Accel Frontline Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers

Accel Frontline Placement Papers


Accel Frontline Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers. If you are preparing for the Accel Frontline Placement Test then you are at right place. Try our free sample questions gathered from previous papers of Accel Frontline Placement Test.
In this article, aspirants can get the collection of Accel Frontline Placement Papers. Practice them regularly to crack the job in Accel Frontline Placement Test. Read the article complete and know about the Accel Frontline Test Pattern and Syllabus.

Latest Accel Frontline Placement Papers


Candidates can practice the latest Accel Frontline Placement Papers by downloading them through the link provided below in this article. Brush up your basics and catapult your performance with advanced questions on Aptitude, Reasoning & Verbal Ability which are collected from the latest Accel Frontline Placement Papers. All India Jobs is a helping hand for many job aspirants. 

You Can Also Check: Interview Questions


Have a shot at these sample questions on Aptitude, Reasoning & Verbal Ability for Adobe Recruitment and get an accurate anatomy of your performance in the test. If you perform badly then no need to worry. Come back again prepared and attempt this sample questions multiple times until you perform the most. Candidates can prepare well for the Accel Frontline Recruitment Drive by downloading the Accel Frontline Placement Papers PDF from here.



Accel Frontline Aptitude Test Sample Papers

Try free sample questions for Accel Frontline Placement Test on Aptitude and assess your skill in the particular subject. Practice Accel Frontline Aptitude Test Sample Papers with answers and solutions after the completion of each online practice test. 

1. A monkey starts climbing up a rode 20ft. tall. Each hour, it hops 3ft. and slips back 2ft. How much time would it take the monkey to reach the top?

A.19
B.20
C.18
D.17

Answer: C

Solution: Till 17th feet monkey can climb only 1 feet/hour. Next hour it climb 3 feat. Then it reach on top. After reaching there it won't slip. So total 18 minutes taken.


2. What is the missing number in this series? 8 2 14 6 11 ? 14 6 18 12

A.9
B.10
C.7
D.5

Answer: A

Solution:

Add first number & last number. The second and second from last..... So 11+ 9 = 20

3. Which of the following numbers is divisible by 4?

A.1123346
B.102246
C.100234
D.10224

Answer: D

4. At 15:15 railway time, what will be the angle between minute and hour hand?

A.0 degree
B.180 degrees
C.360 degrees
D.7.5 Degree

Answer: D

Solution:
15.15 = 3.15 p.m. Angle = 11/2 * 15 - 30*3 = 7.5 Degree

5. Which of the following is not true about C Programming?

A.C provides function oriented programming
B.C program can be compiled on a C++ compiler
C.C supports encapsulation
D.none of these

Answer: D

6. What will be effect of size of operator on Unions?

A.gives the size of the biggest member
B.gives the size of sum of all members
C.gives the size of the smallest of the members
D.none of these

Answer: B

7. Divide by Zero is a common exception of type

A.Runtime
B.Compile Time
C.can be either Run time or Compile time
D.none of this

Answer: A

8. Find the output of the code snippet char *S1 = "ABCD"; char S2[ ] = "ABC"; printf("%d,%d",sizeof(S1), sizeof(S2));

A.3,4
B.4,4
C.3,3
D.4,3

Answer: B

9. Which of the following statements is false?

A.Pointers are designed for storing memory addresses
B.Arrays are passed by value to functions
C.Both of the above are false
D.none of these

Answer: C

10. Which of the following statements is true regarding static variables?

A.Both local and global variables can be defined as static variables
B.Only local variables can be defined as static variables
C.Scope and life of global variables is limited to the function to which they are declared
D.none of these

Answer: A

11. An ampersand in front of a pointer variable gives

A.address of the value
B.value present at the address
C.depends on the actual scenario
D.none of this

Answer: A

12. The size of the bucket is N kb. The bucket fills at the rate of 0.1 kb per millisecond. A programmer sends a program to receiver. There it waits for 10 milliseconds. And response will be back to programmer in 20 milliseconds. How much time the program takes to get a response back to the programmer, after it is sent?

A.1
B.20.5
C.30
D.40

Answer: C

Solution:
Doesn't matter that what the time is being taken to fill the bucket. After reaching program it waits there for 10ms and back to the programmer in 20 ms.
 Then total time to get the response is 20ms +10 ms=30 ms

13. what is 'a' percent of b divided by' b' percent of a?

A.a
B.b
C.1
D.10

Answer: C

Solution:
a percent of bLa/100)*b b percent of a : (b/100) * a a percent of b divided by b percent of a : ((a / 100 )*b) / (b/100) * a )) = 1

14. A face of the clock is divided into three parts. First part hours total is equal to the sum of the second and third part. What is the total of hours in the bigger part?
   
A.4
B.9
C.6
D.10

Answer: C

Solution:
the clock normally has 12 hr three parts x,y,z x+y+z=12 x=y+z 2x=12 x=6 so the largest part is 6 hrs

15. Five boys were climbing a hill. J was following H. R was just ahead of G. K was between G & H. They were climbing up in a column. Who was the second?

A.K
B.H
C.G
D.J

Answer: C

Solution:
The order in which they are climbing is R-G-K-H-J.

16.It was calculated that 75 men could complete a piece of work in 20 days. When work was scheduled to commence, it was found necessary to send 25 men to another project. How much longer will it take to complete the work?

A.25
B.30
C.40
D.20

Answer: B
   
Solution:
Before: One day work = 1 / 20 One man's one day work = 1 / ( 20 * 75) Now: No. Of workers = 50 One day work = 50 * 1 / ( 20 * 75) The total no. of days required to complete the work = (75 * 20)/50= 30 days

17. A rich merchant had collected many gold coins. He did not want anybody to know about them. One day, his wife asked, "How many gold coins do we have?" After pausing a moment, he replied, "Well! If I divide the coins into two unequal numbers, then 37 times the difference between the two numbers equals the difference between the squares of the two numbers.  "The wife looked puzzled. Can you help the merchant's wife by finding out how many gold R?

A.37
B.35
C.27
D.28

Answer: A

Solution:
37(x-y)=x^2-y^2. u no tht x^2-y^2=(x-y)(x+y).so (x-y) cancels on both sides to give x+y=37.so sum of unequal halves=37 which is the req answer.

18. Suppose 8 monkeys take 8 minutes to eat 8 bananas.  (a) How many minutes would it take 3 monkeys to eat 3 bananas? (b) How many monkeys would it take to eat 48 bananas in 48 minutes

A.3,4
B.8,6
C.8,4
D.4,8

Answer: B

 Solution:
a).each mky takes 8 min to eat a banana b).ans:8m=48 m=6
   
19. When I add 4 times my age 4 years from now to 5 times my age 5 years from now, I get 10 times my current age. How old will I be 3 years from now?

A.35
B.41
C.46
D.38

Answer: B

Solution:
Let my age be x years now 4 times age 4 years from now will be 4(x+4) 5 times age 5 years from now will be 5(x+5) 10 times my age now = 10x 4(x+4)+5(x+5)=10x 4x+16+5x+25=10x 4x+16+5x+25-10x= 0 -
x+41=0 add +x to both sides -x+x+41 =x 41=x My age now = 41 years

20. A box of 150 packets consists of 1kg packets and 2kg packets. Total weight of box is 264kg. How many 2kg packets are there?

A.112
B.120
C.114
D.140

Answer: C

Solution:
x= 2 kg Packs y= 1 kg packs x + y = 150 .......... Eqn 1 2x + y = 264 .......... Eqn 2 Solve the Simultaneous equation; x = 114 so, y = 36 ANS : Number of 2 kg Packs = 114.

21. Shahrukh speaks truth only in the morning and lies in the afternoon, whereas Salman speaks truth only in the afternoon. A says that B is Shahrukh. Is it morning or afternoon and who is A - Shahrukh or Salman?

A.Afternoon, salman
B.morning,salman
C.Afternoon,shahrukh
D.morning,shahrukh

Answer: A

22. A student divided a number by 2/3 when he required to multiply by 3/2. Calculate the percentage of error in his result.

A.1
B.0
C.1/2
D.none

Answer: B

Solution:
Since 3x / 2 = x / (2 / 3)

23. A man was engaged on a job for 30 days on the condition that he would get a wage of Rs. 10 for the day he works, but he have to pay a fine of Rs. 2 for each day of his absence. If he gets Rs. 216 at the end, he was absent for work  for ... days.

A.20
B.8
C.7
D.10

Answer: C

Solution:
The equation portraying the given problem is: 10 * x - 2 * (30 - x) = 216 where x is the number of working days. Solving this we get x = 23 Number of days he was absent was (30-23) = 7 days.

24. A contractor agreeing to finish a work in 150 days, employed 75 men each working 8 hours daily. After 90 days, only 2/7 of the work was completed. Increasing the number of men by ________ each working now for 10 hours daily, the work can be completed in time.

A.140
B.150
C.59
D.100
   
Answer: B

Solution:
One man's one hour's work = 2 / (7 * 90 * 8 * 75) The remaining work (5/7) has to be completed within 60 days, because the total number of days allotted for the project is 150 days. So we get the equation (2 * 10 * x * 60) / (7 * 90 * 8 * 75) = 5/7 where x is the number of men working after the 90th day.
 We get x = 225 Since we have 75 men already, it is enough to add only 150 men.

25. A man walks at 4 km/hr on plain, then at 3 km/hr uphill and then returns through the same road at 6 km/hr downhill and at 4 km/hr on the plain. It takes altogether 6 hours. So what distance he covered in one way?

A.24
B.18
C.12
D.10

Answer: C

Solution:
Let plain road = x km And hill road = y km x/4 + y/3 + y/6 + x/4 = 6 x/2 + y/2 = 6 x + y =12

26. Susan can type 10 pages in 5 minutes. Mary can type 5 pages in 10 minutes. Working together, how many pages can they type in 30 minutes?

A.15
B.20
C.65
D.75

Answer: D

Solution:
E (30/5=6; 6*10=60; Susan will type 60 pages in 30 min. 30/10=3; 5*3=15; Mary will type 15 pages in 30 min. 60+15=75)

27. Consider the following series: 3, 4, 6, 9, 13, ____ What comes next?

A.15
B.16
C.17
D.18

Answer: D

Solution:
D (3+1=4; 4+2=6; 6+3=9; 9+4=13; 13+5=18)

28. 3 blocks are chosen randomly on a chessboard. What is the probability that they are in the same diagonal?

A.0.002688
B.0.011
C.0.002888
D.0.0048

Answer: A

Solution:
There are total of 64 blocks on a chessboard. So 3 blocks can be chosen out of 64 in 64C3 ways.
So the sample space is = 41664 There are 2 diagonal on chessboard each one having 8 blocks.
Consider one of them. 3 blocks out of 8 blocks in diagonal can be chosen in 8C3 ways.
But there are 2 such diagonals, hence favourables = 2 * 8C3 = 2 * 56 = 112 The required probability is = 112 / 41664 = 1 / 372 = 0.002688

29. What is the area of the triangle ABC with A(e,p) B(2e,3p) and C(3e,5p)? where p = PI (3.141592654)

A.1.2
B.0
C.5
D.3

Answer: B

Solution:
A tricky ONE. Given 3 points are colinear. Hence, it is a straight line. Hence area of triangle is 0.

30. Silu and Meenu were walking on the road.Silu said, "I weigh 51 Kgs. How much do you weigh?"Meenu replied that she wouldn't reveal her weight directly as she is overweight. But she said, "I weigh 29 Kgs plus half of my weight."How much does Meenu weigh?

A.57
B.60
C.58
D.67

Answer: C

 Solution:
Meenu weighs 58 Kgs. It is given that Meenu weighs 29 Kgs plus half of her own weight. It means that 29 Kgs is the other half. So she weighs 58 Kgs.





Accel Frontline Reasoning Test Placement Papers

Develop test taking habit with the sample questions on Reasoning for the preparation of Accel Frontline Placement Examination. Enhance your skill and understanding of Reasoning and get hired by Tech Company, Accel Frontline.

1.  PHOBIC : FEARFUL

A. finicky : thoughtful 
B. cautious : emotional 
C. envious : desiring 
D. shy : familiar 
E. asinine : silly

Answer: Option E

Solution:
To be phobic is to be extremely fearful; to be asinine is to be extremely silly.

2. Here are some words translated from an artificial language.
agnoscrenia means poisonous spider
delanocrenia means poisonous snake
agnosdeery means brown spider
Which word could mean “black widow spider”?

A. deeryclostagnos 
B. agnosdelano 
C. agnosvitriblunin 
D. trymuttiagnos

Answer: Option C

Solution:
In this language, the noun appears first and the adjectives follow. Since agnos means spider and should appear first, choices a and d can be ruled out. Choice b can be ruled out because delano means snake.

3. Fifteen children are standing in a row facing north. Ravi is to the immediate left of Prabha and is eighth from the left end. Arjun is second from the right end. Which of the following statements is not true?

A. Prabha is 7th from right end. 
B. There are four children between Prabha and Arjun. 
C. There are five children between Ravi and Arjun. 
D. Arjun is 13th from the left end. 
E. None of these

Answer: Option D

Solution:
8th 9th 14th
Ravi   Prabha   Arjun

4. COTTON : BALE

A. butter : churn 
B. wine : ferment 
C. grain : shock 
D. curd : cheese 
E. beef : steak

Answer: Option C

Solution:
Upon harvesting, cotton is gathered into bales; grain is gathered into shocks.

5. What does 'ja' represent in a code language?
I. In that code language 'pik ja sok pot' means 'you can stay here'.
II. In that code language 'ja sok ton te' means 'you may come here'.

A. If the data in statement I alone are sufficient. 
B. If the data in statement II alone are sufficient. 
C. If the data either in statement I alone or in statement II alone are sufficient. 
D. If the data given in both the statements I and II together are not sufficient. 
E. If the data in both the statements I and II together are necessary.

Answer: Option D

6. Statement:
The minister questioned the utility of the space research programme and suggested its replacement by other areas of felt national needs.
Conclusions:
I.Exploring the space does not contribute to critical national needs.
II. Research should be oriented to national needs.

A. If only conclusion I follows 
B. If only conclusion II follows 
C. If either I or II follows 
D. If neither I nor II follows 
E. If both I and II follow

Answer: Option D

7. Statement:
The company 'X' has decided to give 10% increase in salary to its employees from next month.
Courses of action:
I. The accounts department will have to prepare new salary statement for all employees before due date.
II. Employees association should ask for more rise in the salary considering the market condition.

A. If only I follows 
B. If only II follows 
C. If either I or II follows 
D. If neither I nor II follows 
E. If both I and II follow

Answer: Option A

Solution:
I is reasonable course of action. Hence follows. Nothing about the condition is known from the statement. Hence II does not follow.

8. 2  7  28  146   877   6140

A. 242 
B. 246 
C. 252 
D. 341

Answer: Option D

Solution:
The series *3+1, *4+1 , *5+1 -----

9. Here are some words translated from an artificial language.
jalkamofti means happy birthday
moftihoze means birthday party
mentogunn means goodness
Which word could mean “happiness”?

A. jalkagunn 
B. mentohoze 
C. moftihoze 
D. hozemento

Answer: Option A

Solution:
Jalka means happy; mofti means birthday; hoze means party; mento means good; and gunn means the suffix –ness. We know the answer must include the suffix –ness. The only choice that uses that suffix is choice a.

10. An Informal Gathering occurs when a group of people get together in a casual, relaxed manner. Which situation below is the best example of an Informal Gathering?

A. The book club meets on the first Thursday evening of every month. 
B. After finding out about his promotion, Jeremy and a few coworkers decide to go out for a quick drink after work. 
C. Mary sends out 25 invitations for the bridal shower she is giving for her sister. 
D. Whenever she eats at the Mexican restaurant, Clara seems to run into Peter.

Answer: Option B

Solution:
After getting some good news, Jeremy and a few friends casually get together for a drink after work, thereby having an informal gathering. Choices a and c describe more formal types of gatherings. Choice d describes a chance or coincidental kind of meeting.

11. QAR, RAS, SAT, TAU, _____

A. UAV 
B. UAT 
C. TAS 
D. TAT

Answer: Option A

Solution:
In this series, the third letter is repeated as the first letter of the next segment. The middle letter, A, remains static. The third letters are in alphabetical order, beginning with R.

12. The high school math department needs to appoint a new chairperson, which will be based on seniority. Ms. West has less seniority than Mr. Temple, but more than Ms. Brody. Mr. Rhodes has more seniority than Ms. West, but less than Mr. Temple. Mr. Temple doesn’t want the job. Who will be the new math department chairperson?

A. Mr.Rhodes 
B. Mr.Temple 
C. Ms.West 
D. Ms.Brody

Answer: Option A

Solution:
Mr. Temple has the most seniority, but he does not want the job. Next in line is Mr. Rhodes, who has more seniority than Ms. West or Ms. Brody.

13. Fact 1: Islands are surrounded by water.
Fact 2: Maui is an island.
Fact 3: Maui was formed by a volcano.
If the first three statements are facts, which of the following statements must also be a fact?
I. Maui is surrounded by water.
II. All islands are formed by volcanoes.
III. All volcanoes are on islands.

A. I only 
B. III only 
C. I and II only 
D. None of the statements is a known fact.

Answer: Option A

Solution:
Since Maui is an island and islands are surrounded by water,Maui must be surrounded by water. There is not enough information to support statements II and III.

14. When the democratic party holds presidency, the staff of the prime minister's deputies are composed 

I. One-fourth of democratic party members 
II. One-half of justice party members and one-fourth of conservative party members 
III. One-half of conservative party members and one-fourth of justice party members.

A.I only 
B.I and II only  
C.II or III but not both 
D.I and II or I and III

 Answer: A

15. All good athletes want to win and are athletes who want to win eat a well-balanced diet, therefore all athletes who do not eat a well- balance diet are bad athletes. The best conclusion from this statement is that

A. No bad athlete wants to win 
B. No athlete who does not eat a well – balanced diet is a good athlete 
C. Every Athlete who eats a well-balanced diet is a good athlete 
D. All athletes who want to win are good athlete

Answer: Option B





Accel Frontline English Test Model Papers

Here is the list of sample questions of Accel Frontline available on the English Language. Learn and practice Accel Frontline English Test Model Papers and find out how much you score before you appear. Try now.

1. Under heavy load the bridge may give _______ .

A. out 
B. way 
C. away 
D. in

Answer: Option B

2. Ram drew a circle in the morning.

A. A circle was being drawn by Ram in the morning. 
B. A circle was drawn by Ram in the morning. 
C. In the morning a circle has been drawn by Ram. 
D. A circle has been drawn by Ram in the morning.

Answer: Option B

Solution:
A circle was drawn by Ram in the morning.

3. People attended the meeting in large numbers, despite of the heavy downpour.

A. besides the heavy downpour 
B. despite the heavy downpour 
C. in spite the heavy downpour 
D. although the heavy downpour 
E. No correction required

Answer: Option B

Solution:
The preposition 'of' should not be used with 'despite'.

4. I ----- him very well.

A. now 
B. no 
C. know 
D. none

Answer: Option C

5. His excellent academic credentials suggest that he is ____ the most suitable candidate for the job.
(A) abominably
(B) undoubtedly
(C) lucidly
(D) tenaciously
(E) indubitably
(F) necessarily

A. E and F 
B. C and D 
C. B and F 
D. A and B 
E. B and E

Answer: Option E

Solution:
'He' is beyond doubt the most suitable candidate. Hence indubitably or undoubtedly.

6. Gene

A. ic 
B. eu 
C. tic 
D. ize

Answer: Option C

7. He goes to office by train daily.

A. simple present 
B. simple past 
C. past perfect 
D. past continous

Answer: Option B

8. AGNOSTIC

A. theist 
B. conjuror 
C. conformist 
D. sceptic 
E. survivor

Answer: Option D

Solution:
An agnostic is a person who believes that one cannot know whether or not god exists, the word sceptic also means the same.

9. Competition

A. complete 
B. compete 
C. competene 
D. competence

Answer: Option B

10. Once we shape our attitude towards maintaining a sustainable lifestyle from which we have, it is easy to stay out of the vicious cycle of always yearning for more.

A. out of what we have 
B. out of which we have 
C. out of that we have 
D. from what ever that we have 
E. No correction required

Answer: Option A

Solution:
The sentence speaks about maintaining a sustainable lifestyle from the resources that we have. The correction is 'maintaining a sustainable lifestyle out of what we have'

11.  Post

A. be 
B. out 
C. age 
D. on

Answer: Option B

12. He saw me. He came to me.
a) Since he -----------
b) As soon as -----------
c) No sooner did -----------

A. A , B & C 
B. Only A 
C. Only B 
D. Only C 
E. B & C

Answer: Option E

13. My wife cooks very well.

A. can she? 
B. doesn't she? 
C. can she? 
D. does she?

Answer: Option B

14. Ram drew a circle in the morning.

A. A circle was being drawn by Ram in the morning. 
B. A circle was drawn by Ram in the morning. 
C. In the morning a circle has been drawn by Ram. 
D. A circle has been drawn by Ram in the morning.

Answer: Option B

Solution:
A circle was drawn by Ram in the morning

15. As a child, she was looking plainly but now she has turned out remarkable pretty.

A. looked plainly 
B. is looking plain 
C. looked plain 
D. had looked plainly

Answer: Option C

Solution:
To 'look plain' means to be ordinary-looking which is what the sentence suggests. She was 'ordinary-looking' or she was 'looking plain' but later she turned out to be beautiful. Hence, 'looked plain' in the simple past is the most appropriate replacement for the part given in bold.


Accel Frontline Placement Paper Syllabus

Quantitative Aptitude Syllabus

  • Probability
  • Permutations & Combinations
  • Algebra
  • Averages
  • Time Speed & Distance
  • Time & Work
  • Profit & Loss
  • Ratio & Proportion
  • Simple & Compound Interest
  • Percentage
  • Number Series
  • Mixtures & Alligations
  • Simplification
  • Number System
  • Heights and Distances
  • Geometry & Mensuration
  • Data Sufficiency
  • Logarithms
  • Progressions
  • LCM and HCL
  • Pipes and Cisterns
  • Partnership
  • Boats and Streams
  • Areas, Volumes

Reasoning Syllabus

  • Number Series
  • Letter Series
  • Analogies
  • Puzzles
  • Syllogisms
  • Binary Logic
  • Clocks & Calendars
  • Cubes & Dice
  • Classification 
  • Blood Relations
  • Coding-Decoding
  • Data Sufficiency
  • Seating Arrangement
  • Venn Diagrams
  • Problem Solving
  • Coded Inequalities
  • Double Lineup
  • Logical Deductions
  • Routes & Networks
  • Grouping & Selections
  • Evaluating Course of Action
  • Statements and Conclusions
  • Mathematical and Computer Operations
  • Critical Reasoning
  • Inferences
  • Situation Reaction Test
  • Decision Making
  • Symbols and Notations
  • Direction Sense Test
  • Logical Sequence Of Words
  • Assertion and Reason
  • Verification of Truth of the Statement
  • Statements and Assumptions
  • Data Interpretation

Verbal Ability Syllabus

  • Synonyms
  • Antonyms
  • Sentence Completion
  • Spelling Test
  • Passage Completion
  • Sentence Arrangement
  • Idioms and Phrases
  • Para Completion
  • Error Correction (Underlined Part)
  • Fill in the blanks
  • Synonyms
  • Prepositions
  • Active and Passive Voice
  • Spotting Errors
  • Substitution
  • Transformation
  • Sentence Improvement
  • Joining Sentences
  • Error Correction (Phrase in Bold)
  • Articles
  • Gerunds
  • Identify the Errors
  • Plural Forms
  • Odd Words
  • Prepositions
  • Suffix
  • Tense
  • Adjectives
  • Homophones
  • Identify the Sentences
  • Nouns
  • Prefix
  • Sentence Pattern
  • Tag Questions
Accel Frontline Placement Papers PDF Download: Click Here

Dear viewers, the syllabus and Accel Frontline placement papers provided here are useful to you. Sometimes companies may change their syllabus and exam pattern. So Please check this article periodically to get the latest syllabus.