Alcatel Lucent Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers

Advertisements

Alcatel Lucent Placement Papers


Alcatel Lucent Placement Papers PDF Download 2017-2018 | Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers. Dear aspirants are you in search of Alcatel Lucent Placement Papers? Find Alcatel Lucent Placement Papers, selection process and test pattern. Learn the questions asked in Aptitude, Reasoning & Verbal Ability. The series of sample questions provided below consists of questions based on Aptitude, Reasoning & Verbal Ability which have a good significance in Alcatel Lucent Placement Test. Know about the Alcatel Lucent Test Pattern followed in the placement test through this series. 


Latest Alcatel Lucent Placement Papers

In this article, we have given information about Alcatel Lucent Placement Papers and syllabus. Placement in Alcatel Lucent highly depends on clearing the test on Quantitative Aptitude, English and Reasoning. Candidates who are going to appear for the Alcatel Lucent Recruitment Drive have to practice the Aptitude, Reasoning & Verbal Ability Model Papers to secure high marks in Alcatel Lucent  Placement Test.

You Can Also Check: Interview Questions

Aspirants should practice the previous papers of Alcatel Lucent according to the syllabus by managing the time.This will help them to analyze in which area they are weak and have to spend more time to achieve their goal of clearing the written exam and further move to next rounds. Visit our website www.allindiajobs.in regularly for latest job opportunities, interview questions, study material and more.



Alcatel Lucent Aptitude Test Placement Papers

Enhance your chances of getting hired by Alcatel Lucent thorough their unique placement test. Answer some challenging questions on Quantitative Aptitude and see where you stand in Alcatel Lucent Placements.

1. Here are some words translated from an artificial language. moolokarn means blue sky, wilkospadi means bicycle race, moolowilko means blue bicycle. Which word could mean "race car"?

A.wilkozwet 
B.spadiwilko
C.moolobreil
D.spadivolo

Answer: D

Solution: 
From wilkospadi, you can determine that wilko means bicycle and spadi means race. Therefore, the first part of the word that means racecar should begin with spadi. That limits your choices to b and d. Choice b, spadiwilko, is incorrect becausewe have already determined that wilkomeans bicycle. Therefore, the answer must be choice d, spadivolo


2. Which of the following directories contain all the files created by a user, including his login directory?

A./tmp 
B./usr 
C./etc
D./dev

Answer: B

3. Using ODL, you can define which of the following?

A.Attribute 
B.Structure 
C.Operation 
D.All of the above

Answer: D

4. Which command is used to list out all the hidden files along with the other files?

A.Is-1 
B.Is-F 
C.Is-x 
D.Is-a

Answer: D

5. void main() { int i=5; printf("%d",i++ + ++i); }

A.Compiler error 
B.6 
C.5 
D.Output Cannot be predicted exactly

Answer: D

6. What is the similarity between a structure, union and enumeration?

A.All of them let you define new values 
B.All of them let you define new data types 
C.All of them let you define new pointers
D.All of them let you define new structures

Answer: B

7. TCP/IP Protocol is ------------

A.connectionless
B.connection oriented
C.Both A& B 
D.None

Answer: B

8. A pointer is

A.A keyword used to create variables 
B.A variable that stores address of an instruction 
C.A variable that stores address of other variable 
D.All of the above

Answer: C

9. An ODBC, a file that can be shared among database users is called a

A.system data source. 
B.file data source.
C.user data source.
D.SQL text file

Answer: B

10. Which is the valid declarations within an interface definition?

A.public double methoda(); 
B.public final double methoda(); 
C.static void methoda(double d1);
D.protected void methoda(double d1);

Answer: A

Solution: 
Option A is correct. A public access modifier is acceptable. The method prototypes in an interface are all abstract by virtue of their declaration, and should not be declared abstract. Option B is wrong. The final modifier means that this method cannot be constructed in a subclass. A final method cannot be abstract. Option C is wrong. static is concerned with the class and not an instance. Option D is wrong. protected is not permitted when declaring a method of an interface. See information below. Member declarations in an interface disallow the use of some declaration modifiers; you cannot use transient, volatile, or synchronized in a member declaration in an interface. Also, you may not use the private and protected specifiers when declaring members of an interface.

