF Download: Click Here

Dear readers, hope the syllabus and Accenture placement papers provided here are useful for you at them of preparing for the Accenture Placement Test. Sometimes companies may change their syllabus and exam pattern. Then we will update this article with the latest syllabus as early as possible. So keep visiting this article periodically.