11. What is the output of the program given below
 main()
 {
 signed char i=0;
 for(;i>=0;i++) ;
 printf("%d\n",i);
 }

A.128
B.0 
C.-128
D.Compiler Error

Answer: C

Solution: 
Notice the semicolon at the end of the for loop. THe initial value of the i is set to 0. The inner loop executes to increment the value from 0 to 127 (the positive range of char) and then it rotates to the negative value of -128. The condition in the for loop fails and so comes out of the for loop. It prints the current value of i that is -128.

12. In Ms-Dos what command you will use to display system date?

A.Date command 
B.Ver command 
C.Disk command
D.Format command

Answer: A

Solution: 
Ver command displays the version number of Dos. There is no command as Disk. Format command prepares a disk to be used with DOS. Thus Date is the command that lets you to display and/or change the system date.

13. What function should be used to free the memory allocated by calloc()?

A.dealloc(); 
B.\(\displaystyle{malloc(variable_name, 0)}\) 
C.free(); 
D.memalloc(variable_name, 0)

Answer: C

14. The difference between linear array and a record is

A.An array is suitable for homogeneous data but hte data items in a record may have different data type
B.In a record, there may not be a natural ordering in opposed to linear array.
C.A record form a hierarchical structure but a lienear array does not
D.All of above

Answer: D

15. Only file names and extensions are to be displayed in wide format, which command you’ll use?

A.Dir/w 
B.Dir a:
C.Dir/s
D.Dir/b

Answer: A

Solution: 
Dir/w only displays the file names and extensions excluding file created date/time, file size. Second option dir a: will list the contents of A drive (floppy drive), third dir/s lists current directory and its subdirectories too, dir/b displays bare format, that means, it just makes a list of files, no more information

16. Which of the following is not the required condition for binary search algorithm?

A.The list must be sorted
B.There should be the direct access to the middle element in any sublist
C.There must be mechanism to delete and/or insert elements in list
D.none of above

Answer: C

17. Which one is the first layer of OSI Protocol

A.Physical Layer
B.Section Layer 
C.Application Layer
D.Datalink Layer

Answer: A

18. If 20% of a = b, then b% of 20 is the same as:

A.4% of a 
B.5% of a 
C.20% of a 
D.None of these

Answer: A

19. A is thrice as good as workman as B and therefore is able to finish a job in 60 days less than B. Working together, they can do it in:

A.20 days 
B.22(1/2) days 
C.25 days
D.30 days

Answer: B

20. A is two years older than B who is twice as old as C. If the total of the ages of A, B and C be 27, the how old is B?

A.7
B.8 
C.9
D.10

Answer: D

Solution: 
 Let C's age be x years. Then, B's age = 2x years. A's age = (2x + 2) years. (2x + 2) + 2x + x = 27 5x = 25 x = 5. Hence, B's age = 2x = 10 years.

21. 1. int -> 0
2. String -> "null"
3. Dog -> null
4. char -> '\u0000'
5. float -> 0.0f
boolean -> true Which four options describe the correct default values for array elements of the types indicated?

A.1, 2, 3, 4
B.1, 3, 4, 5 
C.2, 4, 5, 6 
D.3, 4, 5, 6

Answer: B

22. Which command displays comma for thousand separating on file size while listing

A.Dir/w
B.Dir/s 
C.Dir/b 
D.Dir

Answer: D

Solution: 
Using comma for separating thousand in file size is by default on. You can use dir/-c to remove comma from the listing. /C stands for comma.

23. How many buses are connected as part of the 8085 microprocessor?

A.20
B.3 
C.5 
D.8

Answer: B

24. If you need to duplicate the entire disk, which command will you use?

A.Copy 
B.Diskcopy 
C.Chkdsk 
D.Format

Answer: B

Solution: 
Diskcopy is used to perform track-by-track copy of a disk into another. Copy command copies selected files; chkdsk and format commands are not for copying purpose

25. A train 240 m long passes a pole in 24 seconds. How long will it take to pass a platform 650 m long?

A.65 sec 
B.89 sec 
C.100 sec
D.150 sec

Answer: B

26. Two students appeared at an examination. One of them secured 9 marks more than the other and his marks was 56% of the sum of their marks. The marks obtained by them are:

A.39, 30 
B.41, 32 
C.42, 33 
D.43, 34

Answer: C

Solution: 
 Let their marks be (x + 9) and x. Then, x + 9 = 56/100= (x+ 9+ x) =25(x + 9) = 14(2x + 9) =3x = 99 =x = 33 So, their marks are 42 and 33.

27. In the following the questions choose the word which best expresses the meaning of the given word. STRINGENT

A.Dry 
B.Strained 
C.Rigorous
D.Shrill

Answer: C

28. In the following the questions choose the word which best expresses the meaning of the given word.LAMENT

A.Complain 
B.Comment 
C.Condone
D.Console

Answer: A

29. In the following questions choose the word which is the exact OPPOSITE of the given words. HYPOCRITICAL

A.Gentle 
B.Sincere
C.Amiable
D.Dependable

Answer: B

30. In the following questions choose the word which is the exact OPPOSITE of the given words. QUIESCENT

A.Active 
B.Dormant 
C.Weak 
D.Unconcerned

Answer: A
Advertisements

Alcatel Lucent Reasoning Test Placement Papers

Alcatel Lucent Placement Paper on Reasoning Questions will be one of the rounds in the written test. Attempt as many questions as you can as it will be the prime decider of your career aspect of working with Alcatel Lucent.

1. Pointing to women in the picture, Rajiv said,”Her mother has only one grandchild whose mother is my wife, How is the woman in the picture related to Rajiv?

A. Cousin 
B. Wife 
C. Sister 
D. Data inadequate

Answer: Option B

Solution:
Rajiv’s wife child, Rajiv’s child. The woman’s mother is the grand mother. Rajiv’s chils so the woman is rajiv’s wife.

2. 1. Country 2. Furniture 3. Forest 4. Wood 5. Trees

A. 1,3,5,4,2 
B. 1,4,3,2,5 
C. 2,4,3,1,5 
D. 5,2,3,1,4

Answer: Option A

3.  In a class of 60, where boys are twice that of girls alaka is ranked. 17th from the top.If there are 9 boys ahead of alaka, than how many girls are after her in the rank?

A. 26 
B. 12 
C. 10 
D. 33

Answer: Option B

Solution:
Since in a class, 60 boys are twice that of girls in a class of 60, 
boys =40 And girls =20 
It is given that alaka is 19th from the top and 9 boys are ahead of her 
Therefore, Number of girls before alaka = 17-9-1=7. 
And number of girls after alaka = 20-alaka-7 
= 20-1-7 = 12

4.  Statement:
Cooperative social relationships contribute to develop individual potentialities.
Assumptions:
I. Every society desires to prosper.
II. Individuals desire to develop their potential.
III. It is possible to create and maintain a cooperative environment in a society.

A. Only II and III 
B. Only II and I 
C. Only I and III 
D. Only II 
E. None of these

Answer: Option A

5. Garima is taller than Sarita but not taller than Reena. Reena and Tanya are of the same height Garima is shorter than Anu. Amongst all the girl who is shortest?

A. Anu 
B. Reena and Tanya 
C. Garima 
D. Sarita

Answer: Option D

Solution:
Let the first letter of the name of each girl represents her height 
then Garima is taller thansaritha=>G>S 
Garima is not taller than Reena =>R>G 
Reena and Tanya are of the same height=>R=T 
Garima is shorter than Anu=> A>G 
All the above indicate that Garima in either shorter than or equal in height to each of the girl except Sarita, while Sarita is shorter than Garima. 
Thus Sarita is the shortest.

6. Assertion:
Today's youth in India like western music more than Indian classical music.
RI. Western music has strong base than Indian classical music.
RII. Indian classical music is very boring and they like rocking music more.

A. Only RI and not RII is the reason for the assertion. 
B. only RII and not RI is the reason for the assertion. 
C. either RI or RII, but not both, is the reason for the assertion. 
D. neither RI nor RII is the reason for the assertion. 
E. both RI and RII are the reason for the assertion.

Answer: Option D

Solution:
Hence the given assertion is about the preference of today's youth.
RI is talking about the strong base of western music. Having strong base does not imply that it is good to listen.
RII tells that youth like rocking music but there is no evidence that western music is rocking.\Neither RI nor RII is a reason.

7. A song always has

A. Chorus 
B. Musician 
C. Tymbal 
D. Word

Answer: Option D

8. In which of the following years was the imports made by company A exactly half of the total imports made by company B and C together in that year?

A. 1992 only 
B. 1993 only 
C. 1992 and 1993 
D. 1995 only 
E. None of these

Answer: Option D

Solution:
By mental observation (40 + 60)/2 = 50 
1992 only is the desired year. You don't need any calculation. See the year where the point of A lies exactly in the middle of points of B and C.

9. 16 26 56 36 46 68 56

A. 80 66 
B. 64 82 
C. 66 80 
D. 78 68 
E. 66 82

Answer: Option C

Solution:
Here, every third number follows a different pattern from the main series. In the main series, beginning with 16, 10 is added to each number to arrive at the next. In the alternating series, beginning with 56, 12 is added to each number to arrive at the next.

10. cell

A. chlorophyll 
B. nucleus 
C. nucleusnerve 
D. human

Answer: Option B

Solution:
The essential part of a cell is its nucleus.Not all cells produce chlorophyll (choice a). Not all cells are nerve cells (choice c). All living things, not just humans (choice d), have cells.

11. Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group?

A. 126 
B. 122 
C. 65 
D. 505.

12. If LKAMALl is written as L21413l , then LMAHALl can be written as

A. 48113 
B. 41813 
C. 41831 
D. 38141

Answer: Option B

13. shoe

A. sole 
B. leather 
C. laces
D. walking

Answer: Option A

Solution:
All shoes have a sole of some sort.Not all shoes are made of leather (choice b); nor do they all have laces (choice c).Walking (choice d) is not essential to a shoe.

14. swimming

A. pool 
B. bathing suit 
C. water 
D. life jacket

Answer: Option C

Solution:
Water is essential for swimming—without water, there is no swimming. The other choices are things that may or may not be present.

15.  directory

A. telephone 
B. listing 
C. computer 
D. names

Answer: Option B

Solution:
A directory is a listing of names or hings, so choice b is the essential element. A telephone (choice a) often has a directory associated with it, but it is not essential. A computer (choice c) uses a directory format to list files, but it is not required.Names (choice d) are often listed in a directory, but many other things are listed in directories, so this is not the essential element.



Advertisements




Alcatel Lucent English Test Model Papers

Placement in Alcatel Lucent highly depends on clearing a test on Verbal Ability. Try some good questions from English Language and Usage to know how well are your chances of working with Alcatel Lucent.

1. ----- dogs do not bite.

A. to bark 
B. bark 
C. barking 
D. is bark

Answer: C

2. Personification

A. person 
B. personify 
C. personifer 
D. none of these

Answer: Option B

3. Are / you involved / in this project? / are you?

A. are 
B. you involved 
C. in this project 
D. are you

Answer: Option D

4. Every one is liable to make mistake?

A. is he? 
B. do they? 
C. are they? 
D. aren't they?

Answer: Option D

5. In every field there is pressure to perform. ---- After all in every failure there is a lesson to be learnt.
(A) Parents and teachers should guard against putting unnecessary pressures on children.
(B) But instead of succumbing to pressures one has to be motivated to perform better.
(C) Failure is a stepping-stone to success.

A. Only C 
B. A and B 
C. Only A 
D. Only B 
E. B and C

Answer: Option D

Solution:
Statement A is not a direct continuation of the first sentence. Only B expresses an alternative for the idea expressed in the first sentence. And the second sentence explains statement B. Statement C is abrupt and does not present the flow of thought.

6. Human

A. de 
B. in 
C. un 
D. non

Answer: Option B

7.  Reading books
(P) is a habit
(Q) but also enlarges the mind
(R) because it not only increases knowledge
(S) which must be cultivated by everybody

A. PQSR 
B. SRPQ 
C. PSRQ 
D. PQRS

Answer: Option C

8. The Doctor gave him a shot

A. SVOO 
B. SVOC 
C. SVA 
D. SVOA

Answer: Option A

9.  Although our country is self-sufficient in defence equipment, it is want in peace and security.

A. it is lacking in peace and security 
B. it wants to have peace and security 
C. it possesses peace and security 
D. it is wanting to have peace and security 
E. No correction required

Answer: Option A

Solution:
Choice (A) is the correct substitute for the underlined part. The use of 'although' suggests that a word opposite in meaning to 'self-sufficient' has to be used in the second part. 'Lacking' is more apt. 'Warning' can also go. But in choice (D) 'warning' is followed by 'to have' which makes it ungrammatical.

10. History

A. historically 
B. historical 
C. histrionics 
D. histrionic

Answer: Option B

11. Heartfelt

A. Loving 
B. Insincere 
C. Unhealthy 
D. Humorous

Answer: Option B

Solution:
Heartfelt means expressing genuine feeling, or sincere, so Insincere is its opposite

12. My copy is as good or better than yours.

A. as good as or 
B. as good as 
C. as good and better 
D. none

Answer: Option B

13. To be in stitches

A. to destroy something violently 
B. to put in extra work 
C. to use the needle and the thread 
D. to laugh a lot 
E. to be in debts

Answer: Option D

Solution:
'To be in stitches' is an informal expression which is used when one is 'laughing a lot'.

14. In every field there is pressure to perform. ---- After all in every failure there is a lesson to be learnt.
(A) Parents and teachers should guard against putting unnecessary pressures on children.
(B) But instead of succumbing to pressures one has to be motivated to perform better.
(C) Failure is a stepping-stone to success.

A. Only C 
B. A and B 
C. Only A 
D. Only B 
E. B and C

Answer: Option D

Solution:
Statement A is not a direct continuation of the first sentence. Only B expresses an alternative for the idea expressed in the first sentence. And the second sentence explains statement B. Statement C is abrupt and does not present the flow of though.

15. To see red

A. to find fault with 
B. to criticise others 
C. to be very angry 
D. to victimise someone

Answer: Option A


Alcatel Lucent Placement Paper Syllabus:

Quantitative Aptitude Syllabus:

  • Probability
  • Permutations & Combinations
  • Algebra
  • Averages
  • Time Speed & Distance
  • Time & Work
  • Profit & Loss
  • Ratio & Proportion
  • Simple & Compound Interest
  • Percentage
  • Number Series
  • Mixtures & Alligations
  • Simplification
  • Number System
  • Heights and Distances
  • Geometry & Mensuration
  • Data Sufficiency
  • Logarithms
  • Progressions
  • LCM and HCL
  • Pipes and Cisterns
  • Partnership
  • Boats and Streams
  • Areas, Volumes

Reasoning Syllabus:

  • Number Series
  • Letter Series
  • Analogies
  • Puzzles
  • Syllogisms
  • Binary Logic
  • Clocks & Calendars
  • Cubes & Dice
  • Classification 
  • Blood Relations
  • Coding-Decoding
  • Data Sufficiency
  • Seating Arrangement
  • Venn Diagrams
  • Problem Solving
  • Coded Inequalities
  • Double Lineup
  • Logical Deductions
  • Routes & Networks
  • Grouping & Selections
  • Evaluating Course of Action
  • Statements and Conclusions
  • Mathematical and Computer Operations
  • Critical Reasoning
  • Inferences
  • Situation Reaction Test
  • Decision Making
  • Symbols and Notations
  • Direction Sense Test
  • Logical Sequence Of Words
  • Assertion and Reason
  • Verification of Truth of the Statement
  • Statements and Assumptions
  • Data Interpretation

Verbal Ability Syllabus:

  • Synonyms
  • Antonyms
  • Sentence Completion
  • Spelling Test
  • Passage Completion
  • Sentence Arrangement
  • Idioms and Phrases
  • Para Completion
  • Error Correction (Underlined Part)
  • Fill in the blanks
  • Synonyms
  • Prepositions
  • Active and Passive Voice
  • Spotting Errors
  • Substitution
  • Transformation
  • Sentence Improvement
  • Joining Sentences
  • Error Correction (Phrase in Bold)
  • Articles
  • Gerunds
  • Identify the Errors
  • Plural Forms
  • Odd Words
  • Prepositions
  • Suffix
  • Tense
  • Adjectives
  • Homophones
  • Identify the Sentences
  • Nouns
  • Prefix
  • Sentence Pattern
  • Tag Questions
Download Alcatel Lucent Placement Papers PDF: Click Here

Dear readers, the syllabus and Alcatel Lucent placement papers provided here are just for information purpose only. Sometimes companies may change their syllabus and exam pattern. So Please check official company website for the latest syllabus